Turbo-X Spice II 8″, Με Android 4.0 ICS και 199 ευρώ

Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις ελληνικές εταιρείες να το παλεύουν με δικά τους μέσα και να παραμετροποιούν συσκευές για την ελληνική αγορά. Μια από αυτές, το Πλαίσιο το κυνηγάει με τα tablets και μπορεί το πρώτο που είχαμε δοκιμάσει να μην μας είχε αφησει ικανοποιημένους αλλά είμαστε αισιόδοξοι για τα καλύτερα.

Το Turbo-X Spice II έχει οθόνη 8 ιντσών, μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.2GHz και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Δεν έχει πρόσβαση στο Google Play όμως μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές από το GreekAndroidApps αλλά και το SlideMe.

Η απλή έκδοση χωρίς 3G κοστίζει 199 ευρώ. Η έκδοση με 3G κοστίζει 269 ευρώ.

Turbo-X Spice II 8″
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0 ICS
Επεξεργαστής: Rockchip ARM Cortex A8 1.2GHz μονοπύρηνος
Μνήμη RAM: 1GB
Οθόνη: 8 ιντσών, LCD, 1024×768 pixels
Κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi, Bluetooth(?), micro USB, mini HDMI
Μπαταρία: ?
Διαστάσεις: 118x192x12.2 χλστ.
Βάρος: 516 γρ.

, Turbo-X Spice II 8″, Με Android 4.0 ICS και 199 ευρώ

, Turbo-X Spice II 8″, Με Android 4.0 ICS και 199 ευρώ

, Turbo-X Spice II 8″, Με Android 4.0 ICS και 199 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
steve

Rockchip ARM Cortex A8 1.20GHz μονοπύρηνος —> πρωτη φορα ακουω αυτους τους επεξεργαστες πολυ κινεζια και δεν ξερω τι ρολο παιζουν

greeceandroid

Το GreekAndroidApps απλά linkαρει στο Google Play, ΔΕΝ λειτουργεί όπως το SlideME, οπότε δεν θα λειτουργήσει στο tablet.

Από εκεί και πέρα η Rockchip συνήθως έδινε επεξεργαστές σε κάτι σάπια κινέζικα tablets, παρ’ όλα αυτά βλέπω ότι ο RK2918 είναι αξιοπρεπέστατος.

D

Με 512 RAM δεν φτιάχνεις ούτε καφέ..

sokel

200 είναι πολλά για κάτι Made in china και με ονομασία TURBO αν είχε 140-150 θα έλεγα για τίμια πρόταση

Ben

Ούτε 100 ευρώ!

dimitris

Εγώ πάντως το πήρα την Δευτέρα και έχω να σας πω τα παράκάτω : Για τα 199€ είναι super…Η μνήμη είναι 1GB και όχι 512ΜΒ που λέει κάποιος…Cortex επεξεργαστή έχει και το Samsung το 7” αν θυμάμαι καλά,όντως θα ήθελα να έχει το Play από την μάνα του αλλά πάντως το SlideMe δουλεύει μια χαρά, Όσο για το Κινέζικο…ξέρετε κάτι που δεν είναι?

giorgos

νομιζω πως αξιζει τα λεφτα του κ μονο που εχει hdmi mini..

Ante_Geia

512MB ram δεν έχει ούτε η καφετιέρα μου …!!!

Konstantinos Polychronis

Το GreekAndroidApps εαν δεν έχετε Android Market μπορεί και κατεβάζει τα APKs =)

παντελής

είναι μαματο η μνημη ειναι 1 γιγα η οποία έιναι υπεραρκετή και μαλλον θα το χτυπήσω και εγω

George Zeikos

Καλημέρα σε όλους.

Ένιωσα την ανάγκη να υπερασπιστώ το brand μας Turbo-X γιατί υπάρχουν κάποιες παρεξηγημένες έννοιες. Πρώτη είναι η Κίνα!

Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει ένα προϊόν τεχνολογίας που να μην φτιάχνεται στην Κίνα! Εμείς αγοράζουμε από εργοστάσια που παράγουν για διεθνή brands και κάνουμε quality control on site ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Επειδή αγοράζουμε από τον πρωτογενή κατασκευαστή, μειώνουμε το τεράστιο κόστος των ενδιαμέσων και μπορούμε να προσφέρουμε ένα προϊόν με ίδια χαρακτηριστικά με ένα γνωστό brand από 10 έως 50% φθηνότερα και με την αμεσότητα της τεχνικής υποστήριξης του Πλαισίου.

Δεύτερον, είναι λάθος τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Τα σωστά είναι τα εξής:
• Ο επεξεργαστής είναι ο Cortex Α8 της ARM, που έχει δώσει 2,000,000 CPU το Q1 του 2012 και συνεργάζεται με όλους τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως.
• H μνήμη είναι 1GB RAM και όχι 512ΜΒ.
• Έχει το SlideΜe market προεγκατεστημένο με πάνω από 20,000 εφαρμογές.
• Έχει και 3G έκδοση (στα 269€)

Ελπίζω να είναι χρήσιμα τα σχόλιά μου και να ξέρετε ότι σας ακούμε και σας ευχαριστούμε για κάθε feedback!

Γιώργος Ζέικος
Product Manager
Turbo-X Laptops

George Zeikos

Αγαπητέ Κώστα,

(Θα πρότεινα να μιλάμε στον ενικό, αν είσαι κι εσύ ΟΚ) Δεν έχει GPS η έκδοση και με χαρά θα απαντάμε σε κάθε ερώτηση – διευκρίνιση για οτιδήποτε αφορά στα προϊόντα μας, όποτε χρειαστείς.

Στο αρχικό post το μόνο λάθος ήταν η μνήμη, η σωστή είναι 1GB, δες τη σελίδα https://www.plaisio.gr/Campaign/20120605-Spice-II.htm . Απλά ακολουθούσαν σχόλια αναγνωστών σχετικά με τον επεξεργαστή, την Κίνα και το SlideMe που θεωρούμε ότι έπρεπε να διευκρινιστούν ώστε να έχουν όλοι σωστή πληροφόρηση. Η απάντησή μας λοιπόν αφορούσε σε όλα τα σχόλια.

Φιλικά,
Γιώργος Ζέικος
Product Manager
Turbo-X Laptops

Giannis Charp

Γίνεται να βάλεις το google play μέσω apk?

Giannis Charp

Τελικά το πήρα το ταμπλετάκι.Για τα λεφτά του είναι μια χαρά και πάει πολυ καλά.Το Google Play τελικά δεν περνάει μέσω apk τουλάχιστον όχι χωρίς root από ότι βλέπω στο νετ,άλλα έχει ένα σωρο market να περάσεις αν θες.
Για την ώρα φοράει ICS 4.0.3 και εύχομαι να δώσουν κάνενα update.
Ο chrome μου κάνει νερά και όλη την ώρα κολλάει ώσπου τον έβγαλα.Με firefox κανένα πρόβλημα και είναι αρκετά γρήγορος θα έλεγα.
Από ταινιούλες παίζει μια χαρά με το bs player και διαβάζει ελληνικούς υπότιτλους(και .srt).Βέβαια ακόμη HD δεν του έβαλα να παίξει.
Η μπάταρια κρατάει γύρω στο 5-6 ώρο με κανονική χρήση.
Bluetooth δεν έχει αλλά δεν αυτό εμένα δεν με χάλασε.

leo7

επειδή θέλω ν στηρίξω την ελληνική αγορά και βαρέθηκα να μας δουλεύουν οι ξένες εταιρείες που σε καμία εκτίμηση δεν έχουν το ελληνικό κοινό αξίζει να το αγοράσω ή όχι???

Giannis Charp

@ leo7 το τι παίζει με το συγκεκριμένο το έγραψα σε προήγουμενα post που φαντάζομαι θα είδες.
Από εκεί και πέρα,μετά τις ανακοινώσεις της google για tablet στα 240-250€ και από ότι είδα και το hardware του σίγουρα θα είναι καλύτερο από το turbo x.
Αν και το turbo x είναι πολύ καλό για τα χρήματα του,δυστυχώς ακόμη δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να αναβαθμιστεί έστω σε ICS 4.0.4 για αρχή καθώς ακόμη φοράει την 4.0.3 και στη συνέχεια σε 4.1.
Προσωπική μου άποψη είναι πως αν ξέρουμε πως θα υπάρξει αναβάθμιση τότε σιγούρα θα είναι ακόμη καλό για αγορά καθώς μάλλον θα είναι φτηνότερο κατά 40-50€ φθηνότερο από αυτό της google.

