TechDeals, Nokia 701 με Symbian Belle και 199 ευρώ

Ανακαλύψαμε το Nokia 701 (TechblogTV) με λειτουργικό σύστημα Symbian Belle και οθόνη 3.5 ιντσών AMOLED, στα καταστήματα Media Markt με τιμή 199 ευρώ. To Nokia 701 έρχεται με επεξεργαστή 1GHz, μνήμη RAM 512MB, κάμερα με διπλό LED flash και ενσωματωμένει μνήμη 8GB. Το 701 διαθέτει NFC και έχει μπαταρία 1300 mAh. Ακούγεται ότι θα πάρει και την αναβάθμιση στην έκδοση Carla.

, TechDeals, Nokia 701 με Symbian Belle και 199 ευρώ

Nokia 701
Λειτουργικό σύστημα: Symbian Belle
Επεξεργαστής: 1 Ghz
Μνήμη RAM: 512MB
3G/ HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps
Οθόνη: 3.5 ιντσών LED-backlit IPS TFT, capacitive 640×360 pixels, 16 εκ. χρώματα, Nokia ClearBlack
Κάμερα: 8 Megapixels, διπλό LED flash, δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Κάρτα μνήμης: Micro SD έως 32GB
Wi-Fi, A-GPS, Bluetooth 3.0, NFC, micro USB
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 117.2×56.8×11 χλστ.
Βάρος: 131 γρ.

Kudos to nellas andreas

Σημείωση: Το Techblog.gr δεν σχετίζεται με τα καταστήματα που παρουσιάζονται στην κατηγορία TechDeals και δεν φέρει ευθύνη φέρει ως προς την ακρίβεια και ορθότητα των μεταδιδόμενων πληροφοριών και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Συνιστάται στους χρήστες να συμβουλεύονται και την αντίστοιχη σελίδα των προϊόντων των καταστημάτων προκειμένου να διαπιστώσουν την ακρίβεια των πληροφοριών και ενημερωθούν εκτενέστερα ως προς τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

59 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geko

Κώστα, ξέρεις από πότε ισχύει η προσφορά;

ΑΝΔΡΕΑΣ

καλή προσφορά για όποιον ζητά ένα smartphone μέχρι 200 ευρώ και δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για εφαρμογές. το έχω δει από κοντά είναι πολύ ποιοτικό. στα 199 είναι το καλύτερο μαζί με το neo v

mixtri

Έχει τα πάντα out of the box. Και όλες τις βασικές εφαρμογές. Και πολύ ωραία GAMES.

Kwstas

Παίδες να ρωτήσω μεταξύ των: Nokia 701, neo v και lg optimus white (τώρα που στα public έχει 219) ποιο θα προτείνατε; Επίσης δεκτές και οι γνώμες τύπου “κανένα από τα παραπάνω διότι..”

Ευχαριστώ πολύ!

momo

αντρεα ξεχασες τα wave 1-wave 2 στα 210 ευρω ειναι…

αλεξανδρα

Οποιος παει και δωσει 200ευρω για να παρει το symbian και δεν δωσει 250 για να παρει το xperia arc,θα ειναι πολυ θυμα.Πολυ καλυτερη καμερα/οθονη,καλυτερος σχεδιασμος και android ice cream sandwich

Rostropol

Μήπως πέσει κι΄άλλο σε 1-2 βδομάδες…….199 πάλι πολλά είναι για το άθλιο Belle κλπ.,μόνο για τηλέφωνο κάνει όλα τ΄άλλα σαν smartphone είναι της υπομονής……….

μαρκος xperia

Καλή τιμη αλλα δεν δίνω λεφτα για symbian

Κωστας

Και γιατί να μην δώσει και άλλα 50 € για να πάει σε άλλο μοντέλο ή και άλλα 50 στα 350 € να πάρει άλλο κ.ο.κ Δεν καταλαβαίνω τη λογική αυτή. Όποιος συγκρίνει διαφορετικά λειτουργικά είναι το λιγότερο άκυρος. Και ούτε specs μπορούν να συγκριθούν. Κάποιος θα πάρει το arc να όντως θέλει μεγαλύτερη οθόνη (και όχι καλύτερη, το 701 έχει τη φωτεινότερη στην κατηγορία του) ή καλύτερη κάμερα για φωτογραφίσεις macro. Αν κάποιος όμως θέλει μπροστινή κάμερα, fm transmitter, nfc, gorilla glass για προστασία, μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη (8 gb έναντι 320 mb), διπλάσιες ταχύτητες κατεβάσματος HSDPA, bluetooth 3 αντί 2.1, δωρεάν χάρτες με δωρεάν πλοήγηση,, ταξιδεύει και θέλει πέντε μπάντες στο 3G και όχι τέσσερις κλπ κλπ θα πάρει το 701.

Simu - Smartphones in Greek

γι αυτα που προσφερει η συσκευη ειναι μια χαρα η τιμη! απορω γιατι δεν κυκλοφορησε απο την αρχη τοσο!

gtar13

Kαλό,αλλά καλύτερα σε windows phone.To symbian έχει πεθάνει.Εγώ επειδή έχω το LG OPTIMUS 7,θα περιμένω την πρώτη συσκευή NOKIA με WINDOWS PHONE 8.

Haduuken!

Σωστός ο Κωστας, μπορεί να μην είναι φλας-ουάου το 701 αλλα κάνει οτι λέει το κουτί αλάνθαστα και χωρίς παρατράγουδα. Έχω ενα C5 refresh για ρεζέρβα και την εχω καταβρεί.

γιαννης

@gtar13
το πρωτο νοκια win.phone 8 θα εχει 500 ευρω το φθινοτερο.. Προτιμοτερο να παρεις το λουμια 710 με 250 ευρω και το οποιο θα αναβαθμιστει σε win.phone 8. κυριως λογο του μεγαλου επε3εργαστη..

@Κωστας +1

Οσο για το κινητο ειναι απλα μια μοναδικη ευκαιρια.. (οπως ηταν και ειναι το neo V )

satan

Μην δινετε λεφτα για symbian ποιος ο λογος αλλωστε?Λειτουργικο χωρις εφαρμογες δεν εχει νοημα.Μεχρι και το Facebook που ολοι αγαπατε, τι σχεση εχει με το Facebook των αλλων λειτουργικών?

Nickolas

Σε αυτά τα χρήματα για μένα δεν υπάρχει καλύτερο κινητό, εκτός από όσα ειπώθηκαν από τον Κώστα πιο πάνω, η ποιότητα κατασκευής του είναι εξαιρετική, η οθόνη του ακόμα και κόντρα ήλιο να το βάλεις βλέπεις καθαρά τα πάντα και θα πάρει την επόμενη αναβάθμιση κοντά στο Μάιο όπου θα αυξήσουν την ταχύτητα του επεξεργαστή από 1Ghz σε 1.3Ghz , το κινητό είναι ήδη γρήγορο, μετά απλά θα πετάει. Το μόνο κακό που βρίσκω είναι ο μέτριος browser ο οποίος όμως με την αναβάθμιση σε belle fp1 που έχει το 808 pureview φαίνεται οτι θα διορθωθεί.

Nickolas

@Satan
Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περι τις 100.000 εφαρμογές για Symbian κινητά, δεν τις λές και λίγες (μπορεί κάποιος από τον browser να μπει και να τις δει στο Nokia store), όσο για το Facebook μπορεί κάποιος να βρει αρκετές εφαρμογές, ξεχωρίζω το Fascinate που είναι δωρεάν και το Fmobi που κοστίζει 2 -3 ευρώ αλλά κάνεις τα πάντα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες εφαρμογές των άλλων λειτουργικών.

makis88

Είναι φοβερό κινητό!! Αν δεν είχα το c6-01 θα το έπαιρνα. Όσο για το belle όσοι δεν το έχουν δοκιμάσει ας μη μιλάνε με σχόλια τύπου το symbian έχει πεθάνει! Είναι ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό, έχει και τις εφαρμογές του και τα παιχνίδια του, αναμένονται επιπλέον αναβαθμίσεις για το 701, είναι κομπλέ! Μέχρι το 2016 που θα σταματήσει να υποστηρίζεται επίσημα θα έχουμε αλλάξει όλοι παραπάνω απο 2 φορές τηλέφωνα. Και εμένα δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου το android αλλά δεν μπορώ να πω οτι είναι άχρηστο επειδή δεν μου αρέσει ούτε να πείσω κανέναν να μη πάρει android!:P Εν τέλει όποιος θέλει να το πάρει θα το πάρει και τα κομμάτια της προσφοράς θα εξαντληθούν!;)

mixtri

Λακωνίζεις εστί φιλοσοφείν.
Το κινητό αξίζει. Με την πιο φωτεινή οθόνη στην αγορά τεχνολογίας CBD, Fm Transmitter, OTG, τέλειο πομποδέκτη, φοβερή ποιότητα κατασκευής και το νέο Symbian Belle είναι ασυναγώνιστο σε αυτή την τιμή. Με 230Ε το πήρα και θεωρούσα την τιμή…ευκαιρία. Πόσο μάλλον τώρα! Το προτείνω με κλειστά μάτια.

Εφαρμογές έχει το Symbian και μάλιστα πολλές. Όταν αναφέρετε ελλείψεις να τις αναφέρεται ονομαστικά. Πχ μου λείπει το whatsapp – το οποίο έχει καταπληκτική υλοποίηση με Qt σε Symbian- ή το τάδε…! Συζήτηση του αέρα μπορείτε να κάνετε με άσχετους,όχι με εμένα.

mixtri

*λακωνίζειν

lemonde

Rostropol, έφαγες τάπα από το myphone και τώρα γυρνάς σε blog; Γιατί στεναχωριέσαι παλικάρι μου που δε γουστάρει κανείς τα WP και βγάζεις χολή για το Symbian?

Νικος

Lemonde η ιδια η Nokia λεει οτι το λειτουργικο δεν ειναι καλο με τα σημερινα δεδομενα και εσυ τα βαζεις με τον Rostropol?

haris

Στην αρχή Κώστα λες ότι έχει amoled οθόνη κάτι το οποίο δεν ισχύει…….

lemonde

Πότε η ΝΟΚΙΑ είπε ότι δεν είναι το λειτουργικό καλό; Για τον CEO της Microsoft λες; Αχαχαχα! Αυτός την πάτησε. Περισσότερο πουλάνε τα Ν9 από τα 800 παρά την προώθηση που είχαν τα τελευταία! Ένα λειτουργικό περιμένεις κάποιος άλλος να σου πει ότι είναι καλό ή το δοκιμάζεις και έχεις άποψη αγαπητέ Νίκο;

αλεξανδρα

Ναι αλλα ουτε εγω μιλησα για exmor r sensor,για bravia engine mobile,για πολυ καλυτερο επεξεργαστη,για κλασεις ανωτερο λειτουργικο.Βρισκεις ανετα δωρεαν gps και με φωνητικη εντολη αμα ψαξεις και χιλιαδες παχνιδια-εφαρμογες.Ουτε για την πολυ μεγαλυτερης αναλυση οθονη!!!!

Αυτα με τις πεντε μπαντες,την εσωτερικη μνημη,το bluetooth 3,ειναι τουλαχιστον βλακειες!!!Το xperia arc(250 στο ιδιο καταστημα) και το xperia ray(210 στο ιντερνετ),ειναι πολυ καλυτερες προτασεις.Με κλασεις ανωτερο λειτουργικο.

Κωστας

Φιλενάδα βλακείες είναι αυτά που λες εσύ. Κινητό αγοράζει κανείς ανάλογα με τις ανάγκες και την τσέπη του. Και τελειώνει εκεί. Το κλάσεις ανώτερο λειτουργικό, είναι για σένα και αυτά που θες από ένα κινητό. Απλά ανέφερα τομείς, που το 701 υπερτερεί (σαν specs και μόνο) σε σύγκριση με το arc (επεξεργαστή και ραμ είναι ίδια και στα δύο κινητά και η οθόνη που λες αν τις δεις από ppi έχουν ελάχιστη διαφορά, χώρια που το ένα έχει ips lcd και φίλτρα cbd). Τελοσπάντων, εσύ που θεωρείς ότι το arc και το ray είναι κλάσεις ανώτερα κλπ τράβα πάρ’ τα και άσε εμάς τους βλάκες να σχολιάζουμε για το 701

Κωστας

Και εννοείται, ότι το arc είναι καλύτερο από το 701 σε άλλα πράγματα (browser, φωτογραφική, εφαρμογές κλπ).

αλεξανδρα

Κοπελι, εισαι ο f-lop,σορρυ ο e-lop??To symbian ακομα και με το belle,συνεχιζει να μην μπορει να μπει καν σε συγκριση με το ios και το android απο αποψη ταχυτητας και αποκρισης.Ο επεξεργαστης του arc ειναι κλασεις ανωτερος απο τον arm11 που τρεχει το 701.Επισης,καλη η καραμελα του ppi,αλλα πανω απο ολα ειναι η αναλυση!!Το arc/ray εχουν trublack panel,και γενικα αρκει να δεις τις οθονες τους για να καταλαβεις πιο ειναι καλυτερο.Αλλα τοσο τυφλος εισαι,που εφτασες στο σημειο να συγκρινεις το hsdpa ποιο εχει καλυτερο.Λες και στην Ελλαδα θα πιασεις πανω απο 7mbps σε οποιοδηποτε σημειο και αν βρισκεσαι.Επισης καλο καψιμο του εγκεφαλου(?) σου με το 1.1 SAR που εχει το 701,σε συγκριση με το 0.66 του arc!!Για το wi-fi hotspot ουτε αναφορα ε??Τεσπα,παρε οτι απολιθωμα θες,δικαιωμα σου!!!Βγαινω για ποτακι,κατσε και παιξε με το edof του 701,οταν εγω θα βγαζω φωτος με τον exmor r…..πελατη!!!!!!

αλεξανδρα

P.S:το arc εχει παντου πανω απο 330,το 701 220ευρω!!!!Μαντεψτε ποια ειναι η καλυτερη προσφορα!!!

Rostropol

@lemonde Στα ίδια λημέρια τριγυρνάμε εμείς ως φαίνεται,την τάπα που την είδες?-υπάρχουν κάποια δεινοσαυράκια του Symbian ακόμα εκεί(όλοι εμείς τους ξέρουμε) που υποστηρίζουν το λειτουργικό αυτό στο οποίο από μεγάλη προτίμηση τα προηγούμενα χρόνια αφιέρωσα πάνω από 1000 posts,έκανα τα (άτυπα)reviews μου,περίμενα σαν ηλίθιος πάντα την κυκλοφορία τους(πότε θα βγεί να κάνω το unboxing…..να δω…..να….)……….enough is enough. Ειδικά το 701 το πήρα από τους πρώτους,και το Ν8,αλλά παρόλο που προσπάθησα αρκετά(το πούλαγα ξανα το αγόραζα…..αυτό και πολλά άλλα Symbian…….) πλέον δεν με έπειθε όλο αυτό. Τι να το κάνω το USBOTG,την IPS,και όλες αυτές τις καινοτομίες όντως όταν στην καθημερινή χρήση μου σπάει τα νεύρα σε σχέση με ένα Android ακόμα και αξίας 150 € απο άποψης εμπειρίας χρήσης κλπ. Στην πραγματικότητα η όλη αντιπαράθεση αυτή στο myphone ή εδώ δεν έχουν και πολύ νόημα,πιστεύω πως ότι και αν πουν οι δυο πλευρές-λόγια γραπτά είναι απλώς. 800.000 ενεργοποιήσεις Android συσκευών καθημερινά,εκατομμύρια (πολλά) πωληθέντων συσκευών Android…….στο Symbian έχουμε πρόσφατα αποχωρήσεις των developers από την accenture-φθήνουσα πορεία σε όλο το φάσμα,το 808 Pureview θα έρθει στα 600 ευρώ-κάποια ζωντόβολα το περιμένουν ήδη,το 701 ήδη δεν θα κυκλοφορεί σε Nokia Care(όπως έμαθα από φίλο που εργάζεται σε ένα)……χολή δεν βγάζω γιατί δεν με… Συνέχεια »

Κωστας

Αγαπημένη έχεις τελικά δίκιο. Τι να πω, με τάπωσες εμένα τον τυφλό και χωρίς εγκέφαλο. Βγες για ποτάκι που είσαι και σούπερ ουάου και τράβα φωτογραφίες με το exmor. Είσαι το λιγότερο με παρωπίδες αν δεν καταλαβαίνεις, ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο διαφορετικά λειτουργικά και ότι κάποιο υπερέχει σε ένα σημείο και κάποιο άλλο σε κάτι διαφορετικό (ως κινητά).. Και γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί εκφράζεσαι επιθετικά και γιατί πρέπει τα σημεία που υπερτερεί το 701 να είναι βλακείες..
P.S wi-fi hot spot έχει το 701, τα κινητά δεν κυκλοφορούν μόνο στην Ελλάδα (για το HSDPA), οι διαφορές arm 11 (v6) και Α8 (που μοιάζει ο Scorpion – v7) στην καθημερινή χρήση, πραγματικά δεν φαίνονται, το SAR και την προσφορά τα δέχομαι και γενικά για + και – θα μπορούμε να μιλάμε γαι πολλά post… Μετοχές στην Google ή στη NOKIA δεν νομίζω να έχει κανείς. Περί ορέξεως λοιπόν. Καλό ποτάκι λοιπόν φιλενάδα αλάνι, που εκφράζεσαι και πολύ ωραία..

Nickolas

@αλεξανδρα

Το arc μπορεί να έχει trublack panel, αλλά κάτω από τον ελληνικό ήλιο παραμένει ακριβώς αυτό black κοινώς δε βλέπεις τίποτα και αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά εκνευριστικό όπως λέει και ο rostopol στην καθημερινή χρήση σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει συνέχεια ήλιο, φαντάσου δηλαδή τα android των 150 ευρώ. Αντίθετα το panel του 701 είναι το πιο φωτεινό που έχει μπει σε κινητό και βλέπεις τα πάντα άνετα ακόμα και με κόντρα ήλιο. Επίσης για το 701 υπάρχει κανονικά δωρεάν εφαρμογή για wifi hotspot, όπως και για dlna, car mode και πολλά άλλα. Όπως έγραψα και παραπάνω ο επεξεργαστής του 701 με τη νέα αναβάθμιση θα φτάσει 1.3Ghz.
Τώρα όσον αφορά το sar όποια τιμή και να έχει καλό είναι να χρησιμοποιείς Bluetooth, γιατί αν μιλάς πολλές ώρες δεν πρόκειται να σε σώσουν τα 0,40 λιγότερο.
Το arc είναι πολύ όμορφο τηλέφωνο με μια οθόνη ιδανική για browsing αλλά ανήκει σε άλλη κατηγορία, το μόνο κακό που του βρίσκω είναι οτι φαίνεται ψεύτικο εξαιτίας των πλαστικών.

