Ericsson | Αναβαθμίζει το δίκτυο της Wind Hellas

, Ericsson | Αναβαθμίζει το δίκτυο της Wind HellasΗ Ericsson ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε και επέκτεινε με επιτυχία το κυρίως δίκτυο GSM/WCDMA για τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ελλάδα, τη Wind Hellas . Η σύμβαση αποκλειστικού προμηθευτή περιελάμβανε τη μετάβαση στη λύση κοινού κυρίως δικτύου WCDMA/GSM της Ericsson.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, η Ericsson παρείχε μια λύση με το κλειδί στο χέρι συμπεριλαμβανομένων σχεδιασμού δικτύων, προμήθειας εξοπλισμού και μετάβασης στη νέα κυρίως υποδομή, καθώς και ανάπτυξης δικτύου και ενοποίησης συστημάτων. Η Ericsson ήταν επίσης υπεύθυνη για τα συστήματα υποστήριξης δικτύου και επιχειρήσεων, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης μετάβασης και τη διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας.

Το ενιαίο κυρίως δίκτυο της WIND Hellas βασίζεται πλέον στη λύση mobile softswitch (MSS) της Ericsson, που δίνει τη δυνατότητα στον πάροχο να προσφέρει την ίδια εμπειρία υπηρεσιών στους πελάτες της σε δίκτυα 2G και 3G. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς ένα δίκτυο αποκλειστικής χρήσης IP, το οποίο επιτρέπει τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δικτύου. Μέσα από την εισαγωγή μιας διαστρωματωμένης αρχιτεκτονικής, η λύση MSS της Ericsson διασφαλίζει την ύπαρξη κοινής βάσης για τις υπηρεσίες επόμενης γενιάς. Οι κόμβοι packet core της Ericsson υποστηρίζουν τώρα τη WIND Hellas στην αποτελεσματική διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας δεδομένων HSPA.

Ο κ. Φώτης Κωνσταντέλλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου στη WIND Hellas, δηλώνει: “Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα υποδομή για να αυξηθεί η χωρητικότητα, η απόδοση και η αξιοπιστία του δικτύου ώστε να αντιμετωπιστεί η αύξηση των συνδρομητών και η επιθυμία των καταναλωτών για υπηρεσίες πολυμέσων. Για το σκοπό αυτό, η λύση της Ericsson θα μας επιτρέψει να προετοιμάσουμε αποτελεσματικά το δίκτυό μας ώστε να διαχειρίζεται επικοινωνίες υψηλής ταχύτητας και εξατομικευμένες υπηρεσίες πολυμέσων”.

Ο Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ελλάδας, δηλώνει: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς ότι η WIND Hellas μας επέλεξε για τη μεταμόρφωση του κυρίως δικτύου της. Η λύση mobile softswitch της Ericsson παρέχει τυποποιημένο περιβάλλον υπηρεσιών, εξυπηρετεί μεγάλους όγκους κίνησης με τον πλέον οικονομικό τρόπο και προσφέρει ευελιξία που θα της επιτρέψει την ικανοποίηση της μελλοντικής ανάπτυξης”.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Business Ericsson

Η Ericsson προχωρά σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η Ericsson σχεδιάζει να περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας στη Σουηδία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε άλλες χώρες, ιδίως στις ΗΠΑ.