Toshiba AC100, Smartbook με Android 2.1 βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Toshiba AC100. Smartbook όπως το ονομάζει η Toshiba, με οθόνη 10.1 ιντσών, επεξεργαστή NVIDIA Tegra 1GHz και λειτουργικό σύστημα Android 2.1. Ένα από τα πρώτα netbook με Android, πολύ λεπτό σχεδιασμό και μπαταρία που κρατάει έως και 7 ώρες. Έρχεται στη χώρα μας στο τέλος Αυγούστου με τιμή που δεν θα ξεπεράσει τα 420-450 ευρώ. Δείτε το βίντεο.

Toshiba AC100
NVIDIA Tegra 250 Mobile Processor (1GH, ARM)
Android 2.1
RAM: 512 MB DDR2 (333 MHz)
έως 32GB SSD
Οθόνη LED 10.1 ιντσών, 1024×600 pixels
Bluetooth 2.1, WLAN (802.11 b/g/n), 3G (προαιρετικά)
USB 2.0, Mini USB, Card Reader (SD, MMC), Audio out/ Mic, HDMI
1.3 Webcam με ενσωματωμένο μικρόφωνο
Διαστάσεις: 262.1×189.8×14/ 21 χλστ.
Βάρος: 870 γρ.

, Toshiba AC100, Smartbook με Android 2.1 βίντεο παρουσίαση

, Toshiba AC100, Smartbook με Android 2.1 βίντεο παρουσίαση

, Toshiba AC100, Smartbook με Android 2.1 βίντεο παρουσίαση

, Toshiba AC100, Smartbook με Android 2.1 βίντεο παρουσίαση

, Toshiba AC100, Smartbook με Android 2.1 βίντεο παρουσίαση

, Toshiba AC100, Smartbook με Android 2.1 βίντεο παρουσίαση

, Toshiba AC100, Smartbook με Android 2.1 βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

αν ξαναπω οτι δεν μου αρεσει θα γινω γραφικος?

Geo25

Και ποιος θα το πάρει;; μάπα είναι…. δεν αξίζει το Android για φορητούς!!! Μόνο για κινητά είναι πολύ όμορφο!!!

giannis

δεν πειράζει έχει ενδιαφέρον να βλέπουμε και κάτι διαφορετικό
Πάντως και γώ είμαι της άποψης ότι τα windows 7 δεν κάνουν για αφή(δεν είναι φτιαγμένα για αυτό) και το android είναι μέσα σε αυτά που είναι ιδανικά για αφή

lexigton

Ας μου πει κάποιος τι μπορεί να κάνει με windows που δε μπορεί να το κάνει με android ή ubuntu…

lexigton

α και μη μου πείτε πως αγοράζει κανείς netbook για να απολαμβάνει παιχνίδια…

Γιώργος Ζερβαντώνακης

προτιμω windows 7 ουτε mac ουτε android ουτε linux. Παντως μπορει να εξελιχθουν και τα android
και ποιος ξερει μπορει να γινουν καλυτερα πραγα δυσκολο διοτι ας το παραδεχτουμε λοι οι χρηστες windows εχουν και εξαλλου ολα τα παιχνιδια, εφαρμογες… μπορουν να εγκαταστηθουν στα windows ενω στα αλλα λογισμικα οχι ολα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

αυτο το πραγμα να βαζουν λειτουργικο κινητων σε laptops και tablets πραγματικα δεν μπορω να το καταλαβω !!!!!!

takis

450€ για android ? Δεν θα πάρω!
Το μόνο καλό που έχει είναι Tegra & HDMI..

Marios Basileiou

Καλουτσικο,αλλα οντως επρεπε να ειχε touch oθονη για να δικαιολογει τα χρηματα του ή εστω να ηταν φθηνοτερο αφου δεν εχει!!

