Cosmote, Vodafone, Wind | Συνεργασία για ασφαλέστερη χρήση του κινητού

, Cosmote, Vodafone, Wind | Συνεργασία για ασφαλέστερη χρήση του κινητούOι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind υιοθετούν το «Ευρωπαϊκό Μνημόνιο για την ασφαλέστερη χρήση του κινητού τηλεφώνου από παιδιά και νέους εφήβους», ενσωματώνοντάς το στον υπάρχοντα «Κώδικα Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω κινητών τηλεφώνων και την προστασία των ανήλικων χρηστών» που αποτελεί την πρωτοβουλία αυτορρύθμισης του κλάδου στην Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη το Φεβρουάριο του 2007 στις Βρυξέλλες, αποτελεί πρωτοβουλία 16 ευρωπαϊκών εταιριών κινητής τηλεφωνίας, παρόχων περιεχομένου και του GSM Europe υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Μνημόνιο περιλαμβάνει προτάσεις που αποσκοπούν στην ασφαλέστερη χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από ανήλικους χρήστες και πραγματεύεται θέματα όπως οι μηχανισμοί ελέγχου πρόσβασης, η ευαισθητοποίηση και η επιμόρφωση, η κατηγοριοποίηση του εμπορικού περιεχομένου, η αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου σε προϊόντα και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ή/και στο Διαδίκτυο.

Ενισχύοντας την υπάρχουσα κλαδική πρωτοβουλία αυτορρύθμισης, η ενσωμάτωση του Μνημονίου στον Κώδικα Δεοντολογίας, που υπογράφηκε οικειοθελώς από την COSMOTE, τη VODAFONE και τη WIND το 2006, στόχο έχει να αποτελέσει την αφετηρία για την ανάπτυξη πλαισίων δράσης που θα διασφαλίζουν αποτελεσματικά την ορθή χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι COSMOTE, VODAFONE και WIND, ως υπεύθυνες εταιρίες, αναγνωρίζουν ότι, στο πλαίσιο του ραγδαία αναπτυσσόμενου τεχνολογικά περιβάλλοντος της κινητής τηλεφωνίας, η αυτορρύθμιση του κλάδου μέσα από σχετικές πρωτοβουλίες μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ορθής χρήσης των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από παιδιά και νέους εφήβους. Προς αυτή την κατεύθυνση, και σύμφωνα με τον υπογεγραμμένο «Κώδικα», θα προβαίνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε επανεκτίμηση του περιεχομένού του, συνεργαζόμενες με ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς.

Δείτε επίσης:
> Sony Ericsson T280i | Κομψό και κλασσικό
> Sony Ericsson R306 & R300 | Ημέρες ραδιοφώνου
> Olympus LS-10 | Για ένα άψογο podcast

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.