Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

Σήμερα ξεκινάει την καριέρα του στην ελληνική αγορά το πρώτο μοντέλο Samsung ATIV Smart PC με λειτουργικό σύστημα Windows 8. Το μοντέλο που θα βρείτε στα καταστήματα σήμερα με τιμή 799 ευρώ έχει επεξεργαστή Intel Atom Ζ2760 1.8GHz, μνήμη RAM 2GB και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 8 32-bit. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και το πληκτρολόγιο αλλά μέχρι το τέλος του έτους. Από το 2013 υπολογίστε ακόμα 100 ευρώ για το πληκτρολόγιο.

Το πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να κυκλοφορήσουν και τα πιο ισχυρά μοντέλα με επεξεργαστές Intel Core i3 και Core i5, με την τιμή του ακριβότερου μοντέλου με 4GB μνήμη RAM να αναμένεται να αγγίξει τα 1700 ευρώ.

Samsung ATIV Smart PC
Intel Atom Z2760 1.8GHz
2GB RAM
Οθόνη 11.6″ 1366×768 pixels
Ενσωματωμένη μνήμη 64GB SSD
Bluetooth, Wi-Fi, micro SD, USB (USB-to-Ethernet)
Βάρος 750 γρ. (χωρίς το πληκτρολόγιο)

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

, Samsung ATIV Smart PC video και φωτογραφίες hands-on

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teodore88

Οσον αφορα το ταμπλετ.. Αδιαφορο! Εφοσον υπαρχει το Surface RT και το Surface Pro..

…μια ασχετη ερωτηση, ποιο ρολοι ειναι αυτο που φορας στο βιντεο?!?

tasouliκ

Καποτε εβρισκα τα ταμπλετ πραγματικα ανουσια… Αν ειχες χρηματα επαιρνες ενα για να βλεπεις καμια ταινια στα ταξιδια για να διαβαζεις κανενα βιβλιο (αν και ειναι κουραστικο στο ταμπλετ) και τελος παντων να κανεις πραγματα για να περναει η ωρα σου, τιποτα παραπανω. Τωρα ηρθαν τα ταμπλετ με Windows 8, πραγματικα μια καινοτομια, τερμα πια τα λαπτοπ κατ τα ultrabook (εκτος φυσικα αν καποιος θελει να τα εχει και για gaming). Τελος παντων για να μην πολυλογω θελω να καταληξω ποιος ανθρωπος δηλαδη θα κατσει να δωσει 1700 ευρω για να παρει αυτο το ταμπλετ, ειναι τραγικο, πραγματικα εφτιαξαν κατι τρομερο το οποιο δεν μπορει να αγορασει ο κοσμος.

TechParadise

Καλο εναι το tablet αλλα αν καποιος σκοπευει να δοσει 1700 ευρω για το ακριβοτερο του μοντολο θα μπορουσα με αυτα τα λεφτα νααγορασει κατι εξισου καλυτερο.. Για παραδειγμα το νεο macbook pro with retina display κ.τ.λ

Ben

@cVlachakis
Ρώτησες μήπως αν η Samsung Hellas έχει σκοπό να φέρει κανένα Chromebook προς Ελλάδα μεριά? [σόρρυ για το off-topic]

antonis

πολυ ωραιο.. αλλα 1700??? οχι ρε παιδια

thanos

στο site πλαισιο στα 799 λεει:
Στη συσκευασία δεν περιλαμβάνεται το πληκτρολόγιο.

1700 το ακριβοτερο μοντελο ρε παιδια σας λεει..Αυτο 799 , δε διαβαζετε;αλλα τι να το κανεις με intel atom θα μου πεις; Γενικα ανουσιο μηχανημα (κατ’εμε).Με 800 ευρω φτιαχνω και γ@μω τα pc , απλα δε τιθεται μετρο συγκρισης,σιγουρα! Γενικα μου αρεσουν σαν κατασκευες απλα τις θεωρω χωρις μελλον ορισμενες! Μια ειναι κ αυτη 😉

Nick Sfac

Θα περιμένω το Surface που σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει 799 ευρό… Το έχει παρακάνει η SAMSUNG νομίζω με τις τιμές!

