Microsoft: Πούλησε 2.3 εκ. Lumia smartphones το τρίτο τρίμηνο

Η Microsoft έδωσε τους επίσημους αριθμούς για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους και αποκαλύπτει ότι πούλησε 2.3 εκατομμύρια Lumia smartphones κατά την διάρκεια του τριμήνου. Αυτό σημαίνει 73% πτώση σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο διάστημα έναν χρόνο πριν, η Microsoft είχε αναφέρει ότι πούλησε 8.6 εκατομμύρια Lumia smartphones. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπου είχε πουλήσει 4.5 εκατομμύρια Lumia, η πτώση βρίσκεται στο 50%.

Όσο για τις πωλήσεις των μη-Lumia συσκευών (λογικά feature phones), η Microsoft αποκάλυψε ότι έφτασαν τα 15.7 εκατ., είχαν επίσης πτώση από τα 24.7 εκατομμύρια, το ίδιο διάστημα πέρσι. Τα έσοδα από τα κινητά, ήταν στα 662 εκατ. δολ., που σημαίνει 47% πτώση από την περασμένη χρονιά.

Να θυμίσουμε ότι μέσω του επικεφαλής των Windows, Terry Myerson, η Microsoft έχει πει ότι το Windows Phone δεν είναι η προτεραιότητά της φέτος ενώ όπως επισημαίνει το Windows Central, δεν κάνει σχεδόν καθόλου marketing για να προωθήσει τα Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950 XL, Microsoft Lumia 550 και το πρόσφατο Microsoft Lumia 650.

Επιπλέον, έχει ακουστεί η άποψη ότι η Microsoft δεν θέλει να ρίξει την προσοχή της στα Lumia επειδή τέλη του 2016 με αρχές 2017, ετοιμάζεται να λανσάρει Surface phone. Όμως τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο και κρατάμε τις επιφυλάξεις μας μέχρι να δούμε πως θα αποφασίσει να πορευτεί η Microsoft.

lumia smartphones sales, Microsoft: Πούλησε 2.3 εκ. Lumia smartphones το τρίτο τρίμηνο

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
βασιλης

λογικο, το λουμια δεν ειναι καταναλωτικη συσκευη. εγω ακομα ειμαι με 520 και 630 και δεν σκεφτομαι να αγορασω καινουριο γιατι προς το παρον δεν χρειαζεται. στο ιδιο χρονικο διαστημα ειχα αγορασει 5 android γιατι μετα απο 4-6 μηνες δεν περπατουσανε. ακομα καλυτερα το iphone, ποσα χρονια την εχω βγαλει με το 4. ολα παιζουνε τον ρολο τους στις πωλησεις, τωρα αν ο καταναλωτης προτιμα να τα σκαει για samsung καθε χρονο, κινητα 6μηνου, ασφαλως και εχει καθε δικαιωμα.

tech21man

Eχω την εντυπωση οτι καποιος/οι στην Microsoft καθησε και το ανελυσε οικονομικα βγαινοντας στο συμπερασμα οτι πιο πολλα λεφτα θα βγαλουνε αν χωθουνε με υπηρεσιες στα αλλα λειτουργικα (αφου απευθυνονται σε αστρονομικα μεγαλυτερο αριθμο συσκευων) παρα στο να επενδυσουν στο να αυξησουν το μεριδιο αγορας απο το 5-6% που ηταν στο 15%.

Επισης μη ξεχναμε οτι η ιδια αγορα μεγαλωνει καθε χρονο. Πουλας λιγοτερες συσκευες ταυτοχρονα αρα το μεριδιο σου συρρικνωνεται με διπλασιο ρυθμο.

Εστω και ετσι, απο εκει που ξαφνικα ειχες μια εταιρεια που σου εδινε, hardware σε ανταγωνιστικες τιμες (φτηνοτερες απο τα same chip android) με ενα software που πηγαινε γρηγορα και ομαλα για την εποχη, σε C++ αντι για (mpliax) java κτλ,…που πηγε αυτη η φιλοσοφια?

Γιατι εβγαλε πανακριβα τα Lumia 950 χωρις ποιοτικα υλικα?

Που ειναι ενα midrange με τον 615 και ενα απλο μεταλλικο frame και μια 720p amoled (για να την εχει ανετα σε επιδοσεις το chip) στις 5 ιντσες και κατω απο τα 200 ευρω?

Επιμενει με τα Σ#$@α chip 400 (!) και 212? E τι περιμενεις…

Και να θες να αγορασεις (το target group που θα μπορουσε να της αυξησει το μεριδιο) δεν εχει συσκευες…

panos

Για πες μας της συσκευές που είχες (samsung) όπως είπες και στους 5 μήνες ήθελες άλλη γιατί έχω μέτρια συσκευή και την έχω δύο χρόνια και είναι πολύ καλή!!
Και είναι καλύτερες η lumia

Ιωάννης jb

@Βασίλη.. Εχεις καταλάβει αυτό που είπες?? Ακου εκει δεν είναι καταναλωτική συσκευή!!
Επειδή τα θέλω σου δεν είναι μεγάλα δε πάει να πει οτι είναι κάτι το διαφορετικό ένα limia απο το iphone το galaxy και το xperia….
Δεν είναι κακή εταιρία η microsoft… θα μπορούσα να πάω σε συσκευή τις….
Εχει καλές συσκευές, καλό και σταθερό λειτουργικό και αυτό με τις εφαρμογές εγώ αργόσχολος δεν είμαι να μπαίνω κάθε μέρα και να κατεβάζω εφαρμογές για να παίζω… αυτές που έχει το store εμένα και πολλές μου είναι…
Σίγουρα δεν είναι σε όλες τις κατηγορίες ανταγωνιστική, δλδ εκεί στα 2-3 κατοστάρικα που παίζουν οι περισσότερες εταιρίες με πολλές συσκευές, αυτοί εδω δεν έχουν τίποτα..
Αλλά τι να κάνουμε δε πειράζει…. είναι η του ύψους ή του βάθους… αυτό δεν είναι πρόβλημα!!!!!! Αμα ήταν πρόβλημα κάτι τέτοιο τότε η apple που έχει μόνο ακριβές συσκευές δεν θα έπρεπε να έχει τέτοιο μερίδιο στην αγορά

