ΕΕΤΤ | Διευκολύνει την ανάπτυξη εναλλακτικών υποδομών ευρυζωνικότητας

, ΕΕΤΤ | Διευκολύνει την ανάπτυξη εναλλακτικών υποδομών ευρυζωνικότηταςΣτην τροποποίηση της ισχύουσας Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ για την παροχή Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ), γνωστή και ως RUO, προέβη με Απόφασή της η ΕΕΤΤ, κατόπιν διεξαγωγής σχετικής δημόσιας διαβούλευσης. Στόχος της συγκεκριμένης Απόφασης είναι η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας μέσω της εισαγωγής διαδικασιών που διευκολύνουν την ανάπτυξη εναλλακτικών υποδομών, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων των καταναλωτών για ευρυζωνικές συνδέσεις καθώς και η ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών.

Με βάση τις προτάσεις και τα σχόλια των συμμετεχόντων στην Διαβούλευση, η οποία διεξήχθη από 21 Δεκεμβρίου έως και 28 Ιανουαρίου 2008, η ΕΕΤΤ αποφάσισε τις ακόλουθες τροποποιήσεις:

1. Αποσαφήνιση της υφιστάμενης δυνατότητας εγκατάστασης καμπίνας στον προαύλιο χώρο του Αστικού Κέντρου του ΟΤΕ, ως μία ακόμα εναλλακτική της φυσικής συνεγκατάστασης, με ρητή και αναλυτική πρόβλεψη των σχετικών διαδικασιών.
2. Διαφοροποίηση της διαδικασίας αιτήσεων για συνεγκατάσταση, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αιτούνται απευθείας Σύμμικτη ή Εικονική Συνεγκατάσταση στην περίπτωση που είτε δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος φυσικής συνεγκατάστασης στα Αστικά Κέντρα του ΟΤΕ είτε δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του υφιστάμενου χώρου φυσικής συνεγκατάστασης.
3. Τροποποίηση της υποχρέωσης του ΟΤΕ σχετικά με την παροχή ειδικών πληροφοριών στους παρόχους, που θα τους βοηθήσουν στην κατάρτιση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.
4. Αποσαφήνιση υφιστάμενης δυνατότητας αυτοπαροχής υπηρεσιών σύνδεσης και μετάδοσης (backhauling) με χρήση ασύρματων μέσων του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, εγκατεστημένων στην οροφή του Αστικού Κέντρου του ΟΤΕ, και ρητή πρόβλεψη των σχετικών διαδικασιών στο κείμενο της Προσφοράς ΑΠΤΒ του ΟΤΕ.
5. Αύξηση του χρονοδιαγράμματος στον οποίο ο ΟΤΕ οφείλει να παραδίδει τους ανενεργούς βρόχους.
6. Τροποποίηση της διαδικασίας διαχείρισης βλαβών.
7. Υποχρέωση κοινοποίησης του «φανταστικού αριθμού» βρόχου στον λιανικό καταναλωτή μέσω αναγραφής του στους λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι ο «Φανταστικός αριθμός» αντιπροσωπεύει την «ταυτότητα του καλωδίου» που τερματίζει στις εγκαταστάσεις των συνδρομητών και χρησιμοποιείται από τον καταναλωτή σε κάθε αίτημά του για αλλαγή υπηρεσίας ή/και παρόχου.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.