Xiaomi: Πήρε 26% μερίδιο αγοράς στην Κίνα- Τι έκαναν Apple και Samsung;

Για τον μήνα Απρίλιο η Xiaomi ήταν ο top κατασκευαστής smartphones στην Κίνα, μια αγορά πρόκληση για πολλά μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής. Η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη αγορά smartphones στον κόσμο, όμως παρουσιάζει κάποιες πτωτικές τάσεις λόγω κορεσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κινέζικης εταιρείας ερευνών, Sino, η Xiaomi φιγουράρει στην κορυφή με ποσοστό 26% της αγοράς για τον μήνα Απρίλιο. Επόμενη είναι η Huawei με το Honor brand και 15.7% της κινέζικης αγοράς, ενώ η LeTV πήρε την τρίτη θέση με 10.5%.

Τι γίνεται όμως με τα μεγάλα ονόματα; H Apple ερχόμενη από ένα δύσκολο τρίμηνο (Ιανουάριος-Μάρτιος), με τις πωλήσεις iPhone να σημειώνουν πτώση 26% στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, πήρε μερίδιο 8.2%. [Η ευρύτερη περιοχή της Κίνας περιλαμβάνει την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, την Ταϊβάν, και θεωρείται τους να ήταν μία συνεκτική αγορά].

Η Samung, που ηγείται στην παγκόσμια αγορά, στο σύνολο πήρε μόλις το 3.2%. Μεταξύ των Apple και Samsung συμπεριλαμβάνονται Huawei (με 8%) και Meizu (με 7%).

xiaomi market share, Xiaomi: Πήρε 26% μερίδιο αγοράς στην Κίνα- Τι έκαναν Apple και Samsung;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Άσχημα τα πράγματα για τους δυο ηγέτες της αγοράς

Γιώργος

Περίεργο που έπεσε η Apple αφού οι Κινέζοι αγαπούν πολύ τα made in China προϊόντα.

Konstantinos

Μακάρι η Xiaomi να επεκταθεί. Παρήγγειλα το mi band από το επίσημο σάιτ, ήρθε σε μια εβδομάδα και επί μια εβδομάδα μια κινέζα με έπαιρνε τηλέφωνο και μου άφηνε μηνύματα (“Από τη Mi, για να ρωτήσω αν παραλάβατε το προιόν σας και αν μείνατε ικανοποιημένος”). Δυστυχώς για ένα περίεργο λόγο δεν κατάφερα ποτέ να της μιλήσω.

Είναι τίμια, με πολύ καλή ποιότητα και σε ιδανική τιμή. (Δεν γνωρίζω για τα κινητά της παρά μόνο για accessories, (ακουστικά, wearable)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.