Google Sky Map, Σας φέρνει τον ουρανό με τ’ άστρα

TechblogTV. Παρουσιάζουμε την εφαρμογή Google Sky Map σε Android κινητό, το HTC Magic. Με τους νυχτερινούς χάρτες της Google δείτε στην οθόνη του κινητού σας την τοποθεσία και την ονομασία πλανητών, αστεριών και αστερισμών του ηλιακού μας συστήματος. Απλά στρέψτε την κάμερα του κινητού σας ψηλά και διαβάστε τον χάρτη του ουρανού. Μετακινώντας το κινητό ταυτόχρονα αλλάζουν και οι θέσεις των πλανητών στην οθόνη του. Δείτε το βίντεο.

Η εφαρμογή Google Sky Map είναι δωρεάν και μόνο για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android.

, Google Sky Map, Σας φέρνει τον ουρανό με τ’ άστρα

, Google Sky Map, Σας φέρνει τον ουρανό με τ’ άστρα

, Google Sky Map, Σας φέρνει τον ουρανό με τ’ άστρα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kiriakos

Απλά τέλειο!!!
Καιρός να αλλάξω το P3600

V

Πολύ καλή εφαρμογή!!
Αυτό που δεν καταλαβαίνω ,είναι το πως το GPS αναγνωρίζει τη γωνία που
στρέφουμε το κινητό προς τον ουρανό.
Αν δηλαδή στρέψουμε το κινητό κάθετα?

Tim

Πρεπει να ειναι στο internet συνδεδεμενο το κινητό γι αυτην την εφαρμογή;

Tim

Λες να έχει ερθει ο καιρος που κάποιοι θα επιλέγουν το κινητό τους βάσει των εφαρμογών που θα τρέχει; Ας πούμε αυτή η εφαρμογή τρέχει μονο σε adroit. Είμαι στο δίλλημα να αγοράσω adroit κινητό για αυτη την εφαρμογή και άλλες εφαρμογές που δινει η google free η να αγοράσω ενα νοκια πχ το N97 που έχει symbian παλίο αλλα το ξέρω και τις καθημερινες λειτουργίες θα τις κάνω ευκολα και απροβλημάτιστα. Το symbian το θεωρω πολύ ευχρηστο λειτουργικό μακραν καλυτερο απο το WM (τα έχω δοκιμασει και τα δυο). Το adroit θεωρειται ευχρηστο; Το εχει δοκιμασει κανεις να μας παει 2 λογια; Η αν το αγορασω θα καταριεμαι την ωρα και τη στιγμή 🙂 Σ ευχαριστω cVlachakis για την παραπανω απαντηση σου :). Δεν ειμαι σιγουρος αν αυτου του ειδους οι εφαρμογες ειναι για ενα μηνα και μετα τις βαριεσαι και δεν ξανα ασχολεισαι …

Tim

Αυτή ακριβώς είναι το δίλλημα μου φίλε μου . Δεν ξέρω αν έχω την όρεξη να ασχοληθώ με εφαρμογες στην ουσία άχρηστες … Ψάχν στο internet για χρησιμες εφαρμογες και εχω καταλήξει στην παραπάνω ως χρήσιμη και γενικά τις εφαρμογες που εκμεταλλευονται την πυξιδα, το gps και το επιταχυντομετρο (καπως ετσι δε λεγεται;). Είσαι για παραδειγμα στη Ρωμη, στρεφεις το κινητο σου στα διαφορα μνημεια … αυτο συνδεεται στο internet και σου λεει πληροφοριες γι αυτο το μνημειο. Ακουγεται φοβερο … ομως κοστιζει (μιας και προυποθετει internet gprs) και δεν ξερω στην πράξη αν πραγματικα αξιζει και “δινει” οσα υποσχεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.