Τουρκία, Θα εξοπλίσει με 15 εκ. tablets μαθητές σχολείων

Και ενώ οι ελληνικές προσπάθειες για το “ηλεκτρονικό σχολείο” αναλώθηκαν πριν δύο χρόνια στην επιδότηση φορητών υπολογιστών για τους μαθητές σε τάξεις χωρίς πρίζες και με βιβλία pdf, στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου οι γείτονες Τούρκοι πραγματοποιούν ανοιχτό διαγωνισμό για την προμήθεια 15 εκ. τεμαχίων tablets για τα σχολεία τους μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Σε συζητήσεις με την Τούρκικη κυβέρνηση βρίσκονται οι εταιρείες Apple για το iPad και Intel με Microsoft για Windows 8.

, Τουρκία, Θα εξοπλίσει με 15 εκ. tablets μαθητές σχολείων

Πηγή

Kudos to Nikos MishMash

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vega

στην ελλαδα αυτοί που μας κυβερνάνε δεν ξέρουν καν τι είναι τα tablets.

Βύρωνας

Γιατί αυτοί που κυβερνάνε στην Ελλάδα είναι απλά απατεώνες! μην την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα!

Γιώργος

Σε πληροφορώ ακόμα και η Παπαρήγα έχει…ipad! Σοβαρά μιλάω. Το είχε σε μία συνάντηση με τους αρχηγούς τον κομμάτων. Ο ΓΑΠ είχε το 2 καθότι πιο προχωρημένος και η Παπαρήγα το 1 καθότι προλεταριάτο….
Μην μασάτε με τους τούρκους, μωρε. Το 20% είναι αναλφάβητοι, το 17% ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας , 12% άνεργοι (όχι ότι εμείς είμαστε καλύτερα αλλά εμείς είμαστε σε κρίση όχι σε υπερνάπτυξη που υποτίθεται ότι έχουν αυτοί).

George

Απλά τότε δεν είχε βγει το tablet ακόμη :-Ρ.
Στην Ελλάδα τα έμαθαν στη διακομματική για την κρίση αν θυμάσαι @vega που έκαναν κόντρα ο Γιωργάκης με την Αλέκα για το ποιος έχει το καλύτερο.
Φαντάσου ότι η επιδότηση τότε ήταν μόνο για μαθητές Α΄ γυμνασίου.
Τώρα με 15 εκ. κομμάτια οι εταιρείες θα κάνουν τούμπες.

Solon

Αν ξεπλένανε και οι δικές μας τράπεζες τα δισεκατομμύρια από το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών όπως κάναν οι τουρκικές τράπεζες για πάνω από μια δεκαετία θα είχαμε χρήματα για ότι θες. Όποιος αμφιβάλει για αυτό που γράφω ας ρίξει μια ματιά στις ετήσιες εκθέσεις των παγκόσμιων οργανισμών για τις τουρκικές τράπεζες από το 2005 και ποιο πριν. Βέβαια σε μας φταίει και η ασχετοσύνη των ελλήνων πολιτικών που δεν διαθέτουν καν κοινή λογική και έχουν καταστρέψει κάθε πιθανότητα ανάπτυξης για τη χώρα. Φέτος μαθαίνω πως δεν υπάρχουν βιβλία για τα παιδιά στα σχολεία και πολλές οικογένειες θα υποχρεωθούν να τα αγοράσουν!

kostis

no money, no… tablets 😉

telas

εμείς εδώ έχουμε το πρόγραμμα της νέας σεζόν της τηλεόρασης να μας μορφώνει δεν χρειαζόμαστε τα tablets….. Άρε ελλαδάρααααααααααααααααααααααααααα

σάκης

Εδώ η Τουρκία έχει δικό της λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε linux το οποίο βεβαίως δεν είναι remastering με δικό της package management https://www.pardus.org.tr/eng/

Χρησιμοποιείται σε κάποιο βαθμό από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, το υπουργείο εξωτερικών, το υπουργείο εθνικής ασφάλειας κλπ…

https://en.wikipedia.org/wiki/Pardus_(operating_system)#Usage

Εμείς εδώ ακόμα… τρίβουμε!!!

