TechDeals, HP TouchPad 16GB Wi-Fi με 224 ευρώ

Στη χώρα μας δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα ούτε είχε τη δημοσιότητα που του ανήκε. Όσοι όμως κατάφεραν να το αποκτήσουν το έχουν λατρέψει. Το tablet HP TouchPad με το λειτουργικό σύστημα webOs που τελικά διατέθηκε open source και είναι στο χέρι των developers η εξέλιξή του το ανακαλύψαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα eShop με 224 ευρώ την έκδοση Wi-Fi only με τα 16GB.

Το HP TouchPad 16GB Wi-Fi θα το βρείτε με 224 ευρώ εδώ.

HP TouchPad
Λειτουργικό σύστημα: webOS
Επεξεργαστής: Snapdragon APQ8060 1.2GHz Dual-core
Μνήμη RAM: 1GB
Οθόνη: 9,7 ιντσών αφής, 1024×768 pixels, 18-bit χρώμα
Κάμερα: 1.3 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Light sensor, accelerometer, compass (magnetometer), and gyroscope
Υποστηριζόμενα φορμά Audio: DRM-free MP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, QCELP, WAV
Υποστηριζόμενα φορμά Video: MPEG-4, H.263, H.264
A-GPS (3G models only), Wi-Fi n, Bluetooth 2.1, micro USB, Στερεοφωνικά ηχεία
Μπαταρία: 6300 mAh
Διαστάσεις: 240x190x13.7 χλστ.
Βάρος: 740 γρ.

, TechDeals, HP TouchPad 16GB Wi-Fi με 224 ευρώ

Kudos σε όλους όσους με ενημέρωσαν! 😀

Σημείωση: Το Techblog.gr δεν σχετίζεται με τα καταστήματα που παρουσιάζονται στην κατηγορία TechDeals και δεν φέρει ευθύνη φέρει ως προς την ακρίβεια και ορθότητα των μεταδιδόμενων πληροφοριών και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Συνιστάται στους χρήστες να συμβουλεύονται και την αντίστοιχη σελίδα των προϊόντων των καταστημάτων προκειμένου να διαπιστώσουν την ακρίβεια των πληροφοριών και ενημερωθούν εκτενέστερα ως προς τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

πολυ καλη τιμη και συσκευη με καλα χαρακτηριστικα το θεμα ειναι το webOS δεν εχει το μελλον του iOS

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Το ερώτημα είναι ένα από χτες: Αξίζει σε αυτή τη τιμή;

Sakis

παιδια οποιος το εχει αγορασει ας μας πει την εμπειρια του… γιατι το ψηνω αγρια 🙂

alexpen

Ειναι μεν παρα πολυ καλο ( πολλοι ελεγαν πως θα ειναι και ipad killer πριν την κυκλοφορια του), αλλα, με ενα απλα παρα πολυ καλο λειτουργικο και χωρις υποστηριξη απο 3rd party apps δυστηχως θα ελεγα οτι δεν αξιζει αυτα τα λευτα. Απο την αλλη, ακομα και android που παιρνει, δεν ειναι natively, με πολλα bugs κλπ. Κριμα παντως γιατι και σαν hardware και σαν λειτουργικο συστημα, θα μπορουσε να ειναι σημερα bestbuy (πεθανε ομως απο το android).

Επισης ξεχασα να πω πως μεσα στον αυγουστο αν θυμαμαι καλα, η ιδια η HP το πουλουσε 99 δολλαρια στην αμερικη. Πολλοι τοτε απλα υποστηριξαν οτι ηταν ενα αδειασμα αποθηκων. Αλλοι, ειπαν οτι ηταν μια τελευταια ενεση ζωης στο webOS. Εγω πιστευω πως απλα αδειασαν αποθηκες!

ΗΛΙΑΣ Χ.

μήπως ξέρουμε τον αριθμό εφαρμογών του webOS ????

bill

ναι,κωστα περιμενουμε εντυπωσεις απο εφαρμογες,λειτουργικο και τετοια

kolabrou

value for money ειναι τελειο. το webOs ειναι τελειωμενη υποθεση. αν θα παρει android τοτε ειναι αλλη υποθεση

telas

Αυτή η συσκευή αξίζει για χακεριές, αν κάποιος ενδιαφέρετε να δοκιμάζει συνεχώς cooked roms αξίζει να το πάρει πιστεύω, είναι κάτι σαν το HTC HD2 που είναι το πιο αγαπημένο κινητό τον chefs.

Exploticon

μακαρη να ειχα τα λεφτα να το παρο μπορεις να του βαλεις και android κωστα κσερεις για ποσο καιρο θα το εχει sto e-shop?

Irnx

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους

Το θέμα είναι ότι το λειτουργικό παίρνει ακόμα ενημερώσεις (3.05 έκδοση αισίως). Υποστηρίζει και dual boot με android 2.3.7 αρκετά καλά ( συνεργάζεται και με το android market). Εξάλλου σε καμία συσκευή το λειτουργικό δεν θα αναβαθμίζεται συνεχώς.

Η τιμή του τώρα στην Αμερική είναι 279 δολάρια.Στα 99 έγινε πόλεμος για να το αγοράσουν και το πανηγύρι κράτησε λίγες ημέρες . Τώρα με 224 ευρώ δεν μπορείς να τα έχεις και όλα αλλιώς στα 400 το έβλεπα.

Και εγώ από το πρωί σε σκέψεις είμαι γιατί με ενδιέφερε να έχω μια συσκευή να διαβάζω κάποια τεχνικά pdf αρχεία όχι όμως 6-7 ιντσών στυλ Kindle και Νοοκ. Βέβαια το touchpad δεν έχει e-ink αλλά ποια η γνώμη σας για διάβασμα αρχείων pdf από ταμπλέτα.

Πάντως είναι μεγάλο το δίλημμα. Πολύ καλή η τιμή αλλά αγοράζω κάτι που δεν μου κάνει και ακριβώς;

Lefteris Koylalis

Και εγώ αυτό σκέφτομαι για tablet, αλλά γαμώτο ακόμα δεν τα δίνω τα λεφτά του, σε σχέση με της δυνατότητες του, δεν έχει 3G & δεν συνδέται με συσκευές usb.
Αλλά απο την αρχή πίστευα οτι το webos θα ήταν ένα δυνατό λειτουργικό για την αγορά, κρίμα που έπεσε πριν ακόμα καλά καλά βγεί στην αγορά.

Ισίδωρος

Κώστα #help, λέω να το πάρω αντί του PS3, αλλά έχω 2 ερωτήματα.
α) Το σημαντικότερο (!), λέει για 7 μέρες προσφορά, δηλαδή του χρόνου θα κάνει 399 € πάλι;
β) Από apps πως τα πάει;

ΘΑΝΑΣΗΣ

καλημερα χρονια πολλα
απο ελληνικα το μηχανημα τι λεει εχει ελληνικα μενου και ελληνικο πληκτρολογιο
επισης υπαρχει εφαρμογη για το skype
ευχαριστω

Λευτέρης

Για τα χρήματα που δίνουμε είναι ότι καλύτερο υπάρχει
πάρτε μια ιδέα από youtube συγκινητικά με ipad2 και από το site .

https://www.hp.com/united-states/webos/us/en/index.html

μέχρι και stand με ασύρματη φόρτιση έχει. και dual boot.
ελληνικό πληκτρολόγιο, τι άλλο θέλει κανείς με 224€

george

τσεκαρετε και pcworld.co.uk εχει προσφορες εγω πηρα htc flyer στα 240 euros αλλα πρεπει να εχετε φιλο στην Αγγλια ομως να σας το στειλει

Lefteris Grigoriadis

Συμφωνω.Υποστηριζει ελληνικα;

Ο ξαδερφος μου εχει, και “επαιξα” πολυ μαζι του.
Το hardware ειναι βαρυ. Βαρια συσκευη, θα προτιμουσα πολυ μικροτερο βαρος. Η οθονη του ειναι πολυ καλη.
Το WebOS εχει ωραιο συστημα για να κλεινεις εφαρμογες, γενικα οι καρτελες ειναι κατι ωραιο. Αλλα αν ειστε τυπος apps ξεχαστε το. To app store του ειναι μικρο και λειπουν μεγαλα ονοματα. Επισης πολλα παιχνιδια ειναι γραμμενα για smartphone webos (πχ Pre) και στο tablet απλα γινονται scaling με αποτελεσμα τεραστια pixels. Tο Assassin’s Creed στο Touchpad μοιαζει σαν παιχνιδι απο τα 80s 😛

