Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το tablet Samsung Galaxy Tab 10.1 με οθόνη αφής 10.1 ιντσών, διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 και λειτουργικό σύστημα Android 3.0 Honeycomb. Επιτέλους έχουμε ένα Android λειτουργικό που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες οθόνες και το Galaxy Tab 10.1 είναι ένας από τους πρώτους πρεσβευτές του. Δείτε το βίντεο.

To Samsung Galaxy Tab 10.1 θα έρθει Ελλάδα από τη Vodafone το επόμενο διάστημα. Δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία, μόνο την τιμή γνωρίζουμε, 799 ευρώ. Δείτε και το hands-on του Motorola Xoom, επίσης με Android 3.0 Honeycomb και NVIDIA Tegra 2. Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθώ στη σύγκριση των δύο μοντέλων.

Samsung Galaxy Tab 10.1
Λειτουργικό σύστημα: Android 3.0 Honeycomb
Επεξεργαστής: 1GHz NVIDIA Tegra 2
Μνήμη RAM: 1GB(?)
Οθόνη: 10.1 ιντσών, 1280×800 pixels, LCD
Κάμερα: 8 Megapixel, auto focus, LED flash, Full HD video
Δεύτερη κάμερα: 2 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 32GB
Κάρτα μνήμης: micro SD
Wi-Fi n, Α-GPS, Bluetooth, micro USB
Gyroscope, Accelerometer, Digital Compass, Proximity
Μπαταρία: 6860 mAh
Διαστάσεις: 246.2×170.4×10.9 χλστ.
Βάρος: 599 γρ.

, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση
, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση
, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση
, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση
, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση
, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση
, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση
, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση
, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση
, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση
, Samsung Galaxy Tab 10.1 βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zafiris

Όσο έχουν τόσο υψηλές τιμές οι ταμπλέτες δεν είναι λειτουργικές.Πρέπει να βρουν τρόπο να ρίξουν όσο μπορούν το κόστος και κατ’ επέκταση και τη λιανική τιμή πώλησης.Δεν γίνεται ένα tablet να κοστίζει όσο ένας αρκετά καλός desktop υπολογιστής..

teodore88

Ωωωχχ πολλες οι 10.1 ιντσες!! δεν φαινεται να βολευουν στο χερι.. νμζω πως το απλο galaxy tab στις 7 και με την νεα χαμηλοτερη τιμη, οταν κικλοφορισει το 10.1, θα ναι αρκετα δελεαστικη επιλογη!

Marios Basileiou

Μπραβο Κωστα ωραιο review.
To Ipad2 ειναι 601 γραμμαρια το Wifi only μοντελο και το αλλο 613 γραμμαρια.
Αντε να δουμε και το συγκριτικο τεστ.
Το μονο κακο που του βρηκα ειναι το καλωδιο αλλα apple style το οποιο θα επρεπε να ειναι micro-usb και αυτο που ειπες οτι η κατασκευη του ειναι πιο “φτηνιαρικη” απο το Xoom.

Aris

τελειο ειναι το ατιμο….
αυτο μαλιστα τα λεει ολα.

Κώστας

Απίστευτο πραγματικά!
Τέλειο review! πιστεύω “rollάρει” όπως λες και συ κώστα, καλύτερα από το Xoom.
Αλλά και να μου φάινεται, και τα δύο είναι απίστευτα!αλλά θα προτιμήσω Samsung

stelios gr

ειναι το καλυτερο tablet που εχω “δει” μεχρι τωρα……εαν επαιρνα καποιο, θα ηταν αυτο….αλλα γενικα οι τιμες τους θεωρω οτι ειναι πολυ υψηλες σε σχεση με τις ικανοτητες τους αλλα και την χρηση που προοριζονται….περι ορεξεως ομως ( και τσεπης ) ουδεις λογος….

