Αισιόδοξα τα στοιχεία για τη διάδοση της ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα μας

, Αισιόδοξα τα στοιχεία για τη διάδοση της ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα μαςΔύο εθνικές έρευνες για τη διάδοση των νέων τεχνολογιών στον ελληνικό πληθυσμό, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, παρουσιάζουν τα πρώτα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διάδοση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η διεξαγωγή των ερευνών έγινε από το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας – ΥΠΟ – με ανάδοχο την MRB και, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας – ΥΠΑΝ – με ανάδοχο την VPRC και τα συμπεράσματα, που αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού, είναι τα εξής:

• Ένας στους δύο κατοίκους της χώρας, δηλώνει ότι αναγνωρίζει τον όρο «ψηφιακή τηλεόραση» γεγονός που θεωρείται εξαιρετικά αισιόδοξο αν αναλογιστεί κανείς την άγνοια που υπήρχε ακριβώς ένα χρόνο πριν, οπότε και εξέπεμψε για πρώτη φορά η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

• 280.000 νοικοκυριά – το 8% του πληθυσμού – δηλώνει κατοχή αποκωδικοποιητή ή δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης, περίπου 100.000 περισσότερα νοικοκυριά από εκείνα, τα οποία αναφέρονταν στα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2006.

• 254.000 νοικοκυριά – το 6,8% του πληθυσμού – δηλώνουν ότι έχουν την πρόθεση να αποκτήσουν δέκτη ή αποκωδικοποιητή ψηφιακής τηλεόρασης μέσα στο επόμενο εξάμηνο, γεγονός που ουσιαστικά σχεδόν θα διπλασιάσει τον αριθμό των ήδη υπαρχόντων τηλεθεατών “νέας τεχνολογίας”.

Εξίσου σημαντικές πληροφορίες, δίνουν οι δύο εθνικές έρευνες και για το δημογραφικό προφίλ των κατόχων δέκτη ή αποκωδικοποιητή ψηφιακής τηλεόρασης, σύμφωνα με τις οποίες οι τηλεθεατές των ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ, είναι άνθρωποι υψηλού μορφωτικού και κοινωνικο – οικονομικού επιπέδου: Ενεργοί πολίτες, ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες, καλλιτέχνες, χρήστες νέων τεχνολογιών που βλέπουν σπάνια ή/και καθόλου αναλογική τηλεόραση ενώ, κάνουν καθημερινή χρήση εφημερίδων και ραδιοφώνων. Εξ’ αυτών, το 55% έχει παρακολουθήσει περισσότερο σπορ+, το 36% περισσότερο σινέ+ και το 9% περισσότερο πρίσμα+.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Saxtus

Εδώ θα βρείτε και τη συζήτηση που έγινε στο 8ο συνέδριο Info-Com σχετικά με την ψηφιακή τηλεόραση στην χώρα μας: https://blog.saxtus.gr/archives/43-unknown.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεοράσεις Samsung

Η νέα Smart Tv της Samsung έρχεται με AntiVirus;

Φήμες θέλουν την Samsung, να έχει προχωρήσει σε συμφωνία με εταιρεία software, προκειμένου οι νέες τηλεοράσεις της, να κυκλοφορούν με προ-εγκατεστημένο AntiVirus.

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.