Amazon Kindle 2 βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Amazon Kindle 2. Το πρώτο ελληνικό βίντεο παρουσίαση του ηλεκτρονικού βιβλίου της Amazon για τα μάτια σας μόνο. Με την πολύτιμη βοήθεια του Αλέξανδρου, φανατικού αναγνώστη του Techblog, ανακαλύπτουμε τη μοναδική φύση του e-book Kindle 2, πλοηγούμαστε στο μενού, διαβάζουμε βιβλία και πραγματοποιούμε αγορές ασύρματα μέσω 3G.

Το Kindle, μαζί με το Magic Mouse, θα είναι τα δύο δώρα που θα ζητήσω φέτος από τον Άγιο Βασίλη!

Τεχνολογία e-paper
Από τις διαφορετικές τεχνολογίες e-paper που υπάρχουν το Kindle χρησιμοποιεί electrophoretic technology. Σωματίδια διπολικά φορτισμένης οργανικής χρωστικής ουσίας τα οποία πλέουν σε έλαιο υδατάνθρακα τοποθετούνται ανάμεσα σε δυο φορτισμένες πλάκες. Με την εφαρμογή ηλεκτρικού ρεύματος τα σφαιρίδια τα οποία είναι περίπου 1 micron σε μέγεθος τείνουν να προσκολληθούν στην αντίθετα φορτισμένη πλάκα. Ανάλογα με την διαμόρφωση της φόρτισης δημιουργείται η εικόνα που βλέπουμε στην οθόνη μας.

Τα θετικά της χρήσης του e-paper είναι ότι λόγω του ότι δεν είναι αυτόφωτο και χρησιμοποιεί τον περιρρέον φωτισμό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εικόνα είναι σταθερή (δεν ανανεώνεται όπως στις άλλες οθόνες – refresh rate ) κάνουν την χρήση του σημαντικά πιο ξεκούραστη και δυνατή ακόμα και σε συνθήκες δυνατού εξωτερικού φωτισμού όπου δεν γίνεται αχνή και παραμορφωμένη. Η πηγή ενέργειας χρησιμοποιείται κατά την αλλαγή της σελίδας και μόνο δίνοντας μεγάλη αυτονομία ενέργειας στην συσκευή.

Amazon Kindle 2
Δυνατότητα διασύνδεσης: 3G
Μέσω του δικτύου Whispernet οπουδήποτε στον κόσμο μπορούμε να συνδεθούμε με την amazon και να αγοράσουμε το βιβλίο που θέλουμε σε περίπου 60 δεύτερα.
Χωρητικότητα: 1,4 GB περίπου 1500 βιβλία
Μέσω σύνδεσης USB μπορούμε να μεταφέρουμε από τον υπολογιστή μας αρχεία Kindle (AZW), TXT, Audible (formats 4, Audible Enhanced (AAX)), MP3, unprotected MOBI, PRC natively; PDF, HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion
Διαστάσεις.: 20,32×13,46×0.91 χλστ.
Βάρος: 289 γρ.

Τιμή: 179 ευρώ (279 δολάρια) – αναλόγως της τρέχουσας ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου
Μεταφορικά: 15 ευρώ
Εκτελωνισμός: 85 ευρώ
Σύνολο: 279 ευρώ

, Amazon Kindle 2 βίντεο παρουσίαση

, Amazon Kindle 2 βίντεο παρουσίαση

, Amazon Kindle 2 βίντεο παρουσίαση

, Amazon Kindle 2 βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aris

κολλαει το video στο 0.52
εχω εγω το προβλημα??

Costas Gheraniou

Εμένα κόλησε στο 2:18. Κρίμα που η αγορά δεν μπορεί να γίνει από το Amazon.co.uk το οποίο εδώ και λίγο καιρό στέλνει και Ελλάδα όλα τα προϊόντα… Ακριβό πιστεύω μαζί με τα ταχυδρομικά και το τελωνείο, που επι της ουσίας εξανεμίζει την ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο. Μήπως να περιμένουμε και το Nook ;

AxlD

Κι εγω θα ηθελα να μου φερει ο Αγιος Βασιλης το Kindle αλλα μαλλον δεν θα μπορεσει να δωσει 279 ευρω… 😛
Μα καλα, ποτε θα κυκλοφορησει στην Ελλαδα επισημα ωστε να μην υπραχουν τα μεταφορικα και ο εκτελωνισμος???
Για να μπορεσουμε να διαβασουμε και ενα βιβλιο σαν ανθρωποι… 😛 😛 😛

roverand

ρε σεις θα μπορει να διαβαζει κατεβασμενα βιβλια απο rapidshare σε μορφη pdf?

