Η Ινδία δεν επιτρέπει την πώληση refurbished iPhone

Η Ινδία είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Apple, η οποία θέλει να ποντάρει σε μια τόσο τεράστια αγορά, ειδικά σε μια περίοδο που οι πωλήσεις iPhones σημείωσαν την πρώτη τους πτώση από το 2007. Στόχος της ήταν να ξεκινήσει σύντομα την πώληση refurbished iPhones.

Με αυτόν τον τρόπο η Apple θα μπορούσε να προωθήσει σε οικονομικές τιμές τα iPhones και να στοχεύσει σε όσους θα αγόραζαν για πρώτη φορά δικό της κινητό.

Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Tim Cook επισκέφθηκε τη χώρα και συναντήθηκε ακόμη και με τον Πρωθυπουργό, οι Αρχές αποφάσισαν να μην της δώσουν την άδεια της πώλησης refurbished iPhones.

Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Nirmala Sitharaman, μέσα από συνέντευξη τύπου επιβεβαίωσε την είδηση και ανέφερε ότι η κυβέρνηση “δεν θα ταχθεί υπέρ καμίας εταιρείας που θέλει να πουλήσει χρησιμοποιημένα κινητά στην χώρα… όσες πιστοποιήσεις και να έχουν”.

Φυσικά αυτή είναι μια απόφαση που δεν θα χαροποιήσει ιδιαίτερα την Apple, η οποία θα μπορούσε να διοχετεύσει τεράστιες ποσότητες στην συγκεκριμένη αγορά. Η Apple ψάχνει τρόπους να φτάσει στα χέρια Ινδών χρηστών, και αυτό είναι δύσκολο να γίνει μέσω των νέων μοντέλων, τα οποία θεωρούνται ακριβά για την Ινδία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ινδία σε γενικές γραμμές θέτει αυστηρές προϋποθέσεις στην Apple. Έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψη του Cook, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας δήλωσε πως αν θέλει η Apple να ανοίξει καταστήματα στην Ινδία, θα πρέπει το 30% των κομματιών να το προμηθεύεται μέσα από την εγχώρια αγορά.

refurbished iphone india, Η Ινδία δεν επιτρέπει την πώληση refurbished iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιωτης

Πολλά μπράβο σ αυτή την κυβέρνηση !!!

ster

συμφωνω 101% με τον φιλο Παναγιωτη, τετοιες κυβερνησεις ειναι προτυπο για την Ελλαδα.
προστατευει τον λαο της και τα συμφεροντα της.
Ειδαν στην apple 1,2 δις λαου και εψαχναν κοροιδα.

Gj

Τι ειναι refurbished?

Chris_BMW

Τι πολλα μπράβο ;;; Που ζείτε όλοι σας ;;; Στην Κούβα του εμπάργκο ;;;; Ελεύθερη αγορά κύριοι ξέρετε τι σημαίνει; Επέβαλε κανεις σε κανένα κάτι ;Ο,τι θέλει αγοράζει ο καθένας κ η κάθε εταιρεία είτε λέγεται Apple είτε Samsung ή οποιαδήποτε άλλη κάνει τις προτάσεις της … Τι θα λέγατε αν η κυβέρνηση μας -οποία κ αν είναι αυτή – σας έλεγε Mercedes μεταχειρισμένο δεν θα αγοράσεις μονο καινουργιο … Σκεφτείτε λίγο πριν γράψετε κάτι γιατι ορισμένοι εδω μέσα διαβάζουν Apple κ δεν ξέρουν πως να εκδηλώσουν τον κομπλεξισμό τους …έλεος

GiorgosL

Chris δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο

Ekimolaos

@Gj
Refurbished είναι μεταχειρισμένη συσκευή η οποία είχε κάποιο πρόβλημα, επεστράφη και ανακατασκευάζεται ώστε πουληθεί ξανά, πλέον ως “refurbished”

