Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Samsung Wave με το ολόφρεσκο λειτουργικό σύστημα Bada OS. Επεξεργαστής 1GHz, οθόνη 3,3 ιντσών Super AMOLED και σασί από αλουμίνιο δημιουργούν το πρώτο κύμα στον Ωκεανό του Bada. Μέσα από τρία χορταστικά βίντεο και πολλές φωτογραφίες, ανακαλύπτουμε τον εσωτερικό του κόσμο. Καλώς όρισες Bada OS.

Samsung Wave S8500
Λειτουργικό σύστημα: Bada OS
Επεξεργαστής: 1GHz ARM Cortex A8
Οθόνη: 3,3 ινστών, 480×800 pixels, Super AMOLED, capacitive, 16 εκ. χρώματα, multi-touch
Κάμερα: 5 Megapixel, με LED flash
Εγγραφή βίντεο: 720p
Δεύτερη κάμερα για βίντεο κλήσεις
Εσωτερική μνήμη: 2GB/ 8GB
Κάρτα μνήμης: microSD έως 32GB
Wi-Fi 802.11b/g/n, GPS, Bluetooth v3.0 with A2DP, microUSB
Υποδοχή ακουστικού 3,5mm, FM Radio
Διαστάσεις: 118×56×10.9 χλστ.
Μπαταρία: 1500 mAh

, Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

, Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

, Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

, Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

, Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

, Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

, Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

, Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

, Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

, Samsung Wave βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

77 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

χαλια το bada μου φαινεται…..ενας αχταρμας απο ολα τα υπολοιπα……

Dimitris

απογοητευση το κινητο…κ ειχα πεισει τον εαθτο μ να το αγορασω…

Nightmare

Καλά βίντεο…μπράβο Κώστα…..έπρεπε βέβαια να δείξεις και τις μαγκιές που κάνει στο βίντεο, δλδ που τα χωρίζει σε 16 ή 32 (ή 18 και 36 δεν θυμάμαι καλα) κομμάτια και πως δέχεται και υπότιτλους…κατα τα άλλα οκ….όσο για το AppStore…υπομονή…όλα αρχίζουν από το μηδέν…

Nightmare

Όσο για τα Bada…εμένα μου άρεσαν…ας μην ξεχνάμε ότι εῖναι και το πρώτο…μελλοντικά θα βελτιωθεί…πάντως μια χαρά μου φαίνεται και Androish στοιχεία και το TouchWiz που αγαπάω…και iPhonish μενου….εμένα δεν με πειράζει αν αντιγράφει…αυτό εῖναι θέμα τῶν εταιρειῶν…εμένα με νοιάζει να εῖναι εύχρηστο, γρήγορο και smooth….αντε και παιχνιδιάρικο για να μην βαριέμαι…για τις εφαρμογές κάτι θα γίνει….το νιώθω.. 😛

kostas

η σχεδιαση των samsung δεν μου αρεσει καθολου (εξαιρειται το galaxy s)
Δεν μου αρεσει καθολου το wave…

Petr@n

το bada μου φαίνεται σκέτη αντιγραφή του ios κυρίως αλλά και του android. Ήλπιζα σε κάτι διαφορετικό αλλά…

michael

πρώτο ποστ και έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο για την σοβαρή δουλειά που γίνεται . . . αν και καινούργιο το bada το περίμενα καλύτερο . . . έχω επιδότηση από τις 9/7 και το είχα στα υπ’ όψιν μου το wave αλλά . . . ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ GALAXY S ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ?????!!!!!

panos

εχει ολα τα καλα χαρακτηριστικα των ακριβων κινητων(super amoled,video στα 720p,1 ghz επεξεργαστη) και κανει μονο 400 ευρο δηλαδη 150-200 ευρο λιγοτερα απο τα αλλα παρομοια κινητα…επισης η samsung δεν ειναι καμια τυχαια εταιρεια θα το στηριξει πολυ καλα το bada,και αλλωστε ποιος ο λογος να εχεις 5000 applications,αφου χρησημοποιεις μονο 10 😉

Dimitris

παιδια τι προτεινετε?Wave η το Nokia x6??

vaggelis

εγω το παρηγγειλα και τωρα ειμαι προβληματισμενος αρκετα ομολογω… απο την αλλη samsung galaxy s εχει μεγαλη διαφορα στην τιμη, εκτος αν παω στο παλιο iphone.. help!