Tony Cool

Rostropol επειδη φαινεται οτι εχεις χρονια στο…κουρμπετι αν εξαιρεσεις τα 2-3 τελευταια χρονια που το android και το ios εχουν εξελιχθει και κυριαρχουν,ολα τα προηγουμενα δε νομιζω να σε χαλασε η ενασχοληση σου με το symbian.Ακομα και τα windows mobile που για την εποχη τους ειχαν τρελες δυνατοτητες,κατα τη γνωμη μου υστερουσαν σε σχεση με το symbian.Ειδικα σε συνδυασμο με τις συσκευες της nokia που οι 8 στις 10 ηταν εκπληκτικης κατασκευης και ποιοτητας.Πλεον βεβαια,οπως ειπε και η Αλεξανδρα μονο με απολιθωμα μπορει να παρομοιαστει δυστυχως…

thanpap

Παιδες καλησπερα ! Μολις σημερα αντικατεστησα το γερικο 5800 με ενα 701!! Εκεινο που με ειχε βολεψει παλια πολυ ηταν η επεξεργασια ετικετας στις επαφες! τωρα οσο και να το εψαξα τετοια επιλογη δεν υπαρχει!!! Ειναι δυνατον το Belle να εχει λιγοτερες δυνατοτητες απο το παλιοτερο λειτουργικο; ξερει κανεις τιποτα;

lemonde

@rostropol, έχοντας χρησιμοποιήσει αρκετά κινητά android χαμηλής τιμής και το ΝΟΚΙΑ 701 (τελικώς κράτησα το Ε7 για qwerty) δε τίθεται σύγκριση. Τόσο με το ARC S – για την κοπελιά το λέω – όσο και με άλλα NEO V κτλ. Αν αρχίσουμε από την κατασκευή μιλάμε για ένα κινητό με μεταλλική πλάτη, φοβερά πλαστικά, gorilla glass, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το anti scratch που χρησιμοποιεί η SE, CBD IPS για χρήση του ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες φωτισμού, USB On The Go, πομπός FM, Voice Stereo Recording and Active Noise Cancellation, AMR-WB Voice Codec, πολύ δυνατή λήψη 3G. Για το λειτουργικό τα πράγματα είναι υποκειμενικά γιατί είναι ένα κινητό που λειτουργεί άψογα out of the box με ένα σωρό εφαρμογές στο market της ΝΟΚΙΑ. Έχοντας το SE Neo V και συγκρίνοντας τη λειτουργικότητα, την κατανάλωση και την ευχρηστία του Symbian Belle με το Android ένα έχω να πω: χαλαρά Symbian Belle! Έχω κάρτα μνήμης 16GB γεμάτη τραγούδια οργανωμένα σε Virtual Album με εξώφυλλα και επειδή ακούω πολύ μουσική νομίζω ότι ο player είναι ΧΡΟΝΙΑ μπροστά ενώ ο ήχος που βγάζει το ΝΟΚΙΑ δεν έχει καμία σχέση με το SE. Μη ψαρώνετε με Android και παπάντζα νίντζα. Θεωρώ… Συνέχεια »

Γιώργος

Καλά βρε σεις, πάλι τα ίδια???
Είναι σα να σας στέλνει η γυναίκα σας στο μαγαζί για κρεμμύδια των 1,5ευρώ και να γυρνάτε σπίτι με κάτι απίστευτα σκόρδα των 2 ευρω.Απίστευτα ΜΕΝ, σκόρδα ΔΕ.
Η προσφορά είναι καταπληκτική!! Είναι η top symbian συσκευή και όποιος θάλει symbian έχει να επιλέξει! Τώρα πως το καταφέρνετε να συγκρίνετε ένα NOKIA με συσκευές Android πραγματικά δε μπορώ να το καταλάβω…
Αν θες android σίγουρα θα βρεις κάτι,ίσως και καλύτερο, αλλα αυτό είναι άσχετο με το παρόν θέμα. Όποιος θέλει τηλέφωνο (γιατί πάνω απ’ολα είναι τηλέφωνο το 701) έχει μια καταπληκτική προσφορά (για όσο ισχύει ακόμα)

