Τα 6-ιντσα smartphones απειλή για τα 7-ιντσα tablets

Εδώ μπορεί να πει κανείς ότι μία ίντσα είναι ικανή να κάνει τη διαφορά, καθώς πηγές από τη βιομηχανία tablets έχουν αρχίσει να εκφράζουν την ανησυχία τους για το εμπορικό μέλλον των tablets 7 ιντσών, μετά την έλευση των phablets με τις οθόνες των 6 ιντσών. Ο συνδυασμός των μικρότερων μοντέλων με τις τηλεφωνικές δυνατότητες και τους εξελιγμένους επεξεργαστές δημιουργεί ένα δελεαστικό πακέτο για τους καταναλωτές.

Συσκευές όπως το Huawei Ascend Mate, το Samsung Galaxy Mega ή το Sony Xperia Z Ultra, θεωρούνται από τους κατασκευαστές tablets ότι αποτελούν σαφώς ολοκληρωμένες προτάσεις και ενδέχεται να είναι η αιτία που θα εξαφανιστούν από την αγορά οι προτάσεις tablets με οθόνη 7 ιντσών.

Ποια είναι η γνώμη σας;

tablets, Τα 6-ιντσα smartphones απειλή για τα 7-ιντσα tablets

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cmvrgr

Στα σίγουρα. Είναι το ιδανικότερο μέγεθος και για τους το κόσμους. Άσε που τόσο μεγάλο που είναι δεν το ξεχνάς εύκολα 🙂

Το mega 6.3 αν ήταν δυκαρτο το χτυπούσα με κλειστά μάτια.

stelios

ε λογικα καποια στιγμη θα γινοταν και αυτο.γιατι νομζετε η apple δεν βγαζει πανω απο 4 ιντσες κινητο.για να μη χτυπησει τα ipad,κι ας λεει οτι το κανει για το δαχτυλο μας και καλα

DimKar

Καμία απειλή. Ο κόσμος όταν ζητάει κινητό, ζητάει κινητό. Δε ζητάει μία παντόφλα να βάζει στο αυτή του για να πάρει ένα τηλέφωνο. Άλλωστε καταντάει και γελείο. Είναι σαν να πιάνεις ένα το Nexus 7 και να το κολλάς στο αυτί. ‘Ντάξει μέχρι 4,5 καλό είναι. Από κεί και πάνω καταντάει γελίο. Η Samsung ξεκίνησε αυτό το παιχνιδάκι. Λέει Galaxy S4 mini και έχει οθόνη 4 ίντσες. Τι mini μου λες. Όταν λές μίνι εννοείς μίνι και όχι 4 ίντσες.

DimKar

*…στο αυτί του…

alxgiann

@ cmvrgr

Εχει ανακοινωθεί ήδη έκδοση DUOS και για το 5.8 και το 6.3 μοντέλο. Αν είναι 3G+3G και όχι GSM+3G, θα το σκεφτώ σοβαρά..

Evans_1980

Πιστεύω οτι εαν κάποιος μπορεί να αγοράσει ενα tablet 7 ιντσών (για σερφάρισμα, ανάγνωση ebooks) μπορεί ανετα να εχει και ενα κινητό τηλέφωνο απο 4 ίντσες και κατω για να το χρησιμοποιεί…σαν κινητο τηλέφωνο δλδ για κλήσεις μηνύματα μουσική και φωτογραφίες

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Οταν λενε μινι εννοούν μικροτερη εκδοση…καταλαβετε το! Η απειλη των 7ιντσων ειναι ειναι τα 8ιντσα!

Οdin

Συμφωνω απολυτως με το αρθρο.

Αυτες τις ιντσες δεν τις ζητάνε αυτοί που θελουν smartphone.
Tις ζητάνε αυτοί που θέλουν να εχουν πάντα μαζί τους μια φορητη συσκευή ελαφρια (κάτω των 200 γραμμαρίων) που να εχει πολύ καλή αυτονομία και να εχει δυνατοτητες laptop και να παίρνει και τηλέφωνο.

Εχω το Mega 6.3 σαν laptop παντού μαζί μου στην τ΄σεπη μου, κι ενα dumbphone των 30 ευρώ για κλησεις και sms. Δε χρειάζεται τίποτε άλλο …και για tablet μόνο 10άρι για το σπίτι ή για αυλή κτλ .

Ειναι η νέα κατηγορία που υπερτερει και των 7ιντσων και των smartphones που ειναι άνω των 4-4.3 ιντσών, κι εκεί θα κινηθούν όλοι πιστεύω.

Odin

Kαι οσοι αμφιβαλλουν και γελανε με γραβατουλες και χαμογελακια, τους το αφιερωνω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Phablet Phablets

TECHnalysis, Τα ταμπλετόφωνα θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα μικρά tablets το 2014

Η εταιρεία TECHnalysis Research, του Bob O’Donnel (πρώην αναλυτή της IDC) σε έρευνα που πραγματοποίησε προβλέπει ότι οι πωλήσεις των ταμπλετόφωνων ή αλλιώς phablets, θα ξεπεράσουν σε παγκόσμιο επίπεδο αυτές των μικρών tablets την νέα χρονιά. Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι πωλήσεις των phablets θα φτάσουν τις 175 εκατομμύρια την νέα χρονιά.

Smartphones HTC HTC One Max Phablets

HTC One Max, Φωτογραφίζεται δίπλα στο Note 3 και Note 2

Η HTC ετοιμάζεται και αυτή να ριχθεί στη αγορά των phablet, με το HTC One Max. Αυτή τη φορά, μία φωτογραφία έκανε την εμφάνιση της που το συγκρίνει με τους δύο “βασιλιάδες” στην αγορά των phablets. Όπως μπορείτε να δείτε, το HTC One Max στα αριστερά συγκρίνεται με το φετινό Galaxy Note 3, που ανακοινώθηκε […]

Tablets Phablets

Phablet, Μπαίνει στα λεξικά της Οξφόρδης

Ένα λεξικό της Οξφόρδης έχει τη φήμη ότι είναι πάντοτε ενημερωμένο σύμφωνα με τις τάσεις και τις κοινωνικές εξελίξεις. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα στο πλήθος λέξεων που προστέθηκαν είναι και η λέξη Phablet. Συγκεκριμένα, πολλές λέξεις που εκφράζουν τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις όπως αυτή προστέθηκαν στo oxforddictionaries.com.