Αντώνης

Ναι .. απογοητευτηκα πολυ με το κηνιτο…Εγω προσοπικα καταλαμβενω πως μιλα ο Κωστας για ενα κινητο..π.χ στο γκαλαξυ σ ηταν πολυ ενθουσιασμενος..ενο σε αυτο…μιλαι το βιντεο…το κινητο ειναι χαλια…σαν να ειναι μια απομιμιση του ανδροιτ…

mitsakos

αν ηταν android και ειχε καποιες ψιλοβελτιωσεις θα ηταν φοβερο

enigma

Ξεχνάτε την τιμή….Κρίνετε το κινητό βάση της τιμής του και όχι βάση άλλων κινητών που στην τελική ανήκουν σε άλλη κατηγορία. Ποιος ο λόγος να μου το συγκρίνετε με το galaxy S όταν έχει +/-200euro διαφορά. Το ότι έχει 4αρα οθόνη πέραν του ότι είναι ακριβότερο δεν μου λέει τπτ καθώς χάνει πολύ σε φορητότητα και οι περισσότεροι που δεν τους νοιάζει έχουν και δεύτερο κινητό με πιο νορμάλ διαστάσεις…

Το κινητό εμένα μου φάνηκε μια χαρά σε πρώτη φάση συγκρινόμενο με τον ανταγωνισμό, όσο για τα applications δεν είναι πανάκεια…Από τις 200.000+ που έχει π.χ. το appstore πολλές από αυτές είναι άσκοπες.

Ben

Η μαγκιά θα είναι να μπορέσεις να το κάνεις root και να του κοτσάρεις ένα Android ROM πάνω…

Κωνσταντίνος Κ

πες τα enigma!!! όχι απλά πολλές! το 80%(Εκτός του ότι τις πληρώνεις) είναι χάλια!όπως λες!
απλά όλοι ξέρουν να κρίνουν βάση του Iphone! έλεος πια! το κινητό είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό για αυτά που προσφαίρει και είναι 1000/10 value for money!

telis

το κινητο ειναι μια χαρα εχει επισης πυξιδα και navigation βασισμενο στο route 66
σε επιπεδο hardware εχει οτι και το galaxy s
απλα χανει στο samsung apps αλλα εκει ειναι νωρις ακομα και θελει χρονο
εγω ψηνομουνα για το galaxy s αλλα μαλον τωρα καταληγω σε αυτο
μετα και απο ξενα review και μην ξεχναμε 200 ευρω πιο φθηνο
και με συμβολαιο vodafone πεφτει στα 200

DJTaurus

Το ειδα στο πλαισιο…η οθονη του δεν παιζεται….κρυσταλλο…και ειναι πολυ γρηγορο.Με χαλασε ομως το UI του Bada και τα γραφικα…αν ειχε android θα ηταν Must buy για μενα.

Alan

Το μόνο αρνητικό κατά τη γνώμη μου και σε αυτό και στο Galaxy S είναι το μενού που είναι σαν του iPhone κατα τα άλλα αυτό μου φαίνεται πιό φορητό.

*>:>>

παιδια,ηρεμηστε,μιλαω σαν χρηστης του wave(μαλιστα απο εκει γραφω αυτο το comment).Το wave,οπως υποθηκε και στο gsmarena ειναι smartphone-to be.Θελει ακομα τον καιρο αλλα κρυβει διαμαντακια και η συσκευη αλλα και το Bada.Οσο για το marketplace πρεπει να ξερετε οτι η Samsung εχει αφαιρεσει πολλες εφαρμογες απο εκει (οι πιο πολλες με πληρωμη) και εχει αντικαταστισει το 60% τους με αλλες πιο χρησιμες οπως παιχνιδια η χαρτες( οπου οι περισσοτερες ειναι δωρεαν) οπως δεν κανουν καποιες αλλες(γκουχ γκουχ Apple γκουχ γκουχ).Το marketplace της apple μπορει να ειναι τεραστιο αλλα σκεφτειτε :ποσες απο αυτες ειναι χρησιμες και ποσες απο αυτες ειναι μοναδικες??Γι’αυτο σας λεω,αγοραστε wave αφοβα….. 🙂

Κωνσταντίνος Κ

τέλειο! 🙂 thanks *>:>> 🙂 εγώ θέλω να το πάρω
στο GSM arena δεν του έβαλα σπουδαία αρνητικά.(card slot under battery cover και τέτοια)
το μόνο σοβαρό αρνητικό του είναι ότι το app store δεν έχει ακόμα πολλές εφαρμογές.αλλά εντάξει!πάντως ομολογουμένος, ο Κώστας το κατέκρινε πολύ!
εδώ για το Xperia Mini είπε καλά λόγια(εκεί δεν αναφέρθηκε για τις apps. που με την ανάλυση οθόνης 240×320 ελάχιστες υποστηρίζονται)

