Windows 8 tablet εναντίον iPad 2 [video]

Τα Windows 8 (Consumer Preview) είναι διαθέσιμα για όλους και σε tablet δείχνουν “κουκλίστικα”! Στο παρακάτω βίντεο τα παιδιά από το The Verge μπαίνουν στον πειρασμό να βάλουν πλάι-πλάι ένα Windows 8 tablet και ένα iPad 2 (iOS 5) και να τσεκάρουν λειτουργία προς λειτουργία τα δύο λειτουργικά συστήματα. Δείτε το βίντεο.

, Windows 8 tablet εναντίον iPad 2 [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosth.

αδιάφορα μου φαίνονται τα windows8 δεν θα τα προτιμούσα,ειδικά σε σύγκριση με IOS και android..

Eaglos

Άμα σου φαίνονται αδιάφορα καλά είναι. Εμένα μου φαίνονται σαν κολάζ νηπιαγωγίου.
Όλος ο κόσμος δουλεύει με εικονίδια αλλά η M$ κάνει τη διαφορά με παραλληλογραμμα…
Μιλάμε για ασύνδετη σχεδίαση..

Nick

Καλό είναι να βλέπεις καινούργια πράματα κι ας φαίνονται ασυνήθιστα στην αρχή.
Πέρα από αυτό πάντως, είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα και σίγουρα θα κριθούν και από πολλά άλλα πράματα πέρα της εμφάνισης.

zin

καλουτσικα φαινονται,σιγουρα δεν ειναι ipad αλλα δεν ειναι και ασχημα,χτυπανε τα android tablet με τη μια,ελπιζω οι τιμες τους να μην ειναι κοντα στου ipad γιατι δεν τα βλεπω καλα,αμα εχουν και καλες τιμες ανετα θα επερνα 1,αλλα αμα εχουν πανω κατω ιδιες τιμες με ενα ipad σιγουρα θα επερνα ipad.

Neumann

Είναι μια καλή προσπάθεια της Microsoft, αλλά πιστεύω ότι θέλει βελτιώσεις ακόμα (έχει αντιγράψει κάποιες απο τις λειτουργίες του iOS k του Android) . Προς το παρόν το iOS δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του 🙂

MixaliMeLene

Τα Windows 8 φαίνονται πολύ πιο ελκυστικά σε μένα και πιο εύχρηστα.
Σε tablet και σε desktop pc με touch screen (που είναι το μέλλον) θα τα προτιμούσα σίγουρα.
Με το ποντίκι θα είναι λίγο δύσκολος ο χειρισμός αλλά αν αντί για ποντίκι υπάρχει multitouch touchpad, μάλλον θα έχει την ίδια αίσθηση με την touch screen.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Α ναι το ειχα δει αυτο το video, ενα απο το πιο fail reviews στη blogoσφαιρα. Ο Joshua Topolsky φαινεται να μη εχει συναισθηση οτι το λειτουργικο συστημα στα δεξια ειναι ΠΟΛΥ περισσοτερα απο τα looks του (“more than meets the eye”). Δεν φαινεται να αντιλαμβανεται την ισχυ του (Προς το τελος απορει και για τα παραθυρα στο desktop mode).

Η Apple και η Google επελεξαν τον ευκολο και γρηγορο δρομο: παρε το mobile OS και κανε το scale στα tablets. H Microsoft επελεξε τον δυσκολο και αργο δρομο: παρε ενα πληρες ισχυρο desktop OS και κανε το mobile και touch-friendly. Μπορει να καθυστερησε για αυτον τον λογο σε σχεση με τον ανταγωνισμο αλλα πιστευω η επιλογη της ειναι η σωστη και θα την ανταμειψει.

Νίκος

Το ζήτημα είναι πως τα windows 8 tablet δεν θα ανταγωνιστούν μόνο το iPad 2 με το iOS 5 αλλά και το iPad 3 με το iOS 6.Κάθε χρονιά πάνω κάτω ξέραμε τι αλλαγές θα φέρει κάθε ανανέωση του φορητού λειτουργικού της Apple αφού κάλυπτε τα κενά που δεν πρόσφερε απο την αρχή.Μάλλον μετά απο πέντε χρόνια το iOS θα ανανεωθεί ριζικά ειδικά η έκδοση για το iPad 3 μιας και θα προσφέρει καλύτερο hardware για ένα πιο δυνατό λειτουργικό.Τέλος δεν έχουμε δει κανένα ARM tablet ώστε να μπορούμε να το συγκρίνουμε με το iPad.

