Τεχνολογίες και τύποι τηλεοράσεων

, Τεχνολογίες και τύποι τηλεοράσεωνΔιαφημίσεις, περιοδικά, βιτρίνες καταστημάτων, μας “πυροβολούν” καθημερινά με λέξεις και όρους που δεν καταλαβαίνουμε. Λέξεις όπως HD ready και Full HD έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται στο λεξιλόγιό μας και γίνονται αντικείμενο συζήτησης σε όλες τις trendy παρέες. Ενημερωθείτε και εσείς για αυτές τις τεχνολογίες, μαθαίνοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνουν και πως μπορούν να βελτιώσουν τη διασκέδασή μας.

Full HD
Για να ονομαστεί μια τηλεόραση Full HD θα πρέπει η ανάλυσή της να είναι 1920×1080 pixels. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση της τηλεόρασης τόσο καλύτερη είναι και η εικόνα που αναπαράγει. Οι τηλεοράσεις Full HD είναι πλήρως συμβατές με όλα τα υπάρχοντα DVD player αλλά και με τα νέα Blu-ray και HD DVD.

LCD 100Hz
Οι σύγχρονες τηλεοράσεις LCD έχουν σάρωση 100Hz. Σάρωση είναι η ταχύτητα που χρειάζεται η τηλεόραση για να αναπαράγει κάθε καρέ της εικόνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η σάρωση τόσο πιο γρήγορα δημιουργείται το κάθε καρέ με αποτέλεσμα η ποιότητα της εικόνας να είναι όχι μόνο καλύτερη, αλλά και πιο «ξεκούραστη».

Plasma
Οι τηλεοράσεις Plasma διαφέρουν εξολοκλήρου σε σχέση με την τηλεοράσεις LCD. Η λειτουργία των τηλεοράσεων Plasma βασίζεται σε φώσφορο ο οποίος ενεργοποιείται από το ρεύμα που περνάει μέσα από την τηλεόραση. Οι τηλεοράσεις plasma είναι «αυτόφωτες». Οι τηλεοράσεις LCD ενσωματώνουν μια λάμπα η οποία φωτίζει την οθόνη και θα λέγαμε ότι είναι «ετερόφωτες».

Οπίσθιας προβολής DLP
Οι τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής τεχνολογίας DLP κρατούσαν πριν μερικά χρόνια, τα σκήπτρα στην μεγάλη εικόνα. Αυτό συνέβαινε γιατί ήταν και είναι πολύ οικονομικές σε σχέση με την διαγώνιο τους. Αν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε μια τηλεόραση πολλών ιντσών με πολύ χαμηλό κόστος με σχέση με τις ίντσες, οι τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής είναι η λύση.

HD ready
Τηλεοράσεις HD ready χαρακτηρίζονται όσες τηλεοράσεις έχουν ανάλυση 1280×720 pixels και άνω και παράλληλα ενσωματώνουν μια τουλάχιστον ψηφιακή είσοδο DVI ή HDMI. Το λογότυπο HD ready δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τον καταναλωτή από μη συμβατές τηλεοράσεις και να εγγυηθεί ότι είναι έτοιμες για την εποχή της υψηλής ευκρίνειας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεοράσεις Samsung

Η νέα Smart Tv της Samsung έρχεται με AntiVirus;

Φήμες θέλουν την Samsung, να έχει προχωρήσει σε συμφωνία με εταιρεία software, προκειμένου οι νέες τηλεοράσεις της, να κυκλοφορούν με προ-εγκατεστημένο AntiVirus.

Τηλεοράσεις CES 2019 Samsung

Οι MicroLED τηλεοράσεις είναι το μέλλον, λέει η Samsung [CES 2019]

Οι τηλεοράσεις MicroLED είναι το μέλλον σύμφωνα με τη Samsung, παρουσιάζοντας μια ζωντανή επίδειξη στο CES φέτος για να αποδείξει αυτόν τον ισχυρισμό. Τα πάνελ MicroLED είναι σχεδιασμένα να είναι αρθρωτά, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθούν δύο πάνελ MicroLED μεταξύ τους.

Τηλεοράσεις CES 2018 IoT MediaTek

MediaTek: Νέο ασύρματο chipset φιλικό προς το IoT [CES 2018]

Ένα νέο chipset, το MT7622 παρουσίασε η MediaTek στη CES 2018, το οποίο ξεχωρίζει καθώς είναι βελτιστοποιημένο για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και προορίζεται για την αυτοματοποίηση του σπιτιού.

Τηλεοράσεις CES 2018 Sony Sony 4K TV

Sony: Νέες 4K Android τηλεοράσεις με υποστήριξη HDR [CES 2018]

Τις νέες 4Κ Android τηλεοράσεις παρουσίασε η Sony στο πλαίσιο της CES 2018. Η νέα σειρά περιλαμβάνει μοντέλα OLED και LCD καθώς και υποστήριξη HDR.