Αλέξανδρος Κορκοδίνος

Η αγορά ενος βιβλίου μέσα απο το Kindle είναι πολύ εύκολη και γρήγορη υπόθεση. Χτές το βράδυ όμως προσπάθησα να αγοράσω άλλο ένα βιβλίο, αυτή τη φορά του Terry Pratchett ο οποίος τυγχάνει να είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας και το Kindle δεν έβγαλε κανένα αποτέλεσμα. Ο εν λόγω συγγραφέας έχει εκδόσει πάρα πολλά βιβλία. Εγώ εχω στην Βιβλιοθήκη μου πανω απο 30 βιβλία του, οπότε ήταν απίθανο να μην υπήρχαν έστω και μερικα σε kindle έκδοση. Με λίγο browsing στο site της Amazon ανακάλυψα ότι φυσικά και υπάρχουν σχεδόν όλα τα βιβλία του και σε πολύ καλές τιμές 5 – 6 δολλάρια αλλα ΟΧΙ για Ευρώπη!?!?! Με λίγο παραπάνω ψάξιμο ανακάλυψα ότι απο τα 350.000 βιβλία διαθέσιμα για το Kindle τα 250.000 είναι διαθέσιμα για ευρώπη. Τώρα,… μιλώντας πάντα υποθετικά…. αν έκανα, τσαντισμένος ως ήμουν, μια γρηγορη αναζήτηση στο google ε… δεν θα εβρισκα, την βιβλιογραφία του ας πούμε?! Ναι θα την εβρισκα είτε σε PDF HTML mobipocket η άλλα φορμα. Τώρα, το kindle υποστηρίζει όλα τα file types που αναφερονται παραπάνω αλλά μέσω USB μπορεί να αναγνώσκει μόνο τα παρακάτω. * Documents: Kindle (.AZW, .AZW1). Text (.TXT), Unprotected Mobipocket (.MOBI, .PRC) * Audible: Audible (.AA, .AAX) * Music:… Συνέχεια »

AxlD

Τελικα ομως ποτε θα κυκλοφορησει επισημα στην Ευρωπη οπως εχει ανακοινωθει?

AxlD

Δηλαδη για να καταλαβω απο οτι λεει ο Αλεξανδρος, το Kindle διαβαζει PDF αρχεια αλλα δεν μπορει να δεχτει μεσω USB?

Αλέξανδρος Κορκοδίνος

Με ενημέρωσε μόλις χτές η Amazon με email οτι μόλις κάνω το νεο update θα μπορεί να υποστηρίζει native αρχεία pdf δηλαδή θα μπορώ να τα περνάω μέσω USB και να τα διαβάζει κανονικά. Επίσης η μπαταρία θα κρατάει ακόμα περισότερο και θα μπορεί ο χρήστης να ενναλάσει την προβολή της οθόνης απο portrait σε landscape.

billen

μπορώ να ρωτήσω για τα 85 ευρω του εκτελωνισμού? γιατί περνάει από τελωνείο το δέμα την στιγμή που όλα τα προϊόντα της Amazon αποστέλλονται με κανονικό ταχυδρομείο (παράδοση από ΕΛΤΑ στην Ελλάδα); έχω αγοράσει προϊόντα αρκετές φορές από την Amazon Αμερικής και ποτέ δεν κλήθηκα να πληρώσω δασμούς..

ΥΓ. αν ζητήσει κάποιος συσκευασία δώρου και μη-αναγραφή της τιμής στο δέμα (κάτι το οποίο κάνει η Amazon) δεν θα προσπεράσει το όποιο κόστος δασμών;

Αλέξανδρος

Δυστηχώς το συγκεκριμένο προιόν δεν έχει δυνατότητα επιλογής τρόπου αποστολής και έρχεται μόνο μέσω courier UPS σε ένα standard πακέτο αεροπορικώς, οπότε πρέπει να γίνει αναγκαστικά εκτελωνισμός. Τώρα αναφορικά με το θέμα δώρου και να στο τυλίξουν σε πακέτο δώρου εφόσων το πέρνεις εσύ ο ίδος δεν γίνεται. Ενα κόλπο ίσως είναι να το κάνεις δώρο σε κάποιον άλλο και μετά να το γυρίσεις στο ονομά σου αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει…..

GIANNIS

PAIDIA PERIMENO TO KINDLE KAI MALLON THA FIGO APO BDOMADA EPAGGELMATIKO TAXIDI.
TI KINISEIS PREPEI NA KANO, APO TI DIADIKASIES PERASATE? FANTAZOMAI LOGO TELONEIOU NA MIN TO PERIMENO SPITI

nickkos

Ευχαριστούμε για το review Αλέξανδρε. Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με τη wikipedia και την πρόσβαση στο net. Σε ένα άρθρο στο wired κάποιος αρθρογράφος έγραψε οτι το ενεργοποίησε φτιάχνοντας ένα fake account με αμερικάνικη διεύθυνση (και έτσι είχε και πρόσβαση στην αμερικάνικη συλλογή βιβλίων). Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω το κόστος εκτελωνισμού ήταν κάνοντας τον εκτελωνισμό εσύ ο ίδιος η το άφησες στο κούριερ; Εάν ισχύει το δεύτερο, πόσο ήταν ακριβώς οι δασμοί;

Αλέξανδρος

Νίκο εμένα το wikipedia δουλεύει κανονικά αλλά τίποτα άλλο απο web. Ενδιαφέρουσα ιδέα…. Το εκτελώνισε ενας φίλος σε εταιρεία για μένα. απο οτι μου ειπαν στην UPS αν το εκτελωνίσουν αυτοί θέλουν 65 ευρώ ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.