Nikos

Τελικά όταν κυκλοφορήσει θα έχει ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο? Η’ θα περιμένουμε σαν το iphone ένα χρόνο με ανεπίσημη υποστήριξη? Τα 799 ευρω δεν ειναι τιμή “δοκιμαστικης έκδοσης”. Επίσης αναρωτιέμαι αν το μοντελο το 16 gb κοστίζει 799 ευρω, ποια θα είναι η τιμή του μοντέλου των 32gb? 899 ευρω? Η Samsung χαρακτήρισε το μοντέλο της “ελλιπές” όταν παρουσιαστηκε το ipad2, και πως θα προχωρούσε σε μείωση τιμής για να είναι ανταγωνιστικό. Φαινεται η Vodafone δεν εχει αναγκη ανταγωνιστικης πολιτικης…

Nektarios

Μιλαμε πολυ τουμπανο !!Με Tegra επεξεργαστη θα πεσει πιλυ Games !!Πραγματικα ειναι απιστευτο και καταπληκτικο …

LambrosN

Πραγματικα απιστευτο!!! Και το Honeycomb ολα τα λεφτα!! Πολυ futuristic!! Αλλα οχι και 800€ ρε παιδια την ωρα που το iPad 2 θα εχει μια μεση τιμη κοντα στα 600€. Δλδ να βλεπουμε και λιγο πιο μπροστα. Και το κακο ειναι οτι και το Xoom στα ιδια χρηματα θα κυμαινεται.Ελπιζω το 8,9 της Samsung να ειναι φθηνο μπας και παρουμε κατι!!

axel

είναι πολλά πολλά πολλά πολλά πολλά πολλά πολλά πολλά πολλλλλλλά τα λεφτά Κώστα…

xristos

οι τιμές είναι απαράδεχτες. παίρνω ενα desktop που έχει χίλιες φορές καλύτερα χαρακτηριστικα με αυτά τα λεφτά…και το honeycomb είναι λίγο περίπλοκο…και εγώ που είμαι κολλημένος στην τεχνολογία μου πήρε ώρες να ανακαλύψω πως δουλεύει. δηλαδή ο μέσος χρήστης ο οποίος δεν έχει ιδέα απο τεχνολογία πως θα το χειριστεί ? αυτό θα οδηγήσει τον κόσμο να αγοράζει το ipad επειδή είναι όλες οι λειτουργίες ξεκάθαρες και μόλις το πάρεις στα χέρια σου ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις και έχει και χαμηλή συγκριτικά τιμή, ολα αυτά σε αντίθεση με το honeycomb…παρόλο που είμαι υποστηρικτής του android πρέπει να παραδεχτώ οτι θα προτιμούσα ipad παρα xoom ή galaxy tab σε θέμα tablet.

rafaela

Το Samsung galaxy tab 10.1 ειναι πραγματικα ενα κορυφαίο τεχνολογικά tablet, με σαφως καλυτερο hardware από αυτό του ipad 2.
Κατά τη γνώμη μου υπερέχει και του Motorola xoom αφού διαθέτει καλύτερη κάμερα αλλά και ήχο stereo surround.
Θα μπορούσε να είναι η απόλυτη συσκευή tablet αν δεν είχε μια πολύ σημαντική κι αδικαιολόγητη έλλειψη, αυτή της MicroSD card.

Panos

υπήρξα μέχρι πρόσφατα θύμα του καταναλωτισμού ,, ότι καινούργιο κυκλοφορούσε το αγόραζα.
Συνειδητοποίησα όμως έστω και αργά πως είναι λάθος .Και να έχουμε την δυνατότητα δεν πρέπει να αγοράζουμε τα πάντα με μανία , πρέπει να χαιρόμαστε αυτό που αγοράζουμε να το χρησιμοποιούμε και μόνο όταν παρέλθει τόσο η τεχνολογία του που δεν θα μας είναι χρήσιμο, τότε και μόνο να περνάμε σε ένα νεότερο μοντέλο .
Κοίταξα το συρτάρι μου τις προάλλες και βρήκα τόσα… μηχανάκια που και σήμερα άνετα θα έκανα την δουλειά μου .
Εκτός των χρημάτων που ξόδεψα , δεν τα χάρηκα , δεν έδωσα τον χρόνο στον εαυτό μ ου να τα χαρεί διότι σύντομα τα αντικαθιστούσα με νέα .

Ας σκεφτούμε πως σε 9 μήνες από σήμερα θα μιλάμε για το νέο Ipad3. για smartphones με 3 πύρινους επεξεργαστές κλπ ,κλπ..