GK

Είναι ένα δεκαήμερο που έχω αγοράσει το tablet και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Άριστη οθόνη σε ευκρίνεια και φωτεινότητα, αρκετά γρήγορο και για τα λεφτά του ικανοποιητικά αυτά που προσφέρει.
Σημαντικό μείον το οτι χρειάζεται απαραίτητα root γιατί χωρίς google play και τις εφαρμογές του έχεις μισό tablet και όχι ολόκληρο! ακόμα και αν τις κατεβάσεις από apktop ή κάτι άλλο δεν τις αφήνει να τρέξουν.
Αξιόλογος ο ενσωματωμένος browser αλλά συστήνω σερφαρισμα με dolfin. το opera κολλάει και το chrome είναι αργό
Οταν βγει μια ευκολη διαδικασία για root συστήνω την αγορά του με κλειστά τα μάτια. ως τότε ομως…

Giannis Charp

@ GK έχει γίνει root ψάξε λίγο στο google.

GK

@Giannis Charp

αναφέρεσαι στη διαδικασία που βρήκα στο forum του myphone?
θα το δοκιμάσω, σε ευχαριστώ!

Giannis Charp

Ακριβώς!Βέβαια το κακό είναι ότι ακόμη δεν έχω βρει τρόπο να μπω σε recovery,αλλά πιστεύω θα γίνει κι αυτό.
Κατά τα αλλά μια χαρά παίζει μπάλα το google play.
Πάντως ένα παρά πολύ καλό market για android χωρίς να κάνεις root είναι αυτό https://www.1mobile.com/app/market/?cid=31 και σε ενημερώνει αμέσως για όποιο ενδεχόμενο update τις κάθε εφαρμογής.

Κωνσταντίνος Πατρώνας

Καλησπέρα σε όλους,

δοκιμάστε το παρακάτω και θα εκπλαγείτε… κατεβάστε κάποιο προγραμμα που να δίχνει την συχνότητα της CPU και θαυμάστε…

Giannis Charp

@ Κωνσταντίνος Πατρώνας δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.’Εβαλα cpu spy και δεν είδα κάτι περίεργο.Γίνε πιο συγκεκριμένος αν θες.

Pavlos

Το αγόρασα κι εγώ πριν φύγω διακοπές -το 3G μάλιστα- και αποδείχτηκε σούπερ μούφα.
Του πέρασα firefox και κόλλησε.
Του πέρασα διάφορα apk από άλλες πηγές και τα μισά δεν έπαιζαν ενώ τα άλλα μισά τράβαγαν ζόρια.
Το android πληκτρολόγιο δεν υποστηρίζει Ελληνικά-Αγγλικά ταυτόχρονα ενώ το multilanguage που είχε φορεμένο δεν με άφηνε να το χρησιμοποιήσω ουσιαστικά αφού η υποτιθέμενη multitouch οθόνη δεν δεχόταν καν διπλό πάτημα.
Google bar,το πατούσα και δεν άνοιγε τίποτα!!!
Η μπαταρία μετριότατη.
Έφαγε επαναφορά σε εργοστασιακές μήπως είχε φάει κανένα κόλλημα αλλά τα ιδια.

Επέστρεψα από διακοπές πήγα service και για μια μέρα δεν δέχτηκαν αντικατάσταση (nice).Το πήραν για έλεγχο και με ενημέρωσαν σήμερα να πάω να παραλάβω μετά από 10 εργάσιμες (very nice).

Εννοείται ότι θα το δοκιμάσω μπροστά τους γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα μου πουν πως δεν είχε τίποτα το tablet.

Αν είναι έτσι τα tablet του Πλαισίου και όντως δεν έχει πρόβλημα τότε βολεύομαι με ένα παλιό atari,πιο πολλές εφαρμογές υποστήριζε!