Κωνσταντίνος Κ

https://media-ram.gr/index.php?target=products&product_id=124714
και 340 με δωρεαν μεταφορικά

*>:>>

Αααααα και κατι σημαντικο για τους μελλοντικους χρηστες του Wave.Οταν το παρετε,μπειτε στο marketplace και kατεβαστε τo need for speed shift.Ειναι δωρεαν, με απαιχτα γραφικα αλλα ειναι μονο για τους πρωτους 500000 οποτε παρτε το.. 😉

*>:>>

Και κατι ακομα για το marketplace.Για να σας πω ποσο χρησιμες εφαρμογες εχει,απλα σκεφτειτε πως στο μενου εχω 5 οθονες,οι 1,5-1,7 οθονες ειναι προεγκατεστιμενες και ολες οι υπολοιπες ειναι κατεβασμενες…… 😀

Antreas Psyntrides

Παιδιά το σήμα σταθερά με μια μπάρα άντε δύο το πολύ, ή με γελάνε τα μάτια μου; Πάντως δεν είδα κανένα να λέει κάτι, ή εδώ δεν το προσέξατε?? -.^

Thanasis

Έχω το κινητό περίπου 2 εβδομάδες. Είναι το πιο fun κινητό που είχα ποτέ. Το Bada είναι ίσως το πιο εύχρηστο λειτουργικό που είχα και ξεπερνά μακράν την ευχρηστία του Android OS. Κατά την άποψη μου στην Samsung Πήραν στοιχεία από iOS Και Android και έφτιαξαν το bada.

Το συστείνω σε όλους

Κωνσταντίνος Κ

Antreas Psyntrides σοβαρέψου σε παρακαλώ! δεν κολλάει παντού το Iphone!
όλες οι εταιρίες δεν έχουν καλή κάλυψη δικτύου σε κάποια μέροι!έλεος πια!δε καταλαβαίνω που κολλάει το σχόλιο σου με το Wave!

Κωνσταντίνος Κ

επίσης κολλημένε Αντρέα,αν δεις και το hands-on του Xperia X10 mini θα δείς ότι και εκείνο έχει 2 μπάρες σήμα!και σε μερικά σημεία μία μπάρα μόνο!
άρα συμπέρασμα(κατά την γνώμη σου) φταίνε και τα δύο κινητά.και το Wave αλλά και το Xperia X10 Mini έχουν πρόβλημα ρε παιδί μου…!!!!
έλεος!

Raf

Ρε παιδιά δεν υπάρχει δυνατότητα να του βάλουμε Android???Εγώ είμαι μεταξύ αυτού και του HTC Wildfire…Τα βρίσκω και τα δύο στην ίδια τιμή περίπου…σίγουρα το wave έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από το Wildfire αλλά θα ήθελα Android και όχι το Bada…Τι να κάνω???

panos

καλημέρα.. μόλις χθες αγόρασα το περίφημο εργαλείο μας.. καλά δεν το συζητώ είναι πολύ ωραίο τηλέφωνο.. πάσχει ακόμη λίγο σε εφαρμογές και παιχνίδια αλλά θα περιμένω..
Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση… Ακούγεται πως, και από τη samsung, το κινητό διαθέτει γεωμαγνητικό αισθητήρα και ψηφιακή πυξίδα.. ξέρει κανείς αν είναι μούφα αυτή η ιστορία? έχω φάει όλο το μενού ΄πάνω κάτω και τίποτα.. ας απάντήσει κάποιος που γνωρίζει βρε φίλοι μου.. για μένα ήταν ένας από τους πολύ ++++ λόγους η πυξίδα που αγόρασα το τηλέφωνο..
Ευχαριστώ , Παναγιώτης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει τα λεφτά του το κινητό και πως βλέπεται την προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη της samsung στο bada.
Κατά την γνώμη σας αξίζει να το αγοράσει κανείς?
Πείτε τις εντυπώσεις σας όσοι το έχετε δουλέψει θα μας βοηθήσει πολύ (εμάς τους αναποφάσιστους) !!
Ευχαριστώ!!

panos

φίλε δημήτρη το κινητό είναι πολύ καλό σαν κινητό… ειδικά ένα παιχνίδι που προσφέρεται με τη συσκευη (το asphalt..) είναι σαν να παιζεις playstation!! μενού πολύ καλό, παραπλήσιο του iphone.. και τέλεια γραφικά στην οθόνη με πολύ καλό φωτισμο.. ίσως και ότι καλύτερο έχω δει μέχρι στιγμής.. είμαι και κάτοχος iphone..
ΟΜΩΣ δεν έχουν βγεί πολλές εφαρμογές για το κινητό και έτσι χάνει την αξία του.. δεν είδα κάτι χρήσιμο στο samsung app να πω την αλήθεια.. σαν λειτουργιες πιστευω ότι μπορεί το κινητό να υποστηρίξει πολλά περισσότερα από αυτά που προσφερονται.
Σε τι μπορώ άλλο να βοηθήσω?
Η πυξίδα που ακούγεται ότι έχει το τηλέφωνο ακόμα δεν την έχω βρει.. ξέρει κανείς κάτι??

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πάνο ευχαριστώ για την απάντησή σου , η μπαταρία πόσο σου κρατάει?
Για την πυξίδα που ρώτησες βρήκα αυτό
https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3247694#post3247694

panos

να σαι καλά φίλε μου δημήτρη.. για να δουμε θα γίνει τίποτα??
αν έχεις iphone να μην περιμένεις κάτι καλύτερο… ειδικά άν το σκαλίζεις πέφτει πολύ γρήγορα.(εως αστραπιαια θα έλεγα)σήμερα χωρις πολλά πολλά πειράγματα είμαι στο 65% και το έβγαλα από τη φόρτιση στις 7 το πρωι… ομολογώ πως σ αυτό το θέμα περιμενα κάτι καλύτερο. αν βελτιωθεί η κατάσταση θα σε ενημερώσω. δεδομένου ότι το έχω 3 μόνο ημέρες.

panos

τελικά η μπαταρία είναι πολύ καλή.. μετά τον 3ο κύκλο φόρτισης την έχω 2 μέρες και με ΄μέτρια προς βαριά χρήση τπυ κινητού και είμαι στο 45%.. καλό αυτό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πάνο , ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου. Είμαι κοντά να το αγοράσω, είμαι ανάμεσα σε αυτό και το Desire, αλήθεια η οθόνη του σε σχέση με το iphone δείχνει μικρή?
Νομίζω βγήκε και νέο firmware, αν δεν το γνωρίζεις ήδη :
https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3253454#post3253454

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Και κάτι τελευταίο , βιντεοκλήση έχει?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καλημέρα Κώστα, το έχεις ακόμη και το δοκιμάζεις? Θα ανεβάσεις κανένα νέο βίντεο?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τελικά θετικές, μέτριες η’ αρνητικές εντυπώσεις?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Είμαι ανάμεσα σε WAVE και DESIRE. Ο μόνος δισταγμός μου είναι η 3,3 οθόνη και η 3,7 του HTC. Δεν με πιάνει η έκπτωση και τα 100€ έχουν την αξία τους…

kostas

εγω σου προτεινω το htc desire… αν και μολις επιασα το wave αλλαξα λιγο γνωμη λογω της απιθανης οθονης… αλλα ακομα υποστηριζω το desire… μου αρεσει και το wave φυσικα…

panos

το μόνο που λείπει είναι η παρουσία εφαρμογών.. κοίτα επειδή έχω και τα δυο ομολογώ πως μέρα με τη νυχτα οι ποιότητες (καλύτερη ποιοτητα του samsung..) ομολογώ επίσης πως το iphone μου (3gs) είναι κατά 40 %πιο αργό από το samsung. επίσης η διαφορά μεγέθους (κατ εμέ είναι πολύ μικρή και είναι τελειως πολύ καλύτερη η εικόνα του wave..
τέλος να πω ότι με πλήρη ξεσκισμα του κινητού η μπαταρία του βρίσκεται στο 18 % και είναι η τρίτη μέρα σήμερα που το έχω φορτίσει.. πρέπει να έχω μιλήσει τουλάχιστον 2 ώρες και να έχω κατεβάσει και παίξει 3 ωρες.
επίσης σε πολλά σημεία έχει έξυπνο μενού πχ οταν σου στειλει καποιος μηνυμα αν στο ονομα του αποστολεα σειρεις το δαχτυλο σου δεξια του κάνεις κλήση ενω αριστερα απαντας απευθειας.. (εξυπνο)
το κινητο αγγίζει την τελειοτητα και εύχομαι δείξουν ενδιαφερον στις εφαρμογες και να βγει και κανενα flash player για αυτο το συστημα πλοηγησης γιατι πραγματικά μετραει..

panos

απλα να ενημερωσω οτι πουθενα δεν έχω βρει ακομη την πυξιδα και θα ήθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις κάτι γι αυτό. το htc δεν το ξέρω καθόλου το κινητο και δεν μπορώ να κρίνω. πάντως για τα λεφτά του το κινητο είναι πάρα πολύ καλό. όχι οτι είναι φθηνό δηλαδή αλλά σε σχέση με άλλα κινητά ακριβοτερα μπορεί ά ν ε τ α να ανταγωνιστεί. αυτά φίλε δημήτρη και υπόλοιποι αναγνωστες.

Δημητρης

μπορει να μου πει καποιοσ αν εχει το κινητο πωσ προσθετουμε κεντρικες οθονες που λεει κ ο Κωστας!!!το κινητο παρα πολυ καλο το μονο μειον τα apps αλλα θα κανουμε υπομονη!!!

panos

εννοει προφανως οτι μπορεις να δημιουργησεις οθονες με widgets ναι γινεται παντωντας το κουμπι widget στο πανω δεξια μερος της οθονης οταν βρισκεσαι στην αρχικη σελιδα. το πηρες τελικα?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πάνο είμαστε είμαστε 2 με το ίδιο όνομα, εγώ θα πάω τώρα Mediamarkt για να δω και τα 2 και να συγκρίνω. Θα ενημερώσω για εντυπώσεις αργότερα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καταπληκτική οθόνη ,πολύ καλή κατασκευή, πολύ γρήγορο και γεμάτο λειτουργικό (αν αυτό είναι version 1.0 , φαντάζομαι τι θα ακολουθήση ) αν ήταν και λίγο μεγαλύτερη η οθόνη δεν θα είχα δεύτερη σκέψη ( βασικά ούτε τώρα έχω ) αρχές Αυγούστου θα γίνει κατά 90% το νέο μου κινητό!! Το Desire επίσεις πολύ καλό ( οθόνη και κατασκευή ) , αλλά νομίζω υπερτιμημένο με τιμή 420-450 θα το αγόραζα!

*>:>>

Αρχικες οθονες: γινεται αμα γυρισεις το κινητο οριζοντια ενω εισαι σε widget editing
Πυξιδα:Εχει και πλεον υπαρχουν εφαρμογες που την υποστηριζουν
Marketplace:Εφτασε τις 600!!(και βγηκε το layar)
Μπαταρια:Ειμαι ο μονος που του κραταει 3 μερες με βαρια χρηση (παιχνιδια, browsing, downloading, ανοιχτο wi-fi) χωρις φορτιση?

δημητρης

3 μερες???πως γινετε αυτο?το δικο μ με μετρια ως αρκετη χρηση κραταει 1,5 μερα με το ζορι!!κ σε forum που διαβαζω σε αλλους κραταει 4-6 μερες κ σε αλλους 1 με 2 το πολυ!!μαλλον παιζει ρολο τι ρυθμισεις κανει ο καθενας!!

*>:>>

Οταν το πηρες το εβαλες στην φορτιση για μια ολοκληρη μερα?

δημητρης

ναι οταν το πηρα το ειχα γιατ οθλαχιστον 12 ωρες στο φορτιστη κ κλειστο κιολας!!
βασικα απενεργοποιησα το 3G(σαν πως πιανει κ καθολου της VODAFONE) κ τωρα φτανει 3 μερες σχεδον!!

mitsarosa

Kalispera! 8elw na kanw 2 erwthseis: 1) exei mesa (opws to Samsung Omnia) egrafa Office, Excel, Power Point???
2) uparxei authn tin stigmi prosfora pou to dinoun tzampa (Se mia sigkekrimeni sindesi-pou 8a tin kanw) Aksizei to kinito?? (dinoun ki alla dwro– alla apo ta 5 auto einai to kalitero) sas euxaristw 🙂

spiros

Κανενα νεο για τις εφαρμογες της bada???????

Δημήτρης

Μετά από 3 μήνες κυκλοφορίας, πως πάει η βελτίωση του θέματος εφαρμογές;

pantelis

Μηπωσ ξερει κανεισ τιποτα για το νεο λειτουργικο bada os 1.2? (:

Afro

a3izei na to agoracw h oxii???eimai meta3u tou sony ericsson vivaz k meta3u tou samsung wave….poio m proteinetai??

George

Η τιμή έπεσε στα 280 και το legend έχει επίσης κάτω από 300. Ιδιο χρήμα λοιπόν.
Ποιό αξίζει καλύτερα από τα δύο; Σαν τηλέφωνο και όχι σαν πλατφόρμα με χιλιάδες εφαρμογές που δεν με ενδιαφέρουν!

George

Αμ, αυτό είναι το πρόβλημα… ούτε εγώ μπορώ να αποφασίσω!!!!

(Μιλάω απλά σαν συσκευή με τις default λειτουργίες της. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με εφαρμογές λόγω χρόνου. Το πολύ-πολύ κάποιο navigation πρόγραμμα. Αρα με καίει κυρίως η ευχρηστία, η μπαταρία, η απροβλημάτιστη λειτουργία, ο καλός ήχος στο ακουστικό.)

Giannis Xania

Παίδες γεια σας.
Αγόρασα πρόσφατα το Wave κι έχω στην κατοχή μου και το HTC Wildfire…
Έχω να πω μερικά πράγματα σχετικά με τα δυο κινητά.
Πρώτα από όλα πλέον τα κινητά έχουν παραπλήσια τιμή. Το Wave το αγόρασα 279 όσο δηλαδή και το Wildfire πριν 4 μήνες. Το Samsung έχει απλά την πιο καταπληκτική οθόνη που έχω δει σε κινητό. Είναι κακά τα ψέματα απ τους κυριότερους λόγους που το αγόρασα. Έχει απίστευτα χρώματα, μαύρο – κατράμι και πολύ καλή ανάλυση. Η ποιότητα κατασκευής είναι φοβερή, πολύ στιβαρό και με πολύ όμορφη αίσθηση στο χέρι. Η οθόνη με το gorilla glass δε γρατζουνίζεται για κανένα λόγο. Είναι πάρα πολύ γρήγορο αλλά δυστυχώς το Bada με ψιλοαπογοητευσε. Οι εφαρμογές είναι προς το παρόν λίγες, αλλά ευελπιστώ στο μέλλον να προστεθούν κι άλλες αξιόλογες. Επίσης όταν βάλω πολλά widgets στις αρχικές οθόνες πέφτει δραματικά η διάρκεια της μπαταρίας, για την οποία ακόμα δε μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά τη διάρκεια της. Τέλος η απόδοση της κάμερας και της εγγραφής video είναι εξαιρετική.
Σε σύγκριση με το Wildfire παραθέτω τα συν και πλην:
( + ): 1) Οθόνη – Ανάλυση – Ευκρίνια – Χρώματα – Contrast

Giannis Xania

2) Ταχύτητα
3) Κάμερα (ειδικά στο video που είναι HD)
4) Ποιότητα κατασκευής

( – ): 1) Το android είναι για μένα κλάσεις ανώτερο από το Bada
2) Πολλές παραπάνω ΧΡΗΣΙΜΕΣ εφαρμογές στο android market
3) multitasking

Ελπίζω να βοήθησα κάποιους που είναι σε δίλημμα. Αν με το καιρό και τη χρήση βρω παραπάνω στοιχεία, θα επανέλθω! 🙂

George

Φίλε Γιάννη ευχαριστούμε για το συγκριτικό. Αν και με τα 299 που εχει πλέον το legend μπαίνει στη συγκριση καλύτερα από το wildfire…

Αφού εχεις και τα δύο είσαι ο πιο κατάλληλος να απαντήσει:

1) Αν είχες να επιλέξεις, ποιό θα κράταγες;
2) Το HTC έχει χαμηλό σήμα ή πρόβλημα με το να διακόπτει την κλήση;
3) Από υποστήριξη ελληνικών στις επαφές, scrollbar, πως είμαστε;
4) Ο ηχος στο ακουστικό είναι καλύτερος στο wave;
5) H μπαταρία πόσο -περίπου- κρατάει;

Giannis Xania

Καλησπέρα George. Έκανα σύγκριση με το Wildfire γιατί αυτό έχω στη κατοχή μου κι επειδή είδα στα σχόλια να τα συγκρίνουν. Αν και προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου το Legend σαν κινητό. Τέσπα…. Δε ξέρω αν μπορώ να σε καλύψω με τις απαντήσεις μου, μιας και το Wave το έχω μόνο 3 ημέρες. 1) Αν κράταγα ένα, μάλλον αυτό θα ήταν το Wave. Ο λόγος? Έχω ερωτευτεί την οθόνη του! Τόσο απλά… 🙂 2)Με το HTC δεν είχα ουδέποτε πρόβλημα με το σήμα. 3)Με την υποστήριξη ελληνικών είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και το scrollbar του κινητού πολύ καλό, λίγο διαφορετικό απ το HTC εννοώντας ότι όσο καλή κι αν είναι η απόκριση στο δάχτυλο, δεν πιάνει την ταχύτητα που κατεβάζει τις επαφές όπως το Wildfire. Πάντως ανταποκρίνεται απλά άψογα. Εδώ κολλάει να σου πω ότι η αίσθηση ακουμπώντας την οθόνη είναι φοβερή λόγω του gorilla glass. 4)Ο ήχος είναι καλύτερος στο Wave, ποιο καθαρός και πιο δυνατός. Επίσης η θέση του ηχείου βοηθάει αφού όταν ακουμπάει κάπου ή μέσα στη τσέπη δεν ΄΄πνίγεται΄΄ ο ήχος. 5)Δε μπορώ να σου πω για τη μπαταρία ακόμα. Στην αρχή που το έλοιωσα κράτησε μια μέρα. Χθές το βράδυ το φόρτισα, και σήμερα βράδυ δεν… Συνέχεια »

George

Ευχαριστώ πολύ φίλε. 🙂

Τελικά οι εταιρείες τα κατάφεραν: έφτιαξαν το ένα κινητό με εξαιρετικό υλικό και μέτριο λογισμικό και ένα με τα αντίστροφα χαρακτηριστικά!

Όπότε το δίλημμα γίνεται: Εξαιρετική συσκευή και bada που δεν βρίσκεις τίποτα της προκοπής να προσθέσεις ή καλή συσκευή με μέτρια μπαταρία αλλα πολύ καλό λογισμικό και άπειρες εφαρμογές;

Giannis Xania

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να απαντήσει κανείς. Αν αυτό το samsung είχε android θα ήταν στην τιμή αυτή ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει ( σε αναλογία τιμής απόδοσης ). Φυσικά αν είχε android δε θα έκανε 279 (!) αλλά 400. Τέσπα… Αν βελτιωθεί κι άλλο το Bada το κινητό θα τα σπάει 😉

Dimitris

πιαδια να βοηθησω κ εγω λιγο την κατασταση μια κ ειμαι κατοχος του wave εδω κ 6 μηνες πλεον!η οθονη του οπως λεει κ ο γιαννης ειναι το κατι αλλο!!Γιαννη δν ξερω αν προλαβες με super amoled οθονη!!γτ σταματησαν να ερχονται με τετοια οθονη καποια στιγμη!
Γιωργο παντως η μπαταρια του για smartphone ειναι καλη!!με πολυ ψαχουλεμα wifi,μηνυματα κ διαφορες αλλες λειτουργιες υπολογισε γυρω στην 1 με 1.5 μερα!
Το μονο που δν μ εχει αρεσει ειναι η ασταθεια μετα τις αναβαθμισεις αλλα μετα ”στρωνει” κ οι εφαρμογες που λιγο πολυ ειναι ακυρες οι περισσοτερες!!
Η καμερα του κ το βιντεο ειναι απιστευτα κ το ηχειο πολυ δυνατο κ πλεον μετα την τελευταια αναβαθμιση διορθωθηκε στην ταχυτητα o browser του κ γενικα εγινε ακομα πιο γρηγορο το κινητο!!
Ελπιζω να βοηθησα κ εγω λιγο..:)

Giannis Xania

Δημήτρη, δε το γνωρίζω αυτό με την οθόνη που είπες, πάντως πρόλαβα S.AMOLED 😉
πραγματικά έχω φάει σκάλωμα με το θέμα της οθόνης. Μπορώ να βλέπω ταινίες σε απίστευτη ποιότητα χωρίς κολλήματα με υπότιτλους και πολύ καθαρό ήχο ταυτόχρονα. Εγώ το έκανα update με το που το πήρα, οπότε δε μπορώ να συγκρίνω με το Bada 1.0. Από ταχύτητα σκίζει πάντως. Ένα πράγμα που με ενοχλεί εμένα είναι η αδυναμία συγχρονισμού με το hotmail μου και το yahoo μου. Μόνο με το gmail μου κατάφερα να συγχρονίσω. Μπήκα σε forums και έβαλα τις αντίστοιχες ρυθμίσεις, όμως δε δούλεψε και πάλι. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα πολύ!

Δημήτρης

εγω το εχω συγχρονισμενο με τον λογαριασμο μου hotmail κ δουλευει αψογα!
ειτε με το yahho κατευθειαν ειτε με windows live ειτε με το exchange activesync που αυτο χρησιμοποιω κ εγω για το hotmail μου κ εχει κ δυνατοτηα για push….
η διαδικασια ειναι η εξης…πας στο accounts>add account>exchange activesync>βαζεις mail k username tou mail σου κ απο κατω τον κωδικο σου,to domain το αφηνεις κενο>πατας next κ μετα στην επομενη οθονη πατας στο server url:m.hotmail.com k απο κατω sto use ssl:yes πατας set κ εισαι ετοιμος!μετα μπορεις να ρυθμισεις καθε ποστε να σ ανανεωνει τα mai!!ελπιζω να βοηθησα!!

Giannis Xania

Δημήτρη σ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Συγχρόνισα το hotmail που με έκαιγε… Το yahoo δε το κατάφερα (στο server url έβαλα m.yahoo.gr και m.yahoo.com αλλά δεν έπιασε), αλλά δε με ενοχλεί γιατί κυρίως δουλεύω hotmail.
Ευχαριστώ και πάλι!

Γιάννης

Εχω hotmail και θέλω όταν είμαι μακριά απο τον υπολογιστή μου να μπορώ να ενεργοποιώ το push mail ώστε να ενημερώνομαι διαρκώς για τα νέα μηνύματα.

Εβαλα exchange ActiveSync για το hotmail μου.
Υπάρχει τρόπος να βλέπω μόνο τα καινούρια email του λογαριασμού μου;

Βρήκα ότι μπορώ να χρησιμοποιώ το αντίστοιχο widget που έχει η samsung deafult στο wave ώστε να κάνω το συγχρονισμό στιγμιαία ή μπορώ να πατήσω “έναρξη” και μένει stand-by μέχρι να πατήσω το “διακοπή”. Εχω ορίσει “push mail” εκεί που επιλέγεις πχ 5′ , χειροκίμητα κλπ.
Ομως λειτουργεί ΟΚ μόνο αν έχω επιλέξει πχ συγχρονισμό για ολόκληρη τη μέρα στο μενού. Αν δεν επιλέξω τίποτα δεν λειτουργει το push. Δεν υπάρχει λύση να παίρνω μόνο τα αδιάβαστα όταν έρχονται και όχι όλης της μέρας τα μηνύματα;

Οπως το έχω τώρα (push mail εκεί που ρυθμίζεις στο λογαριασμό για χειροκίνητα κλπ και 1 μέρα για συγχρονισμό. Μετά κάνω συγχρονισμό όποτε θέλω μέσω του widget και αν θέλω να μείνει ανοικτός ο συγχρονισμός και να με ενημερώνει άμεσα πατάω “έναρξη” στο ίδιο widget και με “διακοπή” τερματίζω την άμεση ενημέρωση) είμαι σωστός;

Δημητρης

λογικα εισαι σωστος φιλε γιαννη αλλα δν ξερω τι παιζει με το widget γιατι δν εχω ασχοληθει!!απλα παιζει ρολο στις ρυθμισεις νομιζω να τικαρεις τις ημερες αιχμης!!εγω το εχω βαλει απο δευτερα ως παρασκευη κ χειροκινητα!

παντως ναι εχει ενα θεματακι με τα αδιαβαστα κ τα διαβασμενα μηνυματα!!δλδ τι εννοω!αν κανεις push απο το κινητο κ διαβασεις καποια mail μετα αν πας στον υπολογιστη αυτα τα μηνυματα θα στα εμφανιζεται σαν αδιαβαστα,κ αυτο απο οσο εχω διαβασει δυστυχως δν μπορει να λυθει!αλλα αυτο το κανει μονο στο hotmail !στο gmail.com τα βγαζει κανονικα!

τουλαχιστον δουλευει αψογα κ αυτο μου φτανει γτ κ εγω hotmail χρησιμοποιω!

απο προγραμμα πλοηγησης πως τα πας?

Γιάννης

Δυστυχώς σήμερα το exchange activesync με hotmail έπαψε να μου δουλεύει. Βγάζει μήνυμα για άγνωστο σφάλμα και μη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο αμέσως μόλις συνδεθεί σε wi-fi.
Ενώ με windows live hotmail παίρνει κανονικά τα μηνύματα. Βέβαια εδώ δεν συγχρονίζεται να κατεβάσει πχ μιας μέρας αλλά μπορείς να έχεις όριο πόσα θα κατεβάσει. Αν όμως βάλεις πχ όριο 50 και εσύ έχεις 1000 μηνύματα στο inbox σου τότε κάθε φορά που πατάς λήψη θα κατεβάζει +50 μηνύματα….

Με την πλοήγηση δεν έχω δοκιμάσει ακόμα με το αυτοκίνητο να δω πόσο γρήγορο είναι.

Dimitris91

Καλησπερα παιδια. Ηθελα να ρωτησω…ενδιαφερομαι για smartphone, δεν με ενδιαφερει το λειτουργικο και οι αναβαθμησεις…θελω να εχει σωστη αποκριση στην αφη, ωραια αναλυση, μεγαλη αυτονομια και τιμη κατω απο 300 ευρω. Αυτα ολα τα πληρει το wave της samsung αλλα και το αναμενομενο htc wildfire s…μπορει καποιος να με κατατοπισει λιγο ποιο ιδικευμενα??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.