AMD: Η λίστα με τις APU & GPU που θα υποστηρίξουν DX12

Με τα Windows 10 να είναι προ των πυλών και τον Αύγουστο μόλις μια ανάσα, εκτός από τους εργαζόμενους που ψάχνουν μέρη να πάνε να ξεκουραστούν κάποιες μέρες, σχέδια κάνουν και οι Gamers. Το κεντρικό θέμα δεν είναι τα Windows 10 καθ’ αυτά αλλά η API του DirectX 12.

Έτσι η AMD διέρρευσε τις κάρτες που θα συνεργαστούν με αυτήν την API που είναι και μεγάλος αντίζηλος της δικής της ΑPI, με το όνομα Mantle.
Αυτές οι κάρτες θα ξεκινήσουν να υποστηρίζουν το DX12 από την έκδοση Windows 10 Technical Preview Build 10041 και μετά, έχοντας εγκαταστήσει τους τελευταίους Drivers της AMD.

AMD: Η λίστα με τις APU & GPU που θα υποστηρίξουν DX12, AMD: Η λίστα με τις APU & GPU που θα υποστηρίξουν DX12
• AMD Radeon R9 Series graphics
• AMD Radeon R7 Series graphics
• AMD Radeon R5 240 graphics
• AMD Radeon HD 8000 Series graphics for OEM systems (HD 8570 και άνω)
• AMD Radeon HD 8000M Series graphics για λάπτοπ
• AMD Radeon HD 7000 Series graphics (HD 7730 και άνω)
• AMD Radeon HD 7000M Series graphics για λάπτοπ (HD 7730M και άνω)
• AMD A4/A6/A8/A10-7000 Series APUs (“Kaveri”)
• AMD A6/A8/A10 PRO-7000 Series APUs (“Kaveri”)
• AMD E1/A4/A10 Micro-6000 Series APUs (“Mullins”)
• AMD E1/E2/A4/A6/A8-6000 Series APUs (“Beema”)

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bintes

Πρώτη σκέψη: Άλλαξα κάρτα γραφικών;
Δεύτερη σκέψη: Άλλαξα οθόνη;
Και θα συνεχίζεις να αναρωτιέσαι “Μα καλά γιατί δείχνει τόσο ζωντανά χρώματα και η κίνηση είναι τόσο ρεαλιστική;”
Η απάντηση θα είναι απλή DX12.
Η εικόνα είναι πραγματικά απίστευτη, αναμένουμε και το official update σε W10 με αγωνία.

mimis13

@Bintes, φίλε έχεις βάλει Windows 10 στον υπολογιστή; Εγώ τα έχω βάλει και κάνω δοκιμές, η εικόνα είναι όντως απίστευτη. Έχει πιο καλή κίνηση και περισσότερα χρώματα πιστεύω. Λες και αυξήθηκαν τα Hz της οθόνης.

Bintes

@mimis 13 Η αλήθεια είναι ότι έχω βάλει τα W10 στο παλιό pc που έχω για να τα τεστάρω και η εικόνα που βγάζει είναι πού καλύτερη σε σχέση με το gaming pc που έχω.
Το δοκίμασα σε ταινίες που ήδη έχω δει σε Windows 8.1 και η ποιότητα εικόνας είναι τρομακτικά διαφορετική. Αν καταφέρνει να κάνει την παλιά κάρτα γραφικών να ξανά νοιώσει φαντάζομαι τι θα κάνει στην R9 270X. Δεν τα βάζω ακόμα στο gaming pc γιατί τρώει ακόμα κάτι bugs το λειτουργικό οπότε βαριέμαι να το τεστάρω εκεί.

mimis13

@Bintes, έχει ακόμα πολλά πράγματα που μπορεί να αλλάξουν θεμελιωδώς… οπότε καλά κάνεις. πάντως αν για τον οποιονδήποτε λόγο συμμετέχεις στο insider θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε πλήρη έκδοση και θα τα κρατήσεις.

Μιας και είπες έχεις τη R9 270X, αν καταφέρεις να τα δοκιμάσεις, στείλε ένα feedback να μας πεις για το gaming. Θα έχουμε ανεβάσει αρκετά σχετικά άρθρα ως τότε σίγουρα.

MG

Δηλαδη εγω που εχω amd a4-5300 αν παρω gpu με dx12 δεν θα μπορω να το αξιοποιησω???

mimis13

@ΜG, δεν είναι ότι δεν μπορείς, είναι και το γενικότερο hardware να μπορεί να το επεξεργαστεί και να το διαχειριστεί. Η γενιά επεξεργαστή σου θεωρητικά είναι αρκετά πίσω. Νομίζω δεν πωλούνται συστήματα με τη συγκεκριμένη APU από το 2013 και ο επεξεργαστής είναι τέλη του 2012. Και 3 γενιές πίσω.

MG

@mimis13 δηλαδή αν βάλω εναν athlon θα μπορεί να το επεξεργαστεί η θα πρεπει να βάλω οπωσδήποτε εναν απ τους αναγραφομενους???

mimis13

@ΜG, Athlon όχι, δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά που υποστηρίζονται. Μπορείς να πάρεις όμως μια κάρτα γραφικών R7 250 για να σου βγει ιδιαίτερα οικονομικά, να συνδέσεις εκεί την οθόνη σου και να έχεις DX12. Με την APU σου από μόνη της δε γίνεται.

Nick

Δεν έχουν βγει καν games με directx 12, τι τεστ θα κάνετε ένας θεός ξέρει

mimis13

Έχεις δοκιμάσει να παίξεις video στα Windows 10; Να δεις video στο youtube; Να δεις τα video του κινητού σου ακόμα και από τον media player;; όταν τα κάνεις αυτά, θα καταλάβεις. όσο για τα παιχνίδια, θα βγουν κάτι ωραία demo να δούμε πάνω κάτω πως θα είναι…

Bintes

@Nick δεν είπα ότι δοκίμασα κάποιο παιχνίδι σε W10. Εικόνα μπορείς να δεις και σε ταινίες σε μουσικά video clip κ.α. Εγώ μίλησα για την εικόνα στην ίδια ταινία που είδα σε υπολογιστή με 8.1 και ακριβώς την ίδια σε W10. Επίσης η κάρτα γραφικών είναι αρκετά χειρότερη από αυτή που έχω στον υπολογιστή με τα 8.1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.