βασιλης

lol μολις ξεκινησε το δικαστηριο απο τα fanboys. να αφησω και τα στοιχια μου για τα πρακτικα της δικης ωστε να κριθω στο τελος; λοιπον, s55**, s5570, galaxy core blue, prime το τελευταιο και ενα mini που δεν θυμαμαι μοντελο, samsung παντως. και ενα παλιο lg διετιας με 170 ευρω. αντιθετως 4 χρονια iphone 4, 1 sympian που κρατησε 5 χρονια, 2 lumia 2-4 χρονια με περασμενες 90 εφαρμογες. τα περισσοτερα samsung τα αλλαξα λογω πολυ χαμηλης μνημης, πραγματικα 3 μηνες μετα δεν τρεχανε τιποτα και επισης λογω χαμηλης αποθηκευτικης χωριτικοτητας, δεν μπορουσα να κατεβασω τιποτα. επισης λογω μη αναβαθμισης android ητανε λειτουργικα αχρηστο. στο 520 ειδικα κατεβαζω ακομα το 95% του store και παει σφαιρα. ας μην κολλαμε, ας λεμε την πραγματικοτητα, στην τελικη δεν ειμαστε μετοχοι καμιας πολυεθνικης. το θεμα ειναι τι μας συμφερει και ποιος κοιταει να στα αρπαξει λιγοτερο. τα λουμια εχουνε πολυ καλυτερη αντοχη στον χρονο, ε τι να κανουμε τωρα.

stavag

Όποιος έχει windows phone δύσκολα κάνει αγορά καινούργιου. Γιατί απλά δεν χρειάζεται καλύτερη συσκευή σε μικρό χρονικό διάστημα. Έχω το 640 εδώ και έναμιση χρόνο και δεν μου περνά από το μυαλό αντικατάσταση. Πριν με Android συσκευές κάθε τρίμηνο ήμουν στο ψάξιμο για τηλεφωνο

qwerty

όχι σφαίρα δεν πάνε ειδικά στις εφαρμογές τρίτων. Τα native apps είναι ok και εχουν σταθερη και ικανοποιητικη απόδοση με την παροδο του χρόνου αλλα μεχρι εκει. Παλια ναι άφηναν πολλά περιθωρια για αισοδοξια αλλά δεν ευοδώθηκαν οι προσδοκίες. Το UI έχει βελτιωθεί πάντως

Manolis

@stavag κι εγώ το ίδιο και πήρα το Lumia 920 που πίστευα ότι θα το κρατούσα αλλά ….. 🙁

οπότε σταμάτησα να αγοράζω φθηνά Android (100€-200€) και πήρα ένα των 400+ και το έχω ακόμα!! 😉

Ioannis VF Bremen

Εχω το galaxy s7 edge και το lumia950xl και τα δυο εχουν τα καλα τους και τα κακα τους.

Αλα τα καλά του λουμια δεν τα προσφέρει σχεδον κανένα αντροιντ:

Continuum
Cortana
Μπαταρια που αλλάζει
Iris scanner
Κάμερα ( η καλύτερη που ειχα ποτέ και ανετα καλύτερη του σαμσουνγκ οτι και αν λενε τα τεστ)
Καθόλου κακόβουλα προγράμματα
Και κανένα πρόβλημα με software που κολλάει κλπ.

Γενικά είναι κριμα γιατί εκανε καλή δουλειά η microsoft αλα είναι δύσκολο να κερδίσει πελατες απο την samsung και apple.

Πέτρος Π

Συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη! Εγώ είμαι κάτοχος ενός Lumia 820, εδώ και 3 χρόνια περίπου. Πρόσφατα του έβαλα και τα 10αρια και πάει σφαίρα! Οπότε δεν έχω κάποιο λόγο να αγοράσω ακόμα καινούργιο κινητό. Του έχω βάλει και μια κάρτα sd 32 gb, οπότε περνάω τις περισσότερες εφαρμογές εκεί και όλα οκ! Εντωμεταξύ ακόμα και καινούργιες εφαρμογές και παιχνίδια τρέχουν άψογα, παρόλο που είναι κινητό 3ετίας και βάλε! Δεν ξέρω πως το έχει καταφέρει αυτό η Microsoft, αλλά πραγματικά της βγάζω το καπέλο! 🙂

Kλασικά, όπως σε όλα τα άρθρα που έχουν να κάνουν με windows phones μπαίνουν όλοι οι πικραμένοι και κράζουν, χωρίς καν να τα έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ… Tragic!

Ιωάννης jb

@Πέτρος Π+@βασίλης.. Πρώτα απο όλα δεν είμαι πικραμένος εσείς που υποστηρίζεται κάτι που είναι λάθος είστε πικραμένοι… Δε μπορεί να μου λες οτι είσαι καλά με ένα κινητό που φοράει ένα 2πυρηνο cpu, την adreno 225 και έχει ανάλυση 800επι480!! Αν είναι δυνατόν δλδ!!!! Εχουν βγει πολύ πιο ισχυρες συσκευές… Αμα δεν είστε power users εντάξει δε σας χαλάει αλλά μη λέμε και τέτοια πράγματα.. Την ιδια ακριβώς εποχή μαζί με το 820 είχε βγει και το nexus 4… Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο εσένα να σε χαλούσε το nexus 4 αν το είχες τώρα!!!!!!!! Αρα μη μου λέτε οτι είναι καλύτερες συσκευες τα nokia ή κραταν πιο πολύ!!!! Το hardware εξελίσσεται για όλους το ιδιο!!!!!!!!! δεν εξελίσσετε για κάποιους λίγο περισσότερο και για κάποιους άλλους λίγο λιγότερο!!!!!!!! Γνωστοί μου που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις… ξέρετε τι καλά κρατανε ακόμα και σήμερα τα xperia t… one x… note 2….????? Ολα είναι παλαιότερα απο το 820 που μας λες.. αλλά πολύ καλύτερα σχεδόν σε όλους τους τομείς…. Ακόμη όλα αυτά συντελούν και στην πτώση που παρουσιάζει αυτή η εταιρία… To 930 δε θα επρεπε να υπήρχε στην αγορά????? Γιατί να μη μπορώ να το πάρω σε χαμηλότερη τιμή τη… Συνέχεια »

