TI OMAP 5 Dual-core 800MHz εναντίον NVIDIA Tegra 3 Quad-Core 1.3GHz

Less is more υποστηρίζει η Texas Instruments (TI) και με τον νέο διπύρηνο επεξεργαστή TI OMAP 5 κατατροπώνει τον τετραπύρηνο NVIDIA Tegra 3 στη διαδιχική φόρτωση ιστοσελίδων HTML5 με πλούσιο περιεχόμενο (φωτογραφίες, βίντεο). Ο επεξεργαστής της TI είναι διπύρηνος ARM Cortex-A15 στα 800MHz και της NVIDIA είναι ARM Cortex-A9 τετραπύρηνο στο 1.3GHz. Δείτε το βίντεο.

, TI OMAP 5 Dual-core 800MHz εναντίον NVIDIA Tegra 3 Quad-Core 1.3GHz

, TI OMAP 5 Dual-core 800MHz εναντίον NVIDIA Tegra 3 Quad-Core 1.3GHz

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nektarios

Ετσι οπως το πανε δεν θα ξερουμε τι θα παρουμε! !Γινετε να τα εχουμε ολα σε ενα, δεν νομιζω! !Ο TI OMAP 5 απλα ισως ειναι καλυτερος στο σερφαρισμα με μεγαλυτερη καταναλωση! !Θα δουμε στους επομενους μηνες

Νίκος

Το ζήτημα δεν είναι ο TI OMAP 5 αλλά οποιοσδήποτε επεξεργαστής είναι φτιαγμένος με την αρχιτεκτονική Α15.Όπως για παράδειγμα ο καινούριος Exynos που μάλλον θα έχει το GS3 και Α5Χ που θα έχει το iPad 3 και συνεπώς το νέο iPhone.Είναι φανερό πως οι τετραπύρηνοι Α9 θα είναι μεγάλη αποτυχία αν έρθουν αντιμέτωποι με τους Α15

Damianos Kalanidis

https://m.itproportal.com/2011/03/14/exclusive-arm-cortex-a15-40-cent-faster-cortex-a9/

Δεν μετράει μονο η συχνοτητα, Οπως και ενας core 2 ειναι πιο αργος απο εναν i5 στην ίδια συχνότητα.

sdaoulas

η συχνοτητα και οι πυρήνες δεν ειναι απο μονα τους καθοριστικοι παραγοντες για την επιδοση ενος επεξεργαστη, Τρομακτικο ρολο παιζει η τεχνολογια που φερει ο επεξεργαστης. Δειτε το ιδιο πραγμα και με τα αυτοκινητα που ενα 1200 κυβικα μπορει να ειναι ταχυτερο και οικονομικοτερο απο ενα 1600 ή και απο ενα 2000 κυβικα.

john

καλα και ο επεξεργαστής του 4s στα 800MHz ειναι πιο γρηγορος απο τους αλλους διπηρηνους,αλλα εδω η διαφορα ειναι 2 πυρηνες παραπανω πως γινετε αυτο?

Xeno

@sdaoulas συμφωνω απολυτα.Να καταλαβει ο κοσμος τη διαφορα.

konstask

Η δοκιμή έγινε με μια σύνδεση Internet? στο ίδιο δίκτυο συνδεδεμένα και τα δυο? ο καταμερισμός bandwidth σε περίπτωση που είναι στο ίδιο μήπως είναι διαφορετικός? και τέλος αν δεν γίνουν συγκρίσεις με smartphone παραγωγής εμένα δεν μου λέει τίποτα η απλα ένα επεξεργαστή λες και αυτός δουλεύει μόνος του και όχι σε συνδυασμό άλλον περιφερειακών ενός smartphone.

kodinos

Δεν θελω να κανω διαφημιση η κατι τετοιο, αλλα για οσους ενδιαφερονται να μαθουν περισσοτερα για τεχνολογιες mobile processors, architectures και τι διαφορα εχει η γενια Cortex A9 με Cortex A15, ας ριξουν μια ματια στο blog του Anand (anandtech.com) και τα σχετικα previews/reviews.

Techfan

Τα συμπεράσματα σε αυτό το βίντεο είναι ουσιώδη.

Με αυτό τον τρόπο ίσως μπορέσουμε στο μέλλον να δούμε τεχνολογίες σε κινητά που δεν στηρίζονται τόσο στο μάρκετιν, όσο στην πραγματική βελτίωση της τεχνολογίας των επεξεργαστών για τα κινητά.

Η αρχιτεκτονική (όπως προείπατε με διάφορες λέξεις), είναι ο πυρήνας ενός εξελιγμένου συστήματος επεξεργασίας δεδομένων.

Τα κινητά έχουν ανάγκη από την “ποιότητα” της αρχιτεκτονικής, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευαστικής μεθόθου σε nm.

Όλοι εμείς που ξέρουμε να περιμένουμε, γνωρίζουμε ότι τα πάντα κυλάνε πολύ αργά… Ενώ υπάρχει η τεχνολογία και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τις χρόνιες μελέτες στους κοινούς υπολογιστές, η ενσωμάτωση στα κινητά αργεί επειδή θέλουν να οδεύουν εκ του ασφαλούς (μάρκετιν).

Υπομονή,λοιπόν, διότι η επερχόμενη 5αετία προβλέπεται συναρπαστική.

Υ.Γ.: Μην αποστπάστε στις λεπτομέρειες (πως πότε γιατί), το βίντεο απλώς ανοίγει τα μάτια λέγοντας πως σύντομα δεν θα μας απασχολεί αποκλειστικά πόσους πυρήνες ή ghz έχει ο κάθε επεξ. κινητού…

sosimple

Καταρχήν ειναι τόσα πολλά που δε γνωρίζουμε που δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμά. Θυμάμαι αντίστοιχό bench για cpu pc. Ο ένας 1πυρηνος, ο αλλος 4πυρηνος. Ο 1πυρηνος ήταν γρηγορότερος. Μόλις όμως η εφαρμογή υποστήριξε πολυπυρινη επεξεργασία, τον έκανε σκόνη τον 1πυρηνο.. Μπορεις να αποδείξεις ότι θελεις. Πως ξέρουμε ότι η εφαρμογή παραπάνω βλεπει πανω απο 1πυρηνα και στα 2 soc?

iceman(the original)

ολη αυτη η προοδος στην τεχνολογια δε λεω, καλη ειναι, παντα το ζητουμενο ειναι να εξελισεται, αλλα γιατι τοση συζητηση οταν μπορεις ανετα να κανεις τα παντα σε ενα κινητο με 680 μεγαχερτζ – ARM 11- οπως το nokia n8 μου…..;;;;;; μη τρελαθουμε κιολας…. 🙂

MANOS

Τον μεγαλύτερο ρολο τον έχει το λειτουργικό και αν προσέξετε ο Omap τρέχει πάνω σε παγωτό ενώ ο Tegra όχι 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.