H πολυαναμενόμενη σειρά Pioneer KURO στην ελληνική αγορά

, H πολυαναμενόμενη σειρά Pioneer KURO στην ελληνική αγοράΜε 10 χρόνια εντατικής έρευνας στο ενεργητικό της, έχοντας παρουσιάσει κορυφαία μοντέλα τηλεοράσεων και panel τεχνολογίας πλάσματος που έγραψαν ιστορία, έχοντας αποσπάσει βραβεία σε όλο τον κόσμο και έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού, η Pioneer άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο τεχνολογικής υπεροχής, αντάξιο του ονόματος που φέρει, αυτό της πρωτοπόρου. Η νέα σειρά τηλεοράσεων πλάσματος ονομάζεται KURO και διατίθεται πλέον στην Ελληνική αγορά από την Intersys A.E., την επίσημη αντιπρόσωπο της Pioneer στην Ελλάδα.

Black is beautiful
KURΟ στα ιαπωνικά σημαίνει “μαύρο”. Όχι όμως οποιοδήποτε μαύρο. Πρόκειται για το τέλειο μαύρο. Και στον κόσμο της τηλεόρασης, το μαύρο είναι το παν: προσδίδει σε κάθε χρώμα μεγαλύτερη ευκρίνεια, περισσότερες σκιάσεις και μεγαλύτερο βάθος. “Στον κόσμο των τεχνών, ένας απλός λευκός καμβάς αποτελεί μία κενή επιφάνεια που περιμένει τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει. Στον κόσμο των τηλεοράσεων, μία μαύρη οθόνη είναι ο κενός καμβάς που περιμένει τις εικόνες για να τις προβάλλει. Οι μηχανικοί της Pioneer πέτυχαν ένα σημαντικό κατόρθωμα, καθορίζοντας έτσι τον απόλυτο ‘μαύρο καμβά’, ο οποίος αποτελεί την επιτομή της τεχνολογίας όσον αφορά στην προβολή ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και αθλητικών γεγονότων υψηλής ευκρίνειας”, δήλωσε ο κ. Marnix Somers, Διευθυντής του Τμήματος Οικιακής Ψυχαγωγίας στην Pioneer Europe. Πράγματι, οι τηλεοράσεις της σειράς KURO έχουν αναπτύξει σημαντικά βαθύτερα επίπεδα μαύρου χρώματος σε ποσοστό περίπου 80% συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη επίπεδη τηλεόραση, περισσότερο απ’ό,τι είχε επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν. Τα επίπεδα του μαύρου εξασφαλίζουν αξεπέραστη ποιότητα απεικόνισης και αποδίδουν την κάθε λεπτομέρεια σε όλο το χρωματικό φάσμα. Το μαύρο είναι παντού: στο κόκκινο, στο πράσινο, στο μπλε… Αγκαλιάζοντας ολόκληρο το φάσμα των χρωμάτων, δημιουργεί πλούσιους χρωματισμούς, έντονο κοντράστ και περισσότερες σκιάσεις τόσο σε ανοικτές όσο και σε σκούρες αποχρώσεις. Ο θεατής αποκτά πρωτόγνωρη αίσθηση του χώρου απολαμβάνοντας εικόνα απαράμιλλης ευκρίνειας.

Η απόλαυση του οικιακού κινηματογράφου όπως θα έπρεπε να είναι
Η σειρά KURO αποτελείται 11 νέα μοντέλα με οθόνες διαμέτρου 42, 50 και 60 ιντσών, όλες HD Ready, οι οποίες υποστηρίζουν ολόκληρη τη γκάμα πηγών υψηλής ευκρίνειας, συμπεριλαμβανομένων των μορφών σήματος 720p, 1080i και 1080p. Η νέα σειρά απαρτίζεται από τις PDP-428XD, PDP-4280XD, PDP-4280XA και PDP-SX4280D στην κατηγορία των 42 ιντσών, τις PDP-LX508D, PDP-LX5080D, PDP-508XD, PDP-5080XD και PDP-SX5080D σε αυτή των 50 ιντσών και τις PDP-LX608D και PDP-LX608D στην κατηγορία των 60 ιντσών.

