Toshiba Regza AT300 tablet, Με adaptive display και Honeycomb

Η Toshiba είχε προαναγγείλει την κυκλοφορία του δικού της Tablet τον Μάρτιο, όμως χρειάστηκε να περιμένουμε περίπου ένα μήνα για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Το Toshiba Regza AT300 όπως θα ονομάζεται αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι, με οθόνη 10.1 ιντσών τεχνολογίας adaptive display και Regza App Connect για επικοινωνία με τις υπόλοιπες Regza συσκευές.

, Toshiba Regza AT300 tablet, Με adaptive display και Honeycomb

Το πρώτο Android tablet της Toshiba φαίνεται αρκετά όμορφο και στιβαρό στις πρώτες φωτογραφίες, με το πάχος του πάντως να φτάνει τα 15.8 χιλιοστά. Φαίνεται πως πρόκειται για την επίσημη έκδοση του Toshiba Antares για το οποίο είχαμε αναφερθεί στις αρχές Μαρτίου. Το βάρος του αγγίζει τα 758 γρ., δηλαδή 28γρ. περισσότερα από το ομολογουμένως βαρύ Motorola Xoom. Ο επεξεργαστής του θα είναι ο dual core NVIDIA Tegra 2 στο 1 GHz και η μνήμη του θα φτάνει το 1 GB. Ο αποθηκευτικός του χώρος θα είναι της τάξης των 16 GB, με τις δυνατότητες σύνδεσης του να συμπεριλαμβάνουν Wi-Fi, Bluetooth, mini USB, USB και HDMI.

Για τη λήψη φωτογραφιών και video θα χρησιμοποιεί δύο κάμερες, με την μπροστινή να είναι ανάλυσης 2 Megapixel και την πίσω να φτάνει στα 5 Megapixel. Το χαρακτηριστικό που θέλει να προβάλει περισσότερο η Toshiba είναι η οθόνη των 10.1 ιντσών ανάλυσης 1.280×800 pixels και τεχνολογίας adaptive display, η οποία μας υπόσχεται καλύτερες γωνίες θέασης και βελτιωμένες επιδόσεις κάτω από το φως του ηλίου. Ειδικότερα η λειτουργία των οθονών κάτω από δύσκολες συνθήκες φωτισμού είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα όλων αυτών των συσκευών και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν πραγματικά η οθόνη της Toshiba μπορεί να προσφέρει κάτι το διαφορετικό.

Η ονομασία Regza της συσκευής δεν είναι τυχαία, αφού η Toshiba θα εξοπλίζει το tablet της με την αντίστοιχη Regza App Connect εφαρμογή με σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα απ’ ευθείας επικοινωνίας του tablet με τις υπόλοιπες Regza συσκευές, οι οποίες αποτελούνται από τηλεοράσεις, DVD players, κινητά τηλέφωνα και laptop.

, Toshiba Regza AT300 tablet, Με adaptive display και Honeycomb

Η κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι για την Αμερική και την Ιαπωνία, με τιμή που θα πλησιάζει τα 700 δολάρια. Ακόμα για την Ευρώπη και την Ελλάδα δεν γνωρίζουμε περισσότερα.

Toshiba Regza Tablet AT300
Λειτουργικό σύστημα: Android 3.0 Honeycomb
Επεξεργαστής: NVIDIA Tegra 2 1GHz
Μνήμη RAM: 1GB
Οθόνη: 10.1 ίντσες, 1.280×800 pixels, Adaptive Display με LED backlight
Κάμερα: 5 Megapixel πίσω, 2 Megapixel μπροστα
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: SD
Wi-Fi n, Bluetooth, micro USB, USB, HDMI out, REGZA Apps Connect
Μπαταρία: ? (7 ώρες αυτονομία)
Διαστάσεις: 177×273×15.8 χλστ.
Βάρος: 758 γρ.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosVolos

Δυνατο κομματι φαινεται και νομιζω οτι το πισω μερος του ειναι αναγλυφο κιολας αν δεν κανω λαθος.Ειναι καιρος να φευγει η πλαστικουρα και να μπαινει κραμα αλουμινιου.

Giorgos

Δεν μου αρέσει πολύ… Αλλά καλή προσπάθεια 🙂

giannis

Μάλλον πρέπει όλοι να αρχίσουν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν θέλει να δώσει για τάμπλετ όσα δίνει για ένα pc.Πρέπει να πέσουν αρκετά οι τιμές και να κατέβουμε αρκετά κάτω απο τ 700

Solon

Η ποιότητα κατασκευής εξαιρετική όπως πάντα από την Toshiba. Από την άλλη είναι σαφώς βαρύ και με μεγάλο περιθώριο γύρω από την οθόνη κάτι που δίνει άχρηστο όγκο σε μια συσκευή για την οποία η φορητότητα αποτελεί βασικό κριτήριο για αγορά. Στα μείον η τιμή αν και για την ποιότητα της Toshiba αξίζει να πληρώσεις και όσες φορές το έκανα δεν το μετάνιωσα. Επίσης μικρή η αυτονομία κατά τη γνώμη μου, αδυναμία την οποία έχω συναντήσει επανειλημμένα σε laptops της εν λόγω εταιρείας.

Tolis

Κανένα άλλο ταβλετ δεν βρεικες στο Βεγκας;

Κώστας Βλαχάκης

Αυτό δεν το βρήκα στο Las Vegas, δεν έχει κυκλοφορήσει.
Αλλά και πάλι, τίποτα δεν υπήρχε διαθέσιμο τις ημερομηνίες που βρισκόμουν εκεί! :S

Tolis

Τι ατυχία! 🙁 Δεν μπορείς να παραγκήλεις τι iPad από το Apple Store στην ιστοσελίδα της;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.