VKwstas

Εγώ χρησιμοποιώ Windows 8 CP 4-5 μέρες τώρα σαν βασικό οδηγό. Το Metro είναι λίγο αλόκοτο για laptop και desktop, αλλά είναι κυρίως φτιαγμένο για αφή. Υπάρχει και το κλασικό desktop όμως που δεν έχει μεγάλες διαφορές από τα 7. Πιστεύω ότι θα τα πάνε πάρα πολύ καλά με τα tablets(εγώ τουλάχιστον περιμένω Win8 για να αγοράσω ένα). Το θέμα είναι ότι αν το Metro αντικαταστήσει το κλασικό desktop, η MS πρέπει να το δουλέψει για πληκτρολόγιο και ποντίκι. Ναι ΟΚ, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, αλλά σε μεγαλύτερς οθόνες 2 παράθυρα το ένα δίπλα στο άλλο δεν είναι και το πιο παραγωγικό interface στον κόσμο. Εγώ ας πούμε στο desktop μου εκτός απο 2-3 widgets, έχω πάντα ανοιχτά Windows Live Messenger, Skype, Chrome και αυτά για καλημέρα, που να πρέπει να γράψω εργασίες για την σχολή. Φυσικά έχουμε 6-7 μήνες ακόμη μέχρι να φτάσουν στην αγορά, οπότε έχουμε καιρό μέχρι να δούμε ένα ολοκληρωμένο όραμα από την MS (και +1 χρόνο για το SP1 :P) . Το γεγονός πως είναι Windows τους δίνει μεγάλο head start με τεράστια υποστήριξη από developers και αναγνωρισιμότητα από τον κόσμο, ποιότητες που λείπουν από τα Android tablets. Btw είπαμε πως είναι απίστευτα γρήγορα?! Παροτρύνω… Συνέχεια »

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Νικος Συγκριση με iOS6 ? Δεν μιλαμε για windows PHONE. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης (Πιο σωστη θα ηταν συγκριση με το Mac OS X Snow Leopard)

@VKwstas Καλα ο Chrome ειναι γνωστο οτι ειναι γρηγορος αλλα η εκπληξη ηταν ο νεος IE 10 Platform Preview 5. Πολυ γρηγορος και το full-screen mode στο metro περιβαλλον τελειο. Εχω τα Win8 σε dual-boot με τα Win7 και οταν θελω να σερφαρω μπαινω στα Win8 🙂

Νίκος

@Anastasios-Antonios Toulkeridis Και όμως η σύγκριση πρέπει να γίνει με το iOS 6.To ARM λειτουργικό θα είναι εντελώς διαφορετικό απο τα Windos 8 x86 και δεν μιλάω για το UI αλλά για τις δυνατότητές του.Απο την στιγμή που τα Windows tablet θα φοράνε τους ίδιους επεξεργαστές με το iPad θα έχουν ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες.Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα application για τα tablet θα περνάνε μόνο απο το windows market όπως ακριβός γίνεται και με το appstore. Αν θές πες μου μερικά πράγματα που δεν θα μπορεί να το κάνει το λειτουργικό του iPad ενώ θα μπορούν τα windows για ARM.

Vasilis

Καλά στην μια περίπτωση ios μιλάμε για ενα μηχάνημα για να κάνεις απλές δουλίτσες και κανα παιχνιδάκι ενω τα στην άλλη περίπτωση windows 8 μιλάμε για επαγγελματικό λειτουργικό που μπορεί να κάνει “παπάδες”. Τα 8αρια μπορούν να βρουν εφαρμογή σε οποιαδήποτε περίπτωση. Το metro είναι βέβαια επικίνδυνο να εκτροχιαστεί αν δεν βρούν κάτι ποιο όμορφο για UI

md03582

αντε να βγουν επιτέλους τα windows 8!! ενα λειτουργικό της προκοπής για tablet μπας και αποκτησουν και λίγη αξία, γιατι μεχρι στιγμης τα tablet μεγάλα κινητά ειναι και gadget και σε καμια περιπτωση εργαλεία.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Nικος Προσωπικα θα παρω την x86 εκδοση, οποτε επιμενω πως δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση απο Apple και Google γι’αυτο ειπα οτι θα ηταν πιο συγκρισιμο να υπηρχε Mac OS X Snow Leopard σε tablet αντι για iOS

stavros

καταρχάς μπράβο στην microsoft που έβγαλε κάτι νέο και όχι μια κακή αντιγραφή όπως έκανε η google με το android. Από εκεί και πέρα όμως είναι λάθος αυτό που προσπαθεί, να κάνει τα tablet ένα κανονικό υπολογιστή και πολύ φοβάμαι ότι θα αποτύχει, δεν έχει νόημα, άλλος είναι ο χαρακτήρας που πρέπει να έχει ένα tablet και αυτό μέχρι στιγμής δυστηχως μονο η apple το έχει καταλάβει. ειδωμεν…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Τα win8 tablet ειναι πραγματικά απιστευτα!!!! αντε να κυκλοφορήσουν για να αποκτησουν τα tablets ενδιαφέρον..