Solon

Φίλε Irnx
το διάβασμα pdf από ταμπλέτα είναι μια από τις βασικές εφαρμογές της ταμπλέτας αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο ξεκούραστο όσο με μια e-ink συσκευή. Πάντως στο Xoom μου μετά τι δύο ώρες ανάγνωσης pdf σε οθόνη με άσπρο φόντο αρχίζουν τα μάτια μου να κουράζονται και φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα της οθόνης. Στα κινέζικα Android οι οθόνες είναι χάλια. Από την άλλη υπάρχουν και tablet με οθόνες καλύτερες από του Xoom (Asus, Samsung κ.α.).
Του Touch Pad δεν την έχω δει ποτέ από κοντά ενώ αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις για ανάγνωση θα πρέπει να ψάξεις πρώτα αν υπάρχουν στο Web Os προγράμματα που να υποστηρίζουν αρχεία EPub με ελληνικές γραμματοσειρές. Προσοχή αυτό είναι πρόβλημα!!! Τα PDF δεν έχουν πρόβλημα αλλά τα Epub έχουν. Στο Android λύθηκε πρόσφατα ενώ στο iOS δεν ξέρω τι γίνεται.
Επίσης με την ταμπλέτα είναι απόλαυση να διαβάζεις κόμιξ κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις με μια δίχρωμη e-ink συσκευή. Κάπου είχα διαβάσει πως κάποια εταιρεία αναπτύσει μια οθόνη με διτή λειτουργία που θα αλλάζει από e-ink σε LCD κατά το δοκούν. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής κάτι στην αγορά.

Vasilis_G

Ήμουν ανάμεσα σε αυτό λόγω hardware και στο Transformer λόγω και hardware και φορητότητας και ICS 4 αλλά πιό ακριβό.
Διάλεξα το Asus γιατί δεν ήθελα να “μπλέξω” με xda πρίν ακόμη πάρψ τον αέρα της ταμπλέτας.
Δεν το μετανιώνω στιγμή ακόμα και αν δώ iPad 2 dual Os iOS και ICS 4 128gb 3g+wifi στα 99$ …που λέει ο λόγος.

αρης

1)απο τη μανα του δεν εχει ελληνικο keyboard αλλα υπαρχει patch για ελληνικο πληκτρολογιο, απλα δεν εχει να βαζεις τονους στα μικρα γραμματα (link του keyboard layout –> https://img854.imageshack.us/img854/2875/greekw.png)
2)το project για porting androidOS στο touchpad προχωραει μια χαρα (ακομα και εκδοση miui ετοιμαζεται –> https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1391072)

🙂 ελπιζω να ανταπεξελθει στη ζήτηση το e-shop και να φερει πολλα κομματια καθως μεχρι στιγμης εχω δει πανω απο 20 παιδια που εκαναν παραγγελια

Mallis Giorgos

@solon Αν διαβάζεις συχνά από την ταμπλέτα σου pdf αρχεία θα βοηθούσε πιστεύω η αγορά κάποιου εμπορικού προγράμματος που να έχει επιλογή για night mode. Mε αυτή την επιλογή το φόντο γίνεται μαύρο και η γραμματοσειρά άσπρη και έτσι είναι πιο ξεκούραστο το διάβασμα. Εγώ χρησιμοποιώ το ezpdf reader και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

Solon

Thanks Mallis για την πληροφορία. Θα το δοκιμάσω.

Alex

Το υποστηρίζουν και τα παιδιά του cyanogenmod..άρα έχει μέλλον!

Zeus

Το έχω εδώ και ένα μήνα μπορώ να πω ότι είναι καλύτερο από μήλο , όσο για το πληκτρολόγιο έχει τόνους, φτάνει να πατάς το γράμμα λίγο παραπάνω και σου βγαίνει το γράμμα με τόνο,μαζί με το πρί , τα “σπάει”
Χρόνια Πολλά 🙂

Lefteris Koylalis

Ένα ακομα που δεν έχει είναι το GPS.

Μάριος

Το έχω 3 μήνες και ειναι απλα φοβερο! Το webos εχει τον καλυτερο browser το flash ειναι αψωγο! Οσο για το android, το cyanogenmod το υποστηριζει πολυ καλα. Τώρα εχει gingerbread 2.3.7 και βγαζουν συνεχεια αναβαθμισεις. Και ειναι επισημο πως στο πρωτο τριμηνο του 12 θα βγαλουν και ICS 4.0

Teodor Ch

@Μάριος

Έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση η Cyanogen ομάδα ότι θα βγάλει για το HP TP έκδοση CM9 aka ICS?

(Πολύ tech-κάψιμο η παραπάνω πρόταση!)

Mike

Εξαιρετικη αγορα, σ’ευχαριστω Κωστα.
Χρονια καλα σε ολους.

