275.3 εκ. tablets θα διατεθούν το 2015, Τα μισά θα είναι iPad

Αύξηση 245.9% το 2015 στις πωλήσεις των tablets αναμένει η εταιρία ερευνών iSuppli. Η συνολική διάθεση συσκευών tablets εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 275.3 εκ. ενώ φέτος αυτά θα είναι 58.9 εκ. Τα επόμενα χρόνια πάνω από τα μισά tablets που θα πωλούνται θα συνεχίσουν να είναι iPad και αυτό αναμένεται να αλλάξει τα έτη 2014-2015 μιας και όλο και περισσότεροι κατασκευαστές θα διαθέτουν κάποιο μοντέλο tablet στην αγορά.

Τι και αν παραιτήθηκε από το τιμόνι της Apple ο Steve Jobs, όταν αναφερόμαστε σε tablets το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το iPad. Στα κινητά βέβαια δεν ισχύει το αντίστοιχο για το iPhone.

, 275.3 εκ. tablets θα διατεθούν το 2015, Τα μισά θα είναι iPad

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

Τα αλλα μισα Galaxy Tab!

giog

Μαλιστα! Κι ειμαι εδω και μια βδομαδα στα φορτε μου με το θεμα. Θελω οπωσδηποτε μια ταμπλετα και πια οχι μονο για διασκαδαση αλλα και για δουλεια. Τοσο καλο ειναι πια το ipad ρε γμτ; Εχουν βγει αρκετα καλα android tablets. Ποια πιστευετε Κωστα και παιδια οτι ειναι μια καλη value for money γιατι διαβαζω πολλα και θελω γνωμες πριν την αγορα, την οποια αν και βιαζομαι θα περιμενω μεχρι να παρω κατι “τιμιο” !

kostis

@ Vasilis μην ξεχναμε το eee pad tranfrormer…..επιασε πολυ περισοτερο απο το galaxy tab

σάκης

Τεχνολογική πρόβλεψη για 3-4 χρόνια από τώρα; Καλύτερα να πας σε χαρτορίχτρα! :-p

Παίζουν πολλά στη μέση, οπότε δεν νομίζω να είναι εύκολο να προβλεφτεί ποια θα είναι η κατάσταση τότε!

Terry-Athens

Προσωπικά μπορεί να μην υποστηρίζω την Apple, παρά μόνο για τα Mac και το iPad το οποίο είναι απίστευτο απλά, πιστεύω η καλύτερη ταμπλέτα μακράν.

Theocharis

Υστερα απο πολυ διαβασμα και ατελειωτες ωρες στο youtube να κοιταω συγκριτικα παρηγγειλα χτες απο US το Acer Iconia, λογω του usb.
Κωστα συγχαρητηρια για το site, με βοηθησες αρκετα, οπως επισης και τα σχολια απο τους επισκεπτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS 7 iPad

iOS 7, Ποια μοντέλα θα αναβαθμιστούν και ποιες λειτουργίες θα λάβουν

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 7 που ανακοινώθηκε προχθές και αναμένεται να διατεθεί το χειμώνα φέρνει πληθώρα νέων χαρακτηριστικών αλλά και αναβάθμιση λειτουργιών που ήδη υπάρχουν. Camera filters, Airdrop, iTunes Radio και αναβάθμιση της Siri είναι κάποια από αυτά. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με το τι έρχεται και σε ποια συσκευή αλλά και […]

Tablets iPad iPad 2 new iPad

Θα καταφέρουν τα Windows 8 tablet να κλονίσουν την κυριαρχία του iPad;

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών ABI Research το πρώτο τρίμηνο του έτους σχεδόν 18.2 εκ. τεμάχια iPad 3 και iPad 2 διατέθηκαν στην αγορά (shipments) ενώ η Samsung έρχεται στη δεύτερη θέση με 1.1 εκ. tablets. Ακολουθεί η Amazon με το Kindle fire και οι RIM (BlackBerry) και Lenovo (IdeaPad). Θα καταφέρουν τα Windows 8 […]

Tablets iPad 2

iPad 2, Κάποια περιορισμένα μοντέλα φοράνε νέο επεξεργαστή A5 32nm

Με την κυκλοφορία του νέου iPad τον περασμένο Μάρτιο, η τιμή του iPad 2 16GB Wi-Fi μειώθηκε (στη χώρα μας κοστίζει 559 429 ευρώ). Εκτός όμως από αυτή την αναμενόμενη “αλλαγή” στην τιμή υπήρξε και αλλαγή στον επεξεργαστή όπου σε κάποια περιορισμένα μοντέλα είναι τεχνολογίας 32nm από 45nm προσφέροντας την ίδια ταχύτητα και επιδόσεις αλλά […]

Tablets iPad iPad 2 new iPad

Νέο iPad, Δείγμα βίντεο και φωτογραφιών +κόντρα με το iPad 2

Οι Κινέζοι συνάδελφοι δεν αστειεύονται και μετά τους Βιετναμέζους πιάνουν και αυτοί στα χέρια τους το νέο iPad τρεις ημέρες πριν την πακόσμια κυκλοφορία του. Στο χορταστικό αφιέρωμα που ακολουθεί πάει κόντρα ο νέος με τον “παλιό” στην κάμερα με φωτογραφίες και βίντεο, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, την οθόνη αλλά και την εξωτερική εμφάνιση.