mastor10

εχουν αρχισει η μια χωρα μετα την αλλη που κοροιδευαμε οτι ειναι απολιτιστοι να μας δινουν χαστουκια, μπραβο τους εχω να πω καλα μας κανουν μπας και μαθουμε οτι ο καιρος εχει γυρισματα

Lekos

Ναι μπραβο σε μερικους, ετσι ζηλευτε την τουρκια που ετσι οπως παει αμφιβαλλω αν υπαρχει σε 4 χρονια που σκοπευει να εξοπλιστει με ipad. Δειτε και τα χαλια τους (https://news.in.gr/world/article/?aid=1231124598 και οχι μονο αυτα, απλα αυτο διαβασα σημερα) κι αφηστε τα μπραβο τους.

Διαβαστε επισης κοντρες για την εξωριξη πετρελαιου στην κυπρο και κοντρες τουρκιας με ηπα ισραηλ. Ωραια η τεχνολογια αλλα ας εχουμε και μια εικονα του κοσμου πριν πουμε μεμονομενα μπραβο για κατι πριν καν κι ολας επιβεβαιωθει.

Lekos

Συγνωμη

Terry-Athens

Μάλιστα, και οι δικοί μας μαθητές δεν θα έχουν καν βιβλία φέτος, με φωτοτυπίες θα την βγάλουνε..

Marios1508

Παιδιά ψυχραιμία!! Μην μπλέκουμε και την πολιτική! Μόνο μπράβο μπορούμε να λέμε για τέτοιες αποφάσεις-κινήσεις, αρκεί να γίνονται και πραγματικότητα βέβαια και να λέμε μήπως κάνουν κι εδώ κάτι αντίστοιχο.

Bill

θα μπορούσε εύκολα να γίνει κάτι ανάλογο και στην ελλαδίτσα μας αλλά αντί για windows και apple που κοστίζουν να γινόταν ένα σχολικό tablet από μια ελληνική εταιρία (π.χ. crypto) βάζοντας ανοιχτό λογισμικό ( π.χ. android) με εφαρμογές προσαρμοσμένες στις σχολικές ανάγκες. Αντί για βιβλία οι μαθητές θα χρεωνόντουσαν την ταμπλέτα τους για όσο διάστημα είναι μαθητές με εγγύηση από την εταιρία. Σε βάθος χρόνου θα έβγαινε φτηνότερα.

Γιώργος

Από την εμπειρία μου με τα tablet θα έλεγα ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να αντικαταστήσουν τα βιβλία. Πιο πρακτικό είναι να πάρουν τα παιδιά από ένα reader τύπου kindle απλά και μόνο για να μην σπαταλάμε χαρτί τυπώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία “μιας χρήσης” παρά να παίρνανε ipad.

Eric

δεν καταλαβαίνω γιατί βάλατε “χέρι” στο Lekko όταν σ’ αυτό εδώ το πόστ (https://techblog.gr/internet/agio-oros-karta-politi-4881/) όπου περιέχει θρησκευτικά θέματα δεν υπήρξε ενόχληση.

Greg

Βλαχάκη από τότε που πηγές στη νετ χάλασες. Έγινες απόλυτος και λογοκρίνεις ανεξέλεγκτα. Έχω σταματήσει να σε διαΒάζω έκτοτε.

customer

Όπως πάντα, μην το βλέπετε τόσο κοντόφθαλμα. Κατ’ αρχάς η πλήρης είδηση για τους γείτονες είναι ότι αυτός που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα πρέπει να κατασκευάσει αυτά τα 15εκ. τεμάχια στην ίδια την Τουρκία 🙂 Ένα το κρατούμενο.

Και το θέμα επίσης δεν είναι να διατεθούν tablets ή οτιδήποτε άλλο για επικοινωνιακούς λόγους. Το θέμα είναι να διατεθούν και οι μαθητές να έχουν κάτι να τα κάνουν αυτά (και προφανώς δεν εννοώ να τα έχουν απλώς για να παίζουν angry birds) στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οπότε δε θα έπρεπε να μας νοιάζει ποιά χώρα θα στήσει το μεγαλύτερο διαγωνισμό, αλλά πώς γίνεται να βελτιώσει κανείς το εκπαιδευτικό του σύστημα με τεχνολογικά βοηθήματα και να το πάει το πράμα μερικά βήματα πιο μπροστά ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.