Επεξεργαστής Intel με 80 πυρήνες

Η Intel παρουσίασε ένα πρωτότυπο επεξεργαστή με 80 πυρήνες ο οποίος εκτελεί 1 τρις. εντολές το δευτερόλεπτο. Σήμερα είναι διαθέσιμοι επεξεργαστές με 4 πυρήνες αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα ο 80πύρηνος της Intel θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων έως το 2011.

, Επεξεργαστής Intel με 80 πυρήνες

Μέχρι τότε και ενώ αυτή τη στιγμή η τεχνολογία κατασκευής επεξεργαστών αγγίζει τα 65nm, θα προηγηθούν οι επεξεργαστές 45nm με κωδική ονομασία Nehalem μέσα στο 2008 και τεχνολογίας 32nm (Gesher) έως το 2010.

Την φωτογραφία του 80πύρηνου επεξεργαστή μας την παραχώρησε ο Παναγιώτης Ανδριανέσης, αρχισυντάκτης του “eWorking” της εφημερίδας “η Ναυτεμπορική”, ο οποίος παραβρέθηκε πριν μερικές εβδομάδες σε συνέδριο της Intel στην Κίνα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.