Αυτά..

dousis

πολυ σωστη η γνωμη σου @panos!
μια απτα ιδια κ εγω με εσενα!!!!!
Συμφωνω απόλυτα!
Αλλα τι να κανεις?
σημερα σου λενε για το Ipad οτι ειναι super duper και αυριο σαν να μην υπηρξε ποτε γινεται ενας χαμος με το ipad2 και παει λεγοντας !
Μας βλεπω πιο πολυ θεατες παρα αγοραστες πλεον, και θα αγοραζουμε κατι οταν μας ειναι πραγματικα απαραιτητο!

Λουφάκης Ιωάννης

Τελικα εχει micro SD η δεν εχει
Το Πλαισιο το φερνει 17/4/2011 με 589 Ευρω

Λουφάκης Ιωάννης

Το προβλημα που εχουν ολα τα Tablets της αγορας ειναι οτι το android 3.0 δεν υποστηριζει την Ελληνικη γλωσσα – εν αντιθεσει με τα Τουρκικα , Σλοβενικα και Αλβανικα…- ουτε σαν πληκτρολογια ουτε σαν DISPLAY MENU. Για αλλη μια φορα νοιωθουμε – αν δεν ειμαστε ηδη – τριτοκοσμικη χωρα. Το προβλημα υπoστηριξης Ελληνικης γλωσσας απο δικους μας δεν εχει ακομα αισιο τελος.

Chris

Όντως ρε παιδια, έχει τελικά θύρα για microSD ή τελος πάντων κάτι να επεκταθεί το internal storage?

ψαχνω σε διαφορα site και άλλου λέει οτι έχει ενώ αλλού λένε οτι δεν έχει.

:S

Moltress53

Παιδιά εγώ σκέφτομαι να αγοράσω το motorola xoom.Δεν χρειάζομαι 3g επειδή όπου πηγαίνω καθημερινά υπάρχει ίντερνετ γι’αυτό θα αγορασω την έκδοση μόνο με wi-fi από το fnac.com το οποίο το πουλάει 570 € 🙂

Pppetros

Πάρα πολυ όμορφη συσκευή, και με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά !
Δεν παύει όμως, να είναι ακριβή και βαριά!

Σάκης

Αυτό εδώ το ipad 2 το στέλνει 10 χρόνια πίσω!
μόνο samoled του λείπει!

Γούσιος Διονύσης

Εντύπωση μου έκαναν μερικά σημεία από την παρουσίαση του προϊόντος. Πρώτον όπως αναφέρθηκε και από τους προλαλήσαντες είναι η τιμή του -700 €- δεν είναι κάτι που το προσπερνά κανείς έτσι εύκολα. Δεύτερον, πρόσεξα ότι υπήρχε αντανάκλαση του φωτός από την οθόνη κάτι που το κάνει αν μη τι άλλο δύσχρηστο. Τρίτον, δεν μπορούσα να μη παρατηρήσω πως η συγκεκριμένη συσκευή, στη συγκεκριμένη της έκδοση, φαίνεται πως αγνοεί παντελώς την ύπαρξη της ελληνικής γλώσσας. Είτε πρόκειται για το λειτουργικό της σύστημα, μενού, διαταγές κτλ., είτε πρόκειται για απλές εφαρμογές όπως ας πούμε ένα εικονικό πληκτρολόγιο. Σε αυτή την υψηλή τιμή που διαθέτουν το προϊόν, νομίζω πως η υποστήριξη των ελληνικών δε θα ήτανε και καμιά παράλογη απαίτηση από τη πλευρά του καταναλωτή. Σας ευχαριστώ.

Theodore

Εγω ειδα αυτο το review εδω,https://www.youtube.com/watch?v=1Bv4JqcnIYc και παρατηρησα,οτι δεν ειναι ακριβως το ιδιο μ αυτο που βλεπω εδω.Στην εμφανιση εννοω.
Τι ακριβως συμβαινειι;

Panos

Γεια σας παιδιά, σας γραφω απο το 2012. Η τιμη ειναι τουλαχιστον στα 500 ευρω δηλαδη ιδια ή και χαμηλοτερη απο το ipad 2. Επισης απευθυνομενος στον Γούσιο Διονύση απο πανω, υπαρχει υποστηριξη ελληνικης γλωσσας ακομα και στο πληκτρολογιο. Υπαρχουν ακομα και καμποσες ελληνικες εφαρμογες στο Google Play.

Παναγιώτης

Εχει αναβαθμιστει ή θα αναβαθμιστει..???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.