Rostropol

@Tony Cool
Συμφωνώ,τα 2-3 τελευταία χρόνια το Android έχει εξελιχτεί πάρα πολύ και πλέον κυριαρχεί (κατα την άποψη μου), πριν υπήρχε μόνο το Symbian που ήταν μονόδρομος που τότε θυμάμαι το σύγκρινα με ενα Omnia 2 WM 6.5 και σαφέστατα σε ευχρηστία προτιμούσα το Symbian.
@lemonde
Εν κατακλείδι και πέρα από συγκρίσεις λειτουργικού κλπ. η μόνη μου ένσταση για το 701 (και το θυμάμαι αυτό μια που το πήρα 2 φορές) είναι η ένταση του ηχείου του που είναι σχετικά χαμηλή.

lemonde

Δε θα έλεγα χαμηλό ηχείο, απλά λάθος θέση… 🙂

haris

SAR EU 1.08 W/kg (head) και OS Symbian που ζουμε στο 2002-2003 με τα Sony Ericsson P800 και Nokia 6600 {αυτα ηχαν μικροτερο sar}

lemonde

ξέρεις τι σημαίνει SAR και πως προκύπτει; Μιλάμε για WIFI, FM TRANSMITTER, 3G/2G, BLUETOOTH να λειτουργούν. Είναι το μέγιστο ποσό της ακτινοβολίας που λαμβάνει το σώμα μας. Τα νοκια που δεν έχουν πομπό FM έχουν SAR ~0.7 και τα δίκαρτα γύρω στο 1. Το SAR βασικά δε λέει τίποτα. Περισσότερο ρόλο παίζει το διάγραμμα ακτινοβολίας της κεραίας.

lemonde

to be accure… C7 has SAR 0.73, where c7=701-fm transmitter. DON’T PANIC. Nokia phones have the least sar as the antenna diversity technology which the use reduce the transmission power to minimum.

αλεξανδρα

Ρε λεμοναδα εσυ κατσε και τρεχε dos,ασε το υπολοιπο 80% να προτιμαει windows 7.Αμα θελετε να παρετε νοκια μην παρετε symbian γιατι ειναι μια βλακεια και μιση.Αφου και η ιδια η nokia για να κανει το λειτουργικο καλυτερο ξεκινησε να αντιγραφει το android!!!Το symbian ζει ακομα μεχρι η νοκια να λανσαρει ολοκληρη την σειρα Lumia και να αντικαταστασει τα φτηνα symbian με το Meltemi,που θυμιζει σε εμφανιση το meego.Αλλα ξεχασα οι Ελληνες παντα ειχαν λατρεια με τα Αρχαια!!!!χαχαχαχαχαχαχα

Nickolas

@ Αλεξάνδρα
Θα σου πρότεινα μια πολύ καλή εφαρμογή για το κινητό σου, λέγεται google translate, φαντάζομαι δε είσαι και πολυ καλη στις ξένες γλώσσες, αν πάλι το ¨λεμοναδα¨ πήγαινε ως εξυπνάδα, ε ουτε σε αυτό είσαι καλή.
Τώρα το τι επιλέγει καθένας δικαίωμά του είναι είτε αυτό λέγεται Symbian, είτε android, είτε ios και δόξα το Θεό υπάρχουν σε αρκετά καταστήματα τα κινητά σε λειτουργία ώστε κάποιος να διαλέξει αυτο που του αρέσει καλύτερα.
Στο οτι η Nokia επέλεξε τα windows phone έχεις δίκιο και ίσως να έπραξε και σωστά, ο χρόνος θα το δείξει, ωστόσο το Symbian θα συνεχίσει να το υποστηρίζει για αρκετα χρόνια ακόμη και σε καμία περίπτωση δεν είναι υποδυέστερο απο τα υπόλοιπα λειτουργικά με εξαίρεση ίσως ττην έλλειψη κάποιων εφαρμογών.
Όσον αφορά το Meltemi όταν και αν ανακοινωθεί επίσημα, θα αντικαταστήσει τη σειρά s40 της Nokia και όχι τα φθηνά Symbian που αναφέρεις, το s40 δεν έχει καμία σχέση με το Symbian.

makis88

@αλεξανδρα το topic είναι για μια προσφορά Nokia 701 με Symbian Belle και 199 ευρώ. Αφου δεν σε ενδιαφέρει, δεν έχεις και δεν σε ενδιαφέρει το symbian συνεπώς η άποψη σου δεν έχει σημασία επι του θέματος τι μας λές για το arc σου και τον exmor και windows7 vs DOS! Μετα μας λές για 330ευρώ vs 220 ευρώ και ποιος ξέρει τι! Και το HTC One X κάνει 700 και είναι καλύτερο απο το arc σε όλα. Άσχετο?