@Chris_BMW
Αυτό που θέλει η Ινδία προφανώς είναι καινούρια iPhones σε ΠΟΛΥ χαμηλότερες τιμές από τις τορινές της Apple. Άμα τα καταφέρει θα είναι πολύ καλό για τον καταναλωτή, αλλά δεν νομίζω να γίνει αυτό. Όσο για τα refurbished, προφανώς η Apple, είχε στο μυαλό της να τα πουλάει σε τιμές νέου κινητού, όχι μεταχειρισμένου. Δεν κόβει την επιλογή του φθηνού μεταχειρισμένου iPhone η κυβέρνηση της Ινδίας, αλλά την αγορά refurbished συσκευής σε εξωφρενική τιμή. Σε μεταχειρισμένα iPhones είμαι σίγουρος πως έχουν πρόσβαση εδώ και χρόνια στην Ινδία, ιδίως μέσω Amazon και ebay.

petros

ουσιαστικά τους απαγορευσαν το iphone SE

Agnostos13

Εγω παλι ελπιζω να δουμε refurbished επισημα και στην Ελλαδα…
Τωρα στο θεμα της Ινδιας, κυριως η απαγορευση εχει να κανει με το οτι η χωρα θελει να εχει τον ελεγχο των συσκευων που πωλουνται ωστε να ξερουν οτι εχουν φτιαχτει στην ιδια. Με τα refurbished αφενως χανεται η μπαλα και αφετερου δεν προωθουνται νεες συσκευες “made in india”. Ετσι πιεζει την Apple να προχωρησει ταχυτερα σε εργοστασια εκει για να μπορει να πουλησει…

nikos

@ster ετσι δουλεύουν ολα στις μέρες μας φίλε μου…και τυρόπιτες να πουλάς πρεπει να βρίσκεις συνέχεια τρόπους πως θα πουλήσεις περισσότερο. ποσο μαλλον για τέτοιες εταιρίες…ψάχνουν συνέχεια κορόιδα-πελάτες και οποιαδήποτε άλλη εταιρία δεν ειναι καλύτερη απο την Apple . Τωρα που λες για τα συμφέροντα ας μην μπούμε στο θέμα Ινδία καλύτερα και στον τροπο ζωής.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Ντροπή στους Ινδούς .Είναι όλοι τους apple haters!!!!! ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ!!! Είναι τυχαίο που οι CEO των google & Microsoft είναι Ινδοί? όχι πείτε μου τώρα , με επιχειρήματα στέρεα όμως!
Μισούν την apple , το μεγαλείο και την τεχνολογική ανωτερότητα της. Που ήθελε ο μέγιστος Κούκ να τους κάνει ανθρώπους με refubrished IPHONES σε λογική τιμή ,μπας και πιάσουν κάτι καλό στα χέρια τους σε δίκαιη τιμή και αυτοί αντιδρούν!! Έχουμε πόλεμο με τους τριτικοσμικούς και όλοι οι λάτρεις την APPLE , θα πρέπει να πιεστούμε λίγο παραπάνω οικονομικά και να έχουμε και ένα ανακατασκευασμένο iphone , ώστε να διατηρηθεί η κερδοφορία της ΛΑΤΡΕΜΕΝΗΣ μας και άσε τους άλλους να ασχολούνται με A.I , Cloud και AM-VR,VR. Άχρηστα πράγματα. Αφού δε ασχολείται η apple με αυτά ,δεν είναι ώριμη η τεχνολογία. Σας κοροιδεύουν ρε!!!!
APLLE RULES!!!! HATERS GONA HATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ster

Μερικοι δεν επιασαν το νοημα, οπότε ας το πω πιο αναλυτικα.
Το ζητημα ειναι να παραγονται το 30% ολων των κινητων της Apple στην Ινδια και οχι απο Κινα .
Ο υπουργος της ξηγηθηκε σωστα και μπραβο του. Για να ριξει την ανεργεια στη χωρα του και να βελτιωσει τις εξαγωγες.
Οσοι πιστευετε πως το ειπα σαν “hater” απλα ριχνετε το επιπεδο της κουβεντας. και κομπλεξ εχουν οσοι παιρνουν κινητο 800ευρω λες και σου κανει τιποτα παραπανω απο τα κινητα των 200ευρω. Για την μοστρα ο ελληναρας παντα πρωτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.