Έγκριση από την ΕΕΤΤ των νέων τροποποιημένων πακέτων της ΟΤΕ Α.Ε.

, Έγκριση από την ΕΕΤΤ των νέων τροποποιημένων πακέτων της ΟΤΕ Α.Ε.Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, στη σημερινή της Συνεδρίαση και κατόπιν διενέργειας ελέγχου για «συμπίεση περιθωρίου» ενέκρινε υπό προϋποθέσεις τις νέες προσφορές οικονομικών πακέτων σταθερής τηλεφωνίας και για κλήσεις από σταθερό προς κινητό της ΟΤΕ Α.Ε., όπως αυτές υποβλήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2007.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της Απόφασης της ΕΕΤΤ στις 21 Σεπτεμβρίου, με την οποία δεν εγκρίθηκαν οικονομικά προγράμματα που είχε υποβάλει η ΟΤΕ Α.Ε., η ΟΤΕ Α.Ε. επανήλθε υποβάλλοντας τα νέα οικονομικά προγράμματα, τροποποιημένα ως προς τους όρους διάθεσής τους και συγκεκριμένα ως προς τη διάρκειά τους και τον αριθμό των πελατών που αναμένεται να εγγραφούν συνολικά σε αυτά. Η ΕΕΤΤ, αφού εξέτασε τα τροποποιημένα οικονομικά προγράμματα απεφάνθη ότι δεν παρατηρείται αθέμιτη «συμπίεση περιθωρίου», μέχρι τον αριθμό των 150.000 συνδρομητών, υπό την προϋπόθεση ότι η ισχύς των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα λήξει οπωσδήποτε την 31η Δεκεμβρίου 2007.

Υπογραμμίζεται ότι η διαπίστωση «συμπίεσης περιθωρίου» επιδεινώνεται με τη μείωση της λιανικής τιμής των προσφερόμενων πακέτων ή την αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων συνδρομητών.

Η ΕΕΤΤ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές και όλους τους παράγοντες της αγοράς ότι θα συνεχίσει να απαιτεί την πλήρη εφαρμογή του νόμου και των σχετικών κανονισμών, που επιβάλλουν, για την αποτελεσματική προστασία του ανταγωνισμού, τον έλεγχο των λιανικών τιμών για τις τηλεφωνικές υπηρεσίες που προσφέρονται από επιχειρήσεις με δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Οι σχετικοί εξειδικευμένοι έλεγχοι γίνονται με την ελάχιστη δυνατή καθυστέρηση, αξιοποιώντας διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα που είναι γνωστά στην ΟΤΕ Α.Ε.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet

inath.gr, Ηλεκτρονικός Πολυχώρος για την πόλη της Αθήνας

Το inath.gr είναι ένα νέο Αθηναϊκό portal, ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που μέσα του μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς ψάχνεις κι ό,τι οι άλλοι αδυνατούν να σου προσφέρουν. Ένα portal νεανικό και φρέσκο, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε ανάγκη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αφουγκράζεται το παλμό της. Η ομάδα του inath.gr, με αγάπη για την Αθήνα […]

Telecoms COSMOTE

COSMOTE | Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Δεν απαιτείται περαιτέρω μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα, 60-70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρόσφατη έκθεσή της που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν […]

Telecoms OTE

ΟΤΕ | Εγκαθιστά ασύρματο δίκτυο WiMax στο Άγιον Όρος

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για ευρυζωνική πρόσβαση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς, με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής […]