Επιβράδυνση της αγοράς των tablets σύμφωνα με έρευνα της IDC

Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών IDC, η αγορά των tablets παρά την επέκταση και μεγέθυνση της έχει δείξει σημάδια επιβράδυνσης. Μπορεί το έτος 2012 να ήταν η χρονιά που τα tablets είδαν την μεγαλύτερη άνθηση, αλλά το τέταρτο τρίμηνο του 2013 με 76.9 εκατομμύρια tablets να έχουν αποσταλεί από τις εταιρίες, η αύξηση ήταν μικρότερη του αναμενόμενου.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2013 έφυγαν από τα εργοστάσια (shipments) 76.9 εκατομμύρια tablets μία αύξηση της τάξης του 62.4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 28.2 % σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Κάτι που φυσικά δεν συγκρίνεται με την αύξηση ανάμεσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 και του 2012 που έφτασε το ποσοστό 87.1%.

Αγορά tablets, Επιβράδυνση της αγοράς των tablets σύμφωνα με έρευνα της IDC

Αυτή η μείωση δείχνει μία απότομη ανακοπή στην ανάπτυξης της αγοράς των tablets. Για όλο το έτος που μας πέρασε στάλθηκαν συνολικά από τις εταιρίες 217.1 εκατομμύρια tablets, 50.6 % περισσότερα από το 2012 που είχαν αποσταλεί 144.2 εκατομμύρια.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 τα ηνία της αγοράς κράτησε η Apple με 26 εκατομμύρια αποστολές και ποσοστό αγοράς 33.8%, την δεύτερη θέση κατέλαβε η Samsung με 14.5 εκατομμύρια αποστολές και 18.8 % ποσοστό αγοράς, την τρίτη θέση κατέλαβε η Amazon με 5.8 εκατομμύρια tablets και ποσοστό 7.6%.

Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν η ASUS και Lenovo με 3.9 και 3.4 εκατομμύρια αποστολές και 5.1% και 4.4 % ποσοστά αγοράς αντίστοιχα. Την μεγαλύτερη αύξηση είχε η Lenovo από τα 0.8 εκατομμύρια αποστολές το 2012, έφτασε τα 3.4 εκατομμύρια το έτος που μας πέρασε, μία αύξηση της τάξης του 325%.

Ενώ τέλος οι άλλοι κατασκευαστές, που δεν κατονομάζονται, απέστηλαν το τελευταίο τρίμηνο του 2013, 23.3 εκατομμύρια tablets καταλαμβάνοντας περίπου το 1/3 της αγοράς με ποσοστό 30.3%.

Αγορά tablets, Επιβράδυνση της αγοράς των tablets σύμφωνα με έρευνα της IDC

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis88

Όταν όλοι θα έχουν απο ένα θα σταθεροποιηθεί, όπως και η αγορά των λάπτοπς.. Όσους ξέρω που έχουν αγοράσει tablet ήταν το πρώτο τους, ενώ λάπτοπ είχαν ήδη και δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος να πάρουν νέο ενώ ήδη είχαν.. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά μου φαίνεται λογική αυτή η σκέψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.