HD digital film direct 24
Τα νέα μοντέλα φέρουν το λογότυπο HD digital film direct 24, το οποίο εξασφαλίζει την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι. Στα συμβατικά τηλεοπτικά προγράμματα και το υλικό των δίσκων DVD η αναπαραγωγή της εικόνας πραγματοποιείται με ταχύτητα 25 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) και ως εκ τούτου οι εικόνες επιταχύνονται, η τονικότητα των ήχων και των διαλόγων εντείνεται και το αποτέλεσμα διαφέρει από την ποιότητα της εικόνας και του ήχου που απολαμβάνουμε στην κινηματογραφική αίθουσα. Αντίθετα, το υλικό της κινηματογραφικής προβάλλεται στις αίθουσες σε ταχύτητα και ρυθμό 24fps. Το ρυθμό αυτό ακολουθούν και οι νέες τηλεοράσεις KURO, με αποτέλεσμα την πιστή αναπαραγωγή του ήχου και της εικόνας των ταινιών, όπως ακριβώς προβλήθηκαν στον κινηματογράφο. Σε συνδυασμό με τους δίσκους υψηλής ευκρίνειας Blu-ray που κυκλοφορούν στην αγορά και τη νέα σειρά δεκτών AV της Pioneer η εμπειρία του οικιακού κινηματογράφου γίνεται πιο απολαυστική από ποτέ.

Τηλεοράσεις με πιστοποίηση “HD ready 1080p” σύμφωνα με τις προδιαγραφές της EICTA
Τέσσερα από τα νέα μοντέλα της Pioneer, οι PDP-LX508D, PDP-LX5080D, PDP-LX608D και PDP-LX6080D φέρουν το λογότυπο “HD Ready 1080p”, το οποίο υποδηλώνει την πλήρη δυνατότητα προβολής υλικού υψηλής ευκρίνειας με ανάλυση 1920 χ 1080 και προοδευτική σάρωση. Η Pioneer υποστηρίζει την πρωτοβουλία της EICTA για τη δημιουργία του λογοτύπου HDReady 1080p. Τα προϊόντα που φέρουν αυτή την ένδειξη, προσφέρουν άριστη αναπαραγωγή 1080p στην ταχύτητα και το ρυθμό των 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς με τον οποίο κινηματογραφήθηκε, αποθηκεύτηκε, μονταρίστηκε και προβλήθηκε η ταινία στους κινηματογράφους.

Η ναυαρχίδα της σειράς βραβεύεται από την EISA
Για μια ακόμα φορά η Pioneer επιβεβαίωσε την τεχνογνωσία της στον τομέα των ποιοτικών υλοποιήσεων τεχνολογίας πλάσμα, με την PDP-LX508D , τη ναυαρχίδα της σειράς KURO να βραβεύεται από την EISA ως η καλύτερη Full-HD plasma τηλεόραση στην Ευρώπη. Εκπρόσωποι της EISA τόνισαν ότι “η PDP-LX508D θέτει νέα πρότυπα σ’ ένα τομέα ο οποίος αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις των συσκευών προβολής σ’ ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου: το βάθος του μαύρου. Για να επιτύχει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, η Pioneer βελτίωσε ταυτόχρονα τα τρία θεμελιώδη στοιχεία της οθόνης – πάνελ, φίλτρο και ηλεκτρονικά εξαρτήματα – ενώ παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην επεξεργασία της εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των υποσυστημάτων διόρθωσης της κίνησης. Επιπλέον, όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο βασικό “εξάρτημα” ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου, η PDP-LX508D μπορεί επίσης να αναπαράγει ταινίες υψηλής ευκρίνειας στην αυθεντική μορφή τους, με 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ακριβώς όπως προβάλλονται οι ταινίες στους κινηματογράφους”.