lemonde

@ Alexandra, le monde means “the world”. It isn’t lemonade, obviously. Δεν είναι σκοπός μου να πείσω κανέναν για το Symbian, παρότι είμαι προγραμματιστής σε Linux εδώ και πολλά χρόνια και οφείλουμε πολλά στην Qt. Θα σου πω δύο πράγματα που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου στη ζωή σου. Πρώτον, ο φανατισμός με οτιδήποτε, ομάδα-κόμματα-εταιρείες-, σε εμποδίζει να δεις την αλήθεια. Ακόμη και να μη σε ενδιαφέρει η αλήθεια το να δημιουργείς πλάνες στους άλλους ότι για παράδειγμα το 701 δεν αξίζει 200Ε θα σε φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση όταν δεις το 701 να υποστηρίζεται μέχρι το 2016 ενώ το ΝΕΟ V μέχρι 2012. Το Symbian Belle για την ακρίβεια είναι το πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα σήμερα παρέα με το WP8. Κι αυτό γιατί γράφτηκε ο kernel 100% από την αρχή με ανάπτυξη compiler που υποστηρίζουν, τουλάχιστον σε πειραματικό στάδιο, επεξεργαστές x64,386, ARM. Αν η ΝΟΚΙΑ το άφηνε να εξελιχθεί όπως ήταν προγραμματισμένο (Donna με υποστήριξη multicore GPU) θα βλέπαμε πολύ ωραία πράγματα σε θέματα γραφικών, κάτι που θα μοιάζει όνειρο σε Android. To Symbian OS είναι το μόνο OS που ο kernel του είναι τόσο modular (ούτε το Linux δε το φτάνει, είναι απίστευτο!) που μπορείς… Συνέχεια »

Κωστας

lemonde μια ερώτηση, αφού κατέχεις τεχνικά. Τι εμποδίζει το symbian να γράψει ένα καλό browser; Και εννοώ γρήγορο βασικά. Δεν έχω δοκιμάσει σε 1ghz belle τον browser αλλά στο n8 μου παρ’ ότι με ικανοποιεί (κυρίως λόγω flash lite) είναι μερικές φορές της υπομονής…

gtar13

Μάγκες πάρτε NOKIA LUMIA 710 με 250€ από skroutz.Με την έλευση των WINDOWS 8 για PC,tablet,mobile έρχεται το τέλος του παιχνιδιού.Οσοι με ακούσουν δε θα χάσουν………

makis88

@Κώστας o Opera Mobile 12 δεν σε ικανοποιεί? Εγώ τον βρίσκω πολύ καλό και αυτόν και τον Mini (όταν θέλω να κάνω οικονομία στα data).

Κωστας

makis88 έχω και τον opera αλλά ο native της ΝΟΚΙΑ υποστηρίζει στοιχεία flash, που τα χρειάζομαι. Απλά ρώτησα τι εμποδίζει τεχνικά να δημιουργηθεί ένας browser – σφαίρα.

lemonde

Έχω και τις δύο γενιές τηλεφώνων, Ε7 και 701. Καταρχήν, τα κινητά φοράνε πολύ διαφορετικό hardware και δεν εννοώ τη CPU, η οποία είναι υποχρονισμένη στο 701 και αγγίζει το 1,5ghz με ένα καλό pusharisma, αλλά την GPU η οποία είναι πολύ καλύτερη στο 701. Κρατήσου να πούμε τα καλύτερα αργότερα. Η Belle έχει βασιστεί στην Qt. O browser που φοράει η Belle βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε GPU acceleration και όλα εκτός του flash lite τρέχουν στη GPU, με την Adobe να αδιαφορεί πλήρως για τις νέες δυνατότητες του λειτουργικού. Ωστόσο η HMLT 5 σε Symbian τρέχει native στην GPU. Η Qt συνδέεται άρρηκτα με τη GPU και μόνο αν επιθυμείς κάτι να τρέχει στο CPU με δικό σου Interface πρέπει να το γράψεις εξολοκλήρου σε C++. Και πάλι, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν χρησιμοποιείς low level APIs ότι εκτελούνται στη CPU μιας και έχω βρεθεί σε αμήχανες καταστάσεις μεταφέροντας προγράμματα από το linux σε Symbian, με το Symbian να χτυπάει εώς 4x απόδοση σε εφαρμογές σε σχέση με το Maemo. Υπάρχει αρκετή διαφορά μεταξύ 701 και Ε7 στο browsing. Δε ξέρω μήπως είναι γραμμένος ο browser διαφορετικά για Ε7 καθώς το Symbian δίνει αυτή τη φοβερή δυνατότητα… Συνέχεια »