Θοδωρής

Ακόμα και lumia 535 (των 90 ευρώ αυτή την στιγμή) να έχει κάποιος, με τα 10αρια δουλεύουν μια χαρά.
Και όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω, λειτουργική διάρκεια στον χρόνο έχουν επίσης και τα iphone (έχω και εγώ 4αρι) αλλά εκεί η τιμές σφάζουν.

Ιωάννης jb

@Θοδωρής.. Ο καθένας με τα θέλω του..
Αν εσένα δε σε χαλάει το οτι αυτό το τηλ είναι πραγματικά άχρηστο απο πλευράς cpu-gpu καλά έκανες και το πήρες!!!
Αν δε σε χαλάει το οτι ο ήχος των hands free είναι πιο κακός και απο ναυαρχίδα του 12 (xperia t) καλά έκανες και το πήρες!!!
Αν δε σε χαλάει το γεγονός οτι το λειτουργικό του (win10) δεν έχει πράγματα που συναντάς ακόμη και σε android kit kat καλά έκανες και το πήρες!!!
Στα 100 κάτι ευρώ σου βγήκε και πολύ οικονομικό μπράβο σου…

Αλλά αυτά που λες δεν ισχυουν για όλους!! αποψή σου είναι.. η πραγματικότητα είναι διαφορετική!!!!!!!
Ρώτα εμένα που με xperia z2 ενάμιση χρόνο τώρα… με όλο το πακέτο (docking station, extra hands free… ex450… θήκη και προστατευτικά οθόνης 5-6) στα 400 κατοστάρικα…
Με βλέπω να ξαναπαίρνω κινητό τηλ το 2017 και αν θέλω το κρατάω και μέχρι το 20… άνετα θα μου τα βγάλει τα 5 χρονάκια… + του οτι έχω κορυφαία εμπειρία χρήσης κορυφαία cpu-gpu και τα πάντα όλα!!!!!! 10 επίπεδα πάνω απο το 535 σου

John

Όποιος έχει windows phone έτσι και αλλιώς το θέλει μόνο για κλήσεις και SMS (τα app είτε δεν υπάρχουν είτε είναι άθλια σε σχέση με τα αντίστοιχα του Android) οπότε δεν έχει νόημα να πάρει άλλο κινητό μέχρι να χαλάσει.

costas

Έχω ένα Nexus 5 εδώ και 2+ χρόνια και συνεχίζει να πηγαίνει σφαίρα. (Εκτός από τη μπαταρία του που είναι αισχρή) Αυτό που θέλω να πω είναι , ότι βολευει τον καθένα. Απλά καλό θα ήταν να εξελίσσεται η τεχνολογία και να την απολαμβάνουμε με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος. Θα ηθελα περισσοτερα απο την MS γιατι απλα θα μπρουσα να κανω καλυτερο integration με αυτα που δουλευω. Η MS σαν μεγεθος και σαν τεχνογνωσια ειναι κορυφη απλα αδυνατο να καταλαβω τη φιλοσοφια της στον τομεα του mobile. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφιες.

Νικος31

Παντα μου αρεσε αυτη η καραμελα περι απαιτητικων Android Users και αρχαριων WP. Για να το λεει φυσικα κατι παραπανω θα ξερει. Εγω παλι με την δικη μου προσωπικη εμπειρια και πανω στον χωρο για αρκετο καιρο, θα ελεγα οτι η συσκευη ποτε δεν εκανε τον απαιτητικο χρηστη, οπως το ακριβο αυτοκινητο του μπαμπα και της μαμας δεν εκανε τον Easy Rider. Το βλεπουμε καθημερινα στους δρομους αλλωστε. Στο θεμα μας τωρα, αν νομιζεις Γιαννη οτι το ευκολο χρημα σε κανει πιο απαιτητικο χρηστη απο εμενα η σου δινει περισσοτερο βαρος πιο χαμηλα, σορρυ φιλε αλλα εισαι βαθια νυχτομενος. Με τηλεφωνο των 130 ευρω, θεωρω τον εαυτο μου πολυ πιο Hardcore User, με τρελες απαιτησεις καθημερινοτητας και οχι χομπιστας, απο την ξανθια μπιμπο του Instagram, που στην συντριπτικη πλειοψηφια κατα 99%, αγορασε ενα S7 Edge, Lumia 950, iPhone, χωρις να γνωριζει καν την χρηση του και γιατι το αγορασε. Το βλεπουμε καθημερινα και στην τηλεοραση, απαιτητικος χρηστης ο Λακης Γαβαλας, απαιτητικη και η Ελενη Μενεγακη με τελευταιο μοντελο Samsung Galaxy. Το ψαξανε καλα το θεμα και καταληξανε. Εγω παλι με Lumia φθηνιαρικο 2 ετων, που ασχολουμαι με τα παντα 5-6 ωρες την ημερα, και με μισθο 1500 το μηνα, ειμαι… Συνέχεια »

panos`

χαχα ελεος ρε παιδιά θα μας πούμε σε λίγο οτι τα καλύτερα κινητά ειναι τα lumia και είμαστε και πικραμένοι και λένε για το s7!!! Γραφικοί ειστε απλα ακου εκει καλυτερη camera το lumia

Νικος31

Αλλος ενας ειδικος επι του θεματος, εμ βεβαια, τεκμηριωμενη η θεση του, επιστημονας ο ανθρωπος. Ειδικα με το χαχαχα μας αποστομωσε, δεν εχουμε τι να πουμε.