Επανεφευρίσκοντας την τηλεόραση
Η Intersys ακολουθώντας το σύστημα Επιλεκτικής Διανομής που οργάνωσε η Pioneer σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ανακοίνωσε την αλλαγή του συστήματος διανομής των προϊόντων της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Το νέο σύστημα Επιλεκτικής Διανομής θα αποτελείται από συνεργάτες-μεταπωλητές, οι οποίοι θα καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις για την προώθηση των κορυφαίων προϊόντων Pioneer στο ελληνικό αγοραστικό κοινό. Το δίκτυο διανομέων υποχρεούται σε επαρκή χώρο έκθεσης και επίδειξης, στην παρουσία ειδικευμένου προσωπικού πωλήσεων για επαγγελματικού επιπέδου παρουσίαση και παροχή πληροφοριών για τα προϊόντα, αλλά και στη δυνατότητα εγκατάστασης των προϊόντων εφόσον αυτό ζητηθεί από τον πελάτη.

Mε το σύνολο των πρωτοποριακών τεχνολογικά και κορυφαίων σχεδιαστικά προϊόντων της και την αλλαγή στη φιλοσοφία της προς τον τελικό καταναλωτή, η Pioneer επαναπροσδιορίζει, επανασχεδιάζει και επανεφευρίσκει, τελικά, την ίδια την έννοια της τηλεόρασης.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Pioneer

Pioneer PLX-1000, Νέο επαγγελματικό Dj πικάπ

Η Pioneer παρουσίασε ενό κλασικό και ταυτόχρονα μοντέρνο κομμάτι, το επαγγελματικό πικάπ PLX-1000, που σηματοδοτεί τα 20 χρόνια της Pioneer στην αγορά των συστημάτων DJ. Το PLX-1000 είναι προσεκτικά σχεδιασμένο για χρήση σε DJ booths, αξιοποιώντας την πενηντάχρονη εμπειρία της Pioneer στην κατασκευή πικάπ κορυφαίου επιπέδου.

Gear Pioneer

Pioneer, Κατασκεύασε έξυπνο καφρέφτη αυτοκινήτου

Η Pioneer κατασκεύασε ένα έξυπνο καθρέφτη που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο με οθόνη αφής 5 ιντσών, υποδοχή SIM για σύνδεση 4G mobile internet και προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως πλοήγηση, φωνητικών εντολών και πληροφοριών για την κίνηση. Ενσωματώνει κάμερα που ελέγχει το δρόμο και θα έχει το δικό του app store με εφαρμογές, ίσως να […]

Smartphones Android Android Smartphones China

Pioneer S90W, Με οθόνη 5 ιντσών HD και τετραπύρηνο επεξεργαστή

Στην αγορά της Κίνα θα κυκλοφορήσει το smartphone Pioneer S90W με οθόνη 5 ιντσών LCD IPS με ανάλυσης HD 720p και τετραπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek χρονισμένο στο 1.3GHz. Το λογότυπο φαίνεται να είναι το αυθεντικό της ιαπωνικής εταιρείας Pioneer δεν είμαστε όμως σε θέσει να γνωρίζουμε αν ο κατασεκυαστής του κινητού έχει την σχετική άδεια.

Gear Gadgets iPhone Pioneer

Pioneer SmartCradle, Βάση αυτοκινήτου για το iPhone με ενσωματωμένο GPS

Με το Pioneer SmartCradle οι κάτοχοι iPhone μπορούν να έχουν στο αυτοκίνητό τους μια ολοκληρωμένη λύση navigation χωρίς να χρησιμοποιούν τα δεδομένα της συσκευής τους. Το SmartCradle ενσωματώνει δέκτη GPS μαζί με gyroscope και accelerometer αναβαθμίζοντας την ποιότητα πλοηγησης του iPhone.