Πως θα είναι το αυτοκίνητο του αύριο; Όπως το σχεδίασε η BMW, σήμερα

ConnectedDrive ονομάζει η Βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, ένα φιλόδοξο εγχείρημα όπου οδηγός, όχημα και εξωτερικό περιβάλλον δημιουργούν ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών μέσο αισθητήρων εντός και εκτός του οχήματος.

Ενώ στο παρελθόν – (σήμερα!), ο οδηγός είχε την εύθηνη όλων των λειτουργιών του οχήματός του και τον έλεγχο του εξωτερικού περιβάλλοντος, τα νέα συστήματα του ConnectedDrive αναλαμβάνουν το ρόλο ενός εικονικού συνοδηγού. Μέσα από ένα σύνολο λειτουργιών – προϊόντων όπως τα BMW Assist, BMW Online, BMW Tracking και BMW TeleServices, προσφέρονται υπηρεσίες, navigation, traffic control, emergency call σε περίπτωση ατυχήματος, internet browsing και email μέσω GPRS. Επίσης εδικοί αισθητήρες ελέγχουν το χώρο παρκαρίσματος ενημερώνοντας τον οδηγό αν χωράει το όχημα και δίνοντάς του της απαραίτητες πληροφορίες για ελιγμούς.

Τα Connected Drive οχήματα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους ενημερώνοντας το ένα το άλλο για σημεία όπου σημειώνετε κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και για σημεία όπου αντιμετώπισαν πρόβλημα π.χ. με το οδόστρωμα, ώστε να προσέξει ο επόμενος που θα περάσει από το ίδιο σημείο. Στην Γερμανία, οι λειτουργίες BMW Assist και BMW Online διατίθενται με 175 ευρώ ανά μήνα και δωρεάν τους πρώτους έξι μήνες επιτρέποντας στο χρήστη μεταξύ άλλων να πραγματοποιεί όσες τηλεφωνικές κλήσεις θέλει από το όχημά του χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε BMW

Η Apple αναγνώρισε επιτέλους ένα πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε οχήματα BMW που επηρεάζει τη σειρά iPhone 15.

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η φόρτιση σε οχήματα BMW μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα

Οι κάτοχοι iPhone 15 που οδηγούν αυτοκίνητο BMW καλούνται να μην το φορτίζουν με την ασύρματη βάση φόρτισης του οχήματος προς το παρόν.

Business Apple Car BMW CES 2023

CES 2023: Η BMW αποκαλύπτει πρωτότυπο – ανταγωνιστή του Apple Car

Η BMW ανακοίνωσε σήμερα το ηλεκτρικό σπορ σεντάν i Vision Dee στην CES, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που φαίνεται σαν βασικός ανταγωνιστής του φημολογούμενου ηλεκτρικού οχήματος της Apple, του Apple Car.

Business Amazon BMW

BMW και Amazon Web Services ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία

Ο όμιλος BMW και η Amazon Web Services ανακοίνωσαν μία στρατηγική συνεργασία που θα έχει ως αποτέλεσμα οι δύο εταιρείες να αναπτύσσουν από κοινού καινοτόμες τεχνολογίες cloud.