Chris

Η Microsoft ξεκίνησε με ένα πρωτότυπο λογισμικό αλλά το έχασε στις εφαρμογές.Πραγματικα δεν θυμάμαι που έγινε τελευταία φορά αναβάθμιση στο viber κ στο messenger.Τις έχουν πια παρατημενες εδώ κ χρόνια κ δεν εξελίχθηκε ποτέ σε σχέση με τα άλλα λειτουργικά.Τωρα το ότι θα βγάλουν universal εφαρμογές δεν μου λέει κάτι.Εχουν μείνει πολύ πίσω κ δεν μου κάνει εντύπωση οι πωλήσεις που κάνουν τα lumia.Απο κει κ πέρα είναι κινητά που μπορείς να τα κρατήσεις για χρόνια σε σχέση με τα android.Εχω το 920 3 χρόνια τώρα κ πλέον με τα windows 10 δεν σκοπεύω να αγοράσω καινούργιο κινητό ούτε κ του χρόνου.Αλλα για εφαρμογές χρησιμοποιώ το z1 compact.Που είναι η μέρα με την νύχτα.Δυστυχως αν η ms δεν ασχοληθεί σοβαρά με το λειτουργικό της σε λίγο καιρό δεν θα αγοράζει κάνεις lumia.Ας σταματήσουν λοιπόν τα fan boy να προσπαθούν να μας πεισουν ότι τα καλύτερα κινητά είναι τα lumia.Απο θέμα αντοχής στο χρόνο ναι αλλά από εφαρμογές είναι αθλια

Ιωάννης jb

@Νικος31.. Δεν μιλησα καθόλου για τους ασχετους απο τεχνολογία οι οποίοι παίρνουν ακριβές συσκευές μόνο και μόνο για να δείχνονται..
Εγω άλλα πράγματα λέω παραπάνω στα σχόλια μου…

Και επειδή τα θέλει ο κ@λ@ς σου….
Για πες μου ρε νικόλα μου hard user… 130 ευρώ ε?? κανα lumia 640 το καλύτερο που μπορείς να πάρεις σήμερα.. μη μιλήσω για τα άλλα που έπαιρνες παλαιότερα και ήταν πολύ χειρότερα σε όλα τους… τι κάνεις..????
Με τον sd400 με την μετριότατη κάμερα και τα υπόλοπα πολύ μέτρια που σου διαθέτει μια τέτοια συσκευή.. Τι hard user είσαι εσυ?? Πλάκα μας κάνεις????
Σοβαρά μπορείς να μιλήσεις??? ή θα συνεχίσεις να μας λες τέτοια τρελά??

Αν θέλεις να είσαι δυνατός χρήστης θέλεις και την ανάλογη συσκευή αλλιώς θα τα κάνεις όλα πολύ πιο αργά και οχι τόσο ποιοτικά..
Και σταμάτα να μπερδευεις τα μπούτια σου στο έχω ξαναπει και παλαιότερα….
ΑΛΛΟ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΠΟΖΕΡΑΣ
Αμα ξέρεις απο τεχνολογία και είσαι μέσα στα πράγματα τον καταλαβαίνεις απο χιλιόμετρα τον ποζερά…
Εδω δυστυχώς τελευταία μαζευονται πολύ ποζεράδες μην ακούσουν τιποτα για τα galaxy τους είναι ικανοί να σε σκοτώσουν

Νικος31

Ε ναι το Android κανει καθε μερα αναβαθμισεις, προσθετει νεα Emoticons. Αυτο ναι, ειναι εξελιξη. Εγω παντως ποτε δεν καταλαβα τι ακριβως προσθετει και γιατι δεν κανει μια αναβαθμιση καθε 2-3 μηνες να τελειωνουμε με αυτο το δραμα των 3 ωρων Updates καθε φορα που συνδεομαι στο ιντερνετ με το Android. Επισης σαν κατοχος και Android και Lumia, δεν εγω βρει εφαρμογη να μην υπαρχει στα WP με εξαιρεση την καραμελα του Clash Of Clans. Ειδικα στο τοπ 100, στις λεγομενες πιο χρησιμες εφαρμογες που κατεβαζουνε οι χρηστες, υπαρχουνε τα παντα με εξαιρεση μονο μια συγκεκριμενη τραπεζα που και αυτη ετοιμαζει συντομα μεσα στο καλοκαιρι. Απο Social Media, βιντεο, φωτογραφια, παιχνιδια, GPS, γυμναστικη, ταξιδια, καιρος, μουσικη, οργανωση, πορτοφολι κτλ υπαρχουνε τα παντα. Τωρα αν ψαχνεις προγραμματα μνηνης τυπου CM, δεν υπαρχουν γιατι απλα στα σοβαρα λειτουργικα δεν χρειαζονται, οπως επισης και αντιβιωτικα. Αν παλι ψαχνεις κατι συγκεκριμενο και δεν το βρισκεις, ευχαριστως να σε βοηθησω. Επισης η Microsoft, εχει φροντισει να υπαρχει τουλαχιστον μια και η πιο αξιοπιστη εφαρμογη σε καθε ειδος. Την προτιμουνε αλλωστε και οι χρηστες του Android καθως υπαρχει και εκει.

