Acer XG270HU: Gaming οθόνη με ΑΜD FreeSync

H Αcer ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο μια νέα οθόνη με την ονομασία Acer XG270HU με διαγώνιο 27 ιντσών ειδικά για gamers. Η οθόνη αυτή λέγεται πως θα υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία της AMD, FreeSync, αντίπαλο δέος στο αντίστοιχο G-Sync της Nvidia (μάλιστα με την ίδια ονομασία θα κυκλοφορήσει και σε G-Sync).

Η Acer, σε συνεργασία με το τμήμα κατασκευής GPU Radeon της AMD, έφτιαξε αυτήν την οθόνη για να βελτιώσει την εμπειρία του gaming, αφού μειώνει τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν, όπως το stuttering και το screen tearing.

Το monitor αυτό έρχεται με τις τεχνολογίες EyeProtect, η οποία εμποδίζει τα τρεμοπαιξίματα μέσω σταθερής παροχής ρεύματος, ComfyView η οποία μειώνει την ανάκλαση από πηγές φωτός στο χώρο εξαιτίας του αντηλιακού panel της, τεχνολογία μείωσης της φωτεινότητας όταν στο περιβάλλον εργασίας δεν χρειάζονται βέλτιστες συνθήκες φωτισμού και φίλτρο για μείωση της έκθεσης στο blue light (το blue light προκαλεί την κόπωση στα μάτια και αϋπνία).

Εκτός όμως από τις τεχνολογίες αυτές, η οθόνη έχει όμορφο πορτοκαλί design στο περίγραμμα και εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Αφού, έρχεται με 1ms χρόνο απόκρισης, διαγώνιο 27” και ανάλυση 2560×1440 pixel και με ρυθμό ανανέωσης 144Hz. Το μόνο αρνητικό είναι ο τύπος ΤΝ του Panel, μιας και τελευταία φαίνεται να προτιμείται περισσότερο το IPS από του gamers.

Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας είναι των τελευταίων προτύπων, αφού υποστηρίζονται HDMI 2.0, DVI και DisplayPort 1.2. Έχει στερεοφωνικό ήχο 2W και συνδεσιμότητα stereo jack 3,5mm audio in/out.

Η τιμή της ακόμα είναι άγνωστη, αλλά ο Μάρτιος είναι αρκετά κοντά για να μάθουμε. Καλά νέα σε γενικότερο βαθμό κατά την άνοιξη για τους AMD Εnthusiasts.

Acer XG270HU, Acer XG270HU: Gaming οθόνη με ΑΜD FreeSync

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.