Windows 8 tablet, Οι ελάχιστες απαιτήσεις σε hardware

Η Microsoft θέλει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες και όρισε τις ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να έχουν όσα tablet θα κυκλοφορήσουν με το λειτουργικό σύστημα Windows 8. Το εν λόγο λειτουργικό σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υβριδικά tablets που δέχονται και πληκτρολόγιο όπως είναι συσκευές σαν το ASUS Transformer. Οι ελάχιστες απαιτήσεις αναφέρονται παρακάτω.

Τα νέα Windows 8 tablets θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον:
• Ανάλυση οθόνης 1366×768 pixels, με βάθος χρώματος 32bit
• Πέντε κουμπιά, power, rotation lock, Windows key, volume up, volume down
• Ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο 10GB
• Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Κάμερα με video 1280×720 pixels, Direct3D 10 GPU w/ WDDM 1.2 driver, light sensor, magnetometer, accelerometer, gyroscope, USB 2.0, ηχεία
• Όσα θα έχουν 3G θα πρέπει να έχουν και GPS

, Windows 8 tablet, Οι ελάχιστες απαιτήσεις σε hardware

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
telas

καλά τα specs.

John

Καλα πλακα μας κανουν τι 10 GB αποθηκευτικου χωρου. Και τα tablets δηλαδη που κυκλοφορουν με 16, 32, 64. Να δω τι θα κανουν τοτε.

alextrela

Πιστευω οτι τα tablet pc με Windows 8 θα ειναι πολυ πιο λειτουργικα και ευχρηστα και θα απευθυνονται σε μεγαλυτερη γκαμα καταναλωτων γιατι θα συνδυαζουν και λειτουργιες που σημερα κανουμε με Windows σε pc πραγμα που δεν κανουν η κανουν στο ελαχιστο τα αντιστοιχα με ios η’ android tablet που στην ουσια ειναι μια προεκταση των αντιστοιχων smartphone με καμια επιπλεων δυνατοτητα η λειτουργια περα απο τις μεγαλυτερες ιντσες.Η ιδια η microsoft εχει ετσι κι αλλιως δηλωσει οτι με τα Windows 8 θα ειναι πληρως ενοποιημενα σε λειτουργιες και δυνατοτητες και σε pc και σε tablet και αυτο ειναι ενα μεγαλο πλεονεκτημα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Σε σχεση με τα tablet που βλεπουμε σημερα που δεν σου προσφερουν τιποτα περισσοτερο απο μεγαλυτερες ιντσες και τιποτα περισσοτερο σε σχεση με τις λειτουργιες που κανουν τα αντιστοιχα smartphone ios η android
Εγω προσωπικα θα περιμενο μεχρι να κυκλοφορησουν τα tablet pc με Windows 8 για να αποκτησω,παρα τα σημερινα tablet -κλωνους android η ios smartphone

Γιώργος Τσ.

John εννοεί να έχουν min 10 GB…όχι απαραίτητα 10, αλλά όχι λιγότερο…

md03582

alextrela συμφωνω απολυτα. γνωμη μου ειναι οτι τα μεχρι τωρα υπαρχοντα ταμπλετ ηταν μια απο τις μεγαλυτερες απατες απεναντι στο καταναλωτη. αν εχεις ενα καλο smartphone, το ταμπλετ ειναι αχρηστο..

billoukosaelaras

γεια σας…πιστευω οτι τα windows 8 θα αργησουν πολυ..θα δοθει μια εκδοση (beta) το φεβρουαριου αλλα κανονικα θα κυκλοφορισουν περιπου φθηνοπωρο ποιος κανει υπομονη?!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

News Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια 8 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Windows XP και Office 2003, δηλαδή σταματά το λανσάρισμα των updates. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες να φύγουν από τα XP και να πάνε στα νεότερα Windows 8 ή 8.1.

Tablets Vero Windows 8 Tablets

VERO Tablet W8i, Με Windows 8.1 και τιμή 139 ευρώ

Κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το VERO Tablet W8i με οθόνη αφής 8 ιντσών LCD IPS ανάλυσης 1280×800 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Z3735E 1.33GHz (έως 1.83GHz), μνήμη RAM 1GB, λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και τιμή 139 ευρώ. Με μεγαλύτερη οθόνη και περισσότερη μνήμη RAM, κυκλοφορεί το VERO Tablet W10i με τιμή 239 ευρώ.