Chris

@Νικος31 δηλαδή επειδή υπάρχουν οι ίδιες εφαρμογές κ στα δύο λειτουργικά θεωρείς ότι είναι κ ίδιες?Πες μου μια που μπορεί να συγκριθεί?Όπως ήταν η εφαρμογές στο lumia πριν 3 χρόνια έτσι είναι κ σήμερα.Γιατι η ms έχει γαμηθει να κάνει αναβαθμίσεις εφαρμογών.Οχι ότι το μοναδικό πρόγραμμα βιντεοκλησεων το 2016 παραμένει το Skype.Σημασια έχει ότι υπάρχουν οι ίδιες εφαρμογές με τα άλλα λειτουργικά κ ας είναι 3 χρόνια πισω

Panos

Ενώ εσύ με την μενεγακη μας αποστωμωσες ειδικέ των smartphone..Επιλογή σου είναι πάρε ότι θες αλλά μην λες και ότι θες που δεν ισχύει

Νικος31

Μα Γιαννη μου στο εχω ξαναπει, το κινητο ειναι για χαβαλε και οχι για σοβαρη φωτογραφια.Οποιος αγορασε τηλεφωνο να τραβηξει φωτογραφια, ειναι απλα θυμα. Εγω δεν θα σου πω με τι τραβαω φωτογραφιες, γιατι θα σου πεσουνε τα μαλλια. Στην θεση σου παντως θα αγοραζα ενα Samsung J5 και με τα υπολοιπα μια επαγγελματικη σοβαρη καμερα DSLR. Μετρια παλι το λες εσυ. Εγω με 1gb Ram μπορω να τρεξω το 100% που υπαρχει στο Store. Βλεπεις η Microsoft δεν μου τρωει εμενα το 90% της διαθεσιμης μνημης του τηλεφωνου μου εργοστασιακα με το ετσι θελω και αρα δεν χρειαζετε να σκασω 800 για 4gb μνημης. Αντε καλοριζικα σε λιγες ημερες και τα 6gb. Μην ξεχασεις να μου πεις μονο ποσα ειναι τα πραγματικα ελευθερα. Επισης η συσκευη μου εχει 3.6gb ελευθερο αποθηκευτικο χωρο, αλλα μου ειναι αχρηστος καθως οτι θελω το αποθηκευω στην 32αρα καρτα SD μου. Βλεπεις, μονο απο αυτα τα 2 γλιτωνω απο εσενα γυρω στα 300 ευρω αγορας συσκευης. Εσυ τα 16gb τα πληρωσες διπλη και βαλε τιμη. Επισης απο αποψη ταχυτητας, πανω σε τι αναφερεσαι; Ανοιγω τα παντα σε ελαχιστα δευτερολεπτα. Εστ προφανως και εισαι τοσο απαιτητικος που θελεις 821 να ανοιγεις 35 εφαρμογες το δευτερολεπτο,… Συνέχεια »

Νίκος 31

@Πάνος Η Μενεγάκη είναι το παράδειγμα του μέσου κατόχου Samsung, και κατά δεύτερον iPhone. Είναι η μόδα, το καταναλωτικό όργιο της εποχής και οι πωλήσεις του όπως και οι δυνατότητες του, δεν καθιστούνε καλύτερες τις συσκευές τους (μάλλον χειρότερες) όπως και τους χρήστες τους Hardcore σε σχέση με τους υπόλοιπους που κάνουνε τέλεια δουλειά με φθηνότερες συσκευές και κρίνουνε ότι τα παραπάνω χρήματα είναι απλά πεταμένα λεφτά. Ο σημερινός χρήστης αγοράζει Samsung, γιατί απλά είναι η μόδα της εποχής, αυτό ξέρει, αυτό διαβάζει, αυτό του είπανε οι φίλοι του ή απλά το είδε στην τηλεόραση και άμα του κάνεις κριτική ή απλά πείς την άποψη σου, σε κοιτάει υποτιμητικά, νευριάζει, σε θεωρεί λίγο και νομίζει ότι είναι ανώτερος απο σένα. Μέχρι να τον ρωτήσεις την διαφορά πχ του Snap απο τον έξινος και τον κάνεις ξεφτίλα στην παρέα, οπότε θα φύγει και θα σου κόψει την καλημέρα για τις επόμενες 3 εβδομάδες. Samsung έχουνε επίσης 9/10 πιτσιρικάδες στο σχολείο, αυτοί προφανώς και σαν Hardcore, κάτι παραπάνω θα ξέρουνε. Samsung έχει το 100% των γυναικών. Samsung έχουνε όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί μας. Αυτοί, ξέρουν. ΥΓ.Α ρε Γιάννη να δείς τι έπαθα, μια ώρα έγραφα πρίν απο λίγο, και όταν… Συνέχεια »

zois

στα κινητα το android παιζει μπαλα μονο του ειδικα σε συσκευες της samsung της lg και της sony.

ChrisG

@ Νίκος 31 100% samsung των γυναικων;
απο πότε έχεις να βγείς έξω στην κοινωνία;προλάβε το 100% των γυναικών με Iphone να τα πετάξουν και να αγοράσουν samsung;μπράβο…αρα οι πωλήσεις της πρέπει να είναι κορυφή αυτή την στιγμή.σωστά;και μάλιστα και οι 9/10 πιτσιρικάδες πάλι Samsung.τι να λέμε τώρα…έμεινα με το στόμα ανοιχτό.άρα η apple ψόφησε με το συμπαθειο.

NikolasV

Κάποιος που έχει ήδη αγοράζει ήδη κινητό Lumia δεν το αλλάζει για να πάρει ένα νεότερο μοντέλο Lumia διότι δεν έχει πρόβλημα στο άνοιγμα, στην ταχύτητα που ανοίγουν οι εφαρμογές, Έχω το Lumia 640 XL και έιμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αναβαθμήστηκε και στα Windows 10 και θα πάρει αργότερα και την λεγόμενη “επετειακή αναβάθμιση” μερικοί έχετε κυριολεκτικά κολλήσει με την καραμέλα ότι τα Windows κινητά δεν έχουν εφαρμογές, έχουν εφρμογές και πλέον έχουν βγει κανά 10ρια ελληνικές εφαρμογές, όπως η εφαμρογή της Cosmote για το What’s Up, η εφαρμογή της Wind για το F2G, το Taxibeat, και θα έρθει ανανεομένο από ότι μου είπαν σε mail και από ότι κατάλαβα θα έρθει ως Universal εφαρμογή στα Windows 10, η εφαρμογή του Χρυσού οδηγού για αναζήτηση καταστημάτων κλπ., η εφαρμογή της χρυσής Ευκερίας XE.GR για αγγελίες, η εφαρμογή της Dominos Pizza (και σε Windows tablet), η εφαρμογή του Lidl (η ελληνική έκδοση) το Skroutz App ως universal εφαρμογή η εφαρμογή του Zara για την Ελλάδα κλπ. !!! Η εφαρμογή του Facebook είναι ήδη διαθέσιμη για Windows 10 PCκαι tablet ως BETA, αν την δοκιμάσετε μοόνο την εντύπωση για beta δεν θα σας δώσει, είναι σχέδον ολοκληρωμένη και σήμερα πήρε και ενημέρωση, σύντομα… Συνέχεια »

