Τι ξεχώρισα από την φετινή έκθεση MWC 2013

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και σε λιγότερο από 4 ώρες πετάμε από Βερκελώνη πίσω στην Αθήνα έχοντας οργώσει για ακόμα μια χρονιά τους διαδρόμους την έκθεσης Mobile World Congress (MWC). Συναντηθήκαμε με τους αρχισχεδιαστές, τους product managers και του αρχιμηχανικούς των εταιρειών. Συζητήσαμε με συναδέλφους από ολόκληρο τον κόσμο και ανταλλάξαμε απόψεις αφουγκραζόμενοι το μέλλον.

Γιατί άλλο είναι να τρέχεις και βίσκεσαι παντού και άλλο να κάθεσε στο καναπέ σου με το laptop στα πόδια και να “καλύπτεις” μεγάλες εκθέσεις και event τεχνολογίας.

MWC 2013, Τι ξεχώρισα από την φετινή έκθεση MWC 2013

Από τη φετινή – φτωχή σε ανακοινώσεις συσκευών – έκθεση MWC θα είμαι αυστηρός και θα ξεχωρίσω 4 μόνο συσκευές:

• Από το tablet Sony Xperia Tablet Z θα μου μείνει η καταπληκτική του οθόνη με τα πλούσια χρώματα και το υψηλό κοντράστ. Δεν θα δυσκολευτώ να δηλώσω ότι από εδώ και πέρα ξεκινάει η εξέλιξη των Android tablets.

• Από το LG Optimus F7 θα ξεχωρίσω τον λιτό του σχεδιασμό τα ισσοροπημένα τεχνικά του χαρακτηριστικά και το γεγονός ότι αναμένεται να είναι από τα πρώτα “προσιτά” 4G/ LTE smartphones.

• Από το smartphone Nokia Lumia 720 θα έχω να θυμάμαι την πολύ καλή οθόνη του 4.3 ιντσών τεχνολογίας LCD και τον σχεδιασμό του που μου έφερε στο μυαλό αναμνήσεις Lumia 800. Να μην ξεχάσω και την τιμή του, 249 ευρώ χωρίς τους φόρους.

• Από το υβριδικό πακέτο tablet-smartphone ASUS Padfone Infinity θα ξεχωρίσω μόνο το smartphone με την οθόνη 5 ιντσών FHD 1920×1080 pixels, την μεταλική κατασκευή και τον λεπτό σχεδιασμό.

Θα μπορούσα να μιλήσω για το Lenovo K900, το Huawei Acscend P2 και το ZTE Grand S όμως δεν θα το κάνω. Τα παραπάνω 4 εργαλεία είναι αυτά που πραγματικά ξεχώρισα τις 3 ημέρες που βρέθηκα στην έκθεση MWC 2013.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος

Πολύ σωστά όσα αναφέρονται στο άρθρο. Προσωπικά, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η απουσία της samsung, σε μια προσπάθεια της εταιρίας να αποστασιοποιηθεί και να διαχωρίσει τη θέση της από τις υπόλοιπες εταιρίες και να προβάλει ένα διαφορετικό προφίλ. Γι’ αυτό και η εκδήλωση της ανησυχίας στελέχους της google για την όλο και μεγαλύτερη εδραίωση της sammy στο μερίδιο αγοράς των android συσκευών. Κι όλο αυτό το αρνητικό κλίμα έφερε στην επιφάνεια τα νέα λειτουργικά, που τα βρίσκω πολύ συμπαθητικά.

Didinos

Το htcONE?

Κυριακος

Συμφωνώ με το Θάνο.
ίσως λοιπόν να ήρθε η ώρα της αλλαγής (παραξηγήσιμο).

η LG, αν και πολλοί την αποφεύγουν λόγω έλλειψης αναβαθμίσεων, μου αρέσει λόγω ποιότητας κατασκευής αλλά και αισθητικής.
έχω αγοράσει κινητό της, και το άλλαξα γιατί βαρέθηκα (μετά από σχεδόν 2 χρόνια), όχι γιατί χάλασε. και μέχρι τέλους η συσκευή ήταν σαν καινούρια. το ίδιο και συγγενικό μου πρόσωπο.

όχι ότι έχω παράπονο από το τωρινό μου Galaxy S, αλλά δεν υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο.

ερώτηση προς τον Κώστα: έχουμε εικόνα για τό πότε θα έρθει το LG F7 στην Ελλάδα και μία εκτίμηση του πόσου θα κοστίζει.
ευχαριστώ πολυ

stelios voudouris

Για μενα η εκπληξη ηταν η alcatel με το idol x

Mandoctor

@Didinos Το HTC One έχω την εντύπωση παρουσιάστηκε πιο πρίν, απλά εμφανίστηκε και στην MWC. Και γω αυτό θα ξεχώριζα πάντως, μαζί με την Alcatel που έκανε ωραίο comeback!

Jacob

Αχ xperia Z!! Αχ!!!

