Πόσα iPhone, iPad και iPod Touch έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου WWDC 2014 ο Tim Cook παρουσίασε κάποια πολύ ενδιαφέροντα όσο και εντυπωσιακά νούμερα σχετικά με τις πωλήσεις των φορητών συσκευών iOS μέχρι σήμερα. Συνολικά η Apple έχει πουλήσει 500 εκ. iPhone, 200 εκ. iPad και 100 εκ. iPod Touch.

WWDC 2014 numbers, Πόσα iPhone, iPad και iPod Touch έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα

WWDC 2014 numbers, Πόσα iPhone, iPad και iPod Touch έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα

WWDC 2014 numbers, Πόσα iPhone, iPad και iPod Touch έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Denis

Ασύλληπτα νούμερα! :O

Iakovos80

Τα καλύτερα έρχονται! 🙂

temasek

Και το σημαίνει αυτό; Αφού έχουμε πρόβατα γιατί να αλλάξουμε κάτι;

kVel

@temasek τώρα εσένα ποιος μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά?? Τα νούμερα δείχνουν ότι ο κόσμος τους εμπιστεύεται ότι και να λες εσύ… Και αυτό από έναν android user…

KAFROS

@temasek
Γιαυτό εγώ χρησιμοποιώ το πρώτο, ορίτζιναλ iphone. Άλλωστε εσύ που τα ξέρεις όλα γνωρίζεις ότι όλα αυτά τα χρόνια η Apple δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από τότε. Σωστα;

Manos Vs

Για κανεναν λογο δεν εχει πουλησει τοσα πολλα! Αν εχει τοσα η Apple, η Σαμμυ ποσα εχει, που βλεπω ακομα και την κουτση μαρια με Σαμσουνγκ;

konstantine73

@Iakovos80…..

Ειλικρινα πιο προβατο πεθαίνεις……

Που ξερεις εσυ αν τα καλυτερα ερχονται….?

Εγω λεω ότι πεθανανε μαζι με τον Στηβ….

tasos

Πόσα όμως από αυτά είναι σήμερα ενεργά.

ulb

Να ναι καλά οι Αμερικανοί πολίτες….!

George E.

Η ουσία είναι ότι πούλησε και συνεχίζει να πουλάει, παρόλο που οι “Κασάνδρες” κάθε χρόνο προμηνύουν ότι το τέλος καταφθάνει… Μπράβο τους! Τα άλλα όλα είναι να είχαμε να λέγαμε…

Thanos

500 εκ. άνθρωποι είναι δύσκολο να είναι πρόβατα όλοι αυτοί, οπότε η Apple κάνει πολύ καλά τη δουλεία της γι’ αυτό και πουλάει όσο καμία άλλη εταιρία πλέον!!! Το πόσα είναι ενεργά δε τους νοιάζει και ιδιαίτερα εφόσον έχεις δώσει το 700άρι, αν και σίγουρα στην πλειοψηφία τους είναι ενεργά!!!

michael p.

η apple πουλούσε κ θα πουλάει γιατί έχει χτίσει ένα τεράστιο brand name κ σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. το ίδιο κ άλλες εταιρίες του διαμετρηματος της (γιατί υπάρχουν κ τέτοιες όσο προσηλωμένος κ αν είναι κάποιος στην apple….).
πρέπει όμως εμείς σαν καταναλωτές να μπορούμε να ξεχωρίζουμε πότε μια εταιρία, είτε λέγεται apple είτε samsung είτε google, πουλάει κάτι ουσιαστικά καινοτόμο ή χρήσιμο κ πότε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
υπάρχουν πραγματικές ανάγκες κ ανάγκες που σου δημιουργεί το markting. η apple δυστυχώς στηρίζεται πολύ στη 2η κατηγορία τα τελευταία χρόνια.

temasek

Η apple έχει την έξεις πολιτικη πείθει τον κοσμο οτι τα σπεκς δεν χρειάζονται παρόλα αυτά τα χρεώνει τα σπεκς και ας μην τα βάζει για να έχει μέγιστο κέρδος απο τα πρόβατα

KAFROS

Εσύ αγαπητέ αγόρασε “σπεκς”. Δικαίωμα σου.
Εγώ πάλι ως γνήσιο πρόβατο θα ξαναγορασω iphone (εφόσον συνεχισει να καλύπτει τις απαιτήσεις μου) και δεν ξανάδίνω λεφτά σε (καποιες) εταιρείες που πουλάνε κινητά των 700+ € με lag 5″ στο άνοιγμα του dialer.

Sot11

Παιδιά το ξέρουμε ολοι οτι υπάρχουν άτομα που παίρνουν apple προϊόντα για μόστρα, αλλα ας είμαστε σοβαροί, αυτοί ειναι πολυ μικρό ποσοστό.

temasek

M8 λαγκαρι στο dialer παλικάρι μου;

nikos

@temasek μεταξύ μας και εγώ android υποστηρίζω όμως το m8 κάτσε να περάσει 1 χρόνος και να πάρει δυο αναβαθμίσεις και θα σου πω εγώ αν θα κολλάει σαν βδέλλα!