Νίκος 31

Και άλλη ανακρίβεια. Έτσι είπε ο Γερμανός στο κατάστημα Χαλανδρίου μάλλον, γιατί στίς επίσημες μετρήσεις, δεν υφίσταται LG και Sony στην αγορά κινητού τηλεφώνου αλλά Huawei, Meizu, Xiaomi και φυσικά Lenovo.

A, βαρέθηκα να σας διορθώνω, πάνω καμιά βόλτα.

Chris

Σίγουρα πιο πάνω από τα lumia πάντως…. χαχαχα

Νίκος 31

Θα σας διαβάζω όμως, γιατί ξέχασα να σας πώ και ναί, θα σας το πώ κι ας μην το γνωρίζεται. Τα Lumia, έχουνε και 3G και 4G και Wifi. Δεν έχουνε μόνο τα Samsung!

Chris

Δίδαξε μας δάσκαλε!!

Νίκος 31

Μου κάνει εντύπωση πάντως ρε Χρήστο, όπως είπα και σε άλλο θέμα, το 1% όσων έχουνε εκφράσει άποψη εδώ μέσα για τα WP, να είχανε αγοράσει έστω και απο 1 Lumia, το πιο φθηνό, τώρα η Microsoft θα χτυπούσε χαλαρά την Samsung και την Apple για την πρωτιά.

Όλοι έχουνε άποψη, όλοι έχουνε περάσει απο τα χέρια τους 2-3 WP, όλοι έχουνε στην κατοχή τους WP, όλοι περιμένουνε την βελτίωση του Store, όλοι είναι απογοητευμένοι κτλ και η Microsoft πούλησε μόλις 2,5 εκατομμύρια παγκοσμίως. Προφανώς όλοι Έλληνες ήτανε και αναγνώστες του Techblog, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Τώρα σχετικά με τις πωλήσεις, ναι φυσικά είναι πάνω, αφού πουλάει το 90% στην Κίνα. 1 Android κάθε πόλη της Κίνας να αγοράσει, εννοείτε θα είναι πολλαπλάσιες πωλήσεις απο τα Lumia. Δεν το αμφισβήτησα ποτέ αυτό. Άσχετα άμα έχουνε χαθεί καμιά 500αριά μάτια απο εκρήξεις κινητών τηλεφώνων.

Περιμένω πάντως να κυκλοφορήσει και στην Κίνα το πρώτο Windows τηλέφωνο, ωστέ να παιχτεί ποδόσφαιρο επί ίσοις όροις.

Takis

Παιδια ο κοσμος μιλησε, μη στεναχωριεστε αδικα,τι να κανουμε δεν αρεσουν τα wp γι αυτο και εχουν πατωσει,τωρα τα wp fanboys βρηκαν καινουρια δικαιολογια οτι ειναι τοσο καλα λενε που αντεχουν στο χρονο και δεν χρειαζεται αγορα καινουριας συσκευης,πραγματικα ειναι αστειο…. Αυτοι που αγοραζουν iphone η android καθε χρονο η καθε δυο χρονια δεν το κανουν γιατι εχουν καποιο προβλημα με τη συσκευη τους απλα το κινητο ειναι ενα καταναλωτικο προιον και ως τετοιο το αγοραζουν,αν τα wp αρεσαν θα τα αγοραζαν και αυτα, επειδη ομως δεν αρεσουν δεν τα παιρνει σχεδον κανενας,αυτη ειναι η πραγματικοτητα, ολα τα αλλα ειναι φαντασιωσεις των wp fanboys ,ενος ποσοστου δηλαδη καπου 2% με το ζορι που κανουν πως δεν καταλαβαινουν για ποιο λογο δεν τους ακολουθει το υπολοιπο 98%,παιδια δεν ειναι στραβος ο γιαλος εσεις στραβα αρμενιζετε!

Chris

Εγώ πάντως έχω για δεύτερο ένα lumia 610. Σκυλιιιιι ακόμα και τώρα! Για πρώτο δεν σου λέω. Τείνω προς Μενεγακη μεριά..χεχεχε

ΚΚ

Η MS συνεχίζει να πουλάει λιγότερο γιατι δεν ανταποκρίνεται σε οτι ζητάνε οι χρήστες τοσο απλά. Τα τηλεφωνα της ειναι τίμια για αυτο που προσφέρουν, αλλα εξακολουθούν να ειναι αντίγραφα του εαυτού τους. Τα ακριβα της ειναι αρκετα άσχημα με κακής ποιότητας υλικα αν και σε δυνατότητες ειναι αρκετα δυνατά. Για πολλους που διαθέτουν 200-300 πρακτικά τα androind εχουν κυριαρχήσει με σαφώς υψηλής ποιότητας συσκευές με ντιζαιν, καλη κάμερα και ισχυρές δυνατότητες. Αν πας και σε υψηλότερα χρηματα σαφώς η διαφορά μεγαλώνει και μπαίνει και η Apple κτλ. Επισης, απο λογισμικό WP ολα τα προγράμματα όπως word, excel, power point, lens office κτλ υπαρχουν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα λογισμικού δωρεαν. Τέλος, προσωπικά εχω ενα Sony Z το οποίο το εχω πάνω απο 2 χρονια δεν αντιμετωπίζω κανέναν προβλημα και ουτε σκέφτομαι να το αλλάξω, ενω το ειχα πάρει 300 ευρώ ..κατι παρόμοιο δεν μπορεις να βρεις σε MS. Επισης, ξερω και αλλους που εχουν τηλεφωνα Sony, Samsung τουλάχιστον 3-4 χρονια χωρις να αντιμετωπίζουν προβλήματα και μάλιστα πιο φτηνά μοντέλα. Οποτε αν η MS σοβαρευτεί και βάλει και αλλες εταιριες να παράγουν τηλεφωνα πιο συστηματικά και πιο premium με WP ….θα παει καλυτερα και θα δημιουργήσει έναν ακομα δυνατό πόλο …αυξάνοντας τον… Συνέχεια »