Κωνσταντίνος Πατρώνας

@Giannis Charp Το δείχνει στα 816mhz!!! δοκιμάζω τώρα και το cpu spy.. λες να δείχνει βλακείες το quadrant;;;;

Κωνσταντίνος Πατρώνας

Δυστυχώς και το cpu spy έδειχνε max freq 816Mhz, μπορεί κανείς να μου επιβεβαιώσει την μέγιστη συχνότητα λειτουργίας στο δικό του spice 2; ευχαριστώ!

Pavlos

Όπως φαντάστηκα,μου είπαν ότι δεν βρήκαν κάτι στον έλεγχο!

Τους λέω ας το ανοίξουμε παρέα να δούμε αν είναι έτσι.Είδαν όντως ότι είναι φόλα το μηχάνημα και άρχισαν να τα μασάνε ότι δεν μας τα είχατε πει έτσι την άλλη φορά και δεν είχε σημειώσει σωστά ο τεχνικός τα προβλήματα κλπ κλπ και θα το ξαναστείλουμε για έλεγχο!!!!!!!!

Έγω τους είπα κάτι απλό.Ας ανοίξουμε ένα καινούργιο κι αν λειτουργεί έτσι να δεχτώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα,αλλιώς να γίνει αντικατάσταση.Τίποτα αυτοί,θα γίνει δεύτερος έλεγχος (αφού προφανώς στον πρώτο απλώς το ανοίξανε είδανε ότι ανοίγει και το ξανακλείσανε,για τόσο έλεγχο μιλάμε).

Να δείτε που πάλι θα μου πουν ότι έχω εγώ πρόβλημα κι όχι το μηχάνημ και θα γίνουμε μπάχαλο εκεί μέσα.Είμαι χρόνια πελάτης του Πλαισίου και πρώτη φορά αντιμετωπίζω τέτοια συμπεριφορά.

Ή έχει αλλάξει η αντιμετώπιση πελατών ή τα spice έχουν πρόβλημα και δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

Pavlos

Τελική απάντηση ελέγχου (το έχω και σε χαρτί) :

Το tablet δεν υποστηρίζει google search bar.
Το tablet δεν υποστηρίζει mozilla firefox!!!!!!!

Μιλάμε για ανέκδοτο.
Έκανα ιστορία και δεχτήκαν αντικατάσταση μα Ω,ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ το μοντέλο είχε αποσυρθεί (μέσα σε δύο μήνες) κι έτσι πήρα το Spice III χωρίς 3G και την διαφορά πιστωτικό υπόλοιπο.

Μου βρωμάει ότι είχαν σκάρτη παρτίδα από tablets και την έσπρωξαν με το σκεπτικό “όποιος το φάει το έφαγε”.

Άκου το tablet δεν υποστηρίζει firefox, looooool.

Tolis

Δυστυχώς έκανα κι εγώ την υπέρτατη βλακεία κι εμπιστεύτηκα προϊόν TurboX (ύστερα από δυσάρεστη εμπειρία με laptop). Δεν περίμενα να είναι κάτι πχ επιπέδου HTC αλλά να είναι τουλάχιστον αντίστοιχο με ZTE. Τελικά δεν κατάφερα να κάνω απολύτως τίποτα παραπάνω πέραν μερικών pdf και καμιάς ταινίας .. κι όσο για την μπαταρία.. 2-3 ώρες χωρίς wifi, και μόλις σβήσει από μπαταρία χάνεις και την ώρα .. απλά… ποτέ ξανά TurboX ..

maraqui

προσπαθω εδω και 3 μερες να μπω στο facebook αλλα δεν με αφηνει το google μου λεει οτι η ιστοσελιδα δεν ειναι ασφαλες :/ ….
Τι πρεπει να κανω για να μπω ?? Επισης πανω στην σελιδα αντι να γραφει https:// γραφει https:// γιατι γινετε αυτο???
Το κινητο μου ειναι Τurbo-X model U3200

olia22

Θέλω να αγοράσω tablet turbox spice 2 Kaine to 3g to stock house ti l
ete?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.