Windows 8 tablets, Περισσότερες προδιαγραφές από την Intel

Η Intel ανακοίνωσε περισσότερο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για το μελλοντικό Windows 8 tablet, κατά τη διάρκεια του IDF στο Πεκίνο. Πρόκειται για έναν αξιόλογο στόχο, αλλά μπορεί η Intel να τον πραγματοποιήσει φέτος; Βασικό κομμάτι του εξοπλισμού των νέων tablets θα είναι ο επεξεργαστής Atom Z2760 “Clover Trail”, διπύρηνος, με ενσωματωμένη την τεχνολογία “burst mode” (προσφέρει πρόσθετη απόδοση όταν χρειαστεί) και τεχνολογία Hyperthreading.

Η τελευταία τεχνολογία επιτρέπει σε έναν διπύρηνο επεξεργαστή να «συμπεριφέρεται» σαν τετραπύρηνος, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις λειτουργίας.
Δύο βασικά σχέδια tablets: καταρχήν τα ίδια τα tablets, όπως προτείνονται από την Intel, θα έχουν δύο βασικά μεγέθη, είτε στις 10 ίντσες για ένα “καθαρόαιμο” tablet, είτε στις 11 ίντσες για ένα υβριδικό μοντέλο με φυσικό πληκτρολόγιο.

Η Διάρκεια μπαταρίας προβλέπεται να είναι περισσότερο από 9 ώρες. Φυσικά αυτό προβλέπεται στα χαρτιά και θα πρέπει να αναμένουμε τα πραγματικά προϊόντα για να μάθουμε την αλήθεια. Το 3G/ 4G θα είναι απαραίτητο συμπλήρωμα για κάθε tablet. Η Intel προτείνει την χρήση σχετικού chip από την Infineon. Το Βάρος/ πάχος προβλέπεται να είναι γύρω στα 680 γραμμάρια, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη. Το iPad 3ης γενιάς ζυγίζει περίπου 650 γραμμάρια. Σε ότι αφορά το πάχος του προτείνεται να είναι κάτω από τα 9 χιλιοστά. Επίσης για λόγους σύγκρισης να αναφέρουμε ότι το 3ης γενιάς iPad έχει πάχος 9,4 χιλιοστά. Θα προβλέπεται, τέλος, η πρόσθηκη NFC (near field communication) και Wi-Fi.

, Windows 8 tablets, Περισσότερες προδιαγραφές από την Intel

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PiXel

Αν και στα κινητά τα WP δε τα πάνε καλά, πιστεύω πως στα tablets, ειδικότερα αν συνεχίσει η Google την ίδια τακτική με το Android, μόνο η Microsoft -με τις όποιες συνεργασίες της- και τα Windows 8 μπορούν να χτυπήσουν την Apple και το iPad.

vasilis

Για να χτυπήσει η Apple τα Windows 8 θα πρέπει να βγάλει το λειτουργικό του mac σε ipad

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.