dimitris

τι εχω διαβασει εδω μεσα δεν περιγραφεται…πολυ android fans κουλαρετε λιγο που μου μαθατε την καθε εφαρμογη στο wp και δεν υπαρχει αλου!! το τελευταιο που διαβασα απο τον takis λεει οτι ειναι καταναλωτικο προιον ε βεβαια οι ασχετοι και τα πιτσιρικια οτι τουσ πλασαρουν οι διαφημησεις και οι εταιριες θα παρουν λογικο τοτε το iphone να ειναι πρωτο…λοιπον ειχα android τωρα εχω το lumia 730 και android tablet(lg απτισ καλυτερες εταιριες σε android tablet κατεμε παντα..)λοιπον ΝΑΙ τα wp εχουν ελλειψεις ΟΜΩΣ πολλες εφαρμογες υπαρχουν με αλλες ονομασιες ψαξτε πριν σχολιασετε..πχ δεν εχει ινστα εχει 6tag τρομερη διαφορα γιαννης γιαννακης..επισης ΕΚΤΟς αποτο να ειναι ο cpu 212 και ram 512 ναι ειναι πολυ παλια τεχνολογια σε οποιοδηποτε κινητο..μη μου λετε ομως οτι ο 400 δεν τραβαει με 1 γιγα ram στα wp EINAI ΑΛΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ!!στο ανδροιδ θελει 2-3 γιγα εδω οχιι chipset 615 -820 εδω με εναν 400 -412 εισαι μια χαρα!!!!!!βελτιωσεις χρειαζεται συμφωνω αλλα μην το ισοπεδωνετε!!τα wp ειδικα κατω απο 200 ευρω δεν εχει ανταγωνισμο ΤΕΛΟΣ.

Nickolas

Κατα τη γνώμη μου η Microsoft έκανε λάθος που δεν έδωσε περισσότερο προσοχή στις συσκευές της φέτος, μπορεί τα 950 και 950XL να είναι καλά κινητά, ένας όμορφος σχεδιασμός όμως ανεβάζει ακόμη περισσότερο μια συσκευή. Όπως επίσης και ιδιαίτερες συσκευές όπως το 1020 που πολλοί περίμεναν τον αντικαταστάτη του.

Στη μεσαία κατηγορία δεν έβγαλε τίποτα και στη χαμηλή κατηγορία επίσης πολύ “χλιαρές” συσκευές, 550 και το 650 που αν και πολύ όμορφο, του έβαλαν έναν επεξεργαστή ίδιας ισχύως περίπου με του 640 αλλά με πολύ υψηλότερη τιμή. Πραγματικά κρίμα γιατί με ένα καλό επεξεργαστή και υποστήριξη continuum το κινητό θα πήγαινε καλά.

Ίσως να το έκανε γιατί θέλει να δώσει χώρο στους άλλους κατασκευαστές, ίσως γιατί θέλει να βγάλει κάποια πολύ ιδιαίτερη συσκευή όταν θα έχει αναπτύξει ακόμη περισσότερο το λειτουργικό, ίσως γιατί έχανε χρήματα στη συγκεκριμμένη κατηγορία, μπορεί και όλα τα παραπάνω μαζί.

Προσωπικά αν και φέτος πήγα σε android συσκευή λόγω χρημάτων και design, μου αρέσει πολύ το λειτουργικό και πιστεύω οτι έχει μέλλον, καθώς στην ουσία μιλάμε για το Windows 10, αναβαθμίσεις δέχεται σε πολύ συχνή βάση και οι universal εφαρμογές αυξάνονται συνεχώς.
Αν βγάλει κάποια συσκευή που να μου αρέσει πραγματικά, άνετα θα επιστρέψω.

Ανακιν

Ξυπνησατε οι κοιμξσμενοι των wp οι ονειρεύεται πάλι; ότι να ναι λέτε μου φαίνεται

Ιωάννης jb

@Ανακιν.. Μίλα καλύτερα!! μαθε τρόπους και μετά έλα να σχολιάσεις.. @Νικος31.. Βλέπεις απαντάω σε αυτά που λες… εσυ δεν απαντάς πουθενά και για να μη νομίζεις οτι εχεις και δίκιο έλα να συγκρίνουμε τη κάμερα του κινητού σου με το δικό μου να δεις πόσο μπροστά είμαι… dslr δε μπορώ να κουβαλάω παντού και πάντα!!!! ενώ το κινητό μπορώ και θέλω να βγάζει αξιοπρεπείς photo… Πάντως όλο αυτό που λες για κάμερα είναι άσχετο για άλλη μια φορά… εγώ δε μίλησα για κάτι τέτοιο, δεν έθιξα τον τομέα κάμερα γιατί εντάξει οι διαφορές δεν είναι τεράστιες… Δευτερον δεν έχεις καταλάβει ακόμη βασικά πράγματα για το πως λειτουργούν τα smartphones!!!! Μας λες οτι με 1γιγα ραμ μπορείς να τρέξεις το 100% των εφαρμογών!!!! Ελα όμως που τις εφαρμογές δεν τις τρέχει η ραμ!! Λες κοτσάνες αγόρι μου!!!! Η ram είναι για άλλα πράγματα!!!! Τις εφαρμογές τις τρέχουν cpu-gpu οι οποίες (παίζει να είναι και η 100η φορά που το λέω) είναι για γέλια και για κλάματα στα περισσότερα lumia!!!! Εχεις 3,6 ελευθερο χώρο στην rom?? Αυτό γιατι το λες?? Μήπως για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι?? Θεωρείς πολλά τα 3,6gb???? ΕΛΕΟΣ Εχω πει πουθενά παραπάνω οτι είμαι power user???? Α… Συνέχεια »

