Tα 10 πιο ακριβά games όλων των εποχών

Το Digital Battle δημοσίευσε μια λίστα με τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών. Πρώτο και καλύτερο το GTA IV, το οποίο στοίχησε 100 εκατομμύρια δολάρια και με βάση την κλίμακά του και τα όσα πετυχαίνει, τα άξιζε και με το παραπάνω. Δεύτερο το πολυκαθυστερημένο Gran Turismo 5 με κόστος παραγωγής 80 εκατομμύρια δολάρια και τρίτο το αξέχαστο Shenmue, του οποίου η παραγωγή κόστισε 70 εκατομμύρια δολάρια. Αναλυτικά η λίστα παρακάτω.

, Tα 10 πιο ακριβά games όλων των εποχών

1. Grand Theft Auto IV – $100
2. Gran Turismo 5 – $80 million
3. Shenmue – $70 million
4. Too Human – $60 million+
5. Metal Gear Solid 4 – $60 million
6. Halo 3 – $55 million
7. APB – $50 million
8. L.A. Noire – $50 million
9. Final Fantasy XII – $48 million
10. Killzone 2 – $45 million

Πηγή: Game 2.0

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

εχω το GTA IV!!!!!!!!

Spyroscesarsc

Eπειδή δεν αγοράσα PS3 έχω μείνει έξω από τα κόλπα… Μόνο το GTA έχω παίξει από κονσόλα ξαδερφού μου…

Εγώ πάντως πιστεύω πώς το καλύτερο GTA είναι ακόμα το San Andreas(PS2)… Τεράστιο gameplay… Ελευθερία κινήσεων! Το GTA IV
To καλύτερο Gran Turismo είναι το Νο2(PS) με τεράστια γκάμα αυτοκινητων!
Και από ΜGS πιστεύω πως καλύτερο είναι το Metal Gear Solid 3: Snake Eater(PS2)! ‘οχι διαίτερα μεγάλο σε έκταση, αλλά φοβερό γιά την εποχή και οι cut scenes απλά τα σπάγανε… Σαν να παρακολουθούσες ταινία ήταν… Eπιπλέον σε όλο το game έπαιζες με τον Snake… Αν δεν ήταν και ψιλο-φιλοαμερικάνικο(όπως όλα του είδους) θα είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο! 🙂

RED_ODIN-7-

Μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση πως στην λιστα δεν βρισκεται το GΟW 3 που εδω και καιρο αναφερεται ως το καλυτερο παιχνιδη που εχει (θα) βγει ever για ΡS3

christos.9926

to COD MW2 sto ps3 ine to pio akrivo apo ola!!!!

Terminator

H τέταρτη θέση του Too Human δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την απίστευτη αποτυχία της Silicon Knights…

rey

po po telio afu exw to n.1….GTA IV(4)

Πίτσιλλος

η βιομηχανία του παιχνιδιών είτε είναι για κονσολές είτε για κομπιούτερ υπολογίζετε σε δις! το 2007 τα κέρδη ήταν περίπου 18Δις. και έχουν πολύ μεγαλύτερο τζίρο απο τον κινηματογράφο των σταρς.

ipedia.gr

και να σκεφτεί κανείς ότι έχουν να αντιμετωπίσουν και την πειρατεία…

Κώστας Βλαχάκης

Παιδια και εγω εχω ακουσει, οτι παιζουν πολλα δις. και αναπτυσεται διαρκως! Τεραστια βιομηχανια που παρεχει θεματολογια και για Χολιγουντιανες ταινιες.

Terminator

Τα δύο λιγότερο γνωστά παιχνίδια της παραπάνω λίστας, τα APB και LA Noire, αναμένονται φέτος και καλά θα κάνετε να τα έχετε στο νου σας 😉

Πίτσιλλος

τα παιχνίδια κοστίζουν πάρα πολύ ακριβά λόγω των ταχνολογιών που χρησιμοποιύν ! π.χ οι παραγωγοι του Tekken για να έχουν ρεαλίστικές κινήσεις των πολεμιστών χρησιμοποίησαν πραγματικούς αθλητές πολεμικών τεχνών βάζοντάς τους να φορέσουν ειδικές στολές με infrared στις αθρώσεις και μετά μεταφέρονταν τα δεδομένα στον υπολογιστή. Όλη αυτη η διαδικασία ονομάζετε motion capture και χρησιμοποιειτε ευρέως πλέον στα βιντεοπαιχνίδια αλλά και στα σινεμά.

απλώς μια κάμερα infrared στοιχιζει σχεδόν 10.000δολλάρια η μια και ενα επαγγελματικό στούντιο χρειάζετε τουλάχιστον 10κάμερες. οπόταν καταλαβένετε τα κόστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.