Πρόστιμο 19 εκ. ευρώ στη Vodafone για τις υποκλοπές

, Πρόστιμο 19 εκ. ευρώ στη Vodafone για τις υποκλοπέςΗ Ολομέλεια της ΕΕΤΤ με σημερινή της απόφαση επέβαλε στην εταιρεία Vodafone συνολικό πρόστιμο 19.100.000 ευρώ λόγω παραβίασης από την εταιρεία αυτή της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και ειδικότερα όρων της Ειδικής Αδείας της για τη λειτουργία δικτύων κινητών επικοινωνιών 2ης γενιάς. Η ΕΕΤΤ επελήφθη έπειτα από τη διαβίβαση προς αυτήν της υπ’αριθμ. 5/2007 απόφασης της ΑΔΑΕ, με την οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις από την εταιρεία VODAFONE της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

Επισημαίνεται ότι, ως προς την παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, η ΕΕΤΤ περιορίσθηκε να εξετάσει το κατά πόσον παραβιάσθηκαν σχετικοί όροι της Ειδικής Αδείας της εταιρείας VODAFONE, επειδή πρωτογενώς εκ του Συντάγματος αρμόδια για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων για το ζήτημα αυτό καθίσταται η ΑΔΑΕ.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ διαπίστωσε την παραβίαση των ακόλουθων όρων της Ειδικής Αδείας της VODAFONE:

Α. Του άρθρου 6, που αφορά τις «Υποχρεώσεις του Κατόχου της Άδειας», και ειδικότερα:
α. Της παρ. 2, στοιχείο β΄, που αφορά «Tη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και τη διευκόλυνση των κρατικών Αρχών για άρση του απορρήτου»,
β. Της παρ. 7, στοιχείο ε΄, που αφορά τη «Συντήρηση και Ασφάλεια», σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 13, σχετικό με την «Ευθύνη του Κατόχου έναντι των χρηστών για δικές του Πράξεις», και
γ. Της παρ. 8, σε συνδυασμό με το Παράρτημα 4, που αφορούν την «Ποιότητα και Προδιαγραφές Ποιότητας Παροχής του Δικτύου και των Αδειοδοτούμενων Υπηρεσιών» και
Β. Του άρθρου 17, που αφορά την «Προστασία του Καταναλωτή».

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
πρεζα tv

Και το κρατος εκανε στη Vodafone τα μουτρα κρεας…

tasosvel

Φίλε μου εγώ ξέρω οτι πέρσυ τον Δεκέμβριο η ΑΔΑΕ επέβαλε πρόστιμο στην VODAFONE 76εκ , και παρόλα αυτά η εταιρία είχε κέρδη !!:) Φαντάσου πόσο κερδίζουν 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.