Γιώργος Ζερβαντώνακης

βλεπω πως ολοι λετε πως τα android δεν κανουν για pc και εχετε δικιο ομως λετε να βρεθει καποιος που να το παρει και μετα να μην το μετανοιωσει; και εκτος απο αυτο καποιος ή τρελος θα ειναι ή εθισμενος με τα android για να δωσει 450 ευρω. λοιπον η καλυτερη τιμη πιστευω και εγω πως θα ηταν γυρω στα 150-200 ευρω…

Chris

Αμάν ρε παιδιά πόσο νομίζετε πως κοστίζει μια licence για windows 7 στους κατασκευαστές laptop;;;άντε το πολύ 35 με 40€ κι το windows mobile κοστίζει γύρω στα 8 με 10€. όσοι νομίζουν πως ένα pad, netbook με android είναι οπώσδηποτε πιο φτηνό από ένα με windows κάνουν λάθος. Ο καταναλώτης δεν κερδίζει τίποτα. Η διαφορά μπαίνει στη τσέπη της Toshiba, HTC, HP…ΥΓ:Εγώ περιμένω το netbook με το webOS της HP/Palm. Το λατρεύω αυτό το λειτουργικό σύστημα 🙂

Chris

ΥΓ2: sorry Kώστα αλλά προς το παρόν δεν την έχει καθόλου δύσκολα η Microsoft. Με λιγότερα λεφτά έχεις netbook με windows 7 home premium με 7 με 9 ώρες αυτονομία που σου επιτρέπουν να τρέχεις προγράμματα όχι ανόητα widgetaκια κι apps. Τα widgets κι τις εφαρμογές είναι χρήσιμες σε μικρές οθόνες, σε οθόνες κινητού ή μικρού pad (dell streak πχ). Θέλεις realplayer? zuneplayer? itunes? office 2010 η openoffice? mediacenter? flashplayer? opera, chrome, firefox? θες να εγκαταστήσεις scanner, printer κι να μην έχεις μόνο τις βασικές λειτουργίες? Βάλε τότε windows 7 κι δεν θα είσαι περιορισμένος… Δεν μπορώ να καταλάβω πως κανείς μπορεί να περιοριστεί με ενα dumb-smartbook με android 2,1 κι να το πληρώσει κι ένα σωρό λεφτά. Τι με νοιάζει αν έχει 100000 apps το android αν μπορώ να κάνω όλα αυτά που κάνουν τα apps με ένα καλό browser (chrome 6 beta έχω btw). Οι εταιρίες βρήκαν κορόιδα που νομίζουν πως open source σημαίνει καλύτερο κι φτηνότερο.

Μανώλης

Γεια χαρά, βασικά συμφωνώ και γω πως το android δεν είναι για netbook ακόμα και αν έχει touchscren. Κάτι τέτοια netbook/laptop όμως που έχουν ARM επεξεργαστές τα παρακολουθώ τελευταία γιατί προσφέρουν μεγάλη αυτονομία.

Στο βίντεο λες πως κρατάει 7-8 ώρες αλλά αυτές οι 8 ώρες είναι με αναπαραγωγή βίντεο full hd σύμφωνα με το engadget.
Επίσης standby κρατάει 7 μέρες.

Παρόλα αυτά πιστεύω πως είναι ακριβό και πάλι μιας και έχω δει άλλα που κρατάνε 15 ώρες φτηνότερα αλλά κάπως μάρκα-με-καψες. Μόλις ωριμάσουν λίγο ακόμα τα netbooks με ARM θα πάρω σίγουρα ένα και θα του βάλω Ubuntu.

nectons

Δυστυχώς η άγνοια και για μια φορά ακόμη, η οπισθοδρομικότητα του Έλληνα παραπληροφορεί και φρενάρει την εξέλιξη.

Τόσα αρνητικά σχόλια για ένα τόσο σπάνιο και μοναδικό μηχάνημα.

Κανείς δεν αντιλέγει φίλοι μου ότι δεν υπάρχει σύγκριση με Windows 7 λειτουργικό σύστημα. Σύγκριση όμως με netbook και windows7 υπάρχει και μάλιστα είναι χαοτική η διαφορά με την ζυγαριά να κλίνει προς το Toshiba.

