Dell | High Performance Cluster (HPC)

, Dell | High Performance Cluster (HPC)Η Dell ανακοίνωσε ένα πιλοτικό πρόγραμμα συμπλεγμάτων υψηλής απόδοσης (High Performance Cluster – HPC) για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και εμπορικές επιχειρήσεις για να παρέχει προσιτή ισχύ υπερυπολογιστών σε επίπεδο τμημάτων. Ως τμήμα του προγράμματος αυτού, η Dell αναπτύσσει μια νέα σειρά προ-ρυθμισμένων λύσεων HPC με χρήση λειτουργικών συστημάτων Windows και Linux σχεδιασμένων για να μειώσουν το κόστος των υπερυπολογιστών για τους οργανισμούς αυτούς, επιτρέποντας την αύξηση της διαθέσιμης υπολογιστικής ισχύος για ερευνητικούς σκοπούς.

Η νέα σειρά των προ-ρυθμισμένων λύσεων HPC της Dell θα συνδυάζει κορυφαίο λογισμικό open source μεταξύ των οποίων το Red Hat Enterprise Linux με κορυφαίους servers και τεχνολογίες αποθήκευσης για τη δημιουργία προ-ρυθμισμένων, κλιμακούμενων πακέτων HPC με έκταση από 4 έως 32 κόμβους. Η λύση βασίζεται στους Dell PowerEdge blade servers της σειράς M και επιτρέπει σε μεγάλα περιβάλλοντα συμπλεγμάτων την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους απαγωγής θερμότητας ενώ αυξάνει τις δυνατότητες των server. Η Dell θα εισάγει επίσης μια δεύτερη λύση για πελάτες που επιθυμούν να χρησιμοποιούν περιβάλλοντα Windows αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Η Dell μειώνει το κόστος και την πολυπλοκότητα, απλοποιώντας τη διαχείριση των συμπλεγμάτων, τη συντήρηση και την υποστήριξη και επιταχύνοντας την εγκατάσταση, δημιουργώντας λύσεις HPC που βασίζονται σε υφιστάμενες, επικυρωμένες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες που ακολουθούν βιομηχανικά πρότυπα.

Μεταξύ των οργανισμών που συμμετέχουν περιλαμβάνονται:
• No 1 Currency, παροχές συναλλάγματος στο Ηνωμένο Βασίλειο
• Insilicio, σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού προσομοίωσης για μη-κατασκευαστικές βιομηχανίες στη Γαλλία
• Sorim, νέος κατασκευαστής μηχανημάτων ιατρικής απεικόνισης στην Ελβετία
• Τεχνικό πανεπιστήμιο της Δρέσδης, ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γερμανίας στον τομέα της επιστήμης υπολογιστών
• Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, διεθνώς βραβευμένο πανεπιστήμιο της Γερμανικής πρωτεύουσας
• Καθολικό πανεπιστήμιο του Λέβεν, ένα φλαμανδικό πανεπιστήμιο του Βελγίου
• INRA στο Μπορντώ, τοπικό τμήμα του κορυφαίου ινστιτούτου γεωπονίας της Ευρώπης
• ESI Group – Λογισμικό που αναπτύσσεται στην Γαλλία για αριθμητική προσομοίωση πρωτότυπων και κατασκευαστικών διαδικασιών εφαρμοσμένης μηχανικής
• Meteo France, παροχέας μετεωρολογικών πληροφοριών και προβλέψεων καιρού

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί επίσημα το φθινόπωρο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.