Μάριος

Ναι ειναι επίσημο και για αυτό τώρα δεν βγαζει τοσες πολλες αναβαθμίσεις για 2.3 επειδή εχουν επικεντρωθεί στο ICS 4.0

bec

Καλο netbook αν του βαλεις ubuntu αφου εχει και touchscreen,για web os δε με τρελενει λογο apps και usb host,γενικα ειναι πιο πολυ για stand με keyboard λογο βαρους.Στα ubuntu που του εχουν περασει εχει πληρες usb host,πχ για 3g stick ή dvb t stick η το βασικοτερο usb wifi card,για aircrack κτλ;

nikos5800

η προσφωρα ισχθει ακομα? η ηταν μονο για την κυριακη που μας περασε?

LEFTKOYL

Αναφέρει στο πλάι αριστερα τις μέρες που απομένουν στο e-shop.
Στο Android το micro usb γίνεται host;

Γιάννης

Μόλις το παράγγειλα! Ανυπομονώ!!!

bec

leftkoyl εχει για τιποτα flash sticks αλλα λιγα πραγματα λογο απαιτησης drivers,η cm7 παιρνει bluetooth mouse,keyboard και controller για emulators αλλα μεχρι εκει και νομιζω οτι δεν εχει hdmi out δυστυχώς

πανος

Και εγώ το παράγγειλα.

tasos

το πηρα.να δουμε τι θα βγει.παντως απο οσο εψαξα στο ιντερνετ οι κριτικοι μιλανε αρνητικα γιαυτο αλλα οι χρηστες το αποθεωνουν.και η η δικη μας γνωμη νομιζω μετραει πιο πολυ.με παραμυθιασε το web os.παντως για οσους σκεφτονται να βαλουν android μου φαινεται πως κανενας δε θα ηθελε να δωσει μια μερσεντες για να αγορασει hundai…

Zeus

Με γεια σου , έκανες την καλύτερη επιλογή και να σου πω κάτι; σε λίγο μήνες του πετάς και τα win8 αν θες

Χρόνια Πολλά 🙂

kostas m

παιδιά να ρωτήσω κάτι!! ξέρει κανεις άμα δέχεται κάρτες μνήμης για επέκταση τις χωρητικότητας??

tasos

δεν δεχεται καρτες μνημης.το e-shop το ανεβασε στα 244 ευρω.οποιος το σκεφτεται ας ορμηξει.νομιζω μεχρι 250 αξιζει.εγω νομιζω στο μελλον θα μπορουμε να του βαλουμε οτι os θελουμε αν και το web os για μενα ειναι φοβερο.

Λευτέρης

Μετα από τηλ. Με ενημέρωσαν ότι περιμένουν παραλαβή από 4/1/12
Και βλέπουμε !!!

gepall

Το πήρα απο Αμερική και μου το έστειλαν με USPS priority mail.
Το έλαβα χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα σε 11 ημέρες και μπορώ να πώ οτι είμαι κατενθουσιασμένος.

Πήρα την 32GB έκδοση με 240€ και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου.
Σαφέστατα το πήρα λόγω οτι μπορείς να βάλεις Android όπου παίζει άψογα καθώς με ένα απλό πρόγραμμα cpu scaler φτάνεις τον διπύρηνο επεξεργαστή του στα 1782Mhz ΑΝΕΤΑ χωρίς κανένα πρόβλημα σταθερότητας.

Αντίθετα στο webos πρέπει να αλλάξεις kernel μέσω preware κλπ.

Αν κάποιος είναι να το πάρει να το πάρει λόγω Android διαφορετικά θα το μετανοιώσει και θα το βαρεθεί.
Το Webos είναι πολύ ωραίο λειτουργικό αλλά ΦΤΩΧΟΤΑΤΟ και γυμνό.

Ενα ελλάτωμα που έχει είναι τα πλαστικά του.
Το έχω 1 μήνα και με πολύ προσοχή στο πίσω μέρος έχει μία ρωγμούλα…

Γενικά οθόνη επιδόσεις κλπ είναι απίστευτο ειδικά για browsing με opera φυσάααει.

tsak8

Μπορείς να δώσεις λίνο γιατί δεν θέλω να μπλέκω με το ελληνικό e shop;

gepall

Το πήρα μέσω ebay δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί στο εξωτερικό.
Δυστυχώς λόγω της πλέον διάσημης δυνατότητας του να παίρνει Android έχει ακριβείνει λίγο.