Κωστας

Σε ευχαριστω lemonde. Κατατοπιστικοτατος. Η αποφαση να στραφει στα win8 ηταν καθαρα μαρκετινγκ. Απλα δε μπορω να καταλαβω γιατι δε μπαινουν στον κοπο να ξαναγραψουν τον κωδικα σε Qt ειδικα τωρα που οι νεες εκδοσεις fp1 εχουν το μεγαλυτερο μερος τους γραμμενο σε αυτην τη μορφη. Δηλ. αφου ασχολουνται που ασχολουνται γιατι δεν το τελειωνουν. Ειναι τεχνικο το ζητημα; Σε ευχαριστω και sorry για το πρηξιμο..

lemonde

Ήδη φαίνεται ότι έχουν αλλάξει πολλά στον browser. Μένει η βελτιστοποίηση της HTML 5.0 και load balancing, κάπου εκεί θα κολλήσουν και τα διπύρηνα καθώς τα μονοπύρηνα θα έχουν φτάσει στα όρια τους με σημαντικό bottleneck στην τροφοδότηση της GPU. H GPU του Ν8 είναι εώς και 10 φορές γρηγορότερη από έναν Α8@800mhz από δική μου μέτρηση σε πράξεις γραφικών. Και προφανώς δεν εννοώ μόνο το χρόνο αλλά και το πόσες πράξεις παράλληλα μπορούν να γίνουν δίνοντας στο gaming άλλη πνοή.
Σε λίγο το καρκίνωμα της adobe δε θα φορτώνει στις σελίδες άρα θα δεις overall increase στην απόδοση του browser.

Κωστας

Φιλε σε ευχαριστω πολυ

nicholas

Μία ερώτηση θα κάνω, μπορεί να χακευτεί να τρέχει android; Αν ναι, είμαι μέσα. Αν όχι so long and thanks for all the fish

lemonde

@nicholas,
It can’t be android. Η broadcom αφενός μεν δεν έχει ανοικτούς drivers αφετέρου δε θα δεις κάτι φοβερό εφόσον τα ΝΟΚΙΑ με Belle χρησιμοποιούν τη GPU σαν βασικό επεξεργαστή, κάτι που δε γίνεται στο android.
Θα σου πρότεινα κάποιο φθηνό Android σε αυτή την περίπτωση. Δε νομίζω ότι η αγορά στερείται android κινητών για να θες και ΝΟΚΙΑ με Android. H φιλοσοφία των ΝΟΚΙΑ είναι πολύ μακρια από αυτήν του Android. Σε ένα συνέδριο που είχα πάει στη Νορβηγία για open source programming σε mobile systems η ΝΟΚΙΑ έκανε το δικό της κομμάτι ξεκαθαρίζοντας την πορεία της από τους άλλους κατασκευαστές. Έθεσε ζητήματα όπως βελτιστοποίηση λογισμικού κάτι που δεν άρεσε σε κατασκευαστές όπως η Samsung η οποία θέλει να πουλάει hardware με το τσουβάλι. Το Symbian πιστεύετε ότι δεν είναι δυνατό και παραμετροποιήσιμο; Λάθος κάνετε. Απλά έχει χαμηλές απαιτήσεις υλικού και αυτό δε συμφέρει Qualcomm, Nvidia, Samsung! H Apple που σωστά διάλεξε άλλο δρόμο κατηγορείται από πολλούς ότι δε πουλάει 4 core CPU. Τι να το κάνεις το 4 core CPU στο iOS που είναι πούπουλο,όπως και το SymbianOS. Για GPU μάλιστα!

mixtri

ει ψιτ! Βγήκε η FΡ1 για το 701. Αλλά ούτε καν αναφέρεται στο μπλογκ??!

manolis44able

κωστα τι λες αξειζη να αντικαταστισω το νοκια 603 με το νοκια 701? τη λες ποια ειναι γνωμη σου. α και η κανονικη τιμη ποσο εχει? το νοκια 701. εγω το νοκια 603 το πειρα 240€ απο την wind απο παραγγελια.

icecube

με την νοκια belle fp1 το νοκια 701 αναβαθμιζει τον επεξεργαστη του στο 1.3 απο 1 που ειναι. με την νεα εκδοση του opera mobile browser μπορεις πλεον να παρακολουθεις φλας υλικο αφου πλεον την υποστηριζει πληρως. η καμερα του 701 ειναι πολυ καλυτερη απο αυτη του arc. η οθονη του ειναι η πλεον φωτεινη. με την νοκια belle fp2 γινεται ακομα καλυτερο αφου το νεο πληκτρολογιο, η πληρης υποστηριξη html, τα υπερπληρη widgets, η νεα εκδοση της εφαρμογης μουσικης και τοσα αλλα αφηνουν εξαιρετικη εμπειρια χρησης. ειναι το ιδανικο κινητο μεχρι τα 200 ευρω.

iceman the original

@mixtri: εδω και ενα μηνα κυκλοφορει η BELLE FP2 και δεν υπαρχει αναφορα……!!!!! 🙁

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.