Elevated Transit Bus: Το λεωφορείο που δεν κολλά ποτέ στην κίνηση

Όλες οι μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την κίνηση στους δρόμους. Οι Κινέζοι δημιούργησαν ένα πρωτότυπο concept για ένα λεωφορείο, το οποίο στην κυριολεξία θα “καταπίνει” την κίνηση.

Η εταιρεία Transit Explore Bus με βάση το Πεκίνο, παρουσίασε κατά τη διάρκεια του China Beijing International High-Tech Expo (CHITEC) το Elevated Transit Bus, ένα υπερυψωμένο λεωφορείο τοποθετημένο σε δυο ράγες και μπορεί να κινείται πάνω από τα αυτοκίνητα που είναι κολλημένα στην κίνηση.

Το λεωφορείο έχει αρκετό πλάτος για να καλύψει δυο λωρίδες κυκλοφορίας, μπορεί να περάσει επάνω από οχήματα με ύψος έως και δυο μέτρα και φτάνει ταχύτητες έως και 60 χλμ. την ώρα, όταν φτάσει στη στάση, βγαίνουν οι ειδικές ράμπες που βοηθούν στην επιβίβαση και την αποβίβαση.

Μπορεί να μεταφέρει 1400 επιβάτες αντικαθιστώντας 40 συμβατικά λεωφορεία, κάνοντας οικονομία σε 800 τόνους καυσίμων και 2.480 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο. Ο επικεφαλής μηχανικός Song Youzhou αναφέρει ότι το λεωφορείο θα επιτελέσει τη λειτουργία του μετρό, αλλά στο 16% του κόστους. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να κατασκευαστεί και να τεθεί σε λειτουργία.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να βγει το πρώτο λεωφορείο στους δρόμους της πόλης Qinhuangdao, 300 χιλιόμετρα ανατολικά του Πεκίνου.

Δείτε το video:

elevated transit bus, Elevated Transit Bus: Το λεωφορείο που δεν κολλά ποτέ στην κίνηση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Prideous

Και τι γίνεται με τα φορτηγά που ξεπερνούν τα 2 μέτρα σε ύψος ;

Sotos

Πολυ εξυπνο. Με τα αυτοκινητα ομως τι θα γινει?

Ernest

Ναι αλλά έτσι πρέπει να απαγορεύσεις την κυκλοφορία σε φορτηγά πάνω από 2 μέτρα

takis

“Τα Σαγόνια του Λεωφορεία”

Αλέξης

Αυτό που πιστευετε καθε μπουρδα του ίντερνετ…

Sotos

Έλα ρε?! Για πες μας που είσαι γιατί να μην το πιστέψουμε. Εδώ δεν μιλάμε για το fthis TV που λέει ότι παχυνε ή μενεγακη. Είμαστε σε ένα σοβαρό τεχνολογικό σάιτ. Που και μπούρδες να λέει μπορείς να το διευκρινίσεις λιγότερο υποτιμητικα

Sickboy

Για όσους αναρρωτιούνται: είναι σαφές ότι το project απευθυνεται σε κινέζικο πληθυσμό. Αν ποτέ υλοποιηθεί στην Ευρώπη, το λεωφορείο θα μπορεί να περνάει οχήματα με ύψος 3 μέτρα, θα έχει άνοιγμα 3 λωρίδες και πτυσσόμενες τσουλήθρες για ταχεία αποβίβαση.
Τώρα αυτός που σχεδίασε το project ώστε να μην μπορεί να περνάει πάνω από ένα crossover/suv με μπαγκαζιέρα θέλει μπάτσες. Βέβαια αν είχε μυαλό θα σχεδίαζε και υπερυψωμένες στάσεις με εκδοτήρια και εμπορικούς χώρους στο ισόγειο, θα κάλυπτε και τις 3 λωρίδες του δρόμου χωρίς να αφήνει την τάφρο/ράγα ανάμεσα σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας που αποτρέπει την αλλαγή κατεύθυνσης στα αυτοκίνητα κλπ.
Θέλω να δω πως θα ανεβαίνει κανείς στις πτυσσόμενες ράμπες που δείχνουν στο βίντεο.
Εισηγούμαι εκτέλεση του σχεδιαστή και χρέωση του κόστους της σφαίρας στην οικογένεια του.

Sickboy

αναρωτιούνται

ΚΚ

Ενδιαφερον πρόταση και με έμπνευση ….σιγουρα οταν ψάχνεις λύσεις βρισκεις λύσεις.
Σαν αρχική ιδέα ειναι καλη και με τις ανάλογες τροποποιήσεις θα γινει καλύτερη. Δεν ειναι για ολα τα μερη….αλλα σιγουρα ειναι μια εναλλακτική πρόταση με τα πλεονέκτημα και μειονέκτημα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.