Παιδιά τα χαρακτηριστικά του είναι φοβερά και δεν υπάρχει ούτε Κινέζικο σε τέτοια τιμή με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Το μόνο που θα ήθελα ήταν slot μνήμης και Hdmi έξοδο,τότε θα άγκιζε το τέλειο.

Λευτέρης

Το εργαλείο ήρθε .
Το πήρε κανείς ?
Πρώτες εντυπώσεις ?

Adreask

Καλησπέρα σας,

μόλις παρέλαβα από το e-shop το touchpad. Έκανα το σχετικό unbox με μεγάλη χαρά όμως δυστυχώς η συσκεύη δεν λειτουργεί! Προσπαθώ να το φορτίσω εδώ και δυο ώρες και απλά είναι νεκρό. Διαβάζω ήδη σε forums σχετικά με προβλήματα της micro-usb θύρας κατά τη φόρτιση και έχω απογοητευτεί. Άυριο ξεκινάει ο γολγοθάς με τα τηλέφωνα σε αντιπροσωπείες… κρίμα.

gepall

Αλήθεια ισχύει εγγύηση?

Το προϊον αυτό ήταν αποκλειστικά μόνο για Αμερική και δε ξέρω κατά πόσο θα σε καλύψει το eshop και σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Εγώ εν γνώση μου το πήρα απο ebay και ρισκάροντας.

Tsepeto

AndreasK

το μηχάνημα ήρθε δηλαδή DoA οπότε το e-shop είναι υποχρεωμένο να στο αλλάξει με καινούργιο άμεσα.
Πρώτα πήγαινε στο e-shop και αν δε βγάλεις άκρη, πρώτα ΙΝΚΑ και μετά στην HP

Adreask

Σήμερα το πρωί το έδωσα πίσω στο e-shop προς αντικατάσταση. Θα γίνει τεχνικός έλεγχος για να αντικατασταθεί με άλλο μιας και υπάρχει η εγγύηση DOA. Ευτυχώς υπάρχει διαθεσιμότητα και θα γίνει αντικατάσταση, μου έδωσαν βέβαια και το δικαίωμα και για επιστροφή χρημάτων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Black Friday Black Friday 2018 deals

Black Friday στην Ελλάδα: Παροξυσμός για το τίποτα;

Τα email φτάνουν να είναι εκατοντάδες, τα ενοχλητικά pop ups και διαφημιστικές καμπάνιες σε internet και τηλεόραση κατακλύζουν τους καταναλωτές και την αγορά να τρέχει σε ρυθμούς «εκπτώσεων». Η Black Friday είναι εδώ και μας απογοητεύει για ακόμα μία φορά.

Software HP TouchPad webOS

OpenMobile ACL, Τρέξτε εφαρμογές Android στο HP TouchPad με webOS

Η τεχνολογία ACL (Application Compatibility Layer) της OpenMobile, επιτρέπει στο οικοσύστημα εφαρμογών Android να “τρέχει” σε συσκευές που βασίζονται σε άλλες πλατφόρμες όπως στην πλατφόρμα MeeGo -και στο Tizen OS από ότι μαθαίνουμε – αλλά και στην πλατφόρμα webOS, που βασίζεται για παράδειγμα το HP TouchPad.

TechDeals Android Android Smartphones Panasonic Android Smartphones

TechDeals, Panasonic Eluga DL1 με τιμή 225 ευρώ κομπλέ

Το Panasonic Eluga (TechblogTV) ξεχωρίζει με την οθόνη 4.3 ιντσών τεχνολογίας AMOLED και τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείτε κάτω από νερό μιας και είναι αδιάβροχο! Ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή 1GHz, μνήμη RAM 1GB και κάμερα 8 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD. Αν δεν σας πειράζει η απουσία Flash και υποδοχής για κάρτες μνήμης μπορείτε […]

TechDeals deals Samsung Galaxy S II Smartphones

TechDeals, Samsung Galaxy S II με τιμή 329 ευρώ

Ο λύκος κι αν εγέρασε… λέει ένα σοφό ρητό και αυτό ανταποκρίνεται άριστα στο Samsung Galaxy S II, την περσινή ναυαρχίδα της Sammy στα Android smartphones που θα αναβαθμιστεί σε Android 4.1 Jelly Bean και σήμερα ανακαλύψαμε στον κατάλογο τον καταστημάτων Media Markt με τιμή 329 ευρώ. Πρόκειται για το μοντέλο 16GB σε μαύρο χρώμα.