How to, Αναβάθμιση μνήμης RAM σε Apple iMac

Από τον περασμένο Δεκέμβριο είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Apple iMac 20″. Έχω αγοράσει το οικονομικό μοντέλο με σκληρό 250GB και μνήμη RAM 1GB. Το είχα πληρώσει 1049 ευρώ και το πήρα από το Πλαίσιο. Όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν να του προσθέσω περισσότερη μνήμη αλλά δεν είχε τύχει. Σήμερα του έβαλα δυο DIMM των 2GB έκαστο και το έφτασα στα 4GB. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και την κατέγραψα σε αυτό το βίντεο.

Οι μνήμες RAM που χρησιμοποίησα είναι οι Kingston KVR800D2S5/2G. Τις αγόρασα από το κατάστημα Cosmodata (δίπλα από το Microland) στη Στουρνάρη και μου κόστισαν 29 ευρώ η κάθε μία.

update 19-05-2005: Παιδιά έχω πρόβλημα με αυτές τις μνήμες. Κολάει το iMac και θέλει shutdown. Τις πήγα πίσω και πήρα αυτές που προτείνει η Kingston, τις KTA-MB800K2/4G 4GB Kit, 64 ευρω.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Meletis

Gi auto se paw file Kwsta.Eisai swstos.Ki egw apo to plaisio eixa parei to diko mou iMac kai tou xwsa amesws 2 GB Ram apo kouti.Tou xreiazetai i epipleon mnimi.

tom

Fainetai pos einai epoxh gia RAM upgrade giati kai ego exo to idio imac apo to kalokairi kai prin 10 meres tou foresa autes pou proteinei h Apple (KINGSTON KTA-MB800K2/4G 4GB KIT) apo to eshop me 58,90 euro.
To periergo einai pos mia mera meta thn paralavh twn RAM h timh tous ektoksefthke sta 73,19 euro.

gogo

χαχααα, και μενα τραβώντας από το χαρτάκι δεν έβγαινε! καν κλικ δεν ακούστηκε, χρειάστηκε στην κυριολεξία μυτοτσίμπιδο για να τη βγάλω την default!
Εγώ πάντως τις παρήγγειλα από την Crucial και μου ήρθαν σπίτι σε 2 μέρες με 51 ευρουλάκια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple iMac iMac

Apple iMac 27″: Δεν προβλέπεται να ενημερωθεί με τσιπ Apple Silicon

Το iMac 27 ιντσών της Apple ήταν, μαζί με το iMac Pro, το Intel Mac που διακόπηκε άμεσα χωρίς να αντικατασταθεί από Apple Silicon έκδοση.

Gear Apple featured iMac

Νέος iMac 24″ από την Apple: Τσιπ M3 και περισσότερη μνήμη

Στην εκδήλωση “Scary Fast”, η Apple παρουσίασε το iMac 24 ιντσών με το νέο τσιπ M3, περισσότερη μνήμη και ray tracing.

Gear Apple Apple iMac iMac

Δείτε σε βίντεο πρωτότυπο iMac με οθόνη αφής… από το 1999

Εδώ και πάρα πολύ καιρό ακούγονται φήμες για Mac με οθόνη αφής, πράγμα που παρουσιάζεται σαν κάτι καινούργιο. Αλλά δεν είναι.

Smartphones Apple Apple iMac iMac

Τι περιμένουμε από την Apple μέχρι το τέλος του 2023

Μετά τα νέα iPhone και Apple Watch, η προσοχή μας έχει στραφεί στο τι ακόμα μπορεί να αποκαλύψει η εταιρεία μέχρι το τέλος του 2023.