Nio

Λέτε για “αλαγκαριστο” ios. Τότε γιατί τα 4 και 4s έκαναν μία εβδομάδα να ανοίξουν τον dialer???? Και μην μου πείτε ότι το έφτιαξαν με τη αναβάθμιση. Μάλλον υποβάθμιση σας πούλησε η Apple γιατί εκεί που άνοιγε πχ στα δύο δεύτερα ο dialer με την “αναβάθμιση” έκανε μια εβδομάδα. Μετά το “έφτιαξαν” στα 4 δεύτερα και τσουπ όλοι νομίζουν ότι έχουν πάρει και αναβάθμιση. Α ρε μέτρα που θέλετε.

temasek

Niko μπορεί να εχεις δίκιο μετα απο 18 άντε 24 μηνες παει η υποστήριξη αλλά υπαρχουν και custom roms που μπορείς να βάλεις

temasek

@Nio +1

Theo

Τα νουμερα αυτα ειναι απο τοτε που πρωτοκυκλοφορησε το iphone, ipad και ipod. Δλδ απο το 2007 για το iphone. Οποτε σε 7 χρονια να εχει πουλησει 700 εκ. τεμαχια ειναι φυσιολογικο. Εδω ομως δεν θα πεταχτει κανεις να πει αν ειναι πωλησεις ή αποστολες ; 😂😂

chris

Βάλε πόσες νοκια(τυχαίο το νοκια) συσκευές πουλήθηκαν από όταν κυκλοφόρησαν…εε δεν θα είναι διπλάσια τριπλάσια….το θέμα είναι πόσα είναι ενεργά ΣΗΜΕΡΑ!!!

KAFROS

Εγώ ξέρω ότι μέχρι και τέλος Νοεμβρίου πρέπει να έχεις το Χριστο μπάρμπα για να βρεις να αγορασεις το νέο μοντέλο iPhone κάθε χρόνο με τις λίστες αναμονής που κρατάνε στα μαγαζιά (καλώς ή κακως). Εσύ φίλε μου βλέπεις πολλά απούλητα iPhone στις βιτρίνες? Δε νομίζω να υπάρχει αναντιστοιχία αποστολών-πωλήσεων.
Επιπλέον, δεδομένου ότι το πρώτο iPhone πουλιόταν σε ελάχιστες αγορές πλην Αμερικής (και συνεπώς δεν έφτασε τον αριθμό πωλήσεων που λογικά θα είχε πιάσει αν το λανσαρανε παγκοσμίως) λέω ότι 500 εκατομμύρια πωλήσεις ειναι τρομακτικά υψηλό νούμερο αλλά πιθανότατα αληθινό.

GNX

που είδες βιτρίνες με απούλητα κινητά εσύ ρε κάφρε?
η μόνες μονάδες μέτρησης είναι οι αποστολές κ οι ενεργοποιήσεις, εφόσον οι retailers αγοράζουν το προϊόν πριν το πουλήσουν. ας μας πουν εκεί στην apple πως μετράνε.
κ να μη ξεχνάμε ότι πολύς κόσμος μέχρι πρότινος αντικαθιστούσε το παλιό του iphone με το επόμενο μοντέλο.
η apple σίγουρα ξέρει πόσα είναι ενεργοποιημενα κ σίγουρα δεν ανταποκρίνονται σ αυτά τα νούμερα.

KAFROS

https://www.statista.com/statistics/263401/global-apple-iphone-sales-since-3rd-quarter-2007/

Απούλητα έχω δει διαφόρων εταιρειών, αλλά σίγουρα όχι iPhone τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ για όσο διάστημα ήμουν εκεί.
Φυσικά και γνωρίζει η Apple ποσά από αυτά τα 500 εκατομμύρια έχουν ενεργοποιηθεί κάποια στιγμή (προφανώς δεν ειναι ενεργά όλα σήμερα) και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο αριθμός ειναι πολύ κοντά στο νούμερο που ανέφερε ο cook.

KAFROS

https://www.statista.com/statistics/263401/global-apple-iphone-sales-since-3rd-quarter-2007/

Απούλητα έχω δει διαφόρων εταιρειών, αλλά σίγουρα όχι iPhone τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ για όσο διάστημα ήμουν εκεί.
Φυσικά και γνωρίζει η Apple ποσά από αυτά τα 500 εκατομμύρια έχουν ενεργοποιηθεί κάποια στιγμή (προφανώς δεν ειναι ενεργά όλα σήμερα) και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο αριθμός ειναι πολύ κοντά στο νούμερο που ανέφερε ο cook.
Όπως και να έχει, μετοχές της Apple δεν έχουμε, οπότε καλό για αυτούς-αδιάφορο για εμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.