webOS, Γίνεται open source και δεν θα χαθεί

Ήταν κάτι που περιμέναμε. Η HP ανακοίνωσε ότι το δικό της λειτουργικό σύστημα webOS θα διατεθεί στην κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού για περαιτέρω ανάπτυξη, κοντολογής το webOS γίνεται open source. Αυτό σημαίνει ότι είναι στο χέρι των developers το μέλλον του webOS και οι κάτοχοι του HP TouchPad λογικά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αναβαθμίσεις για το αγαπημένο τους tablet.

Μεταξύ άλλων, η HP δήλωσε ότι θα εκτιμήσει την πρόοδο του webOS ως open source λειτουργικό σύστημα και ενδέχεται μελλοντικά να το βάλει σε νέες τις συσκευές. Φυσικά και οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα είναι ελεύθεροι να το βάλουν σε δικές τους συσκευές αν θέλουν.

, webOS, Γίνεται open source και δεν θα χαθεί

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cghera

θετική εξέλιξη, τουλάχιστον να μην χαθούν τόσες χιλιάδες ώρες development αλλά να βελτιωθούν από την κοινότητα ανοικτού λογισμικού.

Alan

Έκανε την καλύτερη κίνηση… Πρώτα τα ξεπούλησε σε χαμηλή τιμή και μετά τα επαναφέρει στην αγορά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.