Sony Ericsson XPERIA X10 unboxing

Γίνηκε η ώρα! Σε 10 ημέρες κυκλοφορεί επίσημα στη χώρα μας το Sony Ericsson XPERIA X10. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οπότε μπορείτε να “εκμεταλλευτείτε” τυχόν επιδότηση συσκευής. Το XPERIA X10 θα διατεθεί σε μαύρο και λευκό χρώμα με λειτουργικό σύστημα Android 1.6 (ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο). Δείτε το βίντεο από το unboxing τις συσκευής που μπορείτε να αποκτήσετε από τις 20 Απριλίου.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε και αν, το Sony Ericsson XPERIA X10 θα λάβει επίσημη αναβάθμιση στο ελληνικό Android 2.1.

, Sony Ericsson XPERIA X10 unboxing

Sony Ericsson Xperia X10
Λειτουργικό σύστημα: Android 1.6 (θα δεχθεί αναβάθμιση σε 2.1 + multi-touch?)
Επεξεργαστής: 1GHz
RAM: 384MB
Οθόνη: 4 ίντσες, capacitive, 480×854 pixels, 65 χιλ. χρώματα
Κάμερα: 8.1 Megapixel, Ψηφιακό zoom 16x
Μνήμη: 1GB
Κάρτα μνήμης: microSD έως 16GB
Bluetooth 2.1, aGPS, Wi-Fi, DLNA
Μπαταρία: 1500 mAh
Διαστάσεις: 119×63×13 χλστ.
Βάρος: 135 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

66 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Κώστα, φάνηκε ότι δεν σ’ αρέσει .Φερ΄το στο λαό.Και αυτό σε μικρή συσκευασία.Αυτό είναι το τελικό έτσι;
Πιο λες Desire Legend X10 4G(αν βγει που λογικά θα βγει);

kelias

Η Sony Ericsson δήλωσε επίσημα ότι το X10 δεν θα υποστηρίξει το mutitouch…Και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο hardware του κινητού.Κρίμα!
Πάντως αναμένεται αναβάθμιση στο Android 2.1….Ίδωμεν!

Fadasma

DLNA server ή client; 😉

Peter

omorfo einai alla meta to desire kai to nexus one den me entypwsiazei tipota perissotero!

ti tha kanw omws pou den excw lefta gia na parw to desire???

jimv26

Είναι πολύ ωραίο:-)Προσωπικά δεν μ’ενδιαφέρει αν θα έχει moultitoutch ή όχι..Περιμένουμε και το hands on;-)

paulo

symfono me ton peter.an einai gia sygrisi gia android me 1ari epeksergasti tote to nexus one einai me diafora kalitero

stavros

Peter, το desire κανει 505 ευρω ενω το X10 θα εχει 558!

Αντώνης

Το xperia x10 ιστερη σε πολλουσ τομεις..Πιστευω ότι μόνο η φανατικοί της SE θα το αγορασουν..απο την στιγμη που υπαρχουν καλύτερα android και στην ίδια τιμη

Staf

Νομιζω οτι τα 2 θεματα λυθηκαν..
Θα αναβαθμιστει σε 2.1 αλλα δεν θα εχει multitouch..
Εκτος απο την εμφανιση,σε ολα τα αλλα μετριο..

jimv26

Πιστεύω ότι υπάρχει μία προκατάληψη για το xperia..Σε τί υστερεί?Το λειτουργικό του θα αναβαθμιστεί σε 2.1..Είναι θέμα γούστου καθώς κ ποιο user interface αρέσει στον καθένα..

Nikos Papanikolaou

Ευχαριστω το Θεο που εχω καλη επιδοτηση… και δε θα ζωριστω για να το παρω! Κωστα σε ευχαριστουμε…. περιμενουμε το hands on+τη συγκρηση με το desire.

giannis

εμενα μ αρεσει παρα πολυ εμφανισιακα.απλα με χαλαει λιγο κ το multitouch.δεν θα ηταν λογος αυτος φυσικα για να μην το παρω αλλα αν η τιμη του ειναι μεγαλυτερη απο το desire θα ζοριστει πιστευω λιγο να πουλησει

panagiotisXII

Κωστα περιμενουμε το hands-on με ανυπομονησια

Petros

kukloforise pali ena mail kai lene pos telika tha exei multitouch afou ginei i anabathmisi k meta!
gia na doume….
omos xoris multitouch dn tha to agoraso me tipota!
dn leei na doseis 500+ € k na min exei ta panta!

chris

Μπορεί να μην έχει multitouch αλλά είναι πολύ όμορφο…

papi

kwsta kana videaki tha anevaseis me to xp10 twra pou vgike kai epishme sthn kukloforia!!

papi

nai re kwsta eraio einai! alla autes oi gwnies pou den einai strogkyles to kanoun kai fenetai arketa megalo! epishs einai kai malakia na plhrwneis 580 eurw kai na mhn einai mt kai oute anroid 2,1.
tespa ena nands on akoma tha to evlepa! kai fusika tha perimenw kai to desirte na vgei!

konstantinos

ti einai vre paidia to moultitouch?

teo400m

τέλειο ειναι!γνωρίζει κανείς αν το εχει φέρει η wind ??

nikos

φιλε κωστα εχω μπλοκαρει! βασικα ειμαι και ψιλοασχετος! τι προτεινεις X10 η Satio?

panagiotisXII

Σημερα πανω στα σουβλακια και στα κοψιδια ειχα μια πρωτη επαφη με το X10 ενος φιλου. Το κινητο ειναι πραγματικα εντυπωσιακο ειδικα για εναν που δεν εχει περασει ακομα στη γενια των smartphones. Σφαιρατο και με αρκετες εφαρμογουλες ανοιχτες, πολυ ωραιες φωτογραφιες, απιστευτη οθονη. Το android κανει αισθητη τη διαφορα του με το Symbian το οποιο εχω επεξεργαστει αρκετα στο κινητο του αδερφου μου. Αν δεν υπηρχε στον κοντινο οριζοντα το Galaxy S θα πηγαινα με κλειστα ματια στο Χ10 αλλα τωρα ειμαι σε διλλημα…Κωστα αν και πολυ υποθετικη ερωτηση, η αποψη σου ειναι οτι αξιζει μια τετοια αναμονη?

ΧΡΗΣΤΟΣ

Ρε παιδια ειναι πολυ δυνατα αλλα η μπαταρια του δραμα

ΧΡΗΣΤΟΣ

Δυνατο ενοουσα αλλα απο μπαταρια καθε μερα και δεν βγαζει

Nikos Papanikolaou

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΕΛΙΩΝΕΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙΤΑΤΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ 1,6 ΚΑΙ ΑΛΛΑ……… ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΤΩΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ Χ1 ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΑΤΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΑΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΑΖ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΤΟ Χ10 ΤΟ ΑΘΛΕΙΟ ΗΧΕΙΩ!!!!!!!! ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟ MILESTONE (O KAΛΗΤΕΡΟΣ ΗΧΩΣ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ANDROID)….. EINAI ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΘΗΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΑΙΤΕ!!!!!!! ΤΗΝ ΕΠΑΘΑ ΜΕ ΤΟ Χ1 ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΤΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΣΗΡΤΑΡΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΠΑΤΗΣΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤIΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

nikolas

lg mini i nokia x6 kai giati????

tom not

Το αγορασα προχτες και εχω πολλα παραπονα.Το πληκτρολογιο μερικες φορες δε περναει το γραμμα που πατησες,αλλες φορες πατιεται αλλο γραμμα και γενικα ειναι καπως στεναχωρο το πληκτρολογιο και μιλαμε για 4 ιντσες οθονη.Για γρηγορε γραψιμο δε το συζητω.Επειδη η/υ apple imac δεν εχω βρει ακομα τροπο να συγχρονισω τις επαφες και το ημερολογιο με το mac os.Οι φωτογραφιες των 8mp ειναι αν οχι ιδιες,τοτε λιιιιγο καλυτερες απο το παλιο μου νοκια 6630(το θυμαστε?) που εχει καμερα 1.3 mp.Η διαχειριση των κλησεων,των επαφων και του ημερολογιου ειναι τουλαχιστον αστεια και η οθονη αφης φαινεται πιο σκληρη σε σχεση με τι ipod touch που εχω.Επισης απαραδεκτο και κοροιδια να κυκλοφορει την εκδοση android 2.1 στα τελη του ετους.Και τελος η ενταση του ακουστικου ειναι πολυ μα πολυ χαμηλη,ειδικα οταν εισαι σε μερος με κοσμο δεν ακους σχεδον τπτ(δε το συζητω σε καπιοιο μπαρ το βραδυ με πιο δυνατη μουσικη.

akis

ean parw to x10 twra 8a mporw meta na tou kanw update apo 1.6 se 2.1….telika 8a dextei anava8misi me moultitouch???

Petr@n

για την αναβάθμιση σε 2,1, που θα προσθέσει και HD video recording είναι επίσημο από την se προς το τέλος του χρόνου.τώρα για το multitouch δεν ξέρω γιαυτό έκανα και την ίδια ερώτηση πιο πάνω. Γνωρίζει κανένας κάτι περισσότερο?

Petr@n

tom not νομίζω πως τα παραλες. η ποιότητα των φωτογραφιών είναι άριστη και η οθόνη στα μηνύματα “ακούει” πολύ καλά. εμένα δεν κάνει λάθη και επιλέγει το γράμμα που θέλω. δηλαδή τα λάθη είναι σχεδόν μηδενικά. αν δεν σε βολεύει δοκίμασε το σε landscape mode το πληκτρολόγιο. είναι καλύτερο. και κλείνοντας στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι η ένταση του ακουστικού η οποία θα μπορούσε να είναι καλύτερη

john277

παιδιά ουτε 24 ώρες δεν κρατάει η μπαταρία

angel

xperia x10 ή iphone 3gs?

kostas

ποιο ειναι το προηγουμενο σου κινητο angel ?

Petr@n

Mα πως είναι δυνατόν μια capacitive οθόνη να μην υποστηρίζει το multitouch???!!! τελοσπαντων.
john277 όντως η μπαταρία του x10 δεν είναι το δυνατό του σημείο.
το gps όμως είναι τρομερό και απίστευτα γρήγορο (καλύτερο και από την ανεξάρτητη συσκευή gps που διαθέτω). το δοκίμασα χτες σε συνδυασμό με το λογισμικό της sygic και ήταν άπαιχτο!

angel

ena nokia 5310 xpress music kai thelw na to allksw me ena apo ta duo pou proanefera

kostas

Κοιτα και τα 2 ειναι φανταστηκα. Εγω εχω το 3gs ενω ο φιλος μου ο petr@n το χ10. Το αρνητικο του δικου μου ειναι το bluetooth που πρεπει να αγορασεις ειδικο που θα μπορεις να μεταφερεις αρχεια σε αλλα κινητα. Παντως οποιο και να παρεις θα εισαι ευχαρηστημενος.

Petr@n

το χ10 είναι επισης πολύ καλό. είναι γρήγορο, η οθόνη ακριβής και γενικά ειμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό κινητό. απλά η μπαταρία του θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά και η αυτονομία του iphone (και γενικότερα των smartphones) δεν είναι το δυνατό του σημείο

akis

η οθόνη του xperia x10 ειναι smooth???τελικά στη συσκευασία περιέχει κάρτα μνήμης 1 ή 8gb???

Petr@n

angel η μπαταρία του κρατάει περίπου μία μέρα έπειτα όμως από αρκετή χρήση (π.χ. αποστολή πολλών μηνυμάτων, κλήσεις μεγάλης διάρκειας και σερφάρισμα στο market). η οθόνη του είναι πολύ καλή στην απόκριση και το κινητό είναι smooth. Γενικά είναι καλή η προσπάθεια της se

angel

cvlachakis τελικα να προτιμησω το iphone ή το xperia x10?

akis

Εγώ που μέχρι στιγμής δεν έχω smartphone και δεν ξέρω πολύ καλα τα λειτουργικά τους, τι να προτιμήσω android ή να περιμένω να βγει το επόμενο iphone???

angel

στις φοτο σε σκοταδι πως τα παει?φαινεται τιποτα

angel

υπαρχει κανεις που εχει τραβηξει φωτο σε σκοταδι?αν ναι πως του φανηκε τραβαει καλα?

Panagiotis

Κωστα θα ηθελα να σε ρωτησο εχω το milestone και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος αλλα σκεφτομαι να το κανο ενα trade με xperia X10 αξιζει σε θεμα χαρακτηριστικων?

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΧPERIA X10 ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

angel

ποια ειναι η λυση?

L

φίλε Κώστα, ποιο κινητό θα πρότεινες να αγοράσω ; xperia x10 ή iphone ; και γιατί ;

thanos

κώστα ειμαι 14 χρονων και τον ιουλιο θα παρω κινητο.ποιο μου προτεινεισ iphone 4, χ10 ή galaxy s

Panagiotis

κοστα 8ελο να μου πεεις ποιο ειναι πιο καλο το μιλεστονε ι το χ10? για να 3ερο ποιο ειναι πιο καλο να παρο

VASILHS ZAHOS

Κωστα ειμαι 13 χρονων και θελω να αγορασω το χ10 η το βιβαζ εσυ πιο θα ελεγεσ να παρω???
επισης αν παρω το χ10 οταν βγαλω φωτογραφιες θα μπορω να τησ επεξεργαζομαι!!!!

Petr@n

Σήμερα είναι διαθέσιμη μία ακόμα αναβάθμιση για το x10 από την SE. Ξέρετε τι βελτιώσεις έχουν γίνει τώρα;

KOSTAS

Θα ηθελα να σας ρωτησω πως μπορω να κανω να λειτουργει το Χ10 που εχω ως GPS με φωνητικες οδηγιες.
Γινετε η οχι;
Ευχαριστω πολυ.

greg

Motorola XT720 η xperia 10??????

Dimitris

Ξερει καποιος ποτε θα βγει επιτελους το 2.1 ?????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.