Sharp PC-Z1 NetWalker, Netbook με οθόνη 5 ιντσών

Θα μας τρελάνουν αυτοί οι Ιάπωνες. Θέλω να πάω να ζήσω μόνιμα εκεί, να αγγίζω πρώτος οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Ευτυχώς υπάρχουν και οι διεθνείς εκθέσεις όπως η IFA στο Βερολίνο και παίρνω τη δόση μου κάθε τόσο! Το καλύτερο gadget που ανακαλύψαμε στους διαδρόμους της IFA ήταν το Sharp PC-Z1 NetWalker ο λιλιπούτειος υπολογιστής με Ubuntu 9.04, οθόνη αφής 5 ιντσών, Wi-Fi και πλήρες πληκτρολόγιο με μεγάλα ξεκούραστα πλήκτρα. Φοράει τον επεξεργαστή Freescale i.MX515 στα 800Mhz και ένσωματώνει μνήμη RAM 512ΜΒ, για αποθήκευση παρέχει 4GB μνήμη flash. Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες στην Ιαπωνία για περίπου 360 ευρώ. Δείτε το βίντεο.

, Sharp PC-Z1 NetWalker, Netbook με οθόνη 5 ιντσών

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
isidorosr20595

Σαν το DS μοιάζει :p
Τώρα το Ubuntu θα γίνει ακόμα πιό διάσημο!
Πολύ ακριβό είναι όμως 🙁

isidorosr20595

Mε 360 παίρνεις ένα netbook με Windows XP μέσα! Δεν αξίζει! ACER, ASUS…

PCtrela

Σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν λές θέλω να το πάρω μαζί μου Ελλάδα….UMID

isidorosr20595

Πάντως θα είναι το πιό εύκολο στην μεταφορά laptop. Αν γίνεται να βάλει και Windows XP θα είναι το απόλυτο. Λίγο πιό μεγάλη από 2 iPhone είναι η οθόνη του.

isidorosr20595

To κατάλαβα για αυτό είπα ΑΝ. Δεν λέω, μια χαρά είναι και τΟ Ubuntu, το είχα και στον Η/Υ μου (τώρα έχω Mint 7 αλλά δεν το χρησιμοποιώ) , για περισσότερα προγράμματα λέω αλλά τώρα θυμήθηκα πως υπάρχει και το Wine, τότε μια χαρά είναι 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Sharp foldable smartphone με οθόνη AMOLED 6,18 ιντσών και αντοχή 300.000 αναδιπλώσεων [video]

Τα foldable smartphones χρησιμοποιούν ιδιαίτερα πρώιμες τεχνολογίες και για πολλούς δεν έχουν ακόμη κάποια ουσιώδη χρησιμότητα. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν από ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp φέρνει το πρώτο smartphone με δύο notch και high-end χαρακτηριστικά

Τη στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές δείχνουν μια τάση όχι μόνο να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος του notch αλλά και να στραφούν σε οθόνες με all-screen σχεδιασμό, η Sharp κάνει το αναπάντεχο και προσθέτει δεύτερο notch στην οθόνη του AQUOS R2 compact μαζί με high-end χαρακτηριστικά.

Smartphones Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με τρία νέα Android smartphones [IFA 2018]

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά, ένα χρόνο περίπου μετά από την ανακοίνωση των σχεδίων της, με τρία νέα Android smartphones που παρουσίασε επίσημα στην IFA 2018. Τα τρία νέα μοντέλα είναι τα Sharp Aquos D10, Aquos C10 και B10 με κόστος κάτω των 400 ευρώ.