Google: Τα υπάρχοντα smartphones πιθανόν να μην λειτουργούν με το Daydream VR

Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2016, ανακοινώθηκε επίσημα το Daydream, μια VR πλατφόρμα ενσωματωμένη στην τελική έκδοση του Android N που θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Θα είναι ουσιαστικά το κομμάτι που περιλαμβάνει το VR περιεχόμενο μέσα στο Android.

Θα υπάρχει Daydream έκδοση του Google Play Store με VR-ready εφαρμογές. Θα το χρησιμοποιείς σε VR mode και όποτε είσαι μέσα στο Daydream μπορείς πολύ εύκολα να επιστρέψεις στη λίστα με τα VR-capable apps. Μεταξύ των εφαρμογών θα βρεις Street View, YouTube, Play Movies, Google Photos και πολλά παιχνίδια.

Αν το νέο εγχείρημα της Google σας έχει εξάψει τη φαντασία και θέλετε να το δοκιμάσετε, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετά, καθώς η Google λέει ότι το πιο πιθανό είναι τα υπάρχοντα smartphones να μην λειτουργούν με τη VR πλατφόρμα του Android.

“I can tell you that there will most likely not be any retroactively Daydream-ready phones”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος VR, Clay Bavor. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι θέλουν να κρατήσουν πολύ ψηλά τον πήχη της ποιότητας και για να γίνει αυτό, τα κομμάτια πρέπει να είναι ακριβώς τα κατάλληλα. Απευθυνόμενος προς τους fans του VR λέει “hold off for a few months to get your next phone… and get a Daydream-ready phone”.

Να σημειωθεί ότι η Google δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα minimum χαρακτηριστικά που θα απαιτούνται από ένα smartphone που θα έχει Daydream-ready πιστοποίηση.

Από τις διαθέσιμες ναυαρχίδες, μόνο το Nexus 6P είναι Daydream-supported, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τους developers, δεν είναι σαφές αν θα έχει υποστήριξη για τους τελικούς χρήστες, όταν ανακοινωθεί επίσημα το Daydream VR.

Η ZTE ανακοίνωσε πρόσφατα το ZTE Axon 7, το οποίο είναι Daydream-ready, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

google daydream vr, Google: Τα υπάρχοντα smartphones πιθανόν να μην λειτουργούν με το Daydream VR

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανακιν

Ντροπή σου γουγλ αλλά εντάξει τι να περιμέναμε από σένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.