Toshiba Encore 7, το πρώτο Windows 8.1 7-ιντσο tablet

Κατά τη διάρκεια της Computex 2014 η Toshiba παρουσίασε το Toshiba Encore 7, το οποίο όπως φαίνεται και από το όνομά του έχει 7 ιντσών οθόνη. Είναι το πρώτο 7-ιντσο tablet στην αγορά το οποίο θα τρέχει με Windows 8.1. Για την ακρίβεια, η παρουσίαση έγινε από την Microsoft πράγμα που δείχνει ότι οι δυο εταιρείες συνεργάζονται στενά.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Toshiba Encore 7 όπως είπαμε η οθόνη θα είναι 7 ιντσών με ανάλυση 1024 x 600, θα έχει quad-core Intel Atom Z3735 επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,3 GHz, 1GB RAM και 16GB ενσωματωμένη μνήμη η οποία μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD.

Tο Encore 7 θα πρέπει να το περιμένουμε αρκετά οικονομικό, δηλαδή περίπου στα $150 αλλά ακόμη δεν έχει καθοριστεί ούτε η τιμή ούτε το πότε θα κυκλοφορήσει.

, Toshiba Encore 7, το πρώτο Windows 8.1 7-ιντσο tablet
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

1gb ram?!Δεν ξέρω αν το έχουν πάρει χαμπάρι εκεί στην toshiba αλλά άλλο το windows phone που τρέχει μια χαρά με 512mb ram και άλλο τα full windows!Όπως και να το κανεις windows tablet με λιγότερο από 2gb ram δεν πρέπει να βγαίνει!

tasos

@nikos Windows 8.1 is optimized for devices with 1 gb of ram https://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/system-requirements

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Πολύ καλό!

Erevos

Με τόσο μεγάλα περιθώρια τύφλα να έχει η Sony.

nikos

@tasos σε είχα για πιο έξυπνο… Ασε τι λέει η microsoft,εσύ έχεις χρησιμοποιήσει pc ή windows tablet με 1gb ram και να δουλεύει τέλεια.Και βέβαια οχι!Το 1gb ram που λέει ω ms είναι η ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος ίσα ίσα για να δουλεύει!Αν πραγματικά όμως θες να κάνεις μια λίγο πιο δυνατή χρήση(δεν εννοώ gaming φυσικά) χρειάζεσαι 2 για να μην πω 4gb ram

ed

Και το android, tablets με 1 Gb RAM έχει σε αυτή τη τιμή. Για παιχνίδια δε θα κάνει, αλλά για οτιδήποτε άλλο θα δουλεύει μια χαρά. Και μη πείτε οτι το android είναι πιο ελαφρύ… Αν κάποιος δε πιστεύει οτι μπορουν να δουλέψουν πένα τα 8.1 σε 1Gb RAM, δεν έχει παρα να το δοκιμάσει ο ίδιος σε εικονική μηχανή. ( 300MB μόνιμα ελευθέρα στα 32bit.) Μη ξεχνάτε οτι μιλάμε για 150$.

nikos

@ed δίκιο έχεις όμως όταν κάποιος παίρνει windows tablet δεν το παίρνει για τόσο χαλαρή χρήση.Οι περισσότεροι μάλιστα το παίρνουν για να περιορίσουν την χρήση του pc.Το συγκεκριμένο tablet δεν μπορεί όμως λόγο h/w!Όπως είπες και εσύ αν το θέλει για πολύ απλή χρήση παίρνει android tablet και όχι windows.Η τιμή του βέβαια είναι αρκετά δελεαστική όμως στα 200 παίρνεις nexus 7 2013 edition που αν και έχει κατώτερο λογισμικό σίγουρα έχει τις δυνατότητες για περισσότερα πράγματα,από άποψη h/w πάντα…

iikostas1

Ανάλυσή οθόνης 1024χ600??? Αναγέννηση των netbooks μυρίζομαι.. αναρωτιέμαι αν τα περάσω σε ένα ξεχασμένο netbook αν θα δουλεύουν.. 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.