Sony Bravia W4000 | Τηλεόραση LCD με wallpaper του Van Gogh

, Sony Bravia W4000 | Τηλεόραση LCD με wallpaper του Van GoghΗ σειρά τηλεοράσεων LCD BRAVIA W4000 της Sony εκπροσωπεί το μέλλον της τηλεόρασης. Χρησιμοποιεί μια γκάμα συνεργαζόμενων μεταξύ τους τεχνολογιών για τη δημιουργία εικόνας εκπληκτικής ποιότητας και προσφέρει ανάλυση 1080p Full HD για την προβολή ταινιών, παιχνιδιών και φωτογραφιών. Η κομψή απλότητα των νέων συσκευών ταιριάζει σε κάθε διακόσμηση, ενώ η ειδική λειτουργία Picture Frame αξιοποιεί την τηλεόρασή σας όταν δεν τη χρησιμοποιείτε, προβάλλοντας πανέμορφες φωτογραφίες HD.

Η πρωτοποριακή λειτουργία Picture Frame βοηθά τα μοντέλα της σειράς BRAVIA W4000 να βελτιώσουν, ουσιαστικά, την εμφάνιση του καθιστικού σας ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται. Κατά τη λειτουργία Picture Frame, η τηλεόραση μεταβαίνει σε κατάσταση μειωμένης φωτεινότητας και εμφανίζει ψηφιακές φωτογραφίες ποιότητας HD, με τα φυσικά θερμά χαρακτηριστικά του παραδοσιακού φιλμ. Μπορείτε να προβάλλετε τις δικές σας φωτογραφίες στην τηλεόρασή σας από το USB Photoviewer ή να χρησιμοποιήσετε τις έξι προεγκατεστημένες φωτογραφίες με θέματα από Pop art ως τον Van Gogh. Μια κάρτα μνήμης Sony USB Micro Vault Tiny αποτελεί το ιδανικό μέσο αποθήκευσης για αυτό – διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη χωρητικότητα αλλά μόλις που διακρίνεται μόλις τοποθετηθεί στην κατάλληλη υποδοχή. Η λειτουργία Picture Frame καταναλώνει περίπου 35% λιγότερη ενέργεια από την κανονική λειτουργία της τηλεόρασης¹, βοηθώντας στη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Η ζωντανή και έντονη εικόνα που προσφέρουν τα μοντέλα της σειράς επιτυγχάνεται χάρη στην συνεργασία πολλών τεχνολογιών. Η υπερσύχρονη επεξεργασία σήματος που εκτελεί ο μηχανισμός BRAVIA ENGINE 2 προσφέρει βάθος, πλούτο και καθαρότητα στις τηλεοράσεις Sony BRAVIA. Η επεξεργασία σήματος 10-bit καθώς και το 10-bit LCD panel4 προσφέρουν 1024 διαβαθμίσεις μεταξύ των χρωμάτων, σε σύγκριση με τις 256 διαβαθμίσεις που προσφέρουν τα παραδοσιακά 8-bit panels. Με άλλα λόγια, 64 φορές περισσότερα χρώματα, ή αλλιώς ένα τεράστιο βήμα πιο κοντά στις αποχρώσεις της πραγματικής ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που οι τηλεοράσεις της σειράς BRAVIA W4000 προσφέρουν εικόνα «like no other».

Μια ειδική λάμπα WCG-CCFL5 αυξάνει το φάσμα οπίσθιου φωτισμού πέρα από τα όρια των συνηθισμένων λαμπών CCFL, προσθέτοντας ένα ακόμα επίπεδο ρεαλισμού στα χρώματα που εμφανίζονται στην οθόνη. Το ειδικό εφέ που προκύπτει από τη συνεργασία των τεχνολογιών αυτών ονομάζεται Live Colour Creation, και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτού που κάνει τις τηλεοράσεις BRAVIA ορατά καλύτερες και ξεχωριστές.

Ίσως το πιο βασικό στοιχείο της εξασφάλισης για το μέλλον αποτελεί ο ενσωματωμένος δέκτης HDTV και ο αποκωδικοποιητής AVC-HD παράλληλα με τον ψηφιακό δέκτη DVB-T. Με αυτό τον εξοπλισμό, δεν έχετε ανάγκη από εξωτερικές συσκευές για να παρακολουθήσετε επίγεια προγράμματα HDTV όπου αυτά είναι διαθέσιμα. Επιπρόσθετα, τα μοντέλα της σειράς είναι εξοπλισμένα με δέκτη καλωδιακής τηλεόρασης ο οποίος μπορεί επίσης να χειριστεί υπηρεσίες HD (ανάλογα με την υποστήριξη του παρόχου).

Άλλο ένα γνώρισμα το οποίο θα αγαπήσουν οι λάτρεις του Home Cinema είναι η τεχνολογία 24p True Cinema. Οι κινηματογραφικές κάμερες καταγράφουν 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όμως οι τηλεοράσεις λειτουργούν σε υψηλότερο ρυθμό προβολής καρέ, έτσι η μετατροπή είναι – παραδοσιακά – απαραίτητη. Το αποτέλεσμα της μετατροπής είναι μια απόκλιση από το πρωτότυπο κατά 4%. Η ταινία προβάλλεται στην τηλεόραση κατά 4% ταχύτερα και ο ήχος έχει αυξημένη χροιά κατά επίσης 4%. Όταν όμως συνδέσετε ένα μοντέλο της σειράς BRAVIA W4000 σε κάποια συσκευή αναπαραγωγής ταινιών όπως ένα Blu-ray Disc player, τα πρωτότυπα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο αναπαράγονται ακριβώς όπως τα κατέγραψε αρχικά η κάμερα. Βλέπετε – και ακούτε – αυτό ακριβώς που θα έπρεπε.

Η φυσική σχεδίαση των μοντέλων της σειράς συνδυάζει τον τέλεια ισορροπημένο μινιμαλισμό με το σιωπηλά πολυτελή χρωματισμό πλαισίου Midnight Sky και τον απαλό φωτισμό του λογοτύπου της Sony. Το αποτέλεσμα είναι μια καλόγουστη μίξη κομψότητας και σύγχρονης τεχνολογίας που μπορεί να αποτελέσει μέρος της εσωτερικής διακόσμησης, χάρη στην πρωτοποριακή λειτουργία Picture Frame.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.