Tim Cook, Τα tablets δεν θα πρέπει να κουβαλάνε το φορτίο των PC

Τα tabletsείναι διαφορετικά από τα PC και δεν είναι σοφό να τα συγκρίνεις μεταξύ τους. Με τα tablets μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα αρκεί να μην έχεις στο μυαλό σου το τι μπορείς να κάνεις με ένα PC. Tablets και φορητοί υπολογιστές είναι επίσης διαφορετικά και όταν προσπαθείς να τα συνδυάσεις μεταξύ τους (βλέπε ASUS Transformer) κάνεις κακό και στα δύο και δεν καταφέρνεις να φτιάξεις κάτι μοναδικό.

Οι παραπάνω είναι δηλώσεις του Tim Cook πριν μερικές ώρες σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα AllThingsD. Συμφωνείτε με αυτές;

, Tim Cook, Τα tablets δεν θα πρέπει να κουβαλάνε το φορτίο των PC

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisMix

Κλασσικη πολιτικη εταιριων! “ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!”
Λογικο να το πει! Δνε συμφωνω αλλα δεν τον κατακρινω κ ολας…

petros

ΟΣΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ!!!!!!!!!!

GrandeJim

είναι όπως αυτό που είχαν πει παλαιότερα στο πρώτο ipad, ”τα τάμπλετ δε χρειάζονται κάμερα..είναι αστείο κάποιος να βγάζει φωτογραφίες με τάμπλετ”…οπότε όπως καταλάβαινετε το new του new ipad θα έχει και πληκτρολόγιο :p

spyros

συμφωνω απολυτα με τον Cook,τα tablets δεν ειναι για πολλα,οποιος θελει να κανει οτι κανει και με το pc παιρνει mini laptop και ειναι μια χαρα,το λεω απο προσωπικη εμπειρια.

Panos7GR

Εγώ δεν συμφωνώ… Πιστεύω πως συσκευές τύπου ASUS Transformer θα είναι το μέλλον. Η τεχνολογία προχωράει και τα tablets θα πάψουν να ειναι απλά gadgetακια.Δυστυχώς δεν θα έπρεπε να ειπωθούν τέτοιες κουβέντες από έναν άνθρωπο σαν εκείνων που εκπροσωπεί μια εταιρία που θέλει πάντα να καινοτομεί. Από την άλλη λογικά θα είναι ένα φτηνιαρικο κόλπο για να αναδείξει περισσότερο τις συσκευές της εταιρίας τους ως κάτι μοναδικό και ότι τις φτιάχνουν για να εξακολουθήσουν να είναι μια διαφορετική κατηγορία στην αγορά. Εντάξει κ.Cook, όπως είπαν και παραπάνω μου αυτοί που σχολιασανε, όσα δεν φτάνει η αλεπού….
Εγώ ένα θα σας πω, ήδη η Microsoft με τα Windows 8, από ότι δείχνει, στρέφεται στην λογική ένωσης ταμπλέτας με laptop… Τώρα ό,τι είπατε εσείς κ.Cook εγώ τα ακούω βερεσέ!

vitalogy

Πολυ σωστος ο tim…
πρεπει να κατανοησουμε οτι ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα. To ενα δεν μπορει να κανει τα πραγματα που κανει το αλλο. Αν στο μελον υπαρξει καποια ενοποιηση, που δεν το βλεπω, αυτοματως θα χαθει και τo ενδιαφερον του κοσμου για τα tablet.

md03582

@spyros αν τα ταμπλετ δεν ειναι για πολλά, τότε να μην κοστίζουν και πολλά..

@tim cook έλα τώρα! παραδέξου το! Η microsoft σας προλαβε.. Με τα windows 8 σας αφησε λιγο πισω.. καλο χρυσο το ipad αλλα οχι κατι παραπάνω απο μεγάλο iphone..

GiannisWST

Πολυ ασχημα τα σχολια. Αντι να καθισουν να φτιαξουν εν ετη 2012 τους περιορισμους που ουσιαστικα ισχυουν απο εποχη πρωτου ipod καθεται και λεει τετοια ο ceo. Δυστυχως αυτα λεγονται απο apple γιατι δεν εχει το ios τις δυνατοτητες που εχει το android αυτη τη στιγμη (και τα windows rt μαλλον?). Προφανως το android με μικρες παραχωρησεις σε θεματα συμβατοτητας και ταχυτητας μπορει να αντικαταστησει δυστυχως για την apple ανετα low end φορητο ή netbook. Το τελειωτικο χτυπημα ηρθε οταν βγηκαν τα πρωτα native apps για torrent downloading στο android. Το μονο που ζηλευω στους χρηστες των android ταμπλετων. Οσο βελτιωνονται οι ταχυτητες των arm και mobile επεξεργαστων τοσο λιγοτερη καθυστερηση θα εχουμε σε τετοιες κατηγοριες. Ποτε δεν υποστηριζα οτι μπορει να αντικαταστησει μια ταμπλετα ενα pc/mac παρα μονο για ειδικη ή περιορισμενη χρηση. Αλλα πλεον με τα σημερινα τσιπ και σκεφτομενος τα αυριανα, αυτο δεν ισχυει. Σιγουρα ο arm δε συγκρινεται με τον x86, αλλα αφου εχουν βγει apps για ολα και ανοιγεις ολα τα αρχεια καλα, πλεον δεν τιθεται θεμα. Ο περιορισμος του ios εχει μεινει σε λογικη itunes πλεον 10ετιας, δεν μπορεις να μετανομασεις σχεδον πουθενα τα αρχεια, ουτε καν στις επισημες εφαρμογες της apple μεσα πχ… Συνέχεια »

Silender

Μαμά τα android/win8 τρώνε το φαΐ μου ! ! !

call the whaaaaambulance ! ! !

μάρκος xperia

μα ούτε το iPad ειναι μοναδικο. ένα πιο μεγάλο iPhone είναι.

SASD

Δηλαδή αν εξαιρέσουμε τα βαριά παιχνίδια εφόσον στα tablet όπως είναι απόλυτα λογικό δεν μπορεί να χωρέσει μια μεγάλη κάρτα γραφικών τι ακριβώς είναι αυτό που δεν θα έπρεπε να κάνει ένα Tablet και θα πρέπει να κουβαλώ μαζί μου και το Laptop ;

Γενικά οι δηλώσεις του Cook είναι για γέλια πριν από μερικές μέρες μας έλεγε πως τα Tablet δεν πρέπει να συγκρίνονται με τις κονσόλες (λες και εμείς τα είχαμε συγκρίνει στο Event της Apple για την παρουσίαση του New Ipad) και τώρα μας λέει αυτό γιατί κάτι μου λέει ότι η απόφαση να αντικατασταθεί ο τετραπύρινος επεξεργαστής του Ipad 3 με διπύρηνο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ήταν δικιά του 😉

Manolis

διαφωνώ κάθετα και είμαι ενθουσιασμένος με την κυλοφορία του Asus που μετατρέπεται σε laptop Με ένα απλο κούμπωμα – ξεκούμπωμα…
θεωρώ ότι αξίζει να δώσεις τα λεφτά σου γι αυτό αντί για ένα Ipad, το οποίο δεν φλασάρει καν…

Είναι πολύ σημαντίκο όταν χρειαστείς να έχεις ποντίκι και πληκτρολόγιο…
και οταν θες Browsing απλά να δουλεύεις στο tablet.

thanos

asus ρεεε!!αξίααα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.