Η Lenovo στην πρώτη θέση της λίστας Greenpeace

H Greenpeace, επιβεβαιώνει την πρόοδο που σημείωσε η Lenovo, όσον αφορά την περιβαλλοντική της συνείδηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην έκθεσή της για τον Απρίλιο του 2007 “Guide to Greener Electronics”, η Greenpeace έδωσε στη Lenovo την πρώτη θέση ανάμεσα σε 14 ηγέτιδες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας, χάρη στις οικολογικές πολιτικές και μεθόδους που ακολουθεί.

Το Δεκέμβριο του 2006, η εταριεία Lenovo ξεκίνησε να προσφέρει τη δυνατότητα για δωρεάν ανακύκλωση των επιτραπέζιων και φορητών της υπολογιστών, των οθονών και των εξυπηρετητών (servers) της, είτε αυτά αναγράφουν τη μάρκα της Lenovo, είτε το συνδυασμό Lenovo/ΙΒΜ. Η Lenovo υποστηρίζει την ατομική ευθύνη της παραγωγού εταιρείας και προσφέρει προγράμματα ανακύκλωσης σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται.

Η εταιρεία έχει παράλληλα δεσμευτεί για την κλιμακωτή/σταδιακή κατάργηση των βρωμιούχων επιβραδυντικών φλόγωσης (brominated flame retardants), αλλά και των πολυβινυλίων χλωρίου (polyvinyl chloride) που περιέχουν τα προϊόντα της. Επιπλέον, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη της πλήρους συμμόρφωσης με τις RoHS προδιαγραφές για το 2007, αναφορικά με νεο-λανσαρισμένα προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Lenovo διαθέτει ήδη περισσότερα από σαράντα προϊόντα εγγεγραμμένα στο Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT), με την πλειοψηφία αυτών να έχει κερδίσει την αργυρή διάκριση. Η διάκριση ΕΡΕΑΤ απευθύνεται σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, όπως η επιλογή υλικών κατασκευής, ο σχεδιασμός για τοποθέτηση ημερομηνιών λήξης, η ενεργειακή κατανάλωση, η συσκευασία και άλλα πολλά.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.