βασιλης

@ιωαννης δεν υφιστατε fullhd αναλυση σε κινητο τηλεφωνο. ολα ειναι θεμα μαρκετινγκ και εντυπωσιασμου. ειναι πολυ λιγες η ιντσες για να καταλαβει το ανθρωπινο ματι διαφορα. η αναλυση χρειαζεται απο πολλες ιντσες και πανω. αν δεν το βλεπεις μονος σου διαβασε τουλαχιστον καμια επισημη επιστημονικη ερευνα γιατι με αυτα που λες θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε. ακου fullhd στις 6 ιντσες.

Ιωάννης jb

@βασιλης.. Στις 5,2 ίντσες έχει διαφορά η απλή hd με την fhd… το μαθημένο μάτι την βλέπει

Νικος 31

Δεν υπαρχουνε ρε Γιαννη αυτες οι αναλυσεις σε κινητα τηλεφωνα. Ονομαστικα καθαρα ειναι. Χρωμα και ποιοτητα οθονης βλεπεις και οχι FHD. Ουτε στις 32 δεν βλεπεις διαφορα HD – FHD. Διαφορα σε αυτες τις οθονες μονο στα εικονιδια θα δεις. Ακουω και κατι 4Κ τωρα απο διαφορους γραφικους και με πιανουνε τα γελια.

Σαν τους αλλους τους γραφικους που σκανε 100 ευρω για καλωδιο HDMI και δεν εχει την παραμικρη διαφορα απο ενα καλωδιο των 2 ευρω, καθως μιλαμε για ψηφιακη μεταδοση σηματος. Αλλη τρελα που πουλανε οι πολυεθνικες και κοροιδευουνε τον κοσμο. Ειπαμε, καταναλωτισμος, τι περιμενεις;

Για την μνημη ειπαμε, τα WP εν αντιθεση με την απατεωνια το Android σου δινει την δυνατοτητα αποθηκευσης παιχνιδιων και εφαρμογων στην καρτα SD. Το Android αυτο δεν το κανει.

Η μνημη Ram επισης, ειναι αυτη που επεξεργαζεται τα ανοιχτα προσωρινα δεδομενα και παιζει τεραστιο ρολο στην λειτουργια καθε εφαρμογης. Οι εφαρμογες τρεχουνε με ολους τους επεξεργαστες, οχι ομως με ολες τις μνημες.

Νικος 31

Κραταει προσωρινα ανοιχτα τα δεδομενα ηθελα να πω, οχι επεξεργαζεται.

Ιωάννης jb

Αυτά να τα πείτε και να τα ακούσουν λίγο κανα 2-3 άτομα εδω μέσα…. που μου θέλουν ντε και καλά 2k ανάλυση στις 5,1 ίντσες!!!! Και ακουν για fhd και νομίζουν οτι θα έχει πρόβλημα η οθόνη… Εγώ μαζί σας είμαι ακόμα και η fhd είναι υπερβολή παραπάνω είναι υπερβολή τις υπερβολής!!!! Αλλα η τεχνολογία ποτέ δε θα σταματήσει, είναι όπως τις οθόνες παλιά που είχαν την απόκριση και έλεγε ο άλλος 5ms και αμέσως του την εβγαινε ο απο δίπλα με την 2ms… Ακόμα εξελίσονται και έχουμε φτάσει σε σημείο που η απόκριση μιας οθόνης είναι σε τρελά επίπεδα τα οποία ο ανθρωπος δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταλάβει…. Το ίδιο γίνεται και το τελευταίο διάστημα με τα hz στις οθόνες βλέπεις κάτι εξωπραγματικά νούμερα 1400 hz και απορείς… Αλλά έτσι είναι η τεχνολογία παρτε το χαμπάρι και μη μου λέτε οτι μια οθόνη με 280ppi δεν έχει διαφορά απο μια που έχει 420ppi… Είμαστε ακόμα στο σημείο που υπάρχει διαφορα αν και με δυσκολία φαίνεται-γίνεται ορατή απο το ανθρώπινο μάτι!!!!!! Βέβαια πολλές εταιρίες έχουν ξεφύγει και πλέον έχουν περάσει στο τελικό στάδιο τις εξέλιξης εκει όπου το μάτι θα είναι αδύνατο να καταλάβει διαφορά… Το εχουν κάνει ήδη… Συνέχεια »

Νικος 31

Αναλογως τις ιντζες, μεχρι 32 εισαι στο HD ουσιαστικα, στις 32-42 και βαλε εισαι σε FullHD και η 4K πιστευω θα παιξει μπαλα απο 42 με αποκορυφωμα τις 60. Αν και εχω πει την αποψη μου, οι υψηλες αναλυσεις στο μελλον περισσοτερο θα βοηθησουνε τις 100-300 ιντζες του προτζεκτορα παρα το γυαλι. Το γυαλι πιστευω εφτασε στο αποκορυφωμα της εξελιξης του.

nikolasV

https://newsroom.fb.com/news/2016/04/introducing-facebook-messenger-and-instagram-windows-apps/

Fcebook, Messenger και Instagram βγήκαν Επίσημα σήμερα για τα Windows 10 !!!!! ;-))) κράξτε όσο θέλετε μερικοί……..

*Χτες το Taxibeat λάνσαρε την εφαμρογή της για Windows 10 ως Universal έκδοση.

Τα καλύτερα έρχονται……….

Ιωάννης jb

@nikolasV.. Μάλλον ο κόσμος βαρέθηκε να περιμένει αυτά τα καλύτερα και στράφηκε αλλού..
χαχαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.