Apple Store: Οι εργαζόμενοι δέχονται συχνά απειλές για τη ζωή τους από πελάτες

Στο Βρετανικό Business Insider δημοσιεύθηκε εχθές μια συνέντευξη ανθρώπου ο οποίος εργάζεται σε Apple Store και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι συχνά οι πελάτες απειλούν τη ζωή εργαζομένων.

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι στα Apple Stores υπογράφουν σύμφωνο εμπιστευτικότητας κατά την πρόσληψη τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να μιλήσουν δημόσια για την δουλειά τους, ούτε ακόμα και να ανακοινώσουν στα social media για τη νέα τους εργασία, ενώ απαγορεύεται να φορούν και το γνωστό t-shirt της Apple εκτός του εργασιακού χώρου. Για τον λόγο αυτό είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με το αν ο συντεντευξιαζόμενος είναι πράγματι εργαζόμενος σε Apple Store. Από την άλλη το Business Insider είναι έγκυρο, ενώ δεν αποκαλύπτει και το όνομα του.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρει στη συνέντευξη του, οι εργαζόμενοι στα Apple stores αρκετά συχνά δέχονται απειλές για τη ζωή τους από δυσαρεστημένους πελάτες, κάτι που αφήνει ερωτηματικά μιας και τα Apple stores φημίζονται για το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης αλλά και το αντίστοιχα υψηλό ποσοστό ικανοποιημένων πελατών

Ξεπερνώντας αυτό το μικρό σοκ, σε άλλα σημεία της συνέντευξης του αναφέρει ότι η Apple πληρώνει 8 λίρες την ώρα, ενώ αν κάποιος πωλητής κλείσει κάποιο μεγάλο συμβόλαιο αξίας χιλιάδων λιρών δεν λαμβάνει bonus. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στα Apple stores δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα προϊόντα που πωλούν.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι είναι πολιτική της εταιρείας οι εργαζόμενοι να μην μεταπηδούν από part-time απασχόληση σε πλήρη, ενώ οι περισσότεροι υπεύθυνοι των καταστημάτων δεν προέρχονται από την Apple, αλλά έχουν έρθει από άλλες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης όπως πχ τα Dixons. Αναφέρει δε ως παράδειγμα ότι είχαν μεταξύ και πέντε και οκτώ διευθυντών καταστήματος κατά την περίοδο που εργάστηκε και μόνο ένας από αυτούς είχε ξεκινήσει με την Apple, οι υπόλοιποι είχαν προσληφθεί από τον ανταγωνισμό.

Apple Store, Apple Store: Οι εργαζόμενοι δέχονται συχνά απειλές για τη ζωή τους από πελάτες

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Παγκόσμιο το φαινόμενο της δουλοκρατίας ….οι πολλοί για τους λίγους …

lneam

Διαβασα το αρθρο, αλλα δεν αναφερει εστω 1 παραδειγμα που να εχει σχεση με τον τιτλο. Δεν θα επρεπε ?

Και κατι ακομα … Οσο οι ανθρωποι εχουν ελευθερια βουλισης, πραττουν ….

lneam

Να προσθεσω κατι ακομα, σχετικα με κομματι του αρθρου, με το εαν ειναι λογικο καθε εργαζομενος να μπορει να αγορασει τα προιοντα του εργοδοτη του …

Οσοι εργαζονται στην Ferrari, Bugatti, Boing, …. μπορουν να αγορασουν ???
Οι υπαλληλοι του Four Seasons Resort Bora Bora, μπορουν να κανουν διακοπες εκει ?
Οι υπαλληλοι του Burj Al Arab μπορουν ?

Ειναι μερικα απο τα επειρα παραδειγματα που υπαρχουν. Προσωπικα πιστευω οτι το αρθρο εχει σκοπο … αρα ειναι ανηθικο. Μου θυμιζει αυτο που λεει ο λαος … Αφου δεν εχω κατσικα, θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου

Darth

@lneam εκεί μιλάμε για πολλά χιλιάρικα, εδώ ούτε το μισό χιλιάρικο δεν είναι (σε περίπτωση Αμερικής)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Store featured

Apple App Store Award 2023: Αυτοί είναι οι φετινοί νικητές

H Apple ανακοίνωσε τους νικητές του App Store Award για το 2023, επισημαίνοντας τις καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια σε iPhone, iPad, Mac και πολλά άλλα.

Smartphones Apple Apple Store iPhone 14

Οι υπάλληλοι του Apple Store αναβαθμίζουν το iPhone X τους σε iPhone 14

Ένα tweet από τον αναλυτή Mark Gurman του Bloomberg έρχεται να δώσει μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για τα Apple Stores.

Business Apple Apple Store iPhone

Κλέφτες άνοιξαν τούνελ και έκλεψαν iPhone αξίας 500.000 δολαρίων από Apple Store

To σαββατοκύριακο σημειώθηκε ληστεία σε ένα Apple Store στο Alderwood Mall, με τους κλέφτες να ανοίγουν τρύπα στον τοίχο του διπλανού καφέ.

Business Apple Apple Store Google

Apple: Προ των πυλών απολύσεις στο κανάλι λιανικής

Λίγες μόλις ημέρες αφότου μάθαμε ότι η Google σχεδιάζει να περικόψει το 6% του εργατικού δυναμικού της, η Apple έχει αρχίσει να απολύει μη εποχικούς υπαλλήλους στο κανάλι λιανικής της εκτός των Apple Stores.