Νικόλας

Μεγάλη βλακεία μου φαίνεται το windows 8 για ταμπλετ… Μη το συγκρίνεις τώρα με το iPad, δε γίνεται…

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@stavros Η χρηση του dekstop ειναι προαιρετικη. Μπορεις αν θελεις να ξεχασεις οτι ειναι εκει και να χρησιμοποιεις μονο το Metro UI. Για ακομη πιο apple κατασταση μπορεις να πας στην ARM εκδοση οπου δεν θα υπαρχει καν συμβατοτητα με Windows 7 εφαρμογες

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Νικολας Συμφωνω, δεν τιθεται θεμα συγκρισης (αν και το εχεις καταλαβει αναποδα)

Νίκος

@Anastasios-Antonios Toulkeridis .Βλέπεις έρχεσαι στα λόγια μου.Η apple δεν είναι εταιρεία που θα βγάλει tablet x86 μόνο για να κάνει εντύπωση και κατα τι γνώμη μου αυτή η κατηγορία των tablet θα είναι πολύ πιο ακριβή,με χαμηλη διάρκεια της μπαταρίας,με μεγάλο μέγεθος και βάρος.Άμα είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα.Και το ξαναλέω πως τα windows for arm δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο απο τα iPad,θα είναι το ίδο κλειστό το λειτουργικό τους όσο του iOS

Solon

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πόσο καλά τρέχουν τα 8άρια ακόμα και σε preview έκδοση. Mου άρεσαν πάρα πολύ. Αν μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα Androids σε αυτονομία και βάρος τότε πολύ σύντομα θα αποσπάσουν ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Κατά τη γνώμη μου κακώς τα συγκρίνουν με το iPad. Τα iPad κατέλαβαν το κομμάτι της αγοράς στο οποίο απευθύνονται και ήδη η ανοδική τους πορεία έχει φρενάρει για τα καλά. Είναι θέμα χρόνου για τα Ανδροειδή να το ξεπεράσουν. Η σύγκριση θα έπρεπε να είναι μεταξύ Ice Cream και Metro.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Nίκος Πως ενα μηχανημα που θα μπορει να ειναι ακομη και full desktop replacement ειναι μονο για εντυπωση?!! (Αν το εβγαζε η Apple θα το χαρακτηριζες μαγικο και οτι αλλαζει τα παντα 😛 )

GiannisMix

Υπεροχη δουλεια απο τη Microsoft. Πολλα + στη συζητηση Anastasios-Antonios Toulkeridis και Νικος

Χρήστος

Έχω iPhone 4 και μπορώ να πω ότι το είχα ερωτευτεί το λειτουργικό και ήμουν έτοιμος να πάρω iPad για να έχω μεγαλύτερη οθόνη. Αλλά μόλις είδα τα W8 όλα τέλειωσαν για το iOS.
Μιλάμε για ένα πλήρες λειτουργικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν για Windows και ένα υπερβολικά εύχρηστο UI για tablet, όλα μαζί σε ένα.
Περιμένω πως και πως για ένα tablet με W8.

Haduuken!

Θα τα πατήσει όλα κάτω η μικροσοφτ, το «έκλεψε» το μάρκετ της τάβλας.

GREG

Το iPad και τα Android tablet σχεδιάστηκαν για να καλύψουν ανάγκες που δεν κάλυπταν τα λάπτοπ. Έλα όμως που όσο καλά και αν τα καταφέρνουν, πάντα θα θέλεις να κάνεις και το κάτι παραπάνω και θα πρέπει να ανοίξεις το PC/laptop σου για να το κάνεις. Τάμπλετ με Windows είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται. Δηλαδή ένα λάπτοπ με Windows χωρίς πληκτρολόγιο.Ένα τάμπλετ με τις δυνατότητες των Windows, δηλαδή ένα περιβάλλον «οικείο» μιας και τα Windows υπάρχουν από… καταβολής κόσμου και όλοι είναι εξοικειωμένοι με αυτά. Τα τάμπλετς πάντα μου έδιναν την εντύπωση συσκευών με περιορισμένες δυνατότητες, υποδυέστερων. Επιτέλους τα πράγματα μαπίνουν στη θέση τους.

Billy

Πες τα βρε GREG!!!
+1000!!

ΓΙΩΡΓΟς

Παίδες καθιστε να δούμε τι θα κάνουν τα w8 όταν βγουν στην τελική έκδοση και τι θα απαντήσουν μετά apple κ Google.. είναι νωρίς νομίζω να συγκρίνουμε ui.. όπως το βλέπω εγώ πάντως κερδισμενοι βγαίνουν οι τελικοί χρήστες γιατί θα αποκτήσουν πραγματικη υπόσταση τα tablet…κ το λέω αυτό γράφοντας από tablet… κακά τα ψέμματα μέχρι τώρα gadgets με κάποια χρηστικοτητα είναι..ευκαιρία να γίνουν πραγματικοί υπολογιστές σε μορφή tablet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

News Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια 8 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Windows XP και Office 2003, δηλαδή σταματά το λανσάρισμα των updates. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες να φύγουν από τα XP και να πάνε στα νεότερα Windows 8 ή 8.1.

Tablets Vero Windows 8 Tablets

VERO Tablet W8i, Με Windows 8.1 και τιμή 139 ευρώ

Κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το VERO Tablet W8i με οθόνη αφής 8 ιντσών LCD IPS ανάλυσης 1280×800 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Z3735E 1.33GHz (έως 1.83GHz), μνήμη RAM 1GB, λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και τιμή 139 ευρώ. Με μεγαλύτερη οθόνη και περισσότερη μνήμη RAM, κυκλοφορεί το VERO Tablet W10i με τιμή 239 ευρώ.