Ακης

+1000000 στο Ζ!

dimitris

Ρε παιδια πως κανετε ετσι για το z? Η sony εχει βγαλει πολυ ομορφοτερα τηλεφωνα απο το z..ενα τετραγωνο τηλεφωνο τυπου nexus 4 ειναι με ενα χοντροειδες κουμπι στα πλαγια για το κλεισιμο της οθονης..τοσος ντορος ειδικα αν το συγκρινεις με arc με την καμπυλη,xperia s με τον φωτισμο και xperia t με την καμπυλη επισης ειναι η μερα με τη νυχτα..

didinos

mea culpa…to HTC ONe παρουσιάστηκε στο Λονδίνο…Sorry

nick

Πολύ καλό το lumia 720 πιστεύω θα τα πάει καλά στις πωλήσεις αν η τιμή του είναι στα 250 ευρώ…Γνωρίζετε τιμή για το f7 ή το f5 ?

Στέλιος Γκαβάκης

Μπράβο Κώστα! Αυτό είναι δημοσιογραφία. Υποκλίνομαι.

Δημήτρης

Δωράκια απο Βαρκελώνη μας εφερες;:-)

antonis

μεταξυ μας τιποτα το φοβερο.. λιγο το ταμπλετ της sony αξιζε και το htc one.. κατα τα αλλα οκ καποιες νεες συσκευες ομοιες με αυτες που ηδη κυκλοφορουν χωρις κατι το συνταρακτικα διαφορετικο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

παιδια διαβασα οτι το 720 θα βρει τον μαρτιο στην κινα. ποσο λετε να κανει να ερθει ελλαδα?

Panos7GR

Μετά από τόσες μέρες κάνω το πρώτο σχόλιό μου. Παρακολουθούσα όλα τα βίντεο και περίμενα ένα τέτοιο άρθρο να πω την γνώμη μου και την εικόνα που έλαβα από την έκθεση. Και πριν πω την άποψή μου θα ήθελα να πω το εξής: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΏΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ!! Μας απεδειξες πόσο επαγγελματίας είσαι και το γιατί διαβάζουμε τόσα χρόνια το Techblog. Συνέχισε έτσι κι ακόμα καλύτερα (αν γίνεται)! 😉 Τώρα στο “ζουμί”. Η έκθεση μου φάνηκε φτωχή σε σχέση με άλλες. Δεν είδαμε πολλές καινούριες συσκευές και περισσότερο μπάλα έπαιξαν οι Κινέζοι. Τουλάχιστον αυτό αποκόμισα. Αυτό το λέω γιατί από τους Κινέζους είδα καινούριες συσκευές (εκτός και αν δεν ήμουν ενημερωμένος σχετικά με αυτές τις εταιρίες). Αν το κοιτάξουμε ειδικά. Κι εγώ αυτές τις συσκευές έχω ξεχωρίσει… Το Tablet Z μου αρέσε πάρα πολύ και φυσικά το Padfone!!! Μάλιστα αν είχα την οικονομική άνεση σίγουρα θα έπαιρνα το “πακετάκι” Padfone. Το θεωρώ εξαιρετικό concept και το smartphone είναι κουκλί! Κρίμα όμως που δεν κοίταξε να φτιάξει την εμφάνιση του “tablet” και να μην φαίνονται ότι είναι δύο ξεχωριστές συσκευές. Επίσης θα έβαζα στην “λίστα” το K900 της Levono, είναι προσεγμένη… Συνέχεια »

Αντρέας

ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Techblog TechblogTV

Τα πιο δημοφιλή YouTube βίντεο του Techblog για το 2020

‘Hρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τα αγαπημένα σας, τα 10 κορυφαία βίντεο του Techblog που είδατε περισσότερο στο κανάλι μας στο YouTube.

Reviews featuredtv MWC 2019

MWC 2019: Η ομάδα του Techblog πάει Βαρκελώνη

Η έκθεση MWC 2019 στη Βαρκελώνη θα διεξαχθεί 25-28 Φεβρουαρίου και αναμένεται να υποδεχθεί περισσότερους από 100.000 επισκέπτες. Η ομάδα του Techblog θα βρίσκεται εκεί για ακόμα μια χρονιά με πλήρη εξοπλισμό και πολύ διάθεση για να καλύψει τα πάντα από την έκθεση! Η τεχνολογία μας ενώνει!

Reviews Android Smartphones featuredtv Hands-on

Honor View 20 ελληνικό hands-on video review

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το νέο Honor View 20 που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο Φεβρουάριο με τιμή 669 ευρώ για την έκδοση 6GB/128GB και τιμή 759 ευρώ για την έκδοση 8GB/256GB.

Reviews Android Android Smartphones featuredtv

Xiaomi Mi Mix 3 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Xiaomi Mi Mix 3 με οθόνη αφής 6.39 ιντσών τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση Full-HD+ (2340×1080 pixel), επεξεργαστή Snapdragon 845, μνήμη RAM 6GB και ιδιαίτερο slide μηχανισμό που αποκαλύπτει την dual selfie camera.