Solarin: Super ασφαλές smartphone αξίας 14.000 δολαρίων

Οι τεράστιες διαρροές που έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην υπάλληλος της NSA, Edward Snowden μας έχουν αποδείξει περίτρανα ότι τα smartphones που έχουμε στα χέρια μας δεν είναι προστατευμένα από επιθέσεις, που γίνονται από κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η αμερικάνικη NSA.

Για όσους ψάχνουν ένα smartphone πιο ασφαλές από τα Android, iOS και WP, που κυκλοφορούν στην αγορά, έρχεται το Solarin, μια συσκευή αξίας 14000 δολαρίων, που δημιουργήθηκε από μια startup εταιρεία ονόματι Sirin Labs. Η εταιρεία αναφέρει ότι το κινητό στοχεύει σε επαγγελματίες απ όλο τον κόσμο, που έχουν στις συσκευές τους πολλές ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά παράλληλα θέλουν να κρατούν στα χέρια τους ένα κινητό που δεν θυσιάζει το design και την εμπειρία χρήσης, για χάρη της ασφάλειας.

Το Solarin smartphone ενσωματώνει διάφορα security features από third-party εταιρείες όπως anti-cyberattack software από την Zimperium και chip-to-chip 256-bit AE κρυπτογράφηση, που είναι η ίδια τεχνολογία την οποία χρησιμοποιούν στο στρατό σε διάφορες χώρες έτσι ώστε να προστατέψουν την επικοινωνία τους. Επιπλέον, στην πλάτη έχει και φυσικό διακόπτη ασφαλείας για πρόσθετη κρυπτογράφηση.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά έχει επεξεργαστή Snapdragon 810 με X10 LTE, υποστήριξη για 24 LTE bands, multi-gigabit Wi-Fi technology, ενσωματώνει οθόνη 5.5 ιντσών IPS LED Quad HD, κάμερα 23.8 Megapixel και εμπρόσθια κάμερα 8 Megapixel. Έχει μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 128GB και μπαταρία 4040mAh.

Ακόμη και αν έχετε τα χρήματα να το αγοράσετε, το Solarin smartphone δεν είναι για όλους. Για να μην πέσει σε χέρια λάθος ατόμων, που θα επωφεληθούν από την αυξημένη ασφάλεια του Solarin για να προχωρήσουν σε εγκληματικές ενέργειες, η εταιρεία θα πουλά το κινητό μόνο σε άτομα των οποίων έχει γίνει ταυτοποίηση μέσω του διαβατηρίου τους και αν ο υποψήφιος αγοραστής είναι από κάποια χώρα στη λίστα που έχει δημιουργήσει η Sirin Labs, δεν θα μπορεί να αγοράσει το smartphone. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε ποιες χώρες είναι στη λίστα.

Η διαθεσιμότητα ξεκίνησε από σήμερα στο κατάστημα της εταιρείας στο Λονδίνο.

solarin secure smartphone, Solarin: Super ασφαλές smartphone αξίας 14.000 δολαρίων

solarin secure smartphone, Solarin: Super ασφαλές smartphone αξίας 14.000 δολαρίων

solarin secure smartphone, Solarin: Super ασφαλές smartphone αξίας 14.000 δολαρίων

solarin secure smartphone, Solarin: Super ασφαλές smartphone αξίας 14.000 δολαρίων

solarin secure smartphone, Solarin: Super ασφαλές smartphone αξίας 14.000 δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Yiannis

Δεν είναι κάτι νέο..κυκλοφορούν πολλά παρόμοια συστήματα…η τιμή είναι λίγο υπερβολική.
Τα κινητά που έχει σήμερα η Ελληνική κυβέρνηση είναι αξίας 6000€ για παράδειγμα και έχουν πιστοποίηση Νατο.

Alexandros pts

Η χαρα των τρομοκρατών

sotos

Τι εκανε λεει?!?!?! Δεν θυσιαζει σε design?!

dark_master

@Yiannis ποιας εταιρείας ειναι αυτά τα κινητά? πρώτη φορά το ακούω…

Yiannis

Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες… Εχει ο Τσιπρας και λίγοι υπουργοί …! Τα έχω τσεκάρει και δοκιμάσει… και βασικά από τι γνωρίζω δεν μπορούν να σπάσουν τουλάχιστον ακόμη.

dimitris

Ασε μας ρε yiannis. Αν το δοκιμαζεις μπεικες εδω να μας το πεις δεν το κρυβεις? Το θεμα ειναι αν η εταιρια μετα δωσει τα στοιχεια οποτε μονο ασφαλες δεν ειναι .

Yiannis

Καλά ρε παιδιά..ένα μικρό info έδωσα…!! Για το τι υπάρχει…!

@papaki

Όποιος δεν έχει ιδέα από smartphone και έχει χρήματα για να το αγοράσει θα πέσει στην παγίδα.

Ανακιν

Κόψε της ταινίες ρε Γιάννη σε πειράζουν

Sokos

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
γι αυτο εκαναν παρτυ με τις υποκλοπές… :’)

Yiannis

Οι υποκλοπές δεν έχουν σχέση….Ολα αυτά τα κινητά όπως και αυτό του άρθρου..οταν χρειάζεται κωδικοποίηση δεν δουλεύουν με το GMS… Και ακολουθούν στρατιωτικα πρότυπα επικοινωνίας.
Για την ιστορία στην Ελλάδα αυτά που έχουν…το κέλυφος (δηλαδή οταν είναι απλό τηλέφωνο) είναι Blackberry.

mim

Τα κινητα που λες εκτος οτι προσφερουν λογισμικο αλλα και hardware συνηθως…
πχ rohde-schwarz
Επισης επειδη εργαζομαι στον τομεα , high level κλησεις περνουν μεσα απο απομονωμενα και μισθωμενα Ε1 κυκλωματα ,μπορεις ολα αυτα τα να πετυχεις και με software αλλα τοζητουμενο ειναι να ειναι plug and play γιαυτο αυτου του ειδους τα κινητα εχουν ενσωματωμενα features by defaulΤ.
Μπορω να σας το παω εως εδω ..ειναι δημοσια πληροφορια εξαλου…
https://ccdcoe.org/sites/default/files/multimedia/pdf/Defending%20mobile%20devices%20for%20high%20level%20officials%20and%20decision-makers.pdf

Οποιος θελει να ασχοληθει, πρεπει να εχει πολλες γνωσεις και να το κυνηγησει. Γενικα υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζητηση απο skills …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.