Ηλίας

Στην Αμερική έχει 750$ το συγκεκριμένο και 650$ χωρίς το πληκτρολόγιο… Διάβασα ότι το πληκτρολόγιο έχει κάπιο θέμα και αποσυνδέεται μόνο του. Είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση και έχει και το πολύ βολικό στη συγγραφή πενάκι! Πάντως εγώ θέλω να δω και το Acer w700…

Teo

απλά εξωφρενικό και παράλογο…..τι μας θεωρούν χαζός,απορώ ποιος θα αγοράσει έναν i5 και μια 4gb ram 1700 ευρώ….είναι σαν να σου πουλάει κάποιος νερό για πετρέλαιο…..μετά από αυτές τις τιμές βρήκα ακόμα έναν λόγο για να μην πάρω ποτε tablet!

Κωνσταντίνος

Τώρα την έχουν δει όλες οι εταιρίες σαν την Apple και ψωνίζονται. Δεν λέω πολύ καλή συσκευή αλλά δεν μπορούν να την πουλήσουν τουλάχιστον 450-500€; Το ξέρω ακόμα και αυτή η τιμή δεν είναι λογική αλλά…

Nickolas

Για ένα ταμπλετ που οι πιο βαριές εφαρμογές που θα τρέχει θα είναι ο explorer και τα office άντε και κανα παιχνιδάκι της κακιάς ώρας στυλ θυμωμένα πουλάκια είναι πολλα τα χρήματα που ζητάνε. Δε βλέπω το λόγο να μην προτιμήσει κάποιος ένα android ταμπλετ ή και ένα iPad με λιγότερα χρήματα.

antonis

Παιδιά το surface τρέχει windows rt ενώ αυτό windows 8 32 bit. Μην μπερδεύεστε. Αυτό είναι ένα κανονικό pc με οθόνη αφής και αποσπομενο πληκτρολόγιο. Μπορεί να τρέχει οποιαδήποτε εφαρμογή τρέχει και ένα laptop.

Οκ δεν θα έδινα ποτέ 1700 για ένα υπολογιστή αλλά αυτό κάνει 700 και όχι 1700.

Φαρδέλλας Διογένης

Παιδιά, κατοικώ στην Γερμανία και το έχω ήδη δει το μηχάνημα. Έχω ήδη ένα Asus TF300 tablet. Αυτό είναι κάτι άλλο. Είναι PC με δυνατότητες tablet. Όπως είπε και κάποιος άλλος, μας έχουν μπερδέψει με τις πολλές επιλογές, αλλά αυτό τελικά είναι καλό. Άλλη αγορά τα tablet, άλλη αυτά, και φυσικά οι 2 αγορές έχουν και τομή.
Πάντως, πάω κάθε 2 μέρες στο MediaMarkt στη Γερμανία, και δεν θα πιστέψετε τις τιμές. 15% τουλάχιστον φθηνότερα σε σχεδόν όλα τα είδη, και ΟΛΑ τα νέα προϊόντα άμεσα μετά την παγκόσμια παρουσίασή τους.
Χαιρετίσματα από την Heilbronn!

Nick Sfac

Ρε παιδιά… δεν το βρίσκω στο site του ΠΛΑΙΣΙΟ… Στείλτε κανένα link!

Panos7GR

Συγγνώμη ρε παιδιά θεωρείται τα 799€ υπερβολικά, όταν κυκλοφορούν στην αγορά gadgetάκια τύπου iPad 4 με παραπλήσια τιμή;;; Δεν λέω ότι είναι και λίγα λεφτά, ειδικά όταν πρόκειται για ένα Netbook (ουσιαστικά) όπως το ATIV Smart PC, όμως είναι απείρως πιο σωστή η τιμή του σε σχέση με τις τιμές που έχουν ορισμένα Android tablets και iPads!! Μην ξεχνάτε πως τρέχει το ΚΑΝΟΝΙΚΟ Windows 8 32-bit, άρα είναι ένα Netbook (από άποψη δυνατοτήτων του Intel Atom, το λέω Netbook) με τη δυνατότητα να γίνεται tablet. Που με απλά λόγια σημαίνει πως επειδή φοράει το κανονικό Windows 8, μπορεί να τρέξει οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να τρέξει ένας σταθερός! (Βέβαια ξεχάστε τις βαριές εφαρμογές…)

Εγώ ανυπομονώ να δω τα μελλοντικά Windows 8 tablets που θα φοράνε πιο δυνατούς επεξεργαστές. Κι απ ότι μας λέει στο άρθρο του ο Κώστας δεν θα αργήσει η Samsung να βγάλει μοντέλα με i3 και i5 επεξεργαστές… Τότε θα δούμε ποσά σύκα βάζει ο σάκος! Αν καταφέρουν και δώσουν πραγματική εμπειρία ενός laptop (και έρθουν με καλή τιμολόγηση, οχι 1700€!) τότε η Microsoft έχει κερδίσει το παιχνίδι!

Nick Sfac

Αν δεν είχα υπολογιστή θα το έπαιρνα αλλά προς το παρόν ψάχνω για τάμπλετ!

halk

@cVlachakis
“Τρέχει promotion από τη Samsung μέχρι το τέλος του έτους με το πληκτρολόγιο να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή των 799 ευρώ. Πες τους ότι το διάβασες στο Techblog”

Η πραγματικοτητα διαφερει στο Ελλαδισταν, και εχει ως εξης:
Το παρελαβα απο Πλαισιο Λαρισας μολις εμφανιστηκε πριν απο 11 ημερες. Ηταν η εκδοση χωρις πληκτρολογιο (ανοιχτη συσκευασια, εν γνωση μου) λογω ενθουσιασμου.
Φυσικα το αγορασα για το δυτό form factor του, διαφορετικα θα εμενα με το “παλιο, καλο ipad3”.
Αλλα, οχι μονο promo δεν τρεχει το Πλαισιο, η Samsung Hellas δεν εχει ιδεα για το dock (μετα απο αρκετη ωρα καταλαβε για τι ακριβως μιλαω) και εν τελει μου εδωσε ενα part nr και με συμβουλεψε να παρακολουθω την αγορα μηπως και εμφανιστει, αλλα χωρις να ξερει αν θα το εισαγουν!!! Ηθελα να ρωτησω και για VGA adaptor, αλλα λυπηθηκα το χρονο μου.
Πισω στην “αγορα” λοιπον, και οριστε η φανταστικη απαντηση απο το πλαισιο:
ΑΝ το φερει η Samsung, θα το εχω ΣΙΓΟΥΡΑ, αλλα μεταξυ μας, δες καλυτερα στο eBay. Και μαμω…
Συμπερασμα, για ποιο promo μιλαμε? Ουτε καν ξερουν ΑΝ και ΠΟΤΕ.
Λυπαμαι αν σας κουρασα, αλλα νιωθω πολυ ΚΩΤΣΟΣ.

Στέφανος

Για τι καμερες μιλαμε?

Χρήστος

και απο εχθές είμαι ενας χαρούμενος χρήστης του Ativ, πραγματικά δεν μετανιώνω για τα 799€ που έδωσα στο πλαίσιο, κάνει τα πάντα απο όλα όσα θέλω εγώ, και κυρίως, τρέχει και όλα τα προγράμματα που χρειάζομαι όπως είανι το lightroom. το μόνο μείον του για μένα είναι οτι έχει μόνο μια θύρα USB και δέχεται μόνο microSD μνήμες. ελπίζω όταν έρθει το πληκτρολόγιο ΔΩΡΕΑΝ απο την Samsung θα έχει πάνω κάποια έξτρα θύρα, απο ότι έχω διαβάσει, δεν θα είναι αυτό που πρωτοπουλήθικε με το τάμπλετ!

Χρήστος

@8ΜP είναι η πίσω και μπορεί να βγάλει 16:9 φωτό και 4:3,η μπροστινή είναι 2MP, βέβαια το θεωρώ λίίίίίίίγο υπερβολικό να πας να φωτογραφίζεις με tablet, είναι και άβολο και δεν μπορείς να το κρατήσεις και εντελώς σταθερό κυρίως οταν έχεις χαμηλό φωτισμό (υπάρχει και φλας πάνω, αλλα ποτέ δεν ήμουν fun του flash ακόμα και στην dslr μου)

Κώστας

Παιδιά βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Η έκδοση με τον i5 (Samsung ATIV Smart PC 700T η pro έκδοση δηλαδή) πουλιέται αυτή την στιγμή στο amazon (https://www.amazon.com/Samsung-ATIV-Smart-Pro-700T/dp/B0098O9TRO) περί τα 1200 δολλάρια. Τώρα η έκδοση που αναφέρεται με τα 1700ευρώ εγω δεν την έχω δεί πουθενά αλλα φαντάζομαι οτι θα περιέχει 3g και 256gb ssd, οπότε η normal έκδοση (φαντάζομαι εδώ θα μας έρθει γύρω στα 1000-1100 ευρώ) είναι λογικά τιμολογιμένη αν δουμε τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.