Τόσοι άσχετοι χαρακτηρισμοί και τόσο ελλιπές δοκιμαστικό. Λυπάμαι πραγματικά. Εκτός την οικονομική κρίση συνεχίζουμε να περνάμε -όπως πάντα δυστυχώς- και την εγκεφαλική κρίση που πάντα είχαμε σαν Έλληνες.

nectons

Ντροπή σου που μιλάς έτσι. Σε είχα για ποιο σοβαρό. Άσχετο φυσικά αλλά σοβαρό. Αλλά δυστυχώς ούτε και αυτό είσαι.

Μπράβο πάντως που ανοίγεις τον πραγματικό σου εαυτό. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί ξεκαθαρίζει το τοπίο.

🙂

nectons

Ποτέ δεν αναδημοσίευσα άρθρο δικό σας προσωπικά δίχως λινκ στο blog σας φίλε μου καλέ. Και οποιοδήποτε θέμα στο …. δεν υπάρχει κατεύθυνση στον πρωτότυπο θα έχει γίνει από μέλος του, η από την ομάδα σύνταξης του και δεν έχεις παρά να μου το επισημάνεις να το διορθώσουμε.
Όσο για το “άσχετος” (δεν είπα “άσχετους” και εννοώ φυσικά μόνον εσένα και κάνα 2 άρθρα σου που έχω διαβάσει) να σε διαφωτίσω ότι η πρόσβαση που έχει ο καθένας σε συσκευές φίλε μου δεν μας κάνει και σχετικούς.
Συνέχισε λοιπόν την καλή δουλειά που κάνεις με τις παρουσιάσεις, αλλά εντελώς φιλικά (πάντα φιλικά) μην σχολιάζεις με στυλ “150-200 ευρώ” γιατί η μοναδικότητα και μόνον του μηχανήματος, του επιτρέπει να είναι πολύ ποιο ακριβό από τα 450 ευρώ που κοστίζει.
Βασικά ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ καθόλου γιατί ενώ σε κάποιους σχετικούς προκαλείς γέλια με τα βίντεό σου, δυστυχώς ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ και κατευθύνεις λάθος τους αναγνώστες σου με τα γνωστά αποτελέσματα. Μείνε στις βίντεο – παρουσιάσεις λοιπόν και το σημαντικότερο μην είσαι θρασύς με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις καν.

Y.Γ.
Συνέχισε να παρακολουθείς το …. Είμαι σίγουρος ότι θα σε ωφελήσει

🙂

nectons

έχω το ίδιο nickname ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕ τύπε εδώ και ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ χρόνια όταν ακόμη βύζενες (και μάλλον ούτε αυτό θα πρέπει να έκανες για να έχεις τέτοια χαμηλή νοημοσύνη) και ποτέ μου δεν το άλλαξα.

Αν ξαναπροσβάλεις με αυτό τον τρόπο απλά να έχεις το νού σου γιατί θα έρθω και θα σε βρω και θα τα πούμε από κοντά πολύ καλύτερα από ότι πίσω από το πληκτρολόγιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν πως μιλάς.

Και ουδέποτε ασχολήθηκα με το Blog σου στα φόρουμ του ….. Δεν έχω ούτε το χρόνο να το κάνω ούτε και διάβασα ποτέ κάτι σημαντικό για να το σχολιάσω στο …..

Αν θέλεις σβήσε το μήνυμά μου, όμως δεν στο συμβουλεύω κιόλας αφού άλλο ένα που με εξοργίζει εκτός της θρασύτητας, είναι και το φίμωμα του λόγου.

Αν το μεταφέρεις οπουδήποτε αλλού να με ενημερώσεις στο email μου ….. για να συνεχίσουμε την συζήτηση από εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Internet featured Techblog TechblogTV

Τα πιο δημοφιλή YouTube βίντεο του Techblog για το 2020

‘Hρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τα αγαπημένα σας, τα 10 κορυφαία βίντεο του Techblog που είδατε περισσότερο στο κανάλι μας στο YouTube.