Tablets, Μικρή πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις τριμήνου

Οι φίλοι των tablets δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς η πτώση των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο που εντόπισε η IDC δεν ξεπερνά το 9.7%. Πάντως, συνολικά κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2013, πουλήθηκαν 45.1 εκ. μονάδες. Η πτώση αφορά την οικονομική πορεία από το ένα τρίμηνο στο άλλο, καθώς, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012 τα tablets έχουν ανεβάσει πωλήσεις κατά 59.6%!

Οι αναλυτές της IDC εκτιμούν ότι η αναμονή για το νέο iPad είναι εκείνη που έχει ρίξει λίγο τις πωλήσεις, καθώς πολλοί καταναλωτές βρίσκονται σε αναμονή. Το τέταρτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να σημειωθούν ανοδικές πωλήσεις, καθώς θα υπάρχουν διαθέσιμα νέα μοντέλα και προτάσεις από σημαντικούς κατασκευαστές, όπως η Apple, η Amazon. Όσον αφορά, τώρα, στα μερίδια, πρώτη έρχεται η Apple, ακολουθεί η Samsung, μετά η Asus, η Lenovo και η Acer. Εάν τώρα αναρωτιέστε πώς τα πάνε τα Windows 8 και τα Windows RT, αρκεί να σας πούμε ότι έχουν πουλήσει 2 εκατομμύρια συσκευές στην κατηγορία των tablets αυτό το τρίμηνο.

IDC, Tablets, Μικρή πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις τριμήνου

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητριος

Εγω γιατι βλεπω μονο στην Apple μειωση….?!?!?

Ορεστης

νομιζω πως το ipad πεθαινει σιγα σιγα

bobo1704

Η Apple σιγά σιγά τελειώνει…

gipavlos

η sony που ειναι??

makis88

Καλα τωρα μη συγκρινουμε τα σκουπιδοandroid με το ipad! Το ipad εχει πολυ καλυτερες εφαρμογες προσαρμοσμενες για tablet και σερφαρει βουτυρο! Δεν μπορεις να πεις το ιδιο για το android. Εχω δοκιμασει μηχανηματα με δυνατο hardware και ειναι κατωτερα απο ενα ταπεινο ipad mini με 512 ram. Το οτι υπαρχουν απειρα κινεζικα με 30 ευρω και πουλανε απο δω και απο κει δεν μου λεει τιποτα!

tasos

Μερικοί μιλάνε με ευκολία και ίσως επηρεάζουν ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν tablet λέγοντας η apple πεθαινει και τα λοιπά fanboyστικα.να σας πω εγώ την εμπειρία μου ως κάτοχος android tablet.το android στα tablet όχι μόνο είναι στην κορυφή αλλά αποτελει ανέκδοτο και μόνο η φράση αυτή κάθε αυτή.τα φθηνά είναι μόνο για παιδιά και για αυτούς με χαμηλό μπάτζετ αλλά ακομα και το κορυφαίο που είναι για μένα το xperia z απέχει έτη φωτός σε εμπειρία χρήσης από ένα iPad.για κάποιο λόγο δεν αποδίδει το android τοσο καλα στα tablet όσο στα κινητά.ο πραγματικός ανταγωνιστής των iPad θα είναι για μένα τα tablet με windows 8(όχι τα rt) οταν και αν η τιμή τους πεσει και έρθουν σε λογικές διαστασεις-βάρος.οσο για τον θάνατο της apple μην τον εύχεστε γιατί το μόνο που θα γινει είναι να έχουμε την samsung σαν νέο δερβέναγα,χωριά που θα γινει πιο άσχημη η τεχνολογική ζωή μας

panos.last

ε οχι και πεθαινει το ipad μην λεμε και βλακειες,ισως λογω τιμης υπαρχει μια μειωση (που ειναι και λογικο).

Makis

Εμπειρία χρήσης, βάλε ένα ipad 3 να παίζει βίντεο από youtube και ταυτόχρονα να μιλάς στο skype με τον άλλον για το τι βλέπεις….δεν μπορεί…δεν έχεις skype+youtube ταυτόχρονα….ενώ το “γερασμένο” μου πλέον Sony Table S…μπορεί!

xlGR

καλά μάκη εσύ κάτσε με το γερασμένο σου και κάνε ταυτόχρονη πολιτική ανάλυση των βίντεο μέσω skype

kVel

Πως το είδατε μερικοί ότι πεταίνει το iPad… Έχουν βγάλει και δεκάδες διαφορετικά μοντέλα όλο αυτό τον καιρό οι άλλοι κατασκευαστές και ταυτόχρονα υπάρχει αναμονή για καινούριο iPad λογικό λοιπόν δεν είναι να υπάρχει μια πτώση μέχρι την ανακοίνωση του καινούριου? Και προφανώς είναι και θέμα κόστους μιας και η apple έχει τις τιμές στα ύψη…

Darth

εχω λιώσει με τα σχολεια τον fanboys

keysmith

τα tablet όπως και τα netbook θα κάνουν (έκαναν βασικά) ένα peak και θα ξεφουσκώσουν. Ιστορικά τα netbook θα αποδειχθούν πιο χρήσιμα από τις tabletes που χάνουν δραματικά έδαφος από τα.. κινητά (βέβαιως βεβαίως). Τα κινητά που μεγαλώνουν σε μέγεθος τα έχεις πάντα μαζί σου κτλ κτλ τι να την κάνεις την ταμπλέτα?

Νομίζω το μέλλον είναι για λίγο ακόμα στις μεγάλες ταμπλέτες (10′) που με docking μπορούν να γίνουν netbook (subnotebook) δλδ με πληκτρολόγιο.. Γενικά μόδα είναι και αυτά..

Υ.Γ. Προσωπικά δεν με βόλεβουν ταμπλέτες γιατί γράφω πολύ στο ιντερνετ. Με βολεύουν απίστευτα τα subnotebook (11.3′ με αξιοπρεπή cpu).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear IDC

Και όμως, τα PC είχαν μια καλή χρονιά ανόδου το 2021

Η εταιρεία έρευνας αγοράς IDC πιστοποιεί ότι μέσα στο 2021 τα PC είδαν τους αριθμούς της να παίρνουν την ανιούσα.

Smartphones IDC Apple Android

IDC: Ένα smartphone αντιστοιχεί σε 6 ανθρώπους στον κόσμο

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η IDC πιστοποιούν ότι το 2021 υπάρχουν 1.37 δισεκατομμύρια smartphones στον πλανήτη.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.

Business IDC

Ο κορονοϊός μειώνει τις πωλήσεις υπολογιστών, tablets, smartphones και περιφερειακών

Μεγάλες μειώσεις δαπανών φέτος αναμένονται και στις πωλήσεις υπολογιστών, tablets, smartphones και περιφερειακών, με τις συνολικές δαπάνες για